Kalktıı artık kalktı! sınavsız geçiş hakkı meslek liselerine bu yıl kalktı kelebekçim..
Herkese ayrı ayrı soruyorsun herhalde önceden söylemiştim ya sana unutmuşsun...
(DEVAMII )
İKİNCİ BÖLÜM
Belge ve Defterler
Kimlik ve paso
Madde 40 — Öğrencilere, Lise Müdürlüğünce öğrenci kimlik belgesi verilir. Kimlik ve paso ile ilgili giderler, öğrenci veya veli tarafından karşılanır. Paso ile ilgili iş ve işlemler, yerel yönetimlerle iş birliği yapılarak yürütülür.
Diploma
Madde 41 — Lise'den mezun olanlara, bitirdikleri program türüne göre diploma verilir. Diplomaların düzenlenmesinde aşağıdaki esaslara uyulur:
a) Öğretim yılı, düzenleme tarihi, diploma tarihi ve diploma numarası rakamla yazılır. Diploma tarihi ile düzenleme tarihi farklı olabilir.
b) Bilgiler, kısaltılmadan açık olarak yazılır.
c) Diploma numaraları, Lise'nin açılış tarihinden başlanarak sırayla verilir.
d) Diplomalar, müdür ve ilgili müdür yardımcıları, müdür yardımcılarının bulunmadığı veya yeterli olmadığı durumlarda ise görevlendirilen öğretmenler tarafından imzalanır.
e) Diplomalar, mezuniyet tarihinden sonra en kısa sürede düzenlenir ve soğuk damga ile mühürlenir. Soğuk damga, diplomaların sağ üst kısmına yapılır.
f) Diplomalar harca tâbidir. Harçlar, makbuz karşılığında ödenir.
g) Diploma, öğrenciye ya da vekiline imza karşılığında verilir. Dilekçeyle istendiğinde adreslerine iadeli taahhütlü olarak gönderilir.
h) İlköğretim diplomaları, istenilmesi durumunda arkasına son öğrenim durumu yazılarak onaylı bir örneği dosyasına konulduktan sonra mezunlara geri verilebilir.
ı) Diplomanın kullanılamayacak derecede yıpranması veya kaybolması durumunda yenisi düzenlenmez. Ancak bu durumda olanlara, başvurulduğunda bir defaya mahsus olmak üzere Lise müdürlüğünce diploma kayıp belgesi düzenlenir.
Geçici mezuniyet belgesi
Madde 42 — Diplomaları düzenlenememiş olanlara gerektiğinde Geçici Mezuniyet Belgesi verilir. Diploma verilirken bu belge geri alınır.
Tasdikname
Madde 43 — Lise'den ayrılan öğrencilere üç nüsha tasdikname düzenlenir. Aslı öğrenciye, velisine ya da vekiline imza karşılığı verilir. Başvurulması halinde iadeli taahhütlü olarak da gönderilir.
Tasdiknameye; öğrencilerin kimlik bilgileri, Lise' den ayrılış sebebi, okuma hakkını kullanma dönemi, ortak dersleri, alan dersleri, seçmeli dersleri, yabancı dilleri ve diplomaya esas not bilgileri yazılır.
Tasdikname, başvuru tarihini izleyen en kısa sürede düzenlenerek, müdür ve ilgili müdür yardımcısı tarafından imzalanır ve mühürlenir. Tasdikname bilgileri, kütük defteri ve tasdikname defterlerine yazılır. Tasdiknamesini kaybedenlere başvurmaları hâlinde onaylı tasdikname örneği verilir ve durum kütük defterine yazılır.
Öğrenim belgesi
Madde 44 — Lise'den ayrılan ya da diploma alanlardan isteyen öğrenciye kimlik bilgilerini, öğrenimi süresince okuduğu dersleri, haftalık ders saatleri ve notlarını, diploma bilgilerini gösteren öğrenim belgesi verilir.
Öğrenim durum belgelerini ve tasdikname örneklerini iki defadan fazla kaybedenlere bu belge verilmez, durumları yazı ile ilgili kurum ya da kuruluşa bildirilir.
Öğrenci belgesi
Madde 45 — Öğrencilere, başvurduklarında öğrencilik durumlarını gösteren öğrenci belgesi verilir.
Başarı durum belgesi
Madde 46 — Lise'ye kayıtlı olup yüz yüze eğitime devam eden öğrencilerden, nakil ve tasdikname isteğinde bulunanlara okul müdürlüğü tarafından Başarı Durum Belgesi düzenlenir (EK- 2/a-b).
Meslekî eğitimi tamamlama belgesi ve başarı durum belgesi
Madde 47 — Yüz yüze eğitimi başarı ile tamamlayan öğrencilere okul müdürlüğü tarafından Meslekî Eğitimi Tamamlama Belgesi ve Başarı Durum Belgesi düzenlenir (EK-2-2/a-b).
BEŞİNCİ KISIM
Sınavların Şekli, Tarihi ve Yeri
Sınavlar
Madde 48 — Yeni kayıt olan ve kayıt yenileyen tüm öğrenciler, dönemlerine uygun olarak ortak, bazı alan ve seçmeli derslerden belirlenen tarihlerde sınavlara girerler. Sınavlar, Bakanlıkça belirlenen usul ve esaslara göre yapılır, yüz yüze eğitimle verilen alan derslerin sınavları ise eğitimin verildiği okul/kurum müdürlüğünce yapılır.
Sınav şekli ve tarih
MADDE 49 – Sınavlar, uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitim kapsamındaki dersler için ayrı ayrı gerçekleştirilir.
Uzaktan eğitim kapsamındaki derslerin sınavları, dönem sonlarında ve sınavları yürütmekle görevli birimce belirlenecek okul veya kurumlarda merkezî sistem ve test yöntemiyle yapılır.
Yüz yüze eğitim uygulamasında öğrenci başarısının değerlendirilmesi; yüz yüze eğitim uygulamasının gerçekleştirildiği örgün eğitim kurumunun tabi olduğu mevzuat çerçevesinde eğitimin yapıldığı okul müdürlüğü tarafından gerçekleştirilir.
Sınav yeri
Madde 50 — Öğrenciler, yeni kayıt ya da kayıt yenileme sırasında belirttikleri il veya ilçede, Bakanlıkça belirlenen sınav merkezlerinde sınavlara girerler.
Sınav sonuçlarının duyurulması
MADDE 51 – Sınav sonuçları, elektronik ortama aktarılır ve uygun iletişim araçlarıyla ilan edilir.
ALTINCI KISIM
Bürolar, Kılık-Kıyafet, Personel ve Disiplin
Açık öğretim büroları
Madde 52 — İl veya ilçe düzeyinde açık öğretim hizmetlerini yürütecek birimler, Bakanlıkça belirlenir.
Bu birimlerin görevleri şunlardır;
a) Öğrencilerle ilgili iş ve işlemleri yapmak.
b) Öğrencilere rehberlik ve danışmanlık yapmak.
c) Kayıt olmak isteyenlerin başvurularını almak, varsa eksik evrakını tamamlatarak başvuruları, Değerlendirme ve Yerleştirme Komisyonuna sunmak.
d) Meslekî eğitime kabul edilen öğrencilerin kayıtlarını tutmak, liste ve çizelgeleri yüz yüze eğitimin yapılacağı okullara göndermek.
e) Nakil talebinde bulunan öğrencilerin notlarını, diğer belgelerle birlikte nakil istenen açık öğretim bürosuna göndermek.
f) Değerlendirme ve Yerleştirme Komisyonunca yerleştirilen, naklen gelen öğrencileri kayıt etmek, bunları Lise Müdürlüğüne süresi içinde bildirmek.
g) Okullara yerleştirilen öğrencilerle ilgili her türlü bilgiyi tutmak ve Lise Müdürlüğüne bildirmek.
h) Öğrencilerin askerlik tecili ile ilgili iş ve işlemlerini yürütmek.
Disiplin
Madde 54 — Yüz yüze eğitime devam eden öğrenciler, yüz yüze eğitime devam ettikleri okul müdürlüğünce belirlenen genel kurallara uymak zorundadırlar. Kurallara uymayan öğrenciler hakkında Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Orta Öğretim Kurumlarında Ödül ve Disiplin Yönetmeliği hükümleri uygulanır. Bunlardan örgün eğitim dışına çıkarma cezası gerektiren davranışta bulunanların yüz yüze eğitimle ilişiği kesilir.
Sınavlarda, Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistem Sınav Yönergesi hükümleri uygulanır.
YEDİNCİ KISIM
Yüz Yüze Eğitim Veren Okul/Kurum Müdürlükleri
Yüz yüze eğitim veren okul/kurum müdürlükleri
Madde 55 — Yüz yüze eğitim yapılan okul/kurum müdürlüklerinin görevleri şunlardır;
a) Okulun imkânlarını ve çevrenin ihtiyaçlarını dikkate alarak, yüz yüze eğitim yapabileceği bölüm ve kontenjanları millî eğitim müdürlüklerine bildirmek.
b) Açık öğretim bürolarından gönderilen liste ve çizelgelere göre yüz yüze eğitimde okutulacak meslek derslerini belirlemek.
c) Yüz yüze eğitim gören öğrencilerle ilgili ders geçme defteri, devam - devamsızlık defteri ile benzeri defter ve çizelgeleri tutmak.
d) Dönem sonunda öğrencilerin yüz yüze eğitime ait başarı durumlarını gösteren l isteleri okulunda ilân etmek.
e) Yüz yüze eğitimi tamamlayan öğrencilere Meslekî Eğitimi Tamamlama Belgesi ve Başarı Durum Belgesi düzenleyerek ders geçme defterinin bir örneği ile birlikte açık öğretim bürolarına göndermek.
f) Herhangi bir nedenle yüz yüze eğitimle ilişiği kesilen öğrencileri, açık öğretim bürolarına bildirmek.
g) Nakil veya tasdikname isteğinde bulunan öğrencilerden; yüz yüze eğitime devam edenlere Başarı Durum Belgesi, devam etmeyenlere ise yüz yüze eğitime devam etmediğine dair yazı düzenlemek.
SEKİZİNCİ KISIM
Çeşitli ve Son Hükümler
Hüküm bulunmayan hususlar
Madde 56 — Bu Yönetmelikte yer almayan hususlarda Milli Eğitim Bakanlığı örgün orta öğretim kurumlarında uygulanan mevzuat hükümleri uygulanır.
Geçici Madde 1 — 14/12/2005 tarihli ve 26023 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliği ile yürürlükten kaldırılan Yönetmeliğe göre Açık Öğretim Lisesi Mesleki Açık Öğretim Programlarına kayıtlı öğrencilerin kayıtları, her hangi bir işleme gerek kalmaksızın Lise'ye devredilir ve kazanılmış hakları korunur.
Geçici Madde 2 — 14/12/2005 tarihli ve 26023 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliği ile yürürlükten kaldırılan Yönetmeliğe göre Açık Öğretim Lisesinin kadrosunda bulunan personelden bir kısmı norm kadro sayıları dikkate alınarak Lise'de görevlendirilir.
Geçici Madde 3 — Açık Öğretim okul/kurumlarının yeniden yapılandırma çalışmaları sonuçlanana kadar Eğitim Hizmetleri Merkezi (ASO) Müdürlükleri, açık öğretim büro hizmetlerini yerine getirir.
Yürürlük
Madde 57 — Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
Madde 58 — Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.
[/COLOR]
UMARIM İŞİNİZE YARAR ARKADAŞLAR SİZİN İÇİN VE KENDİM İÇİN ARAŞTIRIP BULDUM.YORULDUM RESMEN AMA DEĞDİİİ.GÖZÜMÜN ÖNÜNDEKİNİ GÖRMEMİŞİM
Ikinci bölüm madde 5'e dikkat:)
Canımcım ellerine sağlık...
bunu bende okumuştum ama madde 5 deki ortaöğretim okuyan yada mezun olanlar diyor orta öğretim liseyi kapsıyor ünv kapsamıyorki....
hayır ben bu maddeden bahsediyorummm Almiracımmm
Madde 5 Lise'nin amacı, gelişmiş kitle iletişim araçları ve yeni teknolojileri kullanarak;
a) İlköğrenimini tamamlayan, ancak orta öğretime devam edemeyenler ile orta öğretimden ayrılan, mezun olan ve BURAYA DİKKAT ( YÜKSEK ÖĞRETİMDEN AYRILAN VEYA MEZUN OLANLARA ) farklı alanlarda öğrenim görme fırsatı vererek eğitim-öğretim imkânı sağlamak.
bugün okulummm başladııııııı
Canımm evett tekrar okudum daha öncede okumuştum ama bu madde 5 dikkatimi ya çekmedi yada yönetmeliği yenilediler.. çünkü okumuş olsaydımm içim çoktan rahat olurduu dert etmez acabalarım olmazdı...
Gözümü açtığın için sağol ne güzel, hep güzel haberlerle geliyorsun
Ne iyi insansın sen yaa..
:118::118::118:
arkadaşım zaten bizde bunun için uğraşıyoruz yani kayıt olmak için daha önceki cvpları okumadan yazmışsın.seninde cvpların zaten birbirinden çelişkili.hem mantıksız buluyorsun üniversite mezunlarının tekrar açık lise okumasına hemde bilgi verinde bizde olalım diyosun.galiba sende benim gibi msj hakkını doldurmak için msj yazıyosun konuyla bi alakan yok.zaten kayıt zamanıda geçti
hayır bende böyle bişeyi duymuştum adının telafi lisesi olduğunu bilmiyordum...düşününce mantıksız geliyor üni bitiren birinin tekrar liseye kayıt olması...birisi üni bitirenler kayıt olamıyor yazmıştı bende bunun üzerine zaten mantıksız yorumunu yaptım...daha sonrada olabiliniyor diye mesaj daha okudum onun üzerinede eğer olunabiliyorsa bilgi verin diye bi mesaj daha yazdım...çelişki yok ortada bu konuda bilinçsiz olduğum için iki farklı mesaja doğal olarak iki farklı cevap yazdım arkadaşım mesaj doldurmak gibi bi kaygım yok..süreside geçmiş olabilir ama bunun önümüzdeki seneside var...
benim de okulum başladııııııııııı. ama 3 yıl diyorlar ya nasıl olur. hem tasdiknameliler hemde lise mezunları 3 yıl okucakmış. nasıl oluyor kızlar. böyle olan varmı iççinizde. 2 yıl ders. 3. yıl hem ders hem stajmış.
2,5 yıl benimkisi tasdiknameliler 4 yıl okuyor onların uzaktan dersleri var ama bizle bereber aynı zamanda yüzyüze eğitim alıp bitiriyorlar...belki son dönem staj olacak canım tam mbilemiyorum dersler nasıl ne alemdesin kelebek sevdinmi okulunu
günaydın gülbebek nerelerdesin.hangi konuyu okuyosun arkadaşım.lütfen sana özelden yazdığım msja bak.bilirkişi olarak senin verceğin cvp çok önemli
msjım iki kere gitti neyse iki kere teşekkür etmiş oldum k.i.b
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?