Acil ve önemli konu

1111010001

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2018
1.117
885
123
Merhaba herkese. Sorum e-imza. E-devlet şifresi olan herkesin aynı zamanda e-imzası da olmuş mu oluyor? Yoksa e-imza için başvuru mu yapmak gerekir? İnternette çok aradım ama net bir cevap bulamadım.

Bunu buldum.

E-İMZA NASIL ALINIR?

Elektronik imza, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından onaylı Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcılar tarafından sunulmaktadır. Bu firmaların listesi ve diğer bilgilere www.tk.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Elektronik imzanızı çalıştırabilmeniz için öncelikle kart sürücü yazılımını kurmanız gerekmektedir. Bu yazılım elektronik imza ile beraber gönderilen CD veya diğer medyalar içerisinde bulunabilir veya e-imzanızı aldığınız firmanın internet sitesinden edinilebilir. Bilgisayarınıza kurulan program ile elektronik sertifikanıza giriş gerçekleştirebiliyorsanız sertifikanız kullanıma hazırdır. (ALINTI)

Bunu buldum.

E-İMZA NASIL ALINIR?

Elektronik imza, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından onaylı Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcılar tarafından sunulmaktadır. Bu firmaların listesi ve diğer bilgilere www.tk.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Elektronik imzanızı çalıştırabilmeniz için öncelikle kart sürücü yazılımını kurmanız gerekmektedir. Bu yazılım elektronik imza ile beraber gönderilen CD veya diğer medyalar içerisinde bulunabilir veya e-imzanızı aldığınız firmanın internet sitesinden edinilebilir. Bilgisayarınıza kurulan program ile elektronik sertifikanıza giriş gerçekleştirebiliyorsanız sertifikanız kullanıma hazırdır. (ALINTI)

Çok teşekkür ederim. Bunu ben de okudum ama hiçbir şey anlamadım.

E imza baska bişey, bir firma aracılığı ile bir flash bellek geliyor, biz kurumda kullanıyoruz, programcılar entegre etti.
Tubitak tan araştırabilirsiniz bizim flash bellekler ordan, ama pek kaliteli çıkmadı çoğu bozuk

Kurumunuzun bilgi işlem dairesinden başvuru yaptığınızda dört gün sonrasında size bir belge gönderiliyor doldurup veriyorsunuz sonrasında flashbellekle işyerinize gönderiyorlar.

Siz e imzayı ne için kullanacaksınız

E imza ve e devlet şifrelerinin entegre olduğu alanlar da var olmadığı alanlar da

E imza denilen için bir flash bellek var yine şifre var özel program var üçü bir arada olunca çalışıyor

E devlet şifresi ile yapılan çoğu işlem için e imza yeterli

E devlet şifresi hatta elektronik bankacılık şifresi ile de bazı erişimler mümkün

Size lazım olanda e devlet şifresi ile deneyin olmuyorsa şehir adı ve e imza yazın arama motoruna en yakın nerede var öğrenin

Örneğin Bursa da hemen gidip alabiliyorsunuz 10 dakikada

E devlet şifremi unuttum. Hemen bi nüfus kayıt örneği almam gerek. İş yerimde sistem kurulu ama elektronik imza için başvuru mu yapmam gerekiyor?
Yoksa hemen mail ya da telefonuma elektronik imza için kod-şifre geliyor mu?

E devlet şifremi unuttum. Hemen bi nüfus kayıt örneği almam gerek. İş yerimde sistem kurulu ama elektronik imza için başvuru mu yapmam gerekiyor?
Yoksa hemen mail ya da telefonuma elektronik imza için kod-şifre geliyor mu?

insanlar cevap veriyor, okumuyor musunuz anlamadım.

İnternet bankacılığından giriş yapabilirsiniz
En kolay o şekilde oluyor nüfus kayıt örneğini o şekilde aldım ben

e-imzayı biz kurumda kullanıyoruz yazılarımız için. ayrıcada mı oluyor kişisel olarak bi araştırayım

Herkese çok teşekkür ederim. Mune Mune rica etsem konumu kapatır mısın?

Back
X