• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi acil yardım bebeğim başını tutamıyor.

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
arkadaşlar bebeği 6 aylık oldu. test sonuçları temiz çıktı çok şükür. sadece b 12 vitamini eksik çıktı. ona bağlı dediler doktorlar. iğne yaptırdık vitamin için. şimdi daha iyi şükür. çok değişti hareketleri. benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlara tavsiyem kan tahlili yaptırmaları b 12 vitamini çok önemliymiş. nörolojik olarak bebeği çok etkiliyomuş. tedavisi çok kolay Rabbim kimseye böyle korku yaşattırmasın
Merhaba
Oglum 5 aylik olacak noktasinankadar ayni seyi yasiyorum sizinle. Norolog ayni sizin gibi hemen genetik test iste di o korkunc hastalik sma varmi diye bakmak icin. Siz bana bir umut oldunuz. Hemen bebegime b12 testi yaptiricam. Suan herswy yolundadir insallah

Mrb bnm ıcınde sma hastalıgından suphe edıldı. Bırebır anlatılan herseyı suan bızde de var basını tutmuyor ayaklarda hareketlerde az genetık sonucunu beklıyoruz. Sizn sonuc ne cikti bebeginzn durumu nedr

merhaba arkadaşlar. kızım 4 ayını yeni bitirdi. kucağımayken başını sallandırarak tutabiliyor. yüzüstü yatırdığımda bir kaç saniye tutabiliyor başını sonra sıkılıp aglıyor. ama sırtüstü yatarken kafasını kaldırmaya çalışmıyor. ellerinden tuttugumda biraz kendini kasıyor ama tam olarak kaldıramıyor başını. ayagının üstüne basamıyor ve sağa sola dönmeside yok. bunu farkettiğimde rahatsızdı. ateşleniyordu. hemen doktora götürdüm çocuk nörolojisine gönderdi. doktor reflekslerini normal oldugunu ancak biraz kas gevşekliği oldugunu söyledi. takip edilmesi gerekn bir bebek dedi. genetik tarama testi yaptılar. sonuç bekliyorz. bıngıldağına ultrasonla baktılar beyin gelişimi normal dediler. benimle aynı sorunları yaşayan var mı çok korkuyorum lütfen yardım edin...
Merhaba sızınle aynı durumdayım oğlum 3 aylık b12 eksık çıktı basını tutamıyor cok korkuyorum uzun zaman olmuş yazalı umarım görüp cevap verırsınız bu postun altına yazanlar artık bebeklerınız büyümüştür herhangı saglık problemlerı varmı suan ıyılermı cok endişeliyim lütfen cevap yazın

Merhaba sızınle aynı durumdayım oğlum 3 aylık b12 eksık çıktı basını tutamıyor cok korkuyorum uzun zaman olmuş yazalı umarım görüp cevap verırsınız bu postun altına yazanlar artık bebeklerınız büyümüştür herhangı saglık problemlerı varmı suan ıyılermı cok endişeliyim lütfen cevap yazın

Merhaba
Benim oglum 12 aylik oldu. Cok sukur ki Sma degil b12 ve demiri de iyi. Mr temiz metabolik hastalik yok. Yapilan hersey normal cikti. Ama hipotonik. 6. Ay da fizik tedaviye basladik. Cok guzel sonuclar aldik. Suan yuruyemiyor ama herseyi kavrayip oynuyor. Oturabiliyor. Basmaya ve dik durmaya basladi. Fizyoterapistimiz 2 yasinda yasitlarini yakalayacagini soyluyor. Gittigimiz yerde oyle cocuklar gordum ki bu halime sukretmeyi ogrendim. Herkese acil sifalar dilerim.

merhaba arkadaşlar bnm de bebeğim 6aylik v basını kaldıramıyor siz yazalı olmuş biraz nolur lütfen cvp yazın nasıl bebekleriniz ne yapmalıyım her hareketi iyi nörolojiye de gtti gun verdiler bize ama kafayı kaldıramıyor arkada kalıyor kafasi

merhaba arkadaşlar bnm de bebeğim 6aylik v basını kaldıramıyor siz yazalı olmuş biraz nolur lütfen cvp yazın nasıl bebekleriniz ne yapmalıyım her hareketi iyi nörolojiye de gtti gun verdiler bize ama kafayı kaldıramıyor arkada kalıyor kafasi

Acilen norologa goturun. 6 ayda kafasini tutamamasi normal degil. Ama diger hareketleri de onemli. Destekli oturmaya basladi mi? Saga sola donebiliyormu? Yuzustu yatirdiginiz da kafasini kaldirabikiyormu ellerinin uzerine kalkabiliyor mu? Goz temeasi var mi? Sosyal mi guluyor mu? O kadar cok detay var ki. Nerede oturuyorsunuz? Ozelden goruselim isterseniz?

arkadaşlar bebeği 6 aylık oldu. test sonuçları temiz çıktı çok şükür. sadece b 12 vitamini eksik çıktı. ona bağlı dediler doktorlar. iğne yaptırdık vitamin için. şimdi daha iyi şükür. çok değişti hareketleri. benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlara tavsiyem kan tahlili yaptırmaları b 12 vitamini çok önemliymiş. nörolojik olarak bebeği çok etkiliyomuş. tedavisi çok kolay Rabbim kimseye böyle korku yaşattırmasın

50 gunluk bebegimi sicramalari yuzunden norologa goturduk, tum refleksleri normal ama basini tutamiyor 3 aya kadar en gec tutmasi lazim dedi, ama bebegim yuzustu yatirdigimda tutuyordu basini fotograflari gosterdim doktora evet tutuyormus su an cani istemedi herhalde dedi yine de b12 ye bakti en az 300 olmasi gerek dedi. 376 cikti sonuclarimiz, b12 bebekte eksikse emziren bir anneyseniz sizin de baktirmaniz gerekiyor b12 vitamininize... neyse kinsizin de sorununuz fark edilmis

Merhabalar bebeğiniz şu an nasıl iyidir İnşallah, benim bebeğim de şimdi sizin yazdığınız gibi ve çok korkuyorum cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum 😢
Merhabalar sizin bebeğiniz nasıl şimdi inşallah iyidir. Ben de şuan aynı durumla karşı karşıyayım ve çok korkuyorum, lütfen cevap verin🙏

Benimde bebeğim 4 ay bitti 5inci ayına girdi başını tutamıyor hala ve bu durum beni çok yıprattı bebeğime özürlü gözüyle bakıyorlar çok üzülüyorum
Merhaba bizdede aynı sorun var tam üç ayligiz ama kafasını tutamiyor yüzüstü sağa sola çeviriyor kollarından çekince çok az direnme var ama tutamiyor doktora gittim nörolojiye fiziğe gönderdi fizikte kontrol etti bişey demedi üç ay sonra gelin dedi. Beyin omurilik sivimiz fazla bizim hamilelikten beri başka sorun yok bulgu olarak. Doktor ondan da kaynaklanıyor olabilir de olmayabilir de dedi çok üzülüyorum siz neler yaşadınız??

Merhaba bizdede aynı sorun var tam üç ayligiz ama kafasını tutamiyor yüzüstü sağa sola çeviriyor kollarından çekince çok az direnme var ama tutamiyor doktora gittim nörolojiye fiziğe gönderdi fizikte kontrol etti bişey demedi üç ay sonra gelin dedi. Beyin omurilik sivimiz fazla bizim hamilelikten beri başka sorun yok bulgu olarak. Doktor ondan da kaynaklanıyor olabilir de olmayabilir de dedi çok üzülüyorum siz neler yaşadınız??
bizimde ayni nöroloji emar istedi cok korktu cektirenedim bi sonraki ay komtrolu var ne yapacağımızı bilmiyoruz

Back