• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acikogretimden okuyup meslek sahibi olan varmi? Arada umutsuzluga kapiliyorum

Öncelikle hayırlı olsun :) DGS bildiğim kadarıyla YKS sınavından daha kolay fakat giren kişi sayısı ile açılan kontenjan arası uçurum olduğu için iyi bir puan yapmanız gerekiyor diye biliyorum, o açıdan zorluğu var. İlahiyat ile ben de açıkta kalacağınızı düşünmüyorum. Başarılar :)
Cook cok tsk ederm😊

Uzak diyarlarda Okul okumayıp devlet yönetenler varmış...aof falan farketmez çabalamana ve arkanda olacak bir dayıya bakar.
Benim dayi yok arkamda Allahim var o bana yeter. Calisirim gerisini Allaha birakirim.
Dayiyla kazanılan herseyin sonu guzel bitmicegini dusunenlerdenim

Açıköğretimde lisans okudu arkadaşım. Sonra örgün olarak yüksek lisans doktora yaptı. Şimdi bir üniversitede öğretşm görevlisi. Neden siz de olmayasınız ki?

Açıköğretimde lisans okudu arkadaşım. Sonra örgün olarak yüksek lisans doktora yaptı. Şimdi bir üniversitede öğretşm görevlisi. Neden siz de olmayasınız ki?
Bunlari kac yasinda yapti.
Evet bende diyrm neden yapamayim ama cok seyler yasadim ozguvenimi mahvettiler yordular . Dersler kafama girermiki diyrm

Aöf ilahiyat bolumunu kazandim kizlar. Cok mutlu oldum. Bu okulu basariyla bitirdikce kendime guvenim yeniden gelecek Allahin izniyle.
2 yillik simdilik ama dikey gecisle 4e tamamlicam. Aöf okuyup meslek sahibi olan varmi. Umut olun bana.
Su hayatta umut edecek pek bise birakmadilar zira.kendime olan guvenimi kaybettirdiler.
Ayni zmaanda vasifsiz olarak bi ise girip calismayi dusunuyrm, ikisini ayni anda basaran oldumu aranizda.
Bu arada kpssye mi illa girip kazanmak lazim. Yani 4 yilligi okudukdan sonra diyanete felan basvurulsa hic bi ise almazlarmi?
Ayni durumdaymisiz

İki yıl ilahiyat bitirip on lisans kpss'ye girip atandıktan sonra da DGS ile 4 yıla tamamlayabilirsiniz.
DGS ile 4 yıla tamamladıktan sonra lisans kpss'ye girip atabilirsiniz.(Artık kız öğrenci yurtlarında bile çalışıyor ilahiyat mezunları manevi danışman olarak)
DGS ile 4 yıla tamamladıktan sonra formasyon alarak(yeni düzenleme ile yüksek lisans yaparak alınıyor) öğretmen olarak atabilirsiniz.
Kurs verebilirsiniz.
Yani kısacası eğer isterseniz olmayacak iş değil.

Dgs cokmu zor peki
Kpss yede caliscam elbette hani olmassa bile is imkanim olsun istiyrm

Dgs sayısal ve sözel mantıktan oluşuyor. Zor değil sözel kısım genelde okuduğun anlamaya dayalı. Hızlı okumak avantaj. Önceki yılların sorularına bakarsanız bi fikir oluşur. Ama öncelik olarak derslere önem verin. Sonrasını halledersiniz.
Kpss olmadan kursta ücretli çalışabilirsiniz ama uzun süreli olmaz geçici olur.
Hayırlı olsun bu arada.

Dgs sayısal ve sözel mantıktan oluşuyor. Zor değil sözel kısım genelde okuduğun anlamaya dayalı. Hızlı okumak avantaj. Önceki yılların sorularına bakarsanız bi fikir oluşur. Ama öncelik olarak derslere önem verin. Sonrasını halledersiniz.
Kpss olmadan kursta ücretli çalışabilirsiniz ama uzun süreli olmaz geçici olur.
Hayırlı olsun bu arada.
Cok tsk ederm evet bencede suan agirlik vermem gereken derslerim. Onu bi halledim bakarim

İki yıl ilahiyat bitirip on lisans kpss'ye girip atandıktan sonra da DGS ile 4 yıla tamamlayabilirsiniz.
DGS ile 4 yıla tamamladıktan sonra lisans kpss'ye girip atabilirsiniz.(Artık kız öğrenci yurtlarında bile çalışıyor ilahiyat mezunları manevi danışman olarak)
DGS ile 4 yıla tamamladıktan sonra formasyon alarak(yeni düzenleme ile yüksek lisans yaparak alınıyor) öğretmen olarak atabilirsiniz.
Kurs verebilirsiniz.
Yani kısacası eğer isterseniz olmayacak iş değil.
Cok guzel ozetlemissiniz tsk ederim
Cok mantikli 2 yillikken atanmaya calisim sonra 4e tamamlayim😊

Ilahiyat okuyup açıkta kalan gormedim hiç
Açıktan okuyup devlete atanan da çok kişi var.

Dgs ile 4 e tamamlayıp öğretmen ya da kuran kursu öğretmeni olabilirsin.

Iki yıllık diploma ile diyanette vekil öğreticilik yapabilirsin
Onlisanstan atanmak biraz zor olabilir.4 e tamamlarsan şansın çok açık

Ilahiyat okuyup açıkta kalan gormedim hiç
Açıktan okuyup devlete atanan da çok kişi var.

Dgs ile 4 e tamamlayıp öğretmen ya da kuran kursu öğretmeni olabilirsin.

Iki yıllık diploma ile diyanette vekil öğreticilik yapabilirsin
Onlisanstan atanmak biraz zor olabilir.4 e tamamlarsan şansın çok açık
Cok cok tsk ederm .sevindim insAllah basaracam. Nekdr bosa senelerimi harcamisim simdi daha iyi anliyrm

Back