Merhaba . Yaklaşık 3 senedir kapalıyım. Kapandığımdan beri kafamda geçmek bilmeyen bir egzama problemim var . Durumun ciddiyetini anlamanız için şöyle diyebilirim. Kafamın yarısı kurak arazi gibi. Elim sürekli kafamda. Evin heryerinde başımdan dökülen yaralar. Sabah uyandığımda yatağım komple kafamdaki kabuklar. Doktora gittim ilaçlar tedavi etmedi. Kapalı oldugum içinde başımın görünmemesi sebebiyle hastalığımı göz ardı ettim . O sebeple kafamda açılma fikri geliyor. Böyle bir hastalığım olmazsa kafamı açma fikri aklımın ucuna gelmezdi. Ama kafamdaki yaralar benim psikolojimi baya bozuyor. Ne yapmam gerekiyor. Yardımcı olur musunuz. Saçım kapalı ve hava almadığı için bu hastalığı atlatamiyor olabilir miyim
evde açmıyor musunuz başınızı
Naylon değil pamuklu şallar takabilirsiniz hatta durumunuz varsa ipek eşarplarda olur
Kapalı olmakla alaka kuramadım ama en iyisini doktor bilir bu sebeple açılma işini de hoca bilir
Cildiyeye gittiniz mi egzema stresten olur kapalılıkla alakası yok. Bendeki de oldu doktora gittim ilaç kullandım geçti.
Doktora gitmişsiniz sanırım bence özel hastanede iyi bir doktora gidin. Her doktor iyi olmuyor maalesef
Merhaba . Yaklaşık 3 senedir kapalıyım. Kapandığımdan beri kafamda geçmek bilmeyen bir egzama problemim var . Durumun ciddiyetini anlamanız için şöyle diyebilirim. Kafamın yarısı kurak arazi gibi. Elim sürekli kafamda. Evin heryerinde başımdan dökülen yaralar. Sabah uyandığımda yatağım komple kafamdaki kabuklar. Doktora gittim ilaçlar tedavi etmedi. Kapalı oldugum içinde başımın görünmemesi sebebiyle hastalığımı göz ardı ettim . O sebeple kafamda açılma fikri geliyor. Böyle bir hastalığım olmazsa kafamı açma fikri aklımın ucuna gelmezdi. Ama kafamdaki yaralar benim psikolojimi baya bozuyor. Ne yapmam gerekiyor. Yardımcı olur musunuz. Saçım kapalı ve hava almadığı için bu hastalığı atlatamiyor olabilir miyim
Tesettürlü degilim benzer dertten muzdarip biri olarak öncelikle hayatinizda stresi minimuma indirin.
Ha eger tesettürünüz sizin stresinizi tetikliyorsa ona göre karar alirsiniz yoksa bu durumun bununla alakasi yok sonucta evde aciksinizdir diye dusunuyorum.
Stres sonrasi tetikleyen diger bi sey yanlis yikama, sicak su ve asindirici, parfumlu, kendinden kremli icerikler kullanmayin.
Son olarak paketli gidalar ozellikle tatli olanlar, hazir kahveler tetikliyor. Deneme yanilma yontemiyle ögrendim benimkini süt ürünleri ara dönemlerde arttirinca serumlarla sakinlestiriyorum elinizi degmedikce hafifliyor.
Egzamanın nedeniyle ilgili doktorunuz size ne dedi? Acaba uygun olmayan kumaş türü nedeniyle saç kökleriniz havasız kalıyor olabilir mi? Ayrıca başınızı kapatmak ve açmak sizin kararınız olmalı biz size ne dersek fetva vermiş oluruz. İçinizden geçtiği gibi davranmalısınız bu konuda.
Önce doktorunuza bir sorun; "başımın kapalı olması problemi arttırır mı?" diye.
Belki hiç açmanızı gerektirecek bir durum yoktur.
Ha, doktor "açın hava alması gerekiyor" derse bir süreliğine açarsınız, daha çok evde zaman geçirebileceğiniz bir süreyi ayarlarsınız buna göre.
Bence bir süre türban kullanmayın, saç deriniz iyice güneş görsün bir de hava alsın. Denize gitme olanağınız varsa da durmayın gidin. Bir de doktor şampuan önerisi yaptı mı bilmiyorum ama Dercosun yeşil psioris şampuanı var onu tavsiye ederim. Nerde yaşıyorsunuz su kireçli mi, sert mi? Son günlerde strese girdiniz mi?
Ablamda vardı bu seneler önce. Kafa derisinde bir katman resmen. Sonra vücuda da yayılınca örnek aldılar parça. Egzama değil sedef dendi en son. Verilen ilaçlr %60-70 iyileşme sağladı. İyileşme oldukça psikoloji da iyiy ye gitti sanırım o da biraz iyileştirdi. Sonrasında bir yerden karaciğerden geldiğini okumuş enginar suyu tüketti bir şişe o ara. O oldu nerdeyse bitti hastalık ama uzun bir süreçten söz ediyorum. Psikolojinizi anlıyorum yani, en azından evde açarak elbette deneyin bunu. Geçmiş olsun
Merhaba . Yaklaşık 3 senedir kapalıyım. Kapandığımdan beri kafamda geçmek bilmeyen bir egzama problemim var . Durumun ciddiyetini anlamanız için şöyle diyebilirim. Kafamın yarısı kurak arazi gibi. Elim sürekli kafamda. Evin heryerinde başımdan dökülen yaralar. Sabah uyandığımda yatağım komple...