• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil! İşten çıkarılıyorum!

ycam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2009
193
2
96
37
İstanbul
1 senedir bir inşaat firmasında sekreter olarak çalışıyorum. 22 haftalık hamileliğim var. İşverenim Cuma günü ay başından itibaren işe gelmeme gerek olmadığını, yönetimin aldığı bir karar ile işime son verildiğini söyledi. Cumartesi günü de bu tarafıma yazılı olarak bildirildi. Kıdem, ihbar ve bir maaş ödeyeceklerini söylediler. İşten çıkarılma sebebi olarak personel azaltımı yazmışlar. Böyle bir şey kendi başına ya da tanıdıklarının başına gelen var mı çalışma müdürlüğüne versem tazminat davası açabilir miyim. Yoksa personel azaltma hamile kadını işten çıkartma için geçerli bir sebep midir?? Çok acil yardım eder misiniz beni yanına çağıracak birazdan düzgün konuşmam lazım.

cnm herhangi bir sebep gösterdikleri için yapacak bişey yok...sebep göstermeselerdi dava açabilirdin...işveren her zaman kılıfını hazırlar:50:
istersen sgk yı arayıp konuş.yapabileceğin birşey var mı diye.belki bir yol gösterirler..

cnm herhangi bir sebep gösterdikleri için yapacak bişey yok...sebep göstermeselerdi dava açabilirdin...işveren her zaman kılıfını hazırlar:50:
istersen sgk yı arayıp konuş.yapabileceğin birşey var mı diye.belki bir yol gösterirler..

off.. yazılı bildirimde bulundular persenel azaltımı nedeniyle diye dediğin gibi kılıfını hazırlamışlar koskoca şirket tabi bi şekilde kulpunu buluyor.

eşimin sigortası yok sigortam doğumumu karşılamayacak

rica etsen iki ay daha gösterseler sigortalı olmaz mı ki parasnı sen ödersin hem doğum için doüğum parası alıcan öyle olunca alıcağın para 3000 olur sigorta için ödeyeceğin para 600 tl hemde doğumunu da sigorta karşılar böyle olunca rica et istersen bir

off.. yazılı bildirimde bulundular persenel azaltımı nedeniyle diye dediğin gibi kılıfını hazırlamışlar koskoca şirket tabi bi şekilde kulpunu buluyor.

eşimin sigortası yok sigortam doğumumu karşılamayacak
yaaa:50::50: üzüldüm cnm yaa:50::50: manevi dava açabilirsin( doğum öncesi çıkardıkları için),ya da sigortanı eksik yatırıyorlarsa( 1000 lira alıyorsundur primin asgari ücretten yatıyordur) bununla ilgili dava açabilirsin ama bunlar için de uğraşman gerekir. avukata vereceğin parayı doğuma ayırırsın:50:

rica etsen iki ay daha gösterseler sigortalı olmaz mı ki parasnı sen ödersin hem doğum için doüğum parası alıcan öyle olunca alıcağın para 3000 olur sigorta için ödeyeceğin para 600 tl hemde doğumunu da sigorta karşılar böyle olunca rica et istersen bir

evet bence de bu iyi bir fikir. rica et bence de:))

durumunuza gerçekten çok üzüldüm. işyerinden işten çıkarıldığınıza dair kağıt alıp işçi kurumuna götürdüğünüzde 6 aylık maaş bağlanır ve bu altı ay süresince sigortanız devam eder.

ama 32.haftaya kadar idare etseler zaten sonraki 16 haftanın maaşını sgk ödüyor. yani işyerinin bir kaybı yok. bunu söyleyerek ikna edebilirsin belki.

Allah yardımcın olsun inş.

evet bence de bu iyi bir fikir. rica et bence de:))

onuda araştırıyorum dışarıdan ödememi kabul etmezler zaten 32. haftaya kadar çalışayım desem bu seferde maaşın ssk bize pahalıya mal oluyor dediler. anca maaş vermeyin o zaman diyebilirim o zaman da kendimi salak yerine konulmuş gibi hissederim. bedavaya gel adama çalış olacak iş mi?

durumunuza gerçekten çok üzüldüm. işyerinden işten çıkarıldığınıza dair kağıt alıp işçi kurumuna götürdüğünüzde 6 aylık maaş bağlanır ve bu altı ay süresince sigortanız devam eder.

ama 32.haftaya kadar idare etseler zaten sonraki 16 haftanın maaşını sgk ödüyor. yani işyerinin bir kaybı yok. bunu söyleyerek ikna edebilirsin belki.

Allah yardımcın olsun inş.

bende bunu merak ediyordum işsizlik parası alırken sağlıktan faydalanabiliyor muyum? doğum paramı ssk anlaşmalı olarak ödeyebilir miyim

canım çalışma sadece sigortamı devam ettirin sigorta paramı ben vericem de senin bir eksin olmayacak hatta karın olucak onların da bir eksisi olmayacak sadece iki ay fazla gösterecekler gösterecekleri parayıda sen ver onlara zaten dene bence karlı olursun

canım çalışma sadece sigortamı devam ettirin sigorta paramı ben vericem de senin bir eksin olmayacak hatta karın olucak onların da bir eksisi olmayacak sadece iki ay fazla gösterecekler gösterecekleri parayıda sen ver onlara zaten dene bence karlı olursun

sigortalarımız tam yatıyor ödeyemem o kadar parayı dışarıdan kendim ödemeyi deneyebilirim en kötü ihtimalle

gerekçe ne olursa olsun, gebeler işten çıkarılınca ödeyecekleri tazminat fazla olur. tanıdık biri varsa kalan iki ayı da orada sigortalı gösterilirseniz en azından işi garantiye alırsınız.

Back