- 24 Şubat 2011
- 4.563
- 1.380
- 333
- Konu Sahibi Camelwhite
-
Buyrun ;
Sınavda 140-180 arası puan alan adaylar sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açıköğretim programlarını tercih edebilecek. YGS puanlarının en az biri 180 olan adaylar LYS‘ye girmeye hak kazanabilecek.
Sınavda 180 ve üzeri puan alanlar, hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecek.
Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için ise YGS puanlarından en az birinin 140 ve üzeri olması gerekecek.
Öğrenci Seçme Sınavı’na (YGS) girerek YGS-SAY-1 (Sayısal) YGS-SÖZ-1 (Sözel), YGS-EA-1 (Eşit ağırlıklı), YGS-DİL puan türlerinin en az birinden 140 ve üstü puan aldığınızda, tercih ettiğiniz takdirde açıköğretim önlisans ve lisans programlarına kayıt yaptırabilirsiniz. YGS-3 ve YGS4 den baraj puanı olan 140 puanı geçmiş bu durumda 2 yıllık açıköğretim üniversitesine gidebilir.
tatlım uzaktan eğitim veren üniversitelerin lisans programları için lysye girmem gerekio mu?bilgin varmı?:44:
ben izmirdeyim izmir ekonomi üniversitesi ygs 3 ile gastronomi bölümüne öğrenci alıyomuş ama taban puanı bulamadım bilen var mı?zevkli bi bölüm..
arkadaşlar lys de girildikten sonra herkes tercih yapacak sanırım ozaman kendi adıma söylüyorum lys ye girdikten sonra alınan puanlara göre en yüksek hangisiyse mesala ygs veya lys ona göre tercih yapsak olmas mı...:44:sevgiler
izmir ekonomide gastronomi yeni açılmış olabilir mi? ben de gecen sene baktım cok sınırlı yerde vardı
yeni acılmışsa puanı da muhtemelen düşük olur
kızlarr çok sağolun o zaman benim açıköğretim için lysye girme sartım yok. ama girsem mi ki ne olur ne olmaz diorumbelki başka yerler olur siz girceniz mi napcanız
canım var gastronomi ve mutfak sanatları.. 140 ygs puanı ve mülakat..kontenjan 50 kişi ve eğitim üçreti 9000 dolar civarı iki taksit de ödenebiliyo...araştırdım dün ben dört yıllık. eğitim ingilizce ve ikinci bi dil de öğreniyosun dört yıl için de.gayet güzel ben şansımı denicem.herkes için hayırlısı...
bu arada mülakaata girmek için 100tl ödüyosun bide bu var...
hımm anladım canım özel yetenek sınavı olduğundandır, biz bu yüzünden tercih listelerinde görmemişizdir, mesela Okan üniversitesi yetenek sınavı yapmıyo, direk ygs4le alıyo. Ama taban puanı ne acaba diye sorunca ben de izmir ekonomi de öyle alıyor sandım. Genelde mülakat olan yerler için sadece barajı gecmek yeterlidir çünkü
ama ben, bi yıl hazırlık + 4 yıl, o kadar para vericeğime uluslararası gecerli, 1 yılda lisans diploması veren okulları tercih ederim yurtdışında.
arkadaşlar bende şimdi açık öğretime tercih yapıcam ve bu konuda kendimce bilgiliyim sorularınızı cevaplayım eğer lise mezunuysanız ve açık öğretim istiyorsanız ygs sınavına girmeniz yeterli arkadaşlar lys ye gerek yok eğer 140 puanı geçerseniz 2 yıllık açık öğretim 180 i geçersenizde 4 yıllık bi açık öğretim programı yazabilirsiniz tercihlerinize. Fakat zaten üniversite mezunuysanız ve 2. bi ünv istiyosanız girmenize bile gerek yok bunun içinde daha detaylı bilgiyi
Sınavsız İkinci Üniversite - Anadolu Üniversitesi
adresinden öğrenirsiniz. sormak istediğiniz başka şeyler varsa cevaplarım hepinize başarılar dilerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?