Acil yardım , diane 35 tedavi sonrası ?

Sitarem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2007
171
1
96
İstanbul
Selam arkadaşlar, şimdi benim gibi pko sorunu yaşayan arkadaşlara öncelikle acil şifalar dilerim....

Benim sorunum şöyle, bundan 5 ay önce düzensizlik nedeniyle doktora gittim ve ozamanki tahlillere göre pko olduğumu söyledi ve diane 35 altı ay içeceksin dedi..Fakat bu hap bana hem kilo aldırdı, ondan ziyade gögüslerimde şişlik oldu nerdeyse bir beden büyüdü ve ağrı yapıyor..

Daha sonra yapılan testlerde halsizlik nedeniyle dahiliye gittim, tiroit hormonlarına baktılar ve yüksek çıkınca beni tiroit uzmanına sevketti..Sonra yapılan tetkikler sonucu haşimoto tiroiti olduğumu söyledi.hemde hipotiroit var, tefor verdi,onu içmeye başladım..Bu sefer kadın doktorumu değiştirdim, farklı bir doktora gittim ve yapılan hormon testleri sonucu pko olmadığımı söyledi ve bu düzensizlikleri tiroite bağladı....senağlama

Şimdi ben boşu boşunamı o diane 35 denen hapı içtim ve birsürü yan etki yaşamadım..:a015: senağlama bugün canım çok sıkkın o yüzden...

Birde kızlar, bu hap bittikten sonra bu şişlikler normale dönermi sizce???Çok rahatsız oluyorum...

geçmiş olsun canım.diane 35 2 ay kullandım bende pko icin.yan etkisi olmadı sadece ve sadece kilo aldım.

canım rahat ol bi müddet sonra geçiyo bende kullanmıştım ama geçmezse agnucaston diye ilaç var onu kullanabilirsin geçmiş olsun

canım rahat ol bi müddet sonra geçiyo bende kullanmıştım ama geçmezse agnucaston diye ilaç var onu kullanabilirsin geçmiş olsun

Teşekkür ederim canım, fakat ben en çok göğüslerimin şişliğinden şikayetçiyim, onlarda hap bitince normale dönermi???

birde cildim o kadar pürüzsüz ve yumuşak olduki, en sevdiğim yönü bu sanırım..Onlardada tekrar bir değişme olurmu dersin??

diane35 kullandım bende inanılmaz kilo aldım o kilolar malesef ki kalıcı oldu evet tedevi uygulaması başarılıydı ama şimdi72 kiloyum fakar diane nein sadece kilo aldırmak değil üzerini okursanız psikolojik çöküntüler yaşatan bir yönü de var o kullanım süreci boyunca..

valla canım benim göğüslerim değil ama cildim eski haline döndü :Roflol: daha sonra agnucaston kullandım şimdi fena değil ama yinede bi doktora git derim ultrason çektir ona göre ilaç kullanırsın.

bende diane 35 kullananlardanım. bendede çok fazla kilo alımı, şişkinlikler ve ruhsal gelgitler oldu. şimdi kullanmıyorum6 aydır. kullanmam gerektiği halde. çünkü gerçekten çok canımı sıkan bi ilaçdı, bıraktıktan sonra tüm bu şikayetlerim kayboldu. zaten doktor da pko.lu hastalara bu ilacı verirken 4 ay kullandırıp 1-2 ay ara verdiriyo. sana 6 ay aralıksız kullandırtması ilginç.

arkadaşlar bende de pco var ve doktormm d35 verdi hemde 18 ay borun ca kullanıcam ve 6 ayda bi kontrole gidicem ya bu nasıl bişeydir ben çözeemedimmm. kimisi diyo ilacı bıraktığında yeniden düzensizlikler başlıyo kimisi diyo yine doğal yönden hamile kalma oranı dier sağlıklı bayanlara göre %50 azalıyo ancak dr yardımı ile hamile kalınabiliyo filan die

Özlem147 bende 6 ay kullandırmasından şüphe ettim ve doktorumu değiştirdim..Bugün kontrole gitcem...Ona göre yeni doktorum hapı bıraktıracağını söyledi...

cnm bende kullandım bende gogus sıslıgı yapmadı ama bes kılo aldırdı 45 dım 50 oldum ılk gıttıgım doktor pko lusun dedı ultrasyona bakarak sımdıkı ultrasyonumda ıse kıstım normal kıst cıktı pko cıkmadı ama sımdı hormonlarıma bakılacak ınsallah bısı cıkmas her doktor farklı soyluyo bende anlamadım ıyı bı doktora gıt ama malesef pko lu olsan da olmasanda bu kıst gecmıo nolcakbole

Bugün kontrolde doktor iyileşme olduğunu ve 1 ay daha diane ye devam etmemi söyledi , sonra bıraktıracak..Kızlar dua edin bir dahaki kontrol de inş. diğerleri de erir...

canım umarım durumunda düzelme olmuştur bukadar zaman geçmiş aradan
yalnız her doktor farklı bi ilaç veriyo buna eminim ilk başta banada diane 35 başlandı aldactone ile birlikte (ödem yapmaması için) osırada ilaç kullanımından önce 20kg almıştım zaten 2 ay içerisinde kilo almam durdu 6ay sonra farklı bi hastaneye kontrole gittim ordaki uzman pko olmadığını olsa yumurtaların bukadar büyüyemeyeceğini söyledi tedaviyi bıraktırdı
ertesi yıl bi prof. dr.a gittim pko ile hormon bozukluğu var dedi
ilk başta 6ay bi hormon ilacı kullandırdı(adını şimdi hatırlamıyorum ) daha sonra testesteron hormonu fazlalığından erkek tipi kilo alma tüylenme seste kalınlaşma falan oluyormuş diye proscar isimli ilaca başladım (bekar olduğum için, yoksa kadınların kullanması yasak hatta hamilelerin dokunması bile yasak olan bi ilaç ) onunla birlikte glukofende başladım 6ay kadarda o ilaçları kullandım ama artık ilaç kullanmaktan bende hal kalmadı
şimdi ne kontrole gidiyorum ne ilaç kullanıyorum çokta rahatım ha tedavilerden hiç sonuç alamadım kendimde değişim hissetmedim test sonuçlarınıda doktorlar kendileri aldı hiç umursamıyorum enazından hasta psikolojisinden kurtuldum denek niyetine kullanıyolar bizi

öff yaa bende yarın başlıcam dıana 35 bide aldoctane...
korkuyorum ama yapcak bişe yok.bende hem tüylenme hemde sivilce var.senağlamaüstüne kilo alırsam süper olurrr ....senağlamasenağlama
dıaşarıda çıkmam kendimi eve kaparım

merhaba... ben de pco hastasıyım yeni öğrendim.doktor bana çocuk yapın dedi ama ben hazır olmadığımı söyleyince diane 35 verdi.ama ben mide bulantısında çok korkarım bu ilaç bulantı yapıyo mu?yapmasın nolur.................iştahımı açsın hattaaaaaaaaaa

ben de tam değil ama çok az pco var ve doktorum ayın 25inde diane35 verdi.28inde kullanmaya başladım.adetlerim düzensiz zaten.bakalım bi işe yarıcak mı..ama moralim bozuk yani nedenini bilmiyorum...sanırım psikolojik çöküntü etkisi bu olsa gerek.sivilcelerim zaten ayrı bi alemde suratımı mesken bellemiş durumdalar.artı sanırım kilo alıyorum..senağlama

geçmiş olsun canım bende pko tedavisi gördüm başka bir ilaç kullandım göğüslerde hassaslık ve dolgunluk yapıyodu bırakınca zamanla geçiyor bu arada doktorlar çocuk yapmayı öneriyor benim böyle bi imkanım yok şu an mecburen ilaç tedavisi gördüm

pco nedir özür dilerim ama hakketen bilmiyorum bu diane 35 kullanmayı düşünüyorum doğum kontrolü için sizce ne yapmalıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…