Açıköğretim okumalı mıyım ?

sepetsepetyumurta

Bırakın Parlicaaam:)
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2007
1.414
31
118
Ankara
Kafam bir hayli karışık eminim bu konuda bilgisi olanlar vardır :)
Ben İstatistik bölümüne okuyorum ve bunun yanında açıköğretimden de bir bölüm okumak istiyorum .
İş konusuna gelince de Banka istiyorum aslında , matematikten çift anadal da yapabilirim , okulda da kalabilirim .
Durum bundan ibaret sizce maliye iktisat işletmeden hangisini seçmeliyim

Okuduğun bölüme ve kariyer planlamana en uygun bölüm hangisiye onu seçmelisin bence.
Ama Maliye - İşletme - İktisat bölümlerinden en avantajlısı Maliye diye düşünüyorum.

bence okulla birlikte yürütemezsin açıköğretimi hem de gerek yok türkiyenin yarısı lisans işletme mezunu zaten... bir tek maliye işe yarar gibi,ama istatistik okuyosun maliye gereksiz sanki.sonuçta bankalar istatistik,işletme,iktisat,maliye aynı tutuyolar.500 ytl ne yazık derim sadece.
çift anadal yapman daha mantıklı.

banka istiyosan işletme oku derim çünkü bankalar işe alırken fakültelerin işletme mezunlarını tercih ediyolar..
açık öğretimde olsa işletme diploması lazım eğer banka istiyosan..
devlette istesen yine işletme veya iktisat gibi bi bölüm diploması avantaj..
çünkü alım yaparken o bölümleri özellikle belirtiolar..
iibf bölümlerini yani..
istatistik bölümü mezunları için alımlar az oluyo, o yüzden bi diploman olsun işletme veya iktisattan benim görüşüm..

okuman açısından işletme daha rahat ve bankaların tercih ettiği bi bölüm kpssde de çokça işine yarıyacaktır.

iktisat bölümü işletmeye göre daha sayısal biraz daha zor bir bölüm. fakat iş imkanı daha fazla. hem iktisadi bir kuruluş olan bankalarda çalışacaksan iktisat okumanı öneririm ben. Bende ikinci üniversite olarak AÖF işletme bitirmiş biriyim ikisini birlikte götürmen çokta zor değil sadece biraz çaba sarfetmen lazım. kaçıncı sınıfta okuyosun?

biraz çaba ile herşwy olur ve aöf de okuyup bazı üniversitelerde derslerede giriliyor

Aof de okumak zor ama yapılamayacak birşey değil

Yineden örgünde okuma şansın varsa eğitimine örgünde devam et.

Benim aof de ilk senem tek dersten büt e kaldım onada hiç çalışmamıştım

Ama bir aylık bir çalışmayla kalan derslerin hepsini yüksek notlarla geçtim

İşletme okuyorum bankacılık ve kpss de önü açık diye

Ama özel sektörde işletme iktisat vs bölümün önemi yok yeterki diploman olsun.

işletme okumalısın bence..
istatistik okuyan çok arkadaşım var ve hepsi aöf de okuyor aynı zamanda..
demek ki artık 2. üniversite aranan birşey..

Mutlaka ama mutlaka oku!!!!
Ben ikinci üniversiteye okul bittikten sonra başladım keşke daha önce başlasaydım. Fizik, kimya, biyoloji, matematik, istatistik gibi bölüm mezunlarının işi çok zor. İşletme oku kendini garantiye al. Biyoloji mezunuyum KPSS'den 87 aldım ama atanamıyorum. Aöf'den işletme, iktisat vb. okuyanlar yetmişli puanlarla bile atanıyor. Biraz daha fazla sıkarsın dişini ne olacak. Eğer devlet düşünmüyorsan özel sektörde de çok avantajı olur.

2.sınıfa geçtim . İktisat okumaya karar verdim Ben yapabilirim güveniyorum kendime okulda da gayet iyi durumum zaten . 2 saat değil 4 saat çlışırım . 5oo lira bişeymş zaten çk da problem değil hallederim ben . o da mı 4 sene sürüyo peki?

bencede yapabilirsin bu kararına sevindim
zaten istatistik okuyosan iktisat seni zorlamaz sayısalın iyidir senin
sanırım 4 yıl ben bilmiyorum tam, aöf okuyan arkadaşlar aydınlatsın bu konuda

Evet canım 4 yıl okunuyo muafiyet diye bişey yok. geçme notu 50, ortak derslerin olan matematik, istatistik, tarih, türkdili ve ingilizce gibi dersleri gözün kapalı geçersin zaten. diğerlerine de yardımcı kitap alıp özetleri okuman ve çıkmış soruları çözmen yeterli. ben kursa falan gitmeden bitirdim. yalnız ben 4. sınıftayken başlamıştım sanada sınıfını bu yüzden sordum. 1. sınıf dersleri kolay olduğu için asıl üniversitemdeki derslerimi çok etkilemedi. sanada tavsiyem 3. sınıf tüm üniversitelerde en zor olan yıldır. bu yıl kendi derslerine ağırlık ver not ortalamanı yüksek tut sonuçta okulda kalmayı da düşünüyosun asistanlık için not ortalamnda önemli! harç konusuna gelince ikinci üniversite olduğu için normalden pahalı ödüyosun. yılda 2 taksit halinde, geçen sene bir taksiti 260 küsür liraydı.

Canım ben şimdi 2.sınıfa geçtim ikisini bi arada hallederim diyorum . Zaten ikinci öğretim benim fazla fazla ödüyorz ne yapalım bi şekilde okurum çok çalışırım canım gerekirse .
Tek sıkıntı iktisatla işletme arasında kararsız kalmam iş ilanlarına bakıyorum ikisi de aktif . Bankalar istatistikçi alınımı yapyor zaten . Ben ek olsun istiyorum :) . Üni.bitirdiğimde 22 yaşında olacağım inşalah bu büyük bir avantaj üni.döneminde ne kadar çok katarsam kendime o kadar kar diyorum :)

çizdiğin yolda başarılar ve bol şans dilerim sana. aklına takılan, yardıma ihtiyaç duyduğun bişey olursa yada taktik edinmek istersen derslerle ilgili bana mesaj atabilirsin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…