• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Açıköğretime gitmek istiyorum. Bölümde kararsızım

Yarennnnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2010
15
0
36
Isparta
Merhaba arkadaşlar,
Ben iki senelik bilgisayar teknolojisi ve programlama okudum. Şimdi açıköğretim 2 senelik(ilahiyat) veya 4 senelik (işletme-iktisat) okuma imkanım var. Kpss ye de girmek istiyorum. Önümüzdeki kayıt döneminde ikisinden birine kayıt olmayı düşünüyorum.

Size sorum şu şekilde bu bölümleri seçerken kararsız kaldım. iki senelik seçtiğimde kpss de hangi bölümden memurluğu seçiyorum bilgisayar mı yoksa ilahiyat mı olur.

birde 4 senelik seçersem önümüzdeki kayıt döneminde kayıt olmuş olucam nasipse. o zaman kpss sınavına lisans olarak mı yoksa önlisans olarak mı kayıt olmam gerekiyor.

kafam karıştı yardım ederseniz sevinirim. lütfenn :18:

canım ben aöf sosyoloji 2 sınıftayım ve şuan sınavlara hazırlanıyorum daha ilk sınavlara 2 ay var ama ben 3 ay önceden başladım çalışmaya :1: bölüm olarak sevdiğin bölüme git çünkü çok zor kendi kendine çalışıyorsun sıkılmazsın sevdiğin bölüm olduğunda en azından.ben memnunum ama zor geçiyor sınavlar onu göze al kolay değil açıköğretim bilindiğinin aksine :34: umarım doğru tercih yapasın.

Evet haklısın. Ama iktisat ve ilahiyat sevdiğim bölümler. bu ikisinden birini tercih etmeyi düşünüyorum. Kpss sınavı da var onda kafam çok karıştı.

ben yerinde olsam sanırım iktisat olurdu tercihim.çünkü önü meslek seçimi açısından çok açık.bir çok mesleği yapabilirsin aldığın eğitim ile:39:

Evet iktisat konusunda ben de onu düşünmüştüm. Teşekkürler düşüncelerin için:81:. Peki kpss konusunda ne düşünüyorsun yani hangisinde kpss daha iy olur. yada bilgin varmı diyim

nasıl istersen canım iyi araştır öyle git...güzel notla mezun olursan eğer iş konusunda sıkıntı yaşayacağını pek zannetmiyorum çünkü okulunun yanında tecrübelerin daha çok önemli iş dünyasında.

Teşekkürler hepinize. :70:
Aslında pnrarsln dediği doğru. İktisat çok var. İşletmede aynı şekilde olduğunu düşünüyorum. Çünkü herkes hemen lisans tamamlama açısından iktisat ve işletmeyi tercih ediyorlar.
Aslında ilahiyatı da düşünüyorum. İlahiyatı bitirip kadrolu olarak atanmayı istiyorum.

sevdigin bölümü okumak istiyorsun anadigim kadariyla ama kpss yönünden bakarsak 2 secenegin var 2 yilik ilahiyat bitirip kpssde cok alim yapilan bir bölüme yerlesebilirsin (bu bölüm alimlari cok oluyor)

4 yillik bitirceksen isin uzun A grubundan sinava hazirlanman lazim is alani olarak cok genel ve genis bi alan bankalar , memurluklar gibi
gerisi sana kalmis umarim mutlu olursun hepsinin sonunda cünkü en önemlisi bu :)

sevdigin bölümü okumak istiyorsun anadigim kadariyla ama kpss yönünden bakarsak 2 secenegin var 2 yilik ilahiyat bitirip kpssde cok alim yapilan bir bölüme yerlesebilirsin (bu bölüm alimlari cok oluyor)

4 yillik bitirceksen isin uzun A grubundan sinava hazirlanman lazim is alani olarak cok genel ve genis bi alan bankalar , memurluklar gibi
gerisi sana kalmis umarim mutlu olursun hepsinin sonunda cünkü en önemlisi bu :)

hmm teşekkürler thalix. haklısın =)

bir de şöyle bir durum var lisans bitirenler hem kpss A ya hem de kpss B ye girebilir. Yanlız Kpss B 2 yılda bir oluyor. Kpss A is uzmanlık kadroları

Bunu bilmiyordum. Aslında daha güzel olabilir. Birde örneğin iki senelik ilahiyatı seçmişsem o bölümden okul bitmeden kpss ye girmek olur mu ? okul bitirme şartı var galiba

Bunu bilmiyordum. Aslında daha güzel olabilir. Birde örneğin iki senelik ilahiyatı seçmişsem o bölümden okul bitmeden kpss ye girmek olur mu ? okul bitirme şartı var galiba

evet okul bitmeden kpss ye girebilirsin çünkü kpss den aldığın puan 2 yıl geçerli fakar önlisans kpss si bu yıl yok çünkü 2 yılda bir yapılıyor ve seneye yapılacak kpss B. ve aldığın puan 2 yıl geçerli , 2 yılın içinde mezun olduğunda puan geçerliliğini sürdürğü için mezun olmadan kpss ye girebilirsin. :34:

evet okul bitmeden kpss ye girebilirsin çünkü kpss den aldığın puan 2 yıl geçerli fakar önlisans kpss si bu yıl yok çünkü 2 yılda bir yapılıyor ve seneye yapılacak kpss B. ve aldığın puan 2 yıl geçerli , 2 yılın içinde mezun olduğunda puan geçerliliğini sürdürğü için mezun olmadan kpss ye girebilirsin. :34:

Teşekkürler :46:

Back