• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acil yardım!!kürtaj oldum:(

kazandibi3434

it's too late..
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2011
358
3
46
İstanbul
arkadaşlar bebeğimin kalbi atmadığı için kürtaj olmak zorunda kaldım cumartesi günü yapıldı işlem genel anestezi ile lık ıkı gun hıc bısey yoktu hafıf agrım vardı sımdı ıse ayaga kalkamıyorum kramplar gırıyor bıcaklar gıbı .bu agrı normalmı rengım benzim attı resmen herkes soruyor bana neyın var dıye farklı bı sehırde oldum ve doktorumada gıdemıyorum ılk gebelıgımdı:(

arkadaşlar bebeğimin kalbi atmadığı için kürtaj olmak zorunda kaldım cumartesi günü yapıldı işlem genel anestezi ile lık ıkı gun hıc bısey yoktu hafıf agrım vardı sımdı ıse ayaga kalkamıyorum kramplar gırıyor bıcaklar gıbı .bu agrı normalmı rengım benzim attı resmen herkes soruyor bana neyın var dıye farklı bı sehırde oldum ve doktorumada gıdemıyorum ılk gebelıgımdı:(

canım bence sen vakit kaybetmeden doktora git. bunlar göz ardı edilecek şeyler değil.

iş yerındeyım kalkmaya kalkamıorum ayaga kımseyede soyleyemedım utandıgımdan ıkı buklumum resmen ayaga kalktıgım an bas bas ıstemsız bagırıyorum bıde arkadaslar benım hıc kanamam olmadı yaa hanı herkesın 15 gun oluyormus ya bende zerresı yok psıkolojık olarakta cok kotuyum zaten

iş yerındeyım kalkmaya kalkamıorum ayaga kımseyede soyleyemedım utandıgımdan ıkı buklumum resmen ayaga kalktıgım an bas bas ıstemsız bagırıyorum bıde arkadaslar benım hıc kanamam olmadı yaa hanı herkesın 15 gun oluyormus ya bende zerresı yok psıkolojık olarakta cok kotuyum zaten

canım kanama bendede olmamıştı. ilk gün narkozdan dolayı sersemdim. hiç kalkmadım yattım doktor bana antibiyotik verdi onu kullandım çok şükür hiç ne ağrım oldu ne sızım oldu. hiç bayan arkadaşın yokmu şirkette sana yardımcı olsun içinde parça falan kalmış olmasın canım sen doktora göster bi kendini :14:

gidicem ıs cıkısında oturunca ok fazla olmuyorda ayaga kalkınca ölüyorum resmen ole bı yerde calısıorumkı lanet olsun herkes hamıle sımdı herkes bıseler sorucak ve kendımı dahada kotu hıssedıcem konusmak ıstemıorum kımseyle

gidicem ıs cıkısında oturunca ok fazla olmuyorda ayaga kalkınca ölüyorum resmen ole bı yerde calısıorumkı lanet olsun herkes hamıle sımdı herkes bıseler sorucak ve kendımı dahada kotu hıssedıcem konusmak ıstemıorum kımseyle

anlıyorum canım sen ihmal etme iş çıkışı mutlaka git kadın doğum servisi olna bir yere

mrb öncelikle geçmiş olsun...ben de ilk bebeğimdi ve kanamayla düşük yaptım neyse kürtaj oldum ve bikaç gün sonra aynı senin hissettiğin tarzda ağrılarım oldu bir de pazar günüydü doktorumu aradım ağrı kesici iğne söledi iğnemi oldum ve muayeneye çağırdı neyse baktı allahtan parça falan kalmamıştı doktor da ondan korktuğunu söledi.büyük ihtimal üşütmüşsün dedi ki gerçekten öyleydi.birgün önce ayaklarım çok üşümüştü.1-2 tane ağrı kesici iğneden sonra geçti ağrılarım.ama ondan sonra çok dikkat ettim yün çoraplarla gezdim lohusa dönemi gibi olurmuş aman dikkat...

tesekkr ederım cok uzuldum ama yapıcak bıseyımde yok:2:sızın kanamanız olmusmuydu benım kurtajdan sonra bır damla bıle gelmedı cok korkuyorum aslında parcamı kaldı dıye bıdaha cocuk olmamasındanda cok korkuyorum panık oldum ıyıce:25:

canım öncelikle çok geçmişolsunben de ilk ikiz bebeklerim kalbı atmayınca kürtaj olmak zorunda kaldım ve ağrım ve kanamam oldu adet gibi kan geldi ilk 3/4 gün resmen okuldan da rapor almıstım oturamıyodum bıle bence siz üşüttünüz ondandır ama yıne de doktora gidin derim keske hemn ayaklanmasaydınız dınlenseydiniz evde ayaklarınızı sıcak tutun ve ılık su ıle taharet alın malum yara orası canım dikkat et kendine

canım öncelikle çok geçmişolsunben de ilk ikiz bebeklerim kalbı atmayınca kürtaj olmak zorunda kaldım ve ağrım ve kanamam oldu adet gibi kan geldi ilk 3/4 gün resmen okuldan da rapor almıstım oturamıyodum bıle bence siz üşüttünüz ondandır ama yıne de doktora gidin derim keske hemn ayaklanmasaydınız dınlenseydiniz evde ayaklarınızı sıcak tutun ve ılık su ıle taharet alın malum yara orası canım dikkat et kendine

ıs yerınde bıraz sorun yasamıstım mecburen de ayaklandım cok saolun sızede gecmıs olsun umarım usutmusumdr baska bı sorun yoktur cunku o kurtaj masasına oturmak ıstemıorum kabusum oldu

çok geçmiş olsun.. içinin rahat etmesi için doktora görünmen şart..zaten muayenede anlaşılır herşey olmadı ağrı kesici ilaçlarla herşey normale girer..rabbim büyük inş. bir daha ki sefere hamiş kalırsın..

Merhaba canim.oncelikle cok gecmis olsun.yasadiklarini cok iyi anliyor ve o gunleri tarihe gommek istiyorum.ama napalim kismet.dilerim sorunu atlatmissindir ama bende tecrubemi paylasmak isterim.ayni bacak kramplari bende de oldu.anlatilamaz bacak agrilari va yuruyememe.doktorumu aradim ve bana antibiyotikle beraber verdigi minik bir ilac vermisti, o ilaci derhal birakmami soyledi.ve ertesi gune kasilmalarim, kramplarim dan eser kalmamisti.ilacin yan etkisiydi yani anliyacagin.simdi merak ettigim sende ilac kullandinmi, ve simdi nasilsin? Dilerim kendini toparlamissindir.

Merhaba canim.oncelikle cok gecmis olsun.yasadiklarini cok iyi anliyor ve o gunleri tarihe gommek istiyorum.ama napalim kismet.dilerim sorunu atlatmissindir ama bende tecrubemi paylasmak isterim.ayni bacak kramplari bende de oldu.anlatilamaz bacak agrilari va yuruyememe.doktorumu aradim ve bana antibiyotikle beraber verdigi minik bir ilac vermisti, o ilaci derhal birakmami soyledi.ve ertesi gune kasilmalarim, kramplarim dan eser kalmamisti.ilacin yan etkisiydi yani anliyacagin.simdi merak ettigim sende ilac kullandinmi, ve simdi nasilsin? Dilerim kendini toparlamissindir.

canım cok saol ıyıyım sımdı ılac bıtınce agrıda bıttı yanlız sole bıse oldu parca kalmıs bende onuda vucut atıcak dedı fakat bu kadar normal degıl dedı bende psıkoljık etkısı cok kaldı ıse gıdıorum kafam dagılıyo ama ısrarla herkes hamıle kımı ultrason kagıdını gosterıyor kımı hamılelıgını anlatıyo cok zoruma gıdıyo cok uzuluyorum bıde her yerde bebek yuzu gelıo gozumun onune cok huzursuzum tek basıma kalmıyım sankı dunya cokmus ben altında kalmısım gıbı .atlatamadım ıcten ıce coktum bellı etmıyım esıme dıyorum ama anlıyo oda neselendırmeye claısıyor bu olay bızı cok sarstı kokulu bı akıntı gelıyor korkudan gıdemıyorum o kadar etkılendımkı o odaya gırmek bıle benı bı haylı yıprattı agrılarım ıcın gıttıgımde :14:

Geçmiş olsun.Ne zaman evlendin?Hayırlı olsun.O eski kişiyle mi evlendin?

Canım aynısını geçen ay bende yaşadım ve ne kadar zor olduğunu biliyorum. Ama bu kadar kendini yıpratma..Her şerde bir hayır mutlaka vardır. Şimdi bu kadar üzülürsen isyana girer Allah korusun. Ya sakat olsaydı ya çok hasta doğsaydı bütün ömrün boyunca üzülecektin ama Rabbim hayırlısını vermiş. Ben çok çabuk toparladım kendimi 1 ay sonrada yeniden denemelere başlayacağız hayırlısıyla...Eğer bu şekilde üzersen kendini 2 kez hamilelikte sorun yaşarsın. Parça kaldığında da aslında kanamanın çok gelmesi lazımdı ilginç geldi bana. Bu arada antibiyotik ve ağrı kesici kullandınmı onlar bitince iyi olursun. Benim kanamam 20 gün falan sürdü..İlk 4 gün gelmedi ondan sonra geldi. Sende de öyle olursa korkma normalmiş...Çok geçmiş olsun canım Allah tekrar acısını göstermesin...

canım cok saol ıyıyım sımdı ılac bıtınce agrıda bıttı yanlız sole bıse oldu parca kalmıs bende onuda vucut atıcak dedı fakat bu kadar normal degıl dedı bende psıkoljık etkısı cok kaldı ıse gıdıorum kafam dagılıyo ama ısrarla herkes hamıle kımı ultrason kagıdını gosterıyor kımı hamılelıgını anlatıyo cok zoruma gıdıyo cok uzuluyorum bıde her yerde bebek yuzu gelıo gozumun onune cok huzursuzum tek basıma kalmıyım sankı dunya cokmus ben altında kalmısım gıbı .atlatamadım ıcten ıce coktum bellı etmıyım esıme dıyorum ama anlıyo oda neselendırmeye claısıyor bu olay bızı cok sarstı kokulu bı akıntı gelıyor korkudan gıdemıyorum o kadar etkılendımkı o odaya gırmek bıle benı bı haylı yıprattı agrılarım ıcın gıttıgımde :14:

Zamanla su ruh halinden siyrilacaksin hic merak etme.bunu yasamayan birinin seni anlamasini hic bekleme, benimde cevremde bursuru yeni dogum yapmis anneyle yada anne adayiyla dolu, onceleri icim burkulurdu, sonralari yasadigim seyden bir hayirlisi vardir heralde diye avunmayi basardim.umutlarin hic bitmemesi dilegiyle...

Öncelikle geçmiş olsun.Hayırlısıyla yine olur inş. Moral bozma metanetli ol. Benim çocuğum olmuyordu.2,5 sene sonra kendiliğimden hamile kaldım.8 haftalıkken bebeğimin kalbi durmuş.Kürtaj oldum.Parça kalmadı bende.Doktorum kan azaltıcı ve antibiyotik verdi.Tam 2 hafta pıhtı şeklinde kanamam oldu.Yanlız kürtajdan 4 gün sonra iyiyim diye kalktım işe geldim ve yoda bi güzel üşüttüm eve gittiğimde düz duvara tırmanıyodum.Adet ağrısı onun yanında hiçbişeydi.Etrafımdaki herkes aynı doğum yapmış gibisin kendine dikkat et üşütme dedi.Sakın ayağını yere basma sürekli kalın çorap ve terlik giy.Karnını kuşakla bağla.Yine sormak istediğin bişey olursa cevaplarım.:16:

Kürtaj olmak utanılacak birşey değil bunu hiç düşünme,,yaşamayan bilemez... 13 aralıkta bende kürtaj oldum bebeğimin kalp atışı olmadığı için,,duygusal anlamda yıkım kabul ediyorum...... benim 15 gün kadar kanamam sürdü.. ama kendine çok dikkat et en önemlisi üşütme...çok geçmiş olsun.. Allah hepimize en kısa sürede sağlıklı gebelik nasip etsin

Son düzenleme:

ay canımm çok züldümm

Back