- 5 Kasım 2010
- 5.342
- 38
-
- Konu Sahibi Dumadumadum
Ev almada mantık kira bedelidir.
Almayı düşündüğün evin etrafında 1+1 kiralıkların fiyatını öğren. Eğer kira getirisi*240 ay=evin maliyeti ise o zaman o ev alınır.
Şu durumda 275 Tl bir kira bedeli lazım.
Nette Kurttköydeki 1+1 kiralar 475 başlıyor.
Bence almak gayet mantıklı
Ben İzmir' de ikamet ediyorum. İstanbul 1+1 de buradan daha şanslı..
Ama şuan Kurtköy toki evlerinde 28000 peşin 152 tl taksitle toplamda 58000 liraya ev var.
İstersen bunuda değerlendir.
Eğer aldığın evde kendin oturmak için almıyorsan benim sana nacizane bir tavsiyem olacak.
Bulunduğun bölgede ofis vardır eminim .Şu avukatların, dişçilerin v.s. bulunduğu apartmanlarda yada hanlarda olanlardan.
Onların fiyat araştırmasını yap. Onlar getiri için daha makuller.
Mesela bizim burda 18 bin liraya aldığımız ofisten ayda 200 lira getiri sağlıyoruz. 2 yıl dolmadan ofis kendini amorti ediyor.
Elinde 43000 liran var 2 tane ofis aldın birini 2 ay kiraya vermezsen senin için sorun olmaz. Hem peşin para ile almış olduğun için borcun yoktur hemde diğer kirayı almaya devam edersin. Evde ise 2 ay kiraya vermezsen cepten birde üstüne para ödemiş oluyorsun taksitler için.
Ayrıca ev sahibi olunca kiracıların bir sürü istekleri olur. Deformasyon olunca evde tadilat gerektirir. Ofis için aynı şey geçerli değil. 4 duvar boya geç
Evet canım haklısın benim hatam 20 yerine 2 yazmışım. Yıllık kira getirisi x 20 yıl = evin maliyeti oluyor.200 lira 24 ayda 4800 etmiyo mu? ben mi yanlış anladım?
Evet canım haklısın benim hatam 20 yerine 2 yazmışım. Yıllık kira getirisi x 20 yıl = evin maliyeti oluyor.