Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi acil yardım bebeğim başını tutamıyor.

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

uykucukoala

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2011
23
9
86
Adana
merhaba arkadaşlar. kızım 4 ayını yeni bitirdi. kucağımayken başını sallandırarak tutabiliyor. yüzüstü yatırdığımda bir kaç saniye tutabiliyor başını sonra sıkılıp aglıyor. ama sırtüstü yatarken kafasını kaldırmaya çalışmıyor. ellerinden tuttugumda biraz kendini kasıyor ama tam olarak kaldıramıyor başını. ayagının üstüne basamıyor ve sağa sola dönmeside yok. bunu farkettiğimde rahatsızdı. ateşleniyordu. hemen doktora götürdüm çocuk nörolojisine gönderdi. doktor reflekslerini normal oldugunu ancak biraz kas gevşekliği oldugunu söyledi. takip edilmesi gerekn bir bebek dedi. genetik tarama testi yaptılar. sonuç bekliyorz. bıngıldağına ultrasonla baktılar beyin gelişimi normal dediler. benimle aynı sorunları yaşayan var mı çok korkuyorum lütfen yardım edin...

sen iyi misin? 4 aylık bebek tabi kafasını henüz dik tutamaz ellerinden tutunca kalkmaya çalışamaz. bide dah 4 aylık diyosun 4 aylık çocuk nasıl bassın Allah aşkına 8-9 aylık olsa neyse bazı şeyler için çok acele ediyosun. kas gevşekliği de her bebekte olabilecek bişey

doktorda direk nöroloğa gönderince çok korktuk. ilk bebeğim ve yalnız büyütüyorum. inş dediğin gibidir. doktor bir ay sonra tekrar görelim dedi. forumda okuyunca 4 aylık bebeği olanlar dönüyor falan yazmışlar. okul öncesi öğretmeniyim. bireysel farklılıkların oldugunu biliyorum elbette ama inanın kendi yavrusu olunca herşeyi unutuyor.

arkadaşlar neden kimse cevap vermiyor

telaşlanmayın bence ama yine de takip edin. öncelikle sunu belirteyim her cocuk bir olmaz ben doğdugu gün başını dik tutan cocukta gördüm 5 6 aylık olupta anca cevresini farkeden cocukta gödüm. 16 aylık olupta yeni yürüyenide gördüm. hepsi normal cocuklardı. doktora götürmüşsünüz zaten. inşallah birşeysi yoktur. erken doğum yaptıysanız onunda etkisi olabilir.

erken doğum yapmadım. 40. haftada dogdu. normal doğum yaptım bir sıkıntı yaşamadık doğum esnasında. hareketsiz biraz. el ve kolları çok hareketli fakat vücudunu kaldırmaya çalışmıyor. şu an 4.5 aylık olduk. geçen hafta kafasını kaldırmaya başlamıştı aşı yaptırdık ateşlenmişti. şu an kafasını kaldırmamak için direniyor. ayaklarına yükleniyor poposunu kaldırmaya çalışıyor. kafasının altına yastık koyarak yüzüstü yatırıyorum. tv izlemek için kaldırıyor kafasını. inş bir sorun yoktur

kesinlikle 4 ayda tam tamına kafasını tutmuş olması gerek engeç 3 - 3,5 ay tutması için süresi..
benim ikiz yeğenlerim var 4,5 aylıklar aynen sizinki gibi kız olan tutamıyo tam sallandırıyo kafasını
1 ay öncesinde ima ettim yengeme kafasını tutamıyo bu doktora sor sorun olmasın falan bişey olmaz tutuyo falan diyo kabullenmiyo ama herkes diyo bunu daha kafasını tutamıyo diye
bende çok uzatmadım genelde anneler yorum yapanlara gıcık olur gıcık olmasın diye

mesela ondan 15 gün büyük yeğenim var 2 eltiler 15 gün arayla doğurdu inan onun bebeği 40 ının içinde bile kafasını dik tutmaya çalışıyodu bigün misafir geldi o bile maşallah daha kaç günlük nekadar dik tutuyo dedi ve 2 aylıkken dimdik tutuyodu tam anlamıyla
şuan 5 aylık inan 3 aylıkken ne hareketler yapıyodu gören hayret ediyodu ne bu hareket diye
hatta yengem kol altlarından tutup yere bastırıyodu bizimki adım atmaya çalışıyodu

işte ikiz yeğenlerimden kız olan cansız sizde oyun halısı alın ondaki oyuncaklara vurmaya çalışırken kafasını kaldırır hem motor gelişimi ilerler
çok sık yatırmayın kucakta uzun süre tutun mesela benim yengem sürekli yatırıyo belkide ondan kız kafasını tutmuyo
düz bir yere yatırdığınızdada 2 elinizle ellerinden tutun hafif kendinize doğru çekin o kendini ve kafasını kaldırmaya çalışıcak
siz oturun dizinizi üstüne yüz üstü yatırın göbeği dizinizin üstünde olsun kafasını biyere dayamayın o kaldırmaya çalışcak
böyle böyle hareketlerle alışır inş..

yüsüstü yatırınca 1-2 dk kaldırıyor artık başını. sırt üstü yatarken kaldırmak istemiyor hala. elinden tutup çekiyorum. kafasını kaldırmak istemiyor. geçen hafta elini tutunca kalkmaya çalışıyodu. kan testi sonuçlarında vitamn b12 si 185 çıktı. sınır 191 miş
doktor ilaç tedavisini başlamak gerek dedi. hala genetik tarama sonuçları çıkmadı ama sorun yoktur diye bekliyorum. doğumda sorun yaşamadı ve eşimle akrabalık yok. b12 eksikliği geç oturma geç yürüme geç baş tutma gibi sonuçlara yol açabiliyormuş. bekliyoruz hala.

bence böyle bişey kesinlikle 3-3.5 ayda tutacak diye bişey yok benim kızımda aynen sizin yengenizinki gibi cok cansız halsizdi ve kafasını tutamıyordu hekes bu niye böle bu niye kafasını tutamıyo doktora götürdünmü bunu flan diyolardı ben cok üzülüyodum kendi abim ve annem diyodu sürekli bende korkuyodum ama doktora soruyodum normal diyodu 5 ay 6 ay dan sonra tutan bile varmış benimkinide başka cocuklarla kıyaslarlardı ve benimki cok zayıfta sonra benim kız 4.4.5 ibi tam anlamıyla kafasını tutmaya bi başladı sonra dönmeye arkasından sürünmeye ondan sonra emeklemeye şu an o eski halinden eser yok8 aylıkve tutunup ayaga kalkıyo heryere giriyo ve cin gibi bi açıldı pir açıldı yani. şimdi kıyaslanan bebekleri soruyorum daha dönemiyolarmış bile yani herşey degişebiliyo ama ben cok yere yüzüstü koydum boyun kasları gelişsin diye...

teşekkür ederim yorumunuz için. benim kızımın kilo ve boy artışı gayet normal. şu an 4.5 aylık ve 7 kilo boyuda 63 cm. yüzüstü yatırmaya başladım bende 3 haftadır. uçak hareketi sanırım kafasını ve bacaklarını kaldırıyor. oyuncağını tutmaya çalışıyor. şu an eline yaklaştırdıgım her şeyi kavramaya çalışıyor. gülmesi kahkaha atması da normal. tek sorunumuz elinden tutunca kalkmak istemiyor kafasını hiç kaldırmıyor ve gövdesini kaldırmaya çalışıyor. elinden çekince sinirleniyor ayaklarıyla tekmelyor. sonuçlar bu hafta içinde belli olacak inş bir sorun yoktur arkadaşlar dua edin..

arkadaşlar bebeği 6 aylık oldu. test sonuçları temiz çıktı çok şükür. sadece b 12 vitamini eksik çıktı. ona bağlı dediler doktorlar. iğne yaptırdık vitamin için. şimdi daha iyi şükür. çok değişti hareketleri. benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlara tavsiyem kan tahlili yaptırmaları b 12 vitamini çok önemliymiş. nörolojik olarak bebeği çok etkiliyomuş. tedavisi çok kolay Rabbim kimseye böyle korku yaşattırmasın

Iyi ki sonucunu yazmışsınız. Çok teşekkürler. Bir çok konuyu okuyoruz ama sonucu yazmiyorlar. Oğlum tam 3 aylik. Senin ilk anlattigin gibi. Özellikle sırt üstü kollarından kaldırmaya çalıştığımda hiç orali olmuyor. Çok uzuluyorum ben de. Inşallah bir sorun yoktur. Iki hafta daha bekliycem olmazsa doktora gidicem.

Sonuc ne oldu benimde oğlum ayni durumda

Bence bu kadar çok korkup evham yapmayın bebek o bnmde üç aylık olucak bi oğlum var evlat olunca konu bizler fazla korkuyoruz ama iyi düşünün ve dua edin ...abim böyleymiş kafasını tutamıyordu hoop geri düşüyordu kafası diye annm hep der güleriz hatta düşünün şimdi koca adam oldu evli barkli hiç bi sorun olmamış anlıyacağınız..doktorlar sadece temkinli yaklasiyo...güzel haberler alırız inşallah

Benimde bebeğim 4 ay bitti 5inci ayına girdi başını tutamıyor hala ve bu durum beni çok yıprattı bebeğime özürlü gözüyle bakıyorlar çok üzülüyorum

Kac aylikken tutmasi lazim ? Birde basini tutma olayi ne oluyor yuz usru yatirinca dikelip bakmasimi koltuk altindan falan tutunca dik durmasimi yoksa sirt ustu yatarken ellerinde tutunca kafasijin arkaya atmamasimi

Merhaba kizlar benim kizumda 5 ayina girdi oda kasini tutamiyor yuzustu yatinca koĺarinin uzerinsde duramiyor ve biseyi dikkatini cekmiyor sizler gobi bende endiseliniyorum dojtor 6 aylik oluna kadar vrkleyelim dedi rahat bi cocuk defi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…