Acikogretimden okuyup meslek sahibi olan varmi? Arada umutsuzluga kapiliyorum

Boyle seyler duydukca ozguvenim geliyo neden bende yapamiyayim . Cok tskler

Cok cok tsk ederm. InsAllah bende basaracam

Atamalarimi fazla o anlamdami.
Yani atama olmadanda biyerlerde calisma imkanim olabilirmi
Ben cocuk gelisimi istiyodm sebebide atanma olmadanda ozel okullara girebilirm diye. Bunda oyle imkan pek yok sanirim
Başarı hikayesi duymaktan ziyade size Türkiye gerçeği de lazım. Kendinizi buna hazırlamanız için. Türkiye de ilahiyat en çok açılan bölüm. Hem İlitam dan hem örgünden binlerce mezun oluyor her sene. Eskiden 60 alan atanıyordu. Şimdi 75 lere çıktı öğretmenlik.üstelik formasyon da kalktı. Tezsiz yüksek lisansa döndü. Yani ilahiyat okuyup öğretmen olayım diyorsanız 6 sene hatta DGS ile geçerseniz bazı üniversitelerde 7 sene sonra öğretmen olacaksınız. O zamana puanlar 80 lere çıkar. Yerinizde olsam diyaneti iyice araştırırdım.

Ben anlayamadim simdi. Duyduklarimin tam tersi oldu . 7 senemiiiiiii?

Konu sahibi merhaba size birsey sormak istiyorum.Hangi tarihlerde bu yil acikogretim basvurularu bilginiz var mi?siz basvurunuzu yaptiniz mi?

Ben anlayamadim simdi. Duyduklarimin tam tersi oldu . 7 senemiiiiiii?
Evet formasyon kalktı. Yani artık okurken öğretmenlik sertifikası alamayacaksınız. Örgünü Bitirince sadece bölün mezunu olacaksınız. Sonra 2 sene de formasyon dersleri sürecek. Bakanlığın açıklamasını okuyun derim. Bu seneye kadar formasyon veriliyordu okurken ama artık yok. Kimileri eskisi gibi iki senede alınacak diyor kimileri de bir senede.
Google a Ziya Selçuk formasyon yazarsanız temmuzda yaptığı açıklamayı okursunuz.

Tamam bi bakim tsk ederm.
Uzuldum acikcasi

Tamam bi bakim tsk ederm.
Uzuldum acikcasi
Aslında bunu üzülün diye yazmadım. Burası Türkiye. sürekli bir şeyler değişiyor. Her şeye hazır olmayı göze alın diye yazdım. Başkalarının başarı hikayelerinden ziyade kendi başarı hikayenizi yazacak motivasyonunuz olsun. Siz başlayın ve önünüze çıkan her sınava girin. Eğitim gelişmelerini takip edin ve mümkünse iyi bir ortalamanız olsun ki DGS de iyi bir yere geçiş yapın.

Haklisiniz. Soylediginiz iyi oldu.
Kaybedecek yillarim yok artik . Yeterince kaybettim. Bol bol calismam lazim

Biraz gec oldu kusura bakmayin.Evet kayit tarihini soruyorum nereden yapilacak internetten mi ben de yaptirmayi dusunuyorum ancak cok uzak kaldim bu konulardan

Çocuk gelişiminden atanmadan meb çalışma imkanı oluyor mu?

diplomanın haricinden kendini geliştiriyor olman gerekiyor. okulu okurken alanınla ilgili çalışmaya başlasan daha iyi olur.

Konudan bağımsız olucak ama görünce hemen sormak istedim Dgs ye hazırlanacam bu sene matematiğim sıfır bir cok kaynak önerisi aldim bakıp araştırıyorum ama acaba yapabilirmiyim uzaktan eğitimle cocuk gelişimi bitirdim önlisans simdi istanbul ünv uzaktan eğitimle lisansimi almak istiyorum ama tam bilemiyorum nerden nasil baslayacagimi

Merhaba tebrik ederim.
Bende sizin durumunuzdayım. Acaba aöfte hangi bölümü tercih ettiniz, özel değilse yazabilir misiniz?

Çocuk gelişimi eşit ağırlık sanırım. Daha bir yılınız var. Matematiği çok rahat yetiştirirsiniz. Sayısal kaynak öneremiyorum malesef. Sözelci olduğum için çok matematik çalışmadım. Ama kursa gitmeyecekseniz Youtube da sıfırdan matematik anlatan kanallar var yardımcı oluyor. Onlardan birine başlayabilirsiniz. Çünkü sıfırdan sadece kitaptan çalışmak anlamak çok zor. Sözelde de ne kadar soru çözerseniz kârdır hızınız artar.
Başarılar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…