• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil bakar mısınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ruya1992

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2016
933
1.809
113
Hanımlar merhaba, size akıl danışmak istediğim bir konu var.
Şimdi ben kayınvalidemle küstüm, cenaze falan oldu. 1-1.5 ay kadar önce barıştık. Cenaze durumları dışında hiç konuşmuyorsun fakat geçen hafta mecburi bir sebepten bende kalmaya geldi. 10 gün kadar misafirim oldu. Benden de eltime geçti kalmaya.
Şimdi bugün temizlik yaparken, onun yattığı odada bazanın altındaki eşyaların içerisinde bir şey buldum. Büyü konularının yasak olduğunu biliyorum ama biraz araştırınca bulduğum şeyin büyü olduğunu anladım. Burayı geçiyorum.
Şimdi ben ne yapacağımı şaşırmış vaziyetteyim. Kayınvalidem yaptı diyemem, gözümle görmedim. Ama bu taraklarda bezi olduğunu biliyorum. Uzunca bir süredir de arkadaşlarımız hariç kimse gelmedi eve. Arkadaşlarımızdan biri yapmaya kalksa onu oraya koyabilecek bir vakit hiçbir zaman söz konusu olmadı. Bu sebeple de aklıma gelen tek kişi malesef kayınvalidem. Kendisinin bana olan yaklaşımı da beni bunu düşünmeye sevk ediyor açıkcası. Ayrıntılarla boğmak istemiyorum.
Şimdi ben ne yapmalıyım? Kimseyle konuşabileceğim bir konu değil. Kendi anne babama asla bahsedemem. Çünkü gerçekten iş büyür. Ki herkes birbiriyle küstü, bu cenaze vesile oldu durum biraz normalleşmeye başladı. Açıkcası çocuğumun anneanne, babaanne ve dedelerinden kopuk büyümesini istemiyorum. Bu durumu annemlere bahsedersem kesinlikle bir düşmanlık durumu olacaktır.
Eşime söylemem gerekiyor farkındayım ama ne diyeceğini gerçekten bilmiyorum. Bu olay duyulmasın istiyorum çünkü saçma sapan bir şey yüzünden huzurum kaçsın istemiyorum. Ama böyle bir şey yaptıysa da kayınvalidemi bir daha görmek dahi istemem. Ben ne yapacağım Allah aşkına? Bana bir yol gösterin.

Hanımlar merhaba, size akıl danışmak istediğim bir konu var.
Şimdi ben kayınvalidemle küstüm, cenaze falan oldu. 1-1.5 ay kadar önce barıştık. Cenaze durumları dışında hiç konuşmuyorsun fakat geçen hafta mecburi bir sebepten bende kalmaya geldi. 10 gün kadar misafirim oldu. Benden de eltime geçti kalmaya.
Şimdi bugün temizlik yaparken, onun yattığı odada bazanın altındaki eşyaların içerisinde bir şey buldum. Büyü konularının yasak olduğunu biliyorum ama biraz araştırınca bulduğum şeyin büyü olduğunu anladım. Burayı geçiyorum.
Şimdi ben ne yapacağımı şaşırmış vaziyetteyim. Kayınvalidem yaptı diyemem, gözümle görmedim. Ama bu taraklarda bezi olduğunu biliyorum. Uzunca bir süredir de arkadaşlarımız hariç kimse gelmedi eve. Arkadaşlarımızdan biri yapmaya kalksa onu oraya koyabilecek bir vakit hiçbir zaman söz konusu olmadı. Bu sebeple de aklıma gelen tek kişi malesef kayınvalidem. Kendisinin bana olan yaklaşımı da beni bunu düşünmeye sevk ediyor açıkcası. Ayrıntılarla boğmak istemiyorum.
Şimdi ben ne yapmalıyım? Kimseyle konuşabileceğim bir konu değil. Kendi anne babama asla bahsedemem. Çünkü gerçekten iş büyür. Ki herkes birbiriyle küstü, bu cenaze vesile oldu durum biraz normalleşmeye başladı. Açıkcası çocuğumun anneanne, babaanne ve dedelerinden kopuk büyümesini istemiyorum. Bu durumu annemlere bahsedersem kesinlikle bir düşmanlık durumu olacaktır.
Eşime söylemem gerekiyor farkındayım ama ne diyeceğini gerçekten bilmiyorum. Bu olay duyulmasın istiyorum çünkü saçma sapan bir şey yüzünden huzurum kaçsın istemiyorum. Ama böyle bir şey yaptıysa da kayınvalidemi bir daha görmek dahi istemem. Ben ne yapacağım Allah aşkına? Bana bir yol gösterin.
Anne babanıza neden söylüyorsunuz? Ne gerek var ki? Eşinizle paylaşın durumu. Na yapacağınıza beraber karar verin.
Yani bilmiyorum gözünüzle görmemişsiniz evet anlattığınıza göre yapması en muhtemel kişi kayınvalideniz ama onun olmama durumu da var. Değilse ve Suçlayıcı olursanız boşuna üzmüş olacaksınız kadını.

Anne babanıza neden söylüyorsunuz? Ne gerek var ki? Eşinizle paylaşın durumu. Na yapacağınıza beraber karar verin.
Yani bilmiyorum gözünüzle görmemişsiniz evet anlattığınıza göre yapması en muhtemel kişi kayınvalideniz ama onun olmama durumu da var. Değilse ve Suçlayıcı olursanız boşuna üzmüş olacaksınız kadını.
Akıl danışmak için söylemeli miyim diye düşündüm. Genel olarak çok özel ve çok ailevi olmadığı sürece her şeyi paylaştığım için bir de sanırım.
Bende eğer o değilse ihtimalinden ötürü bu kadar elim kolum bağlı durumdayım. Eve giren insanlar da belli ve gerçekten diğer insanların yapmak için ne sebebi ne de vakti var buna.
Kayınvalidem benden nefret eder. Hiçbir zaman beni istemedi. Kaldığı 10 günlük süreçte bile özellikle anneliğimden vurarak beni sürekli aşağılamaya çalıştı. Ayrılmamız için ekstra çaba sarf etmiş birisi. O yüzden şüphelerimde iyice ona yoğunlaşıyorum.

Eşinize anlatın, unutun gidin.

Zaten limoniymiş aranız, tutup samimi olacak değilsiniz.

Dillendirip büyütmeye gerek yok, mesafenizi koruyun.
Evet samimi olma durumumuz olmaz zaten bu saatten sonra. Biraz da ondan ötürü hazır sular da durulmuşken ortalık bulansın istemiyorum galiba. Başka zaman olsa ciddi bir tartışma çıkartabilirdim ama şu an gerçekten istemiyorum.

O tarz bir şey olduğundan öncelikle emin olun..
Cami hocasına danışabilirsiniz.
Emin olduktan sonra da uygun bir dille eşinizle paylaşın çünkü önemli bir konu..
Umarım düşündüğünüz şey değildir..

Öyleyse de kendinize evinize sürekli Felak, Nas, Ayet-elkürsi okuyun..

O tarz bir şey olduğundan öncelikle emin olun..
Cami hocasına danışabilirsiniz.
Emin olduktan sonra da uygun bir dille eşinizle paylaşın çünkü önemli bir konu..
Umarım düşündüğünüz şey değildir..

Öyleyse de kendinize evinize sürekli Felak, Nas, Ayet-elkürsi okuyun..
Kesinlikle zaten bu dualar okunduktan sonra hiçbir şey olmaz

Konunun aciliyeti nedir? Koşa koşa kv nin evine gidip kavga mı edeceksin?
Zaten kabul etmez.
Konunun aciliyeti eşime anlatıp anlatmamam. Bana göre acil bir durum, size göre değilse konumu umursamayabilirsiniz.
Kavga etmeye niyetim olsa zaten buraya akıl danışmam. Mantıklı davranabilmek adına buradaki insanlara, farklı görüşlere fikir danışıyorum.

Önce eşinizle bir ön konusma yapın daha sonra, Eşin ve kayınvalidenn aynı ortamda bulundugu bir ana denk getir bence. Anne yattgn odada buldum sen mi düşürdün ne bu gibi...

Allah yardmcınız olsun. Herkes anne olamıyor malesef..

Usule uygun şekide yok edin dua edin bitti gitti eşinize de söyleyin. Bence direk annen yaptı falan da demeyin evliliğinize zarar vermeyin
Zaten annen yaptı demeye dilim varmaz. Yani gözümle de görmedim sonuçta. Bunu direk söylersem eşimle aram boxulabilir farkındayım, ki kayınvalidem yüzünden kavga etmiş olmak istemem. Teşekkürler tavsiyeniz için.

Ailenize söylemeniz gerçekten gereksiz bu arada.
Ben böyle bir şeyi anca boşanacaksam söylerim.
Eşimin hatrı için annesi çok kötü de olsa aileme karşı düşürmek istemem.
Evet, ben de söylemekten vazgeçtim zaten aileme. Teşekkürler yorumunuz için

Önce eşinizle bir ön konusma yapın daha sonra, Eşin ve kayınvalidenn aynı ortamda bulundugu bir ana denk getir bence. Anne yattgn odada buldum sen mi düşürdün ne bu gibi...

Allah yardmcınız olsun. Herkes anne olamıyor malesef..
Teşekkür ederim tavsiyeniz için. Yani bu konuyu kayınvalidemin yüzüne açarsam dilimi tutamam gibi geliyor. Kendimden pek emin değilim malesef.

Eşinizle konuşabilirsiniz en fazla ailenizin bilmesine gerek yok.
Ona da annen büyü yaptırmış gibi değilde, odada bunu buldum gibi anlatabilisiniz
Bunu farklı algılayıp olayı büyütecek biriyse eşiniz, söylemeye bile gerek yok.
Farklı algılamaz da o da annesinden şüphelenecektir. Çünkü başka bir ihtimal gerçekten mümkün değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back