Acil;Dekorasyon işinden anlayan arkadaşlar bakabilirler mi lütfen?

Mxixsra

Paşa nın annesi
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2008
12.041
11
206
Antalya
Canlar özellikle koltuğun rengi konusunda kararsız kaldık.Yardımlarınızı bekliyorum

Sorum şu;odanın gözünüzde canlanması açısından renkleri ve mobilyaları izah edeyim.Salonumuz tahminim 45 metrekare civarında, duvarları lila-pembe arası orta koyulukta boyalı.
Yemek masası venge-sandalyeleri beyaz (sandalyelerin rengi değişebilir).
TV ünitesi olarak kullanacağımız konsol beyaz lake-sol tarafından konsolun üstüne doğru venge rengi sehbamsı bir uzantı var.Konsolun üstünde de uzun venge rengi bir raf var.

Koltuklarımızda casa-lazzoni tarzında büyük kare.İki üçlü bir tekliden oluşuyor.Üçlülerin eni 220 cm,tekli olanda epey büyük iki kişi oturabiliyor tahminim eni 90 cm var.Sizce??????

1-Koltukların rengi nasıl olmalı?
2-Orta sehbam da alçak ve kare olacak vengemi-beyaz lake mi olmalı?
2-Perdelerim ne renk olmalı?Tül kısmı yere kadar uzananlardan mı olmalı yoksa mekanizmalılardan mı?(Odada büyük bir cam var-birde kapı)
4-Halılarımı ne renk seçmeliyim?

Şimdiden çok teşekkür ederim.Antalya dan sevgiler

canım renkler guzel secilmiş bende beyaz lakeyi çok seviyorum.. bence orta sehpa beyaz lake olsun hem daha şık hem de toz derdi var koyu renkte..

sandalyeler de beyaz kalsın :)

halılar kırık beyaz..

eger titizsen yani iyi bakabilirsen beyaz koltuklar guzel duruyor,ayrıca leylak rengi de olabilir.ya da kırmızı olabilir ama kırmızı duvar rengine uymaz..

sahsen mekanizmalı perdeleri daha çok seviyorum.

perdeleri de kırık beyaz derim.. koltuk rengine karar verdiğinde perdenin içine aynı renkler katılabilir.

dekorasyon işinden anlayanlar demişsin ben de atlamısım konuya o kısmı gormeden .. :))
iç mimar değilim sadece fikir vermek istedim..

Tatlım elbette sizinde fikirleriniz önemli,illa ki profesyonel olarak bu işi yapanlar gerekmiyor güzel yorumlarınız için.Teşekkür ederim
Koltuğun kumaşı leke tutmayan türden antilop olacak-hani deri gibi görünen aslında deri olmayanlar.Onlarda da krem-siyah çok hoş duruyor.Ben gül kurusu gibi bir renk beğendim ama koltukta nasıl durur bilemiyorum.Mağazadaki beğendiğimiz koltuk füme ve ketendi.

canım bence gül kurusu koltuk yapma derim ben.. çünkü duvarların zaten pembeymiş.. duvarlarla aynı koltuklar boğmaz mı biraz?

bak model olarak değil de renk olarak bu koltukların rengi de çok uyar salonuna ancak mobilyan da venge değil de beyaz renk hakimse..

canım bende eğer temizleme derdin olmazsa beyazdan yanayım koltuk rengi üzerine kırlentlerini değişik pastel tonlar tercih et istersen beyaz ve pastel tonlar daha göz yormaz. renkli cıvıl cıvıl bir oda da hoş olabilir.

canım duvarların lila ve pembe tonlarında olduğu için seçeneklerin sınırlı..

pembe, mor tonları ya da beyaz, krem, bej tonları deneyebilirsin.
koltuklar daha açıksa beyazsa mesela yastıklar pembe ve mor tonları olanilir ya da tam tersi.
diğer sandalyeler vs de beyaz kalsın, ora sehpan da..

birkaç örnek koltuk-yastık rengi sana:

bej de yakışır lilaya

yastıkları pembe, lila vs düşün bu modelde

umarım işine yarar bu fiikirler a.s.

Sevgili cherry duvarların rengi aynen üçüncü resimdeki gibi.Muhtemelen yastıkları lila-fuşya yaptıracağım.İlgin için çok tşk ederim cnm.Kirlenmeyeceğini bilsem krem yapacağım koltukları antilop kumaşı en çok krem gösteriyor.

Sevgili gülüm çok haklısın açık renk muteşem oluyor ama kirlenir .Biz sürekli salonda oturmayı düşündüğümüz için çok açık renklerden çekiniyorum.Resim nasıl ekenir diye bir başlık olacaktı cnm burda anlatsak anlamaya bilirsin.
Yinede anlatmaya çalışayım ekleyeceğin resmi paint te önce küçülteceksin-yüzde 40 ii oluyor.
Küçülmüş halini kaydedeceksin.
Sonra google a image yaz orda gözat ı göreceksin küçüttüğün resmi ekleyip alttaki host kutusunu tıklayacaksın.
Sayfanın en altında bir link çıkacak onu kopyalayacaksın buraya.

tatlım bırak kirlensin sen de minderleri kılıflarını çıkarılabilir, yıkanabilir tarzda yap.
fermuarlı.
bizim salondaki koltuklarımız krem renkli, koltukların tüm minderlerinin kılıfları yani dış yüzeyleri çıkartılabiliyor, fermuarlı.
inan çok kullanışlı.
ayrıca isterse şarap dökülsün artık çok etkili leke çıkarıcılar var. a.s
aklında olsun bu alternatif a.s.

Koltuğun arka-yaslanma minderleri furmuarlıydı oturma kısmına bakmamışım (
Yastıkları pembemsi yaptırabilirim belki.Özeden msj atayım sana kotuğun firmasıyla ilgili,resim küçük görünüyor ama bir fikrin olur cnm.Tekrar tşk ederim

canım resim ekleyebilirsen daha iyi fikir verebilirizz böyle canlandırma yaparak pek mümkün görünmüyorr..sevgilerr..

Sevgili teknolog keşke resim olsada eklesem çok iyi olurdu.Masa-konsol halen mağazada resim çektirmiyorlar.Koltuk markasının sitesindende kopyalanmıyor(((((

sen ver sitenin ismini modelini bakayım ben resim sağ tıklayıp kopyalanmasada başka çarelerde var: ben hallederimm..

Vayyyy cnm arkadaşım ele geçirmiş koltuğu evet bu:)))Mağazadakinin küçük yastıkları yoktu sadece.Şimdi yorumunu bekliyorum cnm .Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…