- 11 Mayıs 2016
- 6.368
- 13.985
- 248
- Konu Sahibi Bortecineee
-
Dr nuzun tlfnu varsa arayın sorun inşallah bir şey yoktur ama her ihtimale karşı dr gidin yadaDoktora bu saatte nasıl sorabilirim, tecrübesi olanlardan fikir ve moral istiyorum. Bakmak zorunda değilsiniz. Cevap vermek zorunda da değilsiniz sizi zorlayan yok.
Aynen oyle, annelikten once kadinizValla ben de hamileyim hiç öyle psikolojim olmadı, hiçbi risk yokken 9 ay kocanız sizi, siz kocanızı arzulamadıysanız bence evliliğinizde Bi sıkıntı vardır. Her sey bebeğim için diye yaşarsanız yarın kendinizi unutur eş olmaz sadece anne baba olursunuz. Anneliği bu kadar kutsallaştırmayın kediler de doğuruyor 2 ay sonra hayatına devam ediyor biyolojik Bi olay :)
Gebelık herkesde farklılık gösterir ben hamileligimi öğrendiğim günden beri 2 ay geçti eşimle birlikte olmadığımız halde 1 haftadır kanamam var dr unuz ilişkiye izin verdikten sonra yargılanacak bir durum değil bence gayet normalvalla bana abes ve iğrenç geliyor orda bebek varken 9 aydan da ölmeyiz yani Allahtan eşimin de talebi olmadı benim d ebir riskim yoktu ama her wc girişimde acaba bişe var mı kan leke vs derken aşırı pinpirik bir hamilelik geçirdim normalde öyle insan olmamama rağmen ..hamilelik huyu suyu farklı oluyor psikolojisi apayrı
valla çıkarımlarınız için teşekkürler 7 yıllık evlilik toplam 12 yıllık beraberlik sayısız başbaşa tatiller biribirimizden başkasnı gözümüz görmez sadece 9 aylık zaman dilimi ve aşırı değişen psikolojim..sonrası rüya gibi herşey yine eskisi gibi oldu yani burdaki birçok insandan da süper evliliğim var sadece anne rolünde değilim süt sağıp sinemalara meyhanelere mi gitmedim eşimle başbaşa şarap keyfi mi yapmadım hatta haftaya başbaşa tatile çıkıyoruz 15 aylık kızımı bırakıp sadce anne baba değiliz karı koca olduğumuzu hiç bir zaman unutmadık ..evliliğimle ilgili çıkarım yapmak size düşmez bizimkisi sadece tüp bebkle kavuşma sonrası tedirginlikti evliliğime de eşime de asla laf ettirmemValla ben de hamileyim hiç öyle psikolojim olmadı, hiçbi risk yokken 9 ay kocanız sizi, siz kocanızı arzulamadıysanız bence evliliğinizde Bi sıkıntı vardır. Her sey bebeğim için diye yaşarsanız yarın kendinizi unutur eş olmaz sadece anne baba olursunuz. Anneliği bu kadar kutsallaştırmayın kediler de doğuruyor 2 ay sonra hayatına devam ediyor biyolojik Bi olay :)
sadece bir cümlemden nasıl kutsallaştırdığımı düşünüyorsunuz hayret aksine aşırı rahat bir tipim hiç bir arkadaşım bebeği bırakıp dibindeki cafeye gitmemiştir ben hem bebeğimle gezdim hem de başbaşa da geziyorum hala herşeyi bebeğime göre yaşayan en son kişiyim heralde size hayatınızda mutluluklar :)Valla ben de hamileyim hiç öyle psikolojim olmadı, hiçbi risk yokken 9 ay kocanız sizi, siz kocanızı arzulamadıysanız bence evliliğinizde Bi sıkıntı vardır. Her sey bebeğim için diye yaşarsanız yarın kendinizi unutur eş olmaz sadece anne baba olursunuz. Anneliği bu kadar kutsallaştırmayın kediler de doğuruyor 2 ay sonra hayatına devam ediyor biyolojik Bi olay :)
Arkadaşlar aynı sıkıntıyı ben de geçirdim 6 aylık olduk sayılır idrar yolu enfeksiyonum vardı doktor antibiyotik verdi bir iki kez kullandım sonra vazgeçtim bol su içtim sadece ama bu önceydi şimdiki asıl sıkıntım peçetede pembe renkli akıntı gördüm ama çok azdı iki üç kez olmuştu bu sizde de oldu mu yardımcı olun lütfen yarın doktoruma görüncem başka böyle bişey yaşayan oldu muHanımlar 3 aylık hamileyim her şey normal ve sağlıklı bir gebelşk geçiriyordum ki geçen hafta idrar yolu enfeksiyonu geçirdim ve antibiyotik tedavisi gördüm. Antibiyotik tedavim bitti. Fakat antibiyotikten dolayı vajinal akıntı ve kaşıntım vardı buna rağmen eşimle birlikte olduk fakat ıslanma vs olmadığı ve eşimin acelesiyle vajinam, vulvam ve perine bölgem tahriş oldu ve tahrişten dolayı yok denecek kadar az kan geldi tahriş olan yerlerden. Bugün akşam kahverengi akıntım başladı, karnım ve belimde de ağrım var biraz, normalde hamile olmasaydım bu hafta adet zamanımdı. Sizce bu akıntı tahrişten olabilir mi yoksa düşük mü?
Not=Doktorum akıntı ve kaşıntı için trivag fitil ve funit kapsül verdi antibiyotik bitince başlayacaktım ve antibiyotik dün bitti. Bende kahverengi akıntıya rağmen az önce fitilimi ve hapımı yuttum. Sizce bir sıkıntı olur mu?
Ben özellere sordum yok dediler 4-5 ozele sordum kadin dogum hastanesine sordum ultrasonla bakip anlasabiliyor 'ya bir sey olup olmadığı gece yok dediler. Bilmem ne arastirma hast. Gidin diğer ilde sehir hastanesine.Bizim burada bazı özellerde var. Hoş kanamam olsa devleti tercih ederim. Kadın doğum hastanelerinde zaten var. (Başıma gelmisti)
Devlet hastanelerde nasıl olmaz, nasıl bakmazlar? Kadının kanamasi varsa ilgilenmezler mi? Bunu ilk defa sizden duydum.
Hoş aslında herşey olabilir, şaşırmam
Ben özellere sordum yok dediler 4-5 ozele sordum kadin dogum hastanesine sordum ultrasonla bakip anlasabiliyor 'ya bir sey olup olmadığı gece yok dediler. Bilmem ne arastirma hast. Gidin diğer ilde sehir hastanesine.
Ultrasonla bakacak insaN yok resmen. Özele sadece dogum icin geliyor dedi doktor devletteki direkt sadece dogum oluyor gece dedi. Sanki biz ayarlıyoruz icerde bir insan yavrusu var nasil mantik anlamak mumkun degil
Bu dedigim 4 buyuk sehirden 2 si. Sasilacak sey gerçekten. Insan inanamıyor.
O an nereye gidilir ne yapilir muallak. Saglik sistemi cokuste gibi sanki bu gun saglik ocaginda tetkik bile yaptiramadim neden diyor hamileyim ve değerlerime bakilsin istiyorum diyorum sonra yapariz diyor.Bir kadın doğum hastanesinde biz sezeryan yapamayiz diye yolladılar. Hastanelerde insanın başına herşey geliyor. 24 saat sonra başka bir kadın doğum hastanesinde normal doğum yaptım. Hastanelerde herşey olabiliyor. Olmasa keşke.
O an nereye gidilir ne yapilir muallak. Saglik sistemi cokuste gibi sanki bu gun saglik ocaginda tetkik bile yaptiramadim neden diyor hamileyim ve değerlerime bakilsin istiyorum diyorum sonra yapariz diyor.
Zaten gebe ve evlilik disinda tahlil yapmiyorlarmis artik. Grip asisi vurulmak istiyorum dedim parayla alcaksiniz dedi. Kronik hasta 65 yas ve hamilelere ucretsizmis dedim degil dedi. Alayim vurun madem dedim. Recete lazim dedi doktorundan.is yapmamak icin 40 takla atti sanki. Tartilari bile bozuk biliyorum diyor. Birde gebelik takibi yapiyor bunlar
Benimkilerde sıkıntı demek ki bende biliyordum ücretsiz olacağını kabullenmediler. Amin... cok gecmis olsunValla yazin biz asi için gittik. Sıkıntı yoktu. Ama bizim hemsiremiz çok iyi. Allah razı olsun bizi büyük bir masraftan kurtardı. Yere ve kişiye göre de değişiyor sanırım. Allah iyilerle karşılaştırsin.
Kızımı çocuk kardiyolojiye götürmem lazım, acil degilse sakın gelmeyin dendi
bebeginizin plesantasi asagidaysada en ufak yorulmada yada iliskide az sekilde kahverengi akinti yada kanama olmasi normaldir mumkun oldugu kadar dinlenmenize ve hareketlerinize dikkat etmenizi hatta bu donemde cinsel perhiz yapmanizi oneririm..Tamam. Eşimde üşütmüşsündür diyor korkma diyor ama bilemedim. Bugün kpss girmiştim biraz fazla yürüdüm yoruldum. Gelince direk uyumuştum. Uyandığımda saat baya bir geç olmuştu. Uyandıktan sonra akşam kahverengi akıntı geldi. Biraz tedirgin oldum açıkçası. Normalde ilişkide zorlama ve tahriş olunca hafif kan filan gelşyordu zorlanan tahriş olan kısımlardan ama. Bugün de böyle olunca tedirgin oldum.
Her kanama düşük belirtisi olmayabiliyor bunu bana ezberlettiler benim adet kanamasından beter geliyordu kanama , her kanamada doktora koşuyordum bebeğim iyiydi, en son parca gibi birşey gelmişti hatta o zamanda çok korkmuştum hafid lekeleme olsa dahi fitil kullandirtiyorlar ben de kullandım, ama kanama ne tur olursa olsun ister damla ister çok yoğun muhakkak doktora gidilip ultrasonda bakılması gerekiyor çok geçmiş olsunHanımlar 3 aylık hamileyim her şey normal ve sağlıklı bir gebelşk geçiriyordum ki geçen hafta idrar yolu enfeksiyonu geçirdim ve antibiyotik tedavisi gördüm. Antibiyotik tedavim bitti. Fakat antibiyotikten dolayı vajinal akıntı ve kaşıntım vardı buna rağmen eşimle birlikte olduk fakat ıslanma vs olmadığı ve eşimin acelesiyle vajinam, vulvam ve perine bölgem tahriş oldu ve tahrişten dolayı yok denecek kadar az kan geldi tahriş olan yerlerden. Bugün akşam kahverengi akıntım başladı, karnım ve belimde de ağrım var biraz, normalde hamile olmasaydım bu hafta adet zamanımdı. Sizce bu akıntı tahrişten olabilir mi yoksa düşük mü?
Not=Doktorum akıntı ve kaşıntı için trivag fitil ve funit kapsül verdi antibiyotik bitince başlayacaktım ve antibiyotik dün bitti. Bende kahverengi akıntıya rağmen az önce fitilimi ve hapımı yuttum. Sizce bir sıkıntı olur mu?
Doktoruma sordum, sıkıntı yokmuş çok şükür. Bebeğimin de kalp atışlarını duydum. Ayrıca böyle beyaz veya krem renginden sarı ve yeşile çalan akıntım oluyordu, fitilleri de kullandığım halde, gerçi enfeksiyon geçirmeden önce de vardı o akıntılar onlar içinde gayet normal dedi, eğer o akıntılarım çok fazla olursa fitile devam etmemi söylsdi. Gebelikte normalmiş.bebeginizin plesantasi asagidaysada en ufak yorulmada yada iliskide az sekilde kahverengi akinti yada kanama olmasi normaldir mumkun oldugu kadar dinlenmenize ve hareketlerinize dikkat etmenizi hatta bu donemde cinsel perhiz yapmanizi oneririm..
cok gecmis olsun insallah sag saglikla kucaginiza alirsiniz bebisinizi..
Zaten o kahverengi akıntım sadece 1 gün sürdü. Yarısı güne geçmişti. Doktora da gittim gayet normal bebekte hiçbir sıkıntı yok dedi. Şuanda iyiyiz.Her kanama düşük belirtisi olmayabiliyor bunu bana ezberlettiler benim adet kanamasından beter geliyordu kanama , her kanamada doktora koşuyordum bebeğim iyiydi, en son parca gibi birşey gelmişti hatta o zamanda çok korkmuştum hafid lekeleme olsa dahi fitil kullandirtiyorlar ben de kullandım, ama kanama ne tur olursa olsun ister damla ister çok yoğun muhakkak doktora gidilip ultrasonda bakılması gerekiyor çok geçmiş olsun
Bizim sağlık ocağımız hiç böyle değil. Gebelik sürecimin başından beri tahlillerim için gidiyorum o sırada diğer hastalara da şahit oluyorum aşı için gelenleri göndermiyorlar eğer ellerinde aşı kalmadıysa şu gün gelecek diye o gün gelmelerini söylüyorlar, ellerinde varsa aynı gün hiç itiraz etmeden yapıyorlar. Doktor veya tahlil sırası beklerken görüyorum yaşlı çocuk kim olursa tahlil gereken hastaların tahlillerini yapıyorlar. Demekki bazı sağlık ocakları işgüzarlık yapıyor.O an nereye gidilir ne yapilir muallak. Saglik sistemi cokuste gibi sanki bu gun saglik ocaginda tetkik bile yaptiramadim neden diyor hamileyim ve değerlerime bakilsin istiyorum diyorum sonra yapariz diyor.
Zaten gebe ve evlilik disinda tahlil yapmiyorlarmis artik. Grip asisi vurulmak istiyorum dedim parayla alcaksiniz dedi. Kronik hasta 65 yas ve hamilelere ucretsizmis dedim degil dedi. Alayim vurun madem dedim. Recete lazim dedi doktorundan.is yapmamak icin 40 takla atti sanki. Tartilari bile bozuk biliyorum diyor. Birde gebelik takibi yapiyor bunlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?