• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ACİL. Diş ağrısına ne iyi gelir hamileyim yardım edin

Herkese teşekkür ederim 🙏🏻 Gargara sirke tuzlu su denemişliğim vardı yağları da deneyeceğim.Günde 2 bardak süt içmeye çalışıyorum fazlasını içemeyeceğim sanırım zorla içiyorum o sütleri de :KK43:

d vitamini takviyesi almaz isen kalsiyum dünya kadar olsa da vücudunda kullanılmaz...
d vitaminine bir baktır...20 altı ise sıkıntı...

Diş çekimi için iğne yapılmıyor mu? Hamileyken diş yaptırabildiğini ilk defa duydum.3 ayımı doldurmama az kaldı doktorumla görüşüp gidebilirim 🤔

Evet yapılıyor gerekiyorsa. Bekletilecek birşey olsa bekletiyorlar. Ama sizde cürüme basladiysa şimdiden gidin danisin diş doktora. Fazla ilerlemesin.

Diş çekimi için iğne yapılmıyor mu? Hamileyken diş yaptırabildiğini ilk defa duydum.3 ayımı doldurmama az kaldı doktorumla görüşüp gidebilirim 🤔
Benim dışım aşırı derecede ağrılı bir dişti yani uyuamıyordum yemek yineliyordum, ağrısı başıma vuruyordu yerimden kalkamıyordum ve bir haftada 4 kilo verdim hamile olduğum halde. Doktor 3 aydan sonra bir sıkıntı olmaz böyle devam edemezsin zaten dedi ve gittiğim hastanenin diş bölümüne gidip çektirdim. Uyuşturdu dişimi, zaten diş doktoru de bilgilendirdi herhangibir sorun olmayacak merak etmeyin dedi. Hiçbir sorun da yaşamadım.

Bende hamileyken 6 tane dişim çürüyüp kırıldı ama ağrım olmamıştı. Doktorunuza gidin eger çekimi uygun gorurse gidin çektirin

hamılelıkte oyle oluyor sararıyor cabuk curuyor agrıyor
benım hamılelık 1 dişime neden oldu cekıldı
kalsıyumdan demırden zengın besleneceksınız buyuzden

karanfil iyi gelebilir
bol bol süt, yoğurt peynir vs. kalsiyum içerikli beslenin, çünkü şuan hem bebeğinizin hem sizin onlara ihtiyacınız var
çok geçmiş olsun

Selam bayanlar
11haftalık hamileyim ve dişimi düzenli fırçalıyorum.Ama dişlerim çürümeye başladı.Sabah kahvaltımı yaptım sonrasında diş ağrım başladı baktım çürümeye başlamış.Evde ne yapabilirm ağrıya iyi gelecek tavsiyesi olan varmı lütfen acil 😢

Daha cok erken gerci de pamuga karanfil yagi surup disinizin arasina koyabilirsiniz ya da direkt karanfil koyun.En azindan uyusturuyor.

Hamılelıgımin ilk haftaların banada oldu. Ikı uc diş sarmısagı ezip tuzla karıstırın pamuk yada peceteye koyup agrıyan dişin oldugu yere bastır agrıyo kesiyor. Mutlaka dene.

Selam bayanlar
11haftalık hamileyim ve dişimi düzenli fırçalıyorum.Ama dişlerim çürümeye başladı.Sabah kahvaltımı yaptım sonrasında diş ağrım başladı baktım çürümeye başlamış.Evde ne yapabilirm ağrıya iyi gelecek tavsiyesi olan varmı lütfen acil 😢
Yani biraz degisik olcak ama sigara dumani iyi geliyo sigarayi cek ama agzinda dumanini biktir bi sure beklet iyi geliyo

Selam bayanlar
Bence doktora gidin belki anestezi yapmadan tedavi edilebilir

Bence hemen bir diş hekimine gidin☹️. Bebeğe zarar vermeyecek çözümler buluyorlar. Bazı tedaviler için 3 ayı beklemek lazım ama ağrı ve çürükte beklemeden başka bazı zararsız müdahaleler yapılabiliyor. Bir arkadaşım Ankara’da Tahsin Ünal’a başvurdu. Ve anında çözüldü sorunu. Asıl mesele gecikilirse çürükten kaynaklanan mikroorganizmalar kana karışarak bebeğe zarar verebiliyor.

Bence hemen bir diş hekimine gidin☹️. Bebeğe zarar vermeyecek çözümler buluyorlar. Bazı tedaviler için 3 ayı beklemek lazım ama ağrı ve çürükte beklemeden başka bazı zararsız müdahaleler yapılabiliyor. Bir arkadaşım Ankara’da Tahsin Ünal’a başvurdu. Ve anında çözüldü sorunu. Asıl mesele gecikilirse çürükten kaynaklanan mikroorganizmalar kana karışarak bebeğe zarar verebiliyor.

ayrıca gebelikte diğer arkadaşların da dediği gibi kalsiyum metabolizması çok olumsuz etkilenebiliyor. Yani senin bir hatandan kaynaklanmıyor bu çürükler.

Son düzenleme:
Kesinlikle %100 nar suyunu öneririm ibrahm saraçoğlunn önerisidr.Bnm de yirmilik dişim çok ağrımıştı ne yapsam geçmmşti ayrıca şişlikte vardı diş etimde snra nar suyunu denedm gargara yapıyrsunuz gnde üç dört kere ağzınızda bir iki dk tutup çalkalayın çok iyi gelmşti.

Back