acil!! ultrasonda bebeği elini açmayan var mı?bu normal mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU2

Ziyaretçi
kızlar merhaba ben 23 haftalık hamileyim ikili ve üçlü tarama sonuçlarım temiz çıktı ayrıntılı ultrasonda amniyo svımın fazla olduğu ve bebeğimin ellerini açmadığını gözlemledi radyolog bir eli serçe parmağı ve baş parmağı açık diğerleri yumruk şeklinde duruyor ve buna göre rapor verdi bu rapor sonucunda tıp fakültesine yönlendirildim ve amniyo sentez oldum şimdi sonuçları bekliyorum tabiki çok üzgün ve endişeliyim aacab böyle bi rşey yaşayan oldumu aranızda o yüzden bu konuyu açtım lütfen benzeri duurm yaşayan olduysa konuşalım teşekkürler

canımsın sen benim senin endişelerini kaygılarını okadar derinden anlıyorumki gönülden dualar ediyorum rabbim hep senin yanında olacak bitanem sen ve zeynebim iyi olacaksınız

Allah Allaaah,yani bir elini açmıyor demek o bebeğin bir problemi olduğu anlamına mı geliyormuş ki,
yani usg de bebek hiç kıpırdamıyor olabiliyor da.Sana tehlikeli bir durum olduğu mu ifade edildi?
Açıkçası ben bu ayrıntılı usg çekimlerini radyologların yapmasına karşıyımlmaz:.Belki çok normal bir durum ama adamlar kadındoğumcu olmayınca bunu yorumunu da sağlıklı yapamayabilirler..
Belki yarvunun eli sıkı olcak yani..
ışi hafife almak değil benimki ama yersiz bir yorum da olabilir doktorun yaptığı açıkçası,çünkü bizi ancak kendi doktorlarımız anlayabilir düşüncesindeyim ki bazen onlar bile bazı konularda kayıtsız kalabiliyorlar.Bence bir perinatolog uzman doktora görünmelisin canım.
Allahın izniyle bir sıkıntı olduğunu süşünmüyorum.
Yine de içini ferah tut derim.Bir gelişme olursa bizimle paylaş lütfen..
Geçmiş olsun..

Canım bence endişelenmen gereksiz, bende haftaya detaylı ultrasona giricem. Doktorum ,inşaallah ellerini yüzüne götürmez de net görebiliriz demişti. Ben sebebini sorunca bu haftalarda bebeklerin ellerini yumruk şeklinde kapalı ve yüzüne yakın tuttuğunu bu yüzden daha önceki haftalarda parmaklarını kontrol ettiklerini söylmişti. Eğer doktorun daha önceki kontrollerinde bir sorun görmediyse kendini ve bebişini boşuna üzme.

detaylı ultrasonun dr min çalıştığı hastaneye kazancı olması için yaptırttığını anladım daha başka görüştüğüm dr lerin yorumlarına bakarak.. el avuç açmaması sanmıyorumki bir problem olustursun tıpta yeri varmıdır bilmiyorum ama dıstan bakısla bana sacma geldi açıkçası.. güzel haberlerini bekliyorum bende merak ettim canım sanada bebeğinede herkese sağlık diliyorum

arkadaşlar bence de endişe edilecek bir durum yok, ben de sağlık camiasının içindeyim, fizyoterapist olarak görev yapıyorum, 5yıldır da engelli bebeklerle çocuklarla çalışıyorum. bu başparmak yumruk yapma olayı yenidoğan döneminden 4-6aya kadar normal bir reflekstir, sonra bebek önce ellerini ağzına sokar ellerini dış dünyası yapar sonra da dış dünyay elleriyle keşfeder ve dil gelişimi de başlar.

ben de 16haftalık hamileyim 1kere ultrasona girdim o da ailemin zoruyla ve sadece 3-4sn açık kaldı cihaz. avrupada en fazla 2kere ultrasona giriliyor ultrasona. teşhis ve takipteki faydasını ben de biliyorum ve destekliyorum. 30yıldır ultrason gebelikte kullanılmaya başlandı 30yıl önce bebekler nasıl doğuyordu. neden modern tıp gebelik safhalarına gerektiğinden fazla karıştıkça bizim çalıştığımız engelli çocuk sayısında tabir-i caizse patlama yaşanıyor neden son 30-40yıldır otizm çıktı adını bile ilk defa duydukları hastalıklar çıktı.

ultsaron belki röntgen ışını değil ama değişik frekanslardaki ses dalgaları bebeğe temas edip ekranda görüntü halini alırken bunu gereğinden sık yaparsak 3haftada 4haftada bir girersek bebeğimiz ne hale gelecek hiç düşündünüz mü

diğer doktor arkadaşlarımı tenzih ediyorum ama bazı doktorlar biz hamileleri korkuta korkuta testler, gereksiz tıbbi prosedürlerle uğraştırıp ilk insanın yaratıldığından beri milyarlarca canlının çoğalmasının doğallığı ve yaratılmışlığın şükrünü ve keyfini yaşayacağımız yere endişe ve üzüntüyle geçiriyoruz bu hayatımızın en özel en harika dönemini.

yüreğinizi ferah tutun arkadaşım. dua edelim inşallah. Allaha emanet olun.

benim bebişimde elini açmadı ama doktor şimdi siz bunu kafanıza takarsınız ama önemli bişe değil çok hareketli açsa ii olurdu ama parmaklar yumruk üstünen tam ve sağlam gözüküo dedi bi yerede yönlendirmedi

Merhaba aynı problem şu an bizde de var durumunuzla ilgili bilgi alabilir miyim

canımsın sen benim senin endişelerini kaygılarını okadar derinden anlıyorumki gönülden dualar ediyorum rabbim hep senin yanında olacak bitanem sen ve zeynebim iyi olacaksınız
Merhaba buna benzer bir durum biz de yaşıyoruz şu an acaba sizin haberiniz var mı bu bebekte ne gibi bir durum oluştu

merhbaa bu sorun bızdede var acaba sonuc ne oldu sız de

merhbaa bu sorun bızdede var acaba sonuc ne oldu sız de
Sizin durumunuz nasıl bilmiyorum ama benim amniyon sıvım da fazlaydı bebeğimi Doğumdan yedi gün sonra kaybettim ellerini açmaması ve suyumun fazla olmasından başka birşey bulamamıştı doktorlar

amınyom sıvı fazlalıgı ıle ılgılı bırsey söylemedı , sadece ellerını neden acmıyor dedı . ikili taramam temız cıkmıstı .

çok üzüldüm durumunuza , teshıs konulmamısmıydı

31 haftaya kadar benim de suyum normaldi testler de temizdi ama sonradan suyum yüksek olunca ellerini de açmıyor dediler ve oradan çıktı bu sorun doğduktan sonra da genetik temiz çıktı şimdi ekzom yapılıyor belki ondan bir sonuç çıkar size de geçmiş olsun Ankara da yaşıyorsanız bir doktor önerebilirim bana da o teşhis koymuştu

istanbul da yasıyorum , cerrahpaşadan randevu aldım .bır tekrar göruneceğım perınatolojıye sıvı alınması tehlıkelı mı bılmıyorum ama sanırım sıvı alınacak , ekzom sızın teshısın adı mı ?beyın gelısımı vs nasıldı

Ekzom ayrıntılı DNA analizi gelişimi son zamanlarda geriye düştü üç dört hafta kadar devlet hastanelerinin perinatoloji bölümünü önerecektim ben de size ben son zamanlara kadar çok iyi bir özel hastanede doçent perinatoloğa gidiyordum hatta ayrıntılı ultrasonu da Ankara nın en ünlü doktoru yaptı ama herkes herşey normal dedi son zamanlarda suyum artınca başka bir doktora gitme ihtiyacını hissettim o zaman şüpheler başladı

N Nynphal17 mrb,öncellikle başınız sağolsun.bende 3.5ay önce bebeğimi kaybettim.birkac soru sormak istiyorum izninizle.ekzom dna analizi sizden mı yapılıyor yoksa bebeginizden mi kan alınmıştı.sizinle görüşmek fikir alışverişinde bulunmak isterim.bebeginize ne teşhisi konmuştu.bende bebeğimi 7.gun kaybettim.bizde herhangi bir teşhis konulamadı.gözle görünen herşey normaldi.

Son düzenleme:
Bebekten kan alındı bizim de teşhis konulamadı ama tüm gen analizi yapılacak bebekten biyopsi alındı kas karaciğer akciğer kalp onların sonucundan birşey olabilir belki dediler benim ilk bebeğimin de 28. Hafta kalbi durmuştu karnımda iken o yüzden biraz daha ayrıntılı araştırma istedik iki bebeğimizin dışarıdan görünen ya da organlarında herhangi bir anormallik yoktu

Anladım tşk.ler.hakkinizda hayırlısı.
Benim bebegim sarılık enfeksiyon nedeniyle küvezde idi.Atlatamadi 6 aylık bebekler enfeksiyonu atlatırken biz niye atlatamadık bilmiyorum.

merhaba 13 yil gecmis aradan suan sizinle ayni durumdayim.bebegim ellerini acmadi ultrasyonda amniyosentez oldum sonuclar temiz cikti ama doktor hala kesin iyidir demiyor.Allah rizasi icin bana cvp yazabilir misiniz?neler yasadiniz inanin 23 haftalik olduk 21.haftadan beri yasayan ölüden beterim.lutfen dönüşünüzü bekliyorum sizin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…