Evlenirken ev felan alındı (ev kredisiyle) sonra tam düğün zamanı eşimin maaşları yatmadı kp ile. Ailemde zaten düğünden sonra hemen bozdurup eşya ödiycekmişiniz kendinizi sıkmayın takılar sonra yapsanızda olur dedi ve kolye felan alındı sadece düğünde takmalık.sonrada ailemin taktıklarıyla birlikte bozduruldu.biray sonrada işten çıkartıldılar(kp ve eşim aynı yerde çalışıyorlardı). Sonra eşime teklif geldi hepbirlikte başka yere taşındık evide satılığa çıkarttık.Aile içi hesap kitap yapılırken konuşuluyordu 6 -7bin senin takılara ayırırız falan filan.kaldıki sadece benim aileminki 4000e bozdurulmuştu.arkadaşlarımın ev ziyaretinde verdikleri 4 çeyrek patronlarının taktığı 2binlik bilezikte hariç .bunlar hiç mevzu bile olmadı.ev satıldığını güne kadar bu hep konuşuldu takıların 7-8bin tutar felan.evi sattık geldik hesabına parayı aktardık.bekliyorum ben acaba nezaman alıcaz diye.sordum borç harc kapansın bakalım dedi kv. Eşimi sıkıştırdım doğum günümde.ben konuştum 5bin vercekler dedi.çıldırdım sinirden.sonra aradım hayr 4bin dedi.birsürü laflar felanda cabası.yatak odasına 50tl lik stor almıştık salonunkileri alırken onun lafını bile yaptı.kız yaparmış mutfağı yatak odasını almamışız.halbuki onlara sadece 50tl storu ödettim diğer odayı alırken.ayrıca küçücük mutfağımın camı bile yoktu neye göre ne perdesi alıcam aklım almıyo.sıkışık zaman diye okadar çok şeyi görmezden geldimki.onların alıcağı herşeyi kendim araştırdım enucuzunu aldım.bu tartışma sırasında 50tl storu almadım ama 500tl ye fon aldırdım anneme dedim.sizde herşeyin enuygununu ama.bize bırakaydında eniyisini alsaydık demezmi..yahu zaten para yok diye cebelleştim okadar zebrayla geçiştirdim .toplamda 5cam zebrası 2cam fonu 700tuttu.buna rağmen laf söyledi.arada birsürü şeyde oldu ama uzatmıycam konu aileme geldi.bilsem böyle olucak bende kendi ailemi zorlamazdım bukadar dedim.Ailen bunları herşeyi yapmak zorunda dedi.bende herşeyi yapmak zorunda ama elinden geldiğini yapmak zorunda ,hiçbirseyin lüxünü eniyisini yapmak zorunda değil.(sanki milyarder bizimkilerde) neyse olaylar olaylar.bende hani son güne kadar alıcaz dediniz sonra ne olduda böyle onu soruyorum dedim.hani bana desenizki ya kızım biz alıcaktık ama emekli maası yetmıyo yda bu parayı baska seye kullanıcaz işe girince yada nebilim elim bollanınca baska bişey olunca alıcaz eyvallah ama ilerde alabilirimde almayabilirimdeden almıycama döndü olay. Zaten ev ortak alınmıştı satılınca karından kuruş görmedik biz.sadece ev satılınca sözü vardı görümcemle bana telefon aldı 30bin para kalmıştı ellerinde.mağdem takıya para yoktu ıkı tel 4,5bin tuttu .onlar alınmasaydı takım alınsaydı dedim.zaten bisem takım yapılmıyck telede para harcatmazdım.neyse asıl meseleye geliyorum bana sonuç olarak dedikleri yarın birgün kızımda evlenicek bende calışmıyorum.bu parayı onun düğünü çeyizi için ayırcam dedi.konu kapandı.salon takımı ve tv de vardı alınıcaklar.onların üzerinede bir bardak su içirildim. Sonuc alarak ailemin tktığı iki bilezik vardı bi onun parasını alabildim 4bin okadar. İçim hiç düzelmiycek bu konuda resmen köprüyü gecene kadar yaptılar.eşimde beni haklı buluyor ama ailesi sonuçta gözgöre göre oyun oynandı o napsınki...8ay geçti şimdi istemeye gelicekler.ama konuşurken bakıyorum herseyın ucuzunu nasıl yaparım derdinde.uygun demiyorum ucuz ama..yani çeyiz takımı alıncak toplama yapıcam diyo.günlük çatal kaşık almıştı pazardan şimdide çeyiz takımı yerine koycm günlük başka alırm demesi gbi birçok şey.Bütün bunlar gözümün önünde oluyor ve ben hani noldu çeyiziçin takılarım yapılmadı şimdi noluyo demek istiyorum ama diyemiyorum.diğer yandan da hani ailem herseyi yapmak zorundaydı .sende kız evlendiriyon sende zorundaaın diyip o lafları önüne sermek istiyorum.biz evlenirken oğluna bir çarşaf bir bardak dahi alıp koymadı.şimdi kızına onuda kocan alsın şunuda kocan yapsın.ben sanıyordumki bunların adetlerinde erkek çeyizi vs yok. Kızına gelince görüyorumki aldırılıyomuş gayette.napıcam şu aşamada bilmiyorum.tatsızlıkta çıksın istemiyorum ama bu çifte standart karsısında napıcam nasıl tpkimi belli edicam bilmiyorum.çünki eşimde çok iyi bana hak veriyor ama ailesine bişey diyemiyor.kimseyi kırmaz normaldede zaten.Ayrıca bir sorumda var şimdi ben nasıl düğünde nişanda takı takıcam.niye takayım yani bu durumda.