• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ACİL YARdım edin bana lütfen:(:(

aliv06

bu günlerde geçecek..
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2011
386
3
46
Ankara
merhaba arkdaşlar , derdim belki dert gelmeyebilir ama benim bunu bi an önce öğrenmem lazım onun için size soruyorum bilginiz varsa lütfen bi şey söyleyin ..sorunum şu ben dehijyensizlikten dolayı akıntı olmuş .vajina için jjel yazdı doktorum mantara ve bakteriye karşı koruyucuymuş..doktorum bi şey demedi ama böyle jellerin vajina dengesini bozduğunu duydum doğrumudur aslı astarı varmıdır arkdaşlar.?*?.kullanıcam ama şu an korkuyorum ve artık iyileşmek istiyorum benn belki iyi gelicek çok tereddüteyimm yardım edermisinizz:(

merhaba arkdaşlar , derdim belki dert gelmeyebilir ama benim bunu bi an önce öğrenmem lazım onun için size soruyorum bilginiz varsa lütfen bi şey söyleyin ..sorunum şu ben dehijyensizlikten dolayı akıntı olmuş .vajina için jjel yazdı doktorum mantara ve bakteriye karşı koruyucuymuş..doktorum bi şey demedi ama böyle jellerin vajina dengesini bozduğunu duydum doğrumudur aslı astarı varmıdır arkdaşlar.?*?.kullanıcam ama şu an korkuyorum ve artık iyileşmek istiyorum benn belki iyi gelicek çok tereddüteyimm yardım edermisinizz:(

doktorun önerdiyse kullan sonuçta hiç kimse doktor kadar bilgili olamaz bu konuda :)

Ben böyle sıkıntı yaşamadım ama Avon markanın çok sattım ve bir alan bir daha alıyor genelde evli bayanlar özellikle çok alıyorlar demek ki sakıncası yok diye düşünüyorum ki sana doktor yazmış bir de...

Jel derken,yıkama jeli mi demek istedin ?
Benim bildiğim,asıl sabun ve duş şampuanları dengeyi bozuyormuş.
Özel genital bölge temizleyicileri ise daha güvenilirmiş.

Evet banada doktorum beyaz sabun ile yıkama demişti ben temizlik konusunda aşırı takıntılıyım da :17: Kazır gibi yıkarım her yanımı bir kaç kere sabunlarım her yanımı tahriş etmiştim bir dönem doktor abartma demişti abartmıyorum artık :17:

Jel derken,yıkama jeli mi demek istedin ?
Benim bildiğim,asıl sabun ve duş şampuanları dengeyi bozuyormuş.
Özel genital bölge temizleyicileri ise daha güvenilirmiş.

vajina dengesini korumak için bir jelmiş cnım bu yazdığı bana vajina phşına uygun bir jel önce az bi şey sürüp sonra duruluyormuşuz ama ben kaç güne yapmalıyım bir de içine mi dışına mı sürcem bilmiyorum bu konu da da yardım edermisiniz:26:

Ben böyle sıkıntı yaşamadım ama Avon markanın çok sattım ve bir alan bir daha alıyor genelde evli bayanlar özellikle çok alıyorlar demek ki sakıncası yok diye düşünüyorum ki sana doktor yazmış bir de...

vajina dengesini korumak için bir jelmiş cnım bu yazdığı bana vajina phşına uygun bir jel önce az bi şey sürüp sonra duruluyormuşuz ama ben kaç güne yapmalıyım bir de içine mi dışına mı sürcem bilmiyorum bu konu da da yardım edermisiniz:(bi şey olmaz değil mi akıntı yapar diye çk korkuyorum

Bence normal sabun yerine kullanman içindir,dıştan yani.
Günde 1 kez yeterlidir diye düşünüyorum yine de üzerinde yazdığı gibi uygulayabilirsin veya doktora sorabilirsin.

baktım ama üzerinde bir şey yazmıyor 2 güne bir mi yapsam hafta da bir mi meleknaz arkdaşım bir de içeriye de mi sürcem zara yoksa dışa mı:44:

prospektüste kullanım şeklinde yazar canım az bir miktar alıp sıvı sabunla elini yıkar gibi sürer sonra durularsın ve benim tavsiyem gece yatmadan kullanmandır gerçi prospektüsde daha iyi açıklama bulursun ama mantar olaylarında gece kaşıntı çok oluyor gece sürsen daha iyi olur gibime geldi ;)

Doktorunuz söylediyse kullanın tabii. Benim bildiğim en iyisi Sebamed'inki. Ama her gün kullanmamak gerekiyor. Jelden bir miktar avucunuza döküp köpürtüp vajinanıza süreceksiniz. Fakat durulama aşamasında vajinal duş almayın çünkü bakteriyel enfeksiyonların en sık nedeni buymuş. Eczacı bana haftada 2-3 kere kullanmamı söylemişti. Ama siz doktorunuz ne dediyse onu yapın bence. Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Doktorunuzun verdigi jeli mutlaka kullanin. Pamuklu iccamasiri giyin ve camasirinizi gun asiri mutlaka degistirin. Camasirlariniz cok dar olmasin. Sentetik camasirlardan uzak durun. Gunluk ped kullanmamaya calisin. Regli doneminde ise kullandiginiz pedde fazla akinti olmasa dahi 3-4 saatte bir degistirin. Gecmis olsun.

baktım ama üzerinde bir şey yazmıyor 2 güne bir mi yapsam hafta da bir mi meleknaz arkdaşım bir de içeriye de mi sürcem zara yoksa dışa mı:44:

Dıştan yıkama içindir.

Alıntı :

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Kağan Kocatepe anlatıyor...

Vajinayı suyla yıkamak, enfeksiyon yapan bakteriler, virüsler veya mantarların giderilmesini sağlamaz. Temizlik açısından hiçbir anlamı olmadığı gibi ayrıca zararlı da olabilir vajinal duş. Dolayısıyla vajina içinin yıkanmasını hiçbir şekilde önermiyoruz.

Vajinayı sabunla yıkamak, yanma hissine neden olabileceği gibi bu bölgedeki iyi huylu bakterilerin ve vücut savunma elemanlarının yok olmasına neden olabilir. Bu da ciddi enfeksiyonlara yol açar. Vajina için üretilen temizleme sıvıları sadece dış genital bölge için üretilmiştir.

hepinize tek tek teşekkür ederim arkadaşlarr yeterli şekilde bilgi edindiim sayenizdee:))çok teşkkürler..

Back