acil cevap.....

galatea79

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2007
730
2
arkadaslar sizinde tedavinizde yumurta toplama işini transferini farklı doktorlar mı yaptı yoksa her muayeneye gittiğinizde kendi doktorunuz mu gördü, ben amerikanda tedaviye basladım ama her seferinde doktorum orada bulunmuyor, ekibindeki diğer doktorlar bakıyor ama çok huylandım, sizce bu normal mi, daha tedaviye baslamak üzereyim yumurtalarım uyarılma döneminde tavsiyelerinize göre doktor değiştirebilirim...

arkadaslar sizinde tedavinizde yumurta toplama işini transferini farklı doktorlar mı yaptı yoksa her muayeneye gittiğinizde kendi doktorunuz mu gördü, ben amerikanda tedaviye basladım ama her seferinde doktorum orada bulunmuyor, ekibindeki diğer doktorlar bakıyor ama çok huylandım, sizce bu normal mi, daha tedaviye baslamak üzereyim yumurtalarım uyarılma döneminde tavsiyelerinize göre doktor değiştirebilirim...

korkma güzelim genelde böyle yapılıyor.fakat bende tek doktorun takip etmesinden yanayım. ben birden çok doktorun bir arada iş yapmaya çalışmasının kurbanıyım. çok şey atlandı, adam gibi incelenemedim. ama benim devlet hastanesiydi ve seçme şansım yoktu. fakat sen özelde yaptırıyorsun. kesinlikle biraz huysuzluk yap ve emin oduğun bir doktor var ise onun yapmasını istediğini yoksa burada işlem yaptırmayacağını söyle. öyle olunca bir doktora bağlıyorlar. bir kaç arkadaşım bunu yaşadılar oradan bliyorum.

benim tüm tedavismde tek bir doktor vardı ve o benle ilgilendi zatende farklı doktorlara emanet etseydi beni o anda bırakırdım o doktoru. ben çok hassasım bu konuda. çok zor bi süreç bu nduruma alışmak ve başetmek kolay değil zaten bi de sabit bir doktorunun olmayışı seni etkileyebilir. ama sanırım yumurta takibine başlayınca seni tek bir doktor takip edecektir. bi de ekipler demekki bu da iyibişey olabilir. birinin gözünden bişiy kaçsa diğeri yakalar. avantajlı da olabilir yani.. bence sen sakin ol ve biraz zaman ver onlara.... strese girme lütfen bu çok önemli biliyosun...

ben tek dr herşeyimle ilgilendi zaten bence öylede olmalı zaten birtaneye zor alışıyor insan birde birkeç kişi birden ben başta dr söyledim kesinlikle istemediğimi

benim tek doktordu..tüp bebek merkezinin başkanıydı..yoğunda olsa hep o baktı..zaten başkasına müsade etmezdim..kendide hiçbir zaman böyle birşey teklif etmedi..bugün yoğunum ahmet mehmet baksın size demedi...sonuçta ben doktoruma güveniyordum..bir başkası aynı bilgi ve tecrübede olsa bile yaptığı işlem içimi rahatlatmazdı....bir de doktorunuzla birlikte embriyolog da çok öenmli..maalesef bizim ülkede sadece doktorun peşine takılıp gidiyor hastalar..ama sperm yıkama, dölleme ve embriyo takibini yapan embriyologlar...lütfen embriyologla da tanışarak kendisinden aşamalar hakkında bilgi alın...

benimde her gittiğimde kendi doktorum orda olmuyordu başka doktorlarda baktı ama zaten sana ait dosya ellerinde oluyor herşeyini en ince ayrıntısına kadar biliyorlar.tedavi konusunda tereddüt ediyorsan hiç korkma hepsi aynı oluyo.benim diğer doktorlarda her durumumu biliyorlardı. benim gittiğim hastanede herhastanın aynı şekilde oldu oldu pozitif sonuç alanda çok. yani tedaviye olumsuz bir etkisi yok. kafana takma.

bence bu sadece hastanın tedavisini değil psikolojisinide etkiler benimde tek doktorum vardı hep o takip etti ve bu bana büyük bir rahatlık verdi onunla iyi bir iletişim kurduk eğer farklı farklı doktorlar olsaydı bu psikolojik rahatlığı ve güven duygusunu yakalayamazdım herhalde

Öncelikle senin takibini yapan doktorun yanında diğer ekip de çok önemli.. Yaptırdığın hastaneye göre değişebilir ama bu biraz da ekip işi sanırım. Benim takibi, yumurta toplama işlemini ve transferi farklı doktorlar yaptı. Ben de senin gibi çok tedirgindim ama doktorun bana söylediği herkesin uzmanlık alanın farklı olması ve herkesin kendi işine daha çok kanalize olması imiş amaç. Bana da mantıklı geldi. Takipçi, yumurtacı, embryocu, transferci şeklinde düşünürsen bir insanın bütün bunların hepsinde çok çok iyi olmasını beklememiz biraz abes olur gibi geldi bana da....

canım huylanma amerikan hastanesinde öyle
uzmanlık alanına göre seninle ilgileniyorlar
bece çok süper bir hastane
dr bülent urman işine aşık bir dr

sanki yüce rabbim onu dr olsun diye yaratmış
çok tecrübeli

arkadaslar hepinize tesekkür ederim, bi kaç yerden de arastırdım, uzmanlık alanlarına göre bakıyorlarmış, sanırım doktoruma devam edeceğim

çok iyi bir yerdesin canım, oradakilerin hepsi uzman huylanmana gerek yok boşuna stres yapma dr ramazan bey cengiz bey gibi usta dr lar var orda tam ekipler yani 2 micro denedim orda bende negatif oldu sonuçlar ama ben kimseyi suçlayamam canla başla uğraştılar nasip değilmiş diyorum..

benımde tek doktor ılgılendı ama tabı herseyın hayrlısı korkma o kadar ıcını rahat tut bol şanslar canım tedavın hayrlı olur umarım

X