Bebek Beslenmesi Acil...Bebeğim gün içinde huzursuz, uykusu hafif...beni çok yoruyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bistrogirl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2007
289
3
Kızlar, tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Bebeğim 15 mayısta 6.ayına girmiş olacak. ilk 5 ayda emzik kullandım, ve anne sütüyle beslendi..şimdi 6.ayına yaklaştı anne sütünü vermeye devam ediyorum ve aksamları aptamil mama alıyor...

Bebeğim gün içinde huzursuz, uykusu hafif...beni çok yoruyor geceleri...
Mesela yatağında elini yatağa vuruyor ikide bir sanki bir şeye kızmış gibi huzursuzluğu var..yatıyor geri uyanıyor, bu sadece gece değil gün içinde de aynı....hatta bazı zamanlar yatırmak için bir yığın saatimi harcıyorum ona...ama nafile..

mesela geçen kayınvalideme götürdük, görümceme cocuğu verdik biz biraz eşimle başbaşa dışarda gezdik... ancak yarım saat sonra hemen gelin dediler, cocuk artık ağlamaktan gözleri kan çanağı olmuş... ortamı yabancı bulduğu için kıyameti koparmış, ev ona yabancı geldi herhalde...
yarım saat sonra cocuğu biz aldık evimize gittik hiç bir şey yok ve rahattı...
hadi bunun sebebini biliyorum evi yabancıladı diyorum

peki bu gece ve gün içi uyumama ve ağlama huzursuzluğunun nedeni nedir?

Önemli bir Tespitim: Mesela 6.aya giren bebeğimin beslenmesine baktığımda, ben akşam ona havuç ve elma suyu karışımı veriyorum,
acaba bunu öglen üzeri mi versem, yoksa hiç vermesem mi? çünkü milupanın beslenme programına göz attığımda hiç sıkılmış meyve suyu verin yazmıyor...bu cocuğun uyku problemine etki eder mi? veya 6.ayda böyle verilmeli mi yoksa milupanın organik meyve karışımı ürünlerini mi kullanmalı? ama kullanmamız gerekse neden milupanın programına meyve püresi yazıyor öglen vermem gereken? bu aynı şey midir sıkılmış meyve suyuyla?

hayır çay kahvaltıda belki aksam 1-2 bardak demlersem.ama her aksam değil.öyle tiryaki değilim ve sık içmem....neden sordunuz?

bu gibi içeçekler çocukta huzursuzluk uykusuzluk yapabiliyor,çünkü emziriyosun,

doktor içmeyin demiyor ki......bence sorun başka.....cocuğun beslenmesinde..önemli bir tespitim var...bunun hakkında bana geri bildirim vereecek var mı arkadaşlar?

Madem akşam verdim ondan mı böyle öğlen versem olur mu diyosun öğlen ver birde öyle bak bakalım değişen bişey olcak mı hem sen emin olursun.

ben 6 aylık bebeğe meyva suyu rahatlıkla verilebilir diye düşünüyor ve biliyorum. çünkü 6 aydan sonra kahvaltı ve çorbaya bile geçilebiliyor. bizde daha erken başlanır meyva suyuna. ama şöyle birşey var. eskiden öyle değildide meyva suyundan sonramı böyle oldu yoksa zaten böylemiydi. birde bi geçiş ve alışma döneminde böyle şeyler olabilir belkide. kabızlıkta yaşanabiliyormuş. birde elma ve havu suyunu ayrı ayrı ve gündüzleri vermeyi dene bakalım. benim bebeğimde 4 ü bitirdi bende meyva suyu ve yoğurda başlamayı düşünüyorum.

umarım biran önce düzelir gaz sancısıdır belki milupanın rezene çayını içir belki işe yarar

Uykudan hemen önce yedirilen içirilen gaz yapıcı şeyler bebeği rahatsız ediyor gerçekten. Ben mesela yeşil mercimek hiç yediremiyorum. İki kere haşlayıp suyunu dökmeme rağmen çocuk resmen kıvranıyor yatakta. Havuç suyu için birşey diyemem ama elma suyunun rahatsız edeceğini düşünmüyorum. Ben 5. ayında çiilek hariç her türlü meyveyi file emzikle vermeye başlamıştım.

Uyku problemi başka birşeyden kaynaklanıyor olabilir. Uykusu gelmeden uyutmaya çalışıyorsanız, uykuya daldığında karnı aç oluyorsa, alıştığı düzende bir değişiklik varsa sorun olabiliyor.

Bu aylarda artık uyku saatlerinin yavaş yavaş belirlenmesi gerekiyor. Mesela öğle uykusuna 12 de yatıyorsa mutlaka her gün 12 de yatakta olmalı. 12 yi 10 geçe yada 11:40 da değil. Günlük rutin hem bebeğin hem de annenin rahat etmesini sağlıyor. Ve hergün aynı ortamda, mesela yatak odasında perdeler hafif çekilmişken yatırmak da ayrıca faydalı. Uyumaya yakın evin sessizleştirilmesi, çocuğu hareketlendiren aktivitelerden kaçınılması da ayrıca işe yarıyor. Biz bebeğimizin uyku saatinden 15 dk önce ışıkları biraz kısıp oyun oynamayı kesiyoruz. Hepimizin üstüne bir ağırlık çöküyor :) İlgisini çeken birşey olmadığı için yatağına seve seve gidiyor. Ama sanırım en önemlisi bebekten uykuyla ilgili sinyallerin alınması. Bizim bebeğimiz yatma saatini belirleyene kadar hep gözünü ovuşturmasını ve esnemesini bekledik. Bunlar olmadan yatırmaya kalktığımızda hep dirençle karşılaştık. Bir kaç gün aynı saatte yatarsa zaten hemen alışır ve yatağa koyar koymaz dönüp sırtını uyku moduna geçer. Daha ayrıntılı bilgi ve yöntemlerimizi mart anneleri sayfasında uykusuz bebeklerle ilgili topicte paylaşmıştık. Linke göz atabilirsiniz.
a.s. http://www.kadinlarkulubu.com/mart-anneleri/336306-lutfen-uyku-sorunlarina-beraber-cozum-bulalim-hadiiii.html

benim bebeğimdede 7 aydan itibaren uyurken huzursuzlanma vardı.son çare yanıma yatırdım ve hzuzursuzluğu geçti çok güzel uyumaya başladı ama bu seferde bensiz asla yatamaz hale geldi:gitme:

canım benim havuç hem gaz yapıyo hem de şişiriyo yatmadan önce muhallebi yedir meyve suyunu gündüz ara öğünlerine ver... bir de onun diş problemi de başlamıştır... eğer ek gıdaya başladıktan sonra çıktıysa sorunlar yedikleriyle alakalıdır...çorbalarına kimyon atabilirsin... çörek otu da atardım ben ama yutma problemi çekebilir...

ve havuç suyuna mutlaka zeytin yağı damlat... çünkü havuçtaki A vitamini karaciğerde zeytin yağı olmazsa depolanıyor ve daha sora yağlanmaya sebep olabiliyor...
bir de dr a götür istersen...

Son düzenleyen: Moderatör:
milupanın papatya çayını verbilirsin rahatlatıyor..ve meyve suyunu öğlen öğününden 1 saat önce falan ver bence erken değil ben 4 aylıkken başladım vermeye ..tabi sen bilirsin...bir çay kaşığı zeytin yağı da verebilirsin hergün bir süre...

X