Açıköğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 2. Sınıf Paylaşım Platformu

slm bende 2. sınıfa geçtim kalan dersim yok yardımcı kitaplarımı aldım ama daha inceleyemedim dersleri. seval inkılap tarihi dersinden çıkmış soruların faydası olur herhalde değilmi? bir de bu sene eski türk e benzeyen bir ders yok galiba. gerçi benim en sevmediğim ders halk edebiyatıydı çok garip değil mi? hiç çalışasım gelmiyordu ona bir de tanzimat dan haz etmiyordum.. eski türkü iyi bir notla geçtim. artık bu topiğe katılırım bende başarılar herkese

slm bende 2. sınıfa geçtim kalan dersim yok yardımcı kitaplarımı aldım ama daha inceleyemedim dersleri. seval inkılap tarihi dersinden çıkmış soruların faydası olur herhalde değilmi? bir de bu sene eski türk e benzeyen bir ders yok galiba. gerçi benim en sevmediğim ders halk edebiyatıydı çok garip değil mi? hiç çalışasım gelmiyordu ona bir de tanzimat dan haz etmiyordum.. eski türkü iyi bir notla geçtim. artık bu topiğe katılırım bende başarılar herkese

hoşgeldin ben de artık burdayım bu yaz osmanlıcaya çalışacağım ben bakalım inşallah geçerim...

eğer topiği takip ederseniz size yardımcı olmaya çalışırım..

ben bölümümün ilk öğrencilerinden olduğum için kitaplarımı bu kadar erken elde edemiyorum.. bu konuda çok şanslısın..

1 sınıf daha çok tanımsal derslerin olduğu sınıf.. yani eski tde olsun halk edebiyatı olsun tanzimat olsun.. bu sene onların dönemlerini tek tek inceleyeceksiniz.. yani halk hikayeleri ve masallar dersinde de 8-15 yy. tde de de yazar-eser-araştırmacı ağırlıklı olacak.. halk hikayelerinde hikayeler aşıkları anlatıcıları ve araştırmacıları isim isim işleniyor.. zor görünüyor ama çok da zor değil.. 8-15 yy tde bana göre senenin en zor dersi geçemeseydim nolurdu bilmiyorum.. hiç benim kalemim değil.. soruları da hep yazar eser çıkıyor ve kitaptaki sorulardan da çıkmadı hiç malesef.. nasıl geçtim ben bile bilmiyorum..

tanzimat nispeten daha kolay.. önce bir iki ünite dönemin tarihsel özellikleri anlatılıyor.. sonraki iki ünite de şiir ve şairler bunları atlatınca herşey daha da kolaylaşıyor.. zaten her ünite de aynı şair ve yazarlar işleniyor sadece her ünitede farkı tür eserleri ele alınıyor.. mesela roman ünitesinde 4 ü önemli yaklaşık 8 tane falan yazar var her birinin çok az romanı var bunları öğrendikten sonra diğer ünitede aynı yazarların öykülerini veriyor.. onları öğrenmene çok gerek yok.. hangisinin roman olduğunu bilirsen soruda geriye kalan öykü oluyor zaten.. çalışması basit bi ders tanzimat..

inkılap tarihinde o kadar çok çıkmış soru var ki faydası olacağını sanmıyorum malesef.. ben çıkmış sorulara çalışmadım.. fakat inkılap tarihinde her ünite 4-5 sayfa ama 30 ünite var.. yine de çocukluktan beri bildiğimiz şeyler ve 10. üniteden sonra tarih yok pek.. sadece kavram var.. yapamayacağın bi ders değil o da

En Büyük KK

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar çok kararsızım biliyosunuz tercih dönemi başladı açıköğretim türk dili edebiyatı yazıcam ama açık öğretimle ilgili tek bir fikrim yok nolur bana yardım edin

sorularım şu :
açık öğretim türk dili edebiyatı puanı kaçtır?
açık öğretimde her ay sınav olurmu?
vize nedir büt nedir final nedir?

bunları hiç bilmiyorum bana yardım edermisiniz:KK43:

Son düzenleme:
kızlar çok kararsızım biliyosunuz tercih dönemi başladı açıköğretim türk dili edebiyatı yazıcam ama açık öğretimle ilgili tek bir fikrim yok nolur bana yardım edin

sorularım şu :
açık öğretim türk dili edebiyatı puanı kaçtır?
açık öğretimde her ay sınav olurmu?
vize nedir büt nedir final nedir?

bunları hiç bilmiyorum bana yardım edermisiniz:KK43:

puanı KAÇ oldu bilmiyorum ama aöf de her ay sınav olmaz nisan da ara sınav olur haziranda da final eğer kaldığın ders varsa eylül dede kurtarmak için bütünleme sınavına girersin o kadar.

bende açıköğretimden türk dili ve edebiyatı okuyordum ama gram osmanlıca bilmediğim için bezdim ve bu bölümü bıraktım. çünkü normalde ingilizce işletme okuyorum ve bana yardımcı olucak bi bölüm okumak istedim.. tabi bide devlet sektörü düşündüğüm için 2 yıllık sağlık kurumları işletmeciliğini seçtim bu sene.inşallah hayırlısı olur artık...
osmanlıca bilmeyenler bu bölüme hiç bulaşmasın bence.öldüm billah bitmez yani:KK1:

günaydın kızlar

bütünlemeler geldi çattı ...ben sadece pazar günü gireceğim osmanlıca ve eski türk edebiyatına inşallah geçerim 50 almam lazım ikisinden de geçmek için ama etedebiyatına hiç çalışmadım açıkçası daha çok osmanlıca çalıştım inşallah sizler çalışabilmişsinizdir..

herkese başarılar dilerim

bu arada sınav sonuçlarının açıklanması gene 1 ay mı sürüyor bütte?

merhaba bu bölümü bitirdikten sonra ne yapmayı düşünüyorsunuz? yani açıköğretimliler bu bölümü boşa okumuyor değil mi iş alanlarını merak ediyorum aydınlatabilir misiniz

slm kimseler uğramıyor buraya. yeni ders dönemimiz hayırlı olsun arkadaşlar. umarım bütünlemeler iyi geçmiştir.ben 2. sınıf derslerine başladım yardımcı kitaplardan. geçen sene yeni türk edebiyatı sarmıyordu şimdide orhun ve uygur türkçesi sıkıyor beni. osmanlıca grameri korktuğum gibi gelmedi. bu sene daha çok ezber ağırlıklı karışıklıkta var biraz dikkat lazım. birde yeni değişikliklerle ilgili bilgisi olan var mı? çan eğrisi sistemiyle ortalama alıncak falan demişlerdi bana. bilgisi olan varsa paylaşırsa seviinirim

sistemimiz öğrenci sitemiz notlarımız derslerimiz sınav tarihlerimiz herşeyimiz değişti...

17-27 ekim tarihleri arasında kayıt yenileme var şu işi bi halledelim ondan sonra sistemi tartışırız buralarda olursanız..

bu da kayıt yenileme duyurusunun linki

http://www.anadolu.edu.tr/aos/belgeler/duyurular/2011_2012_DS_KayitYenilemeDuyurusu.pdf

mutlaka okuyun.

program kılavuzunu da okuyun

http://eogrenme.anadolu.edu.tr/Files/2011_12_OgrenciKilavuzu.pdf

haftaya kayıttan sonra yazıcam tekrar..

bu arada dönemlik kredili sisteme geçen öğrenciler aöf büro web hizmetinden yararlanamıyorlar o yüzden şifrenizle giri yapamamanız normal.. kayıt tamamlanınca yukarıda kayıt yenileme sayfasındaki linkten öğrenci sayfamız açılacak bizim de..

En Büyük KK

kayıt yenileme için ders seçtim kızlar 2.sınıfım üsttende ingilizce dersini aldım onda çok zorlanmam kolay olur diye :-)

Merhaba , bir sorum olacak. Bu bolumu okuyanlar ;

Türk Dili ve Edebiyatı örgün öğrenime katılma fırsatı olmayan öğrencilere lisans diploması olanağı sunar. Bölümden mezun olan öğrenciler, mezuniyet sonrası öngörülen şartları sağlamaları kaydıyla, öğretmenlik yapma hakkı elde ederler.

Bölümde okutulacak ders kitapları ilgili bilim dalı uzmanları tarafından kaleme alınmış olup kronolojik olarak Türk Dili ve Edebiyatı alanının bütün konuları içermektedir. Kalıcı öğrenmeyi ve gelişmeyi sağlamak amacıyla her dersin kitabı üniteler halinde işlenerek ünitelere çözümlü alıştırmalar, test soruları ve okuma parçaları eklenmiştir.

bu ongorulen sartlarla ne kastedilmekte?

Arkadaşlar,
Kocaeli Gölcük'te oturuyorum. Açıköğretim Türk Dili edebiyatı'nda okuyan arkadaşlara başta Osmanlıca olmak üzere her dersten yardımcı olabilirim.( Doktora mezunuyum)

Merhabalar, bende bu yıl Türk Dili ve Edebiyat bölümüne başlayacağım. En az sizin kadar heyecanlıyım. Umarım heyecanınız hiç bitmemiştir. Son durumunuzdan ve dersler hakkında biraz genel bilgi edinmek istiyorum. Dershaneye gitme imkanım yok 2 tane çocuk okutuyorum lise ve üniversitede. Bu arada yaşım 40 biraz geç kaldım ama inanın çok heyecanlıyım okumak istiyorum. Size bol şans ve başarılar dilerim sevgiler.:KK8:
Evet arkadaşlar geldik sınav haftasına ama bu sitedeki bayanlar sanrım pek de ilgili değiller ya da edebiyat 2. Sınıf olan yok..

Ben son üç hafta çalışacağımı söylesem de sadece osmanlıcaya bakabildim biraz da tanzimat edb tının ilk beş konusunu pekiştirdim.. Halk edebiyatı ve 8-15 yy lar arası türk edb tının sorularına bakabildim.. Ama sorulardan da pek çıkmıyormuş :KK5: Biraz boşuna vakit harcadım yani..

şimdi son 4 gün kala yine konu özeti çıkarmaya döndüm.. Fakat özet çıkarmak için de çok geç :KK5: Divan edb ve uygur dilini çıkarmaya çalışıcam.. Uygur dilinin vize konularına kadar çalışabilicem sadece.. Divan edn komple zaten şuan 7. ünitedeyim toplam 9 ünite var bugün bitirmem lazım :18:

Allahın izniyle şu sınavlardan bi geçeyim başka bişey istemiyorum..

Sizler naptınız finaller için dicem ama tabi kimse yok neyse ben yine demiş olayım

:KK16:

Merhabalar ben bu yıl başlayacağım ve çok zor bölüm olduğu söyleniyor. şimdiden korkmaya başladım. Dershaneye gitme imkanım yok 2 tane çocuk okutuyorum öncelik onların :) Sizin tavsiyle ve önerilerinize ihtiyacım var lütfen yardımcı olabilir misiniz? Bu sitede de yeniyim ayrıca, sevgiler :)
Arkadaşlar,
Kocaeli Gölcük'te oturuyorum. Açıköğretim Türk Dili edebiyatı'nda okuyan arkadaşlara başta Osmanlıca olmak üzere her dersten yardımcı olabilirim.( Doktora mezunuyum)

Merhabalar, bende bu yıl Türk Dili ve Edebiyat bölümüne başlayacağım. En az sizin kadar heyecanlıyım. Umarım heyecanınız hiç bitmemiştir. Son durumunuzdan ve dersler hakkında biraz genel bilgi edinmek istiyorum. Dershaneye gitme imkanım yok 2 tane çocuk okutuyorum lise ve üniversitede. Bu arada yaşım 40 biraz geç kaldım ama inanın çok heyecanlıyım okumak istiyorum. Size bol şans ve başarılar dilerim sevgiler.:KK8:

Merhaba Probisss, mesajını yeni gördüm. Ben de Türk Dili ve Edebiyatı 2. sınıfım bu sene, geçen sene ben de aynı senin gibi çok heyecanlıydım. Ama endişelenme, Osmanlıca eğer ki daha önce Arapça harflerle karşılaşmadıysan biraz zorlayabilir seni, ama internette anlatımlar ve açıklamalar mevcut, üstelik burada birbirimize çok yardımcı oluyoruz.:) Bir çalışma sayfamız var, oraya gelirsen hem sistemli çalışman için motivasyon olur, hem de bilgi alışverişinde bulunuruz...

http://www.kadinlarkulubu.com/aciko...-donemi-acikogretim-ders-calisma-sayfasi.html

Eski Türk Edebiyatı ve Batı Edebiyatında Akımlar da 1. sınıfın zorlayıcı derslerinden. Ezberin kuvvetliyse onlarda da sorun yaşayacağını sanmıyorum. Geç kaldım diye de düşünme, ben senden 3 yaş küçüğüm, okumanın yaşı yok.:) Ben eminim ki başladığın zaman çok seveceksin ve bir bakmışsın mezun olmuşsun.:))

Son düzenleme:
Merhabalar Biberon KK pro arkadaşım :) Bende mesajınızı gördüm, artık cevap gelmez sanıyordum. Çok çok teşekkür ederim, beni çok mutlu ettiniz :) Verdiğiniz adrese girdim, okumam gereken ve okuduğum bilgileri yazdım, ama forum sitesini kullanmayıda çok bilmiyorum açıkcası :) Ama çözerim bilgisayara yabancı değilim :) Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, Osmanlıca için Halk Eğitim kursuna yazıldım açılmasını bekliyorum. Arapçaya çok yabancı değilim biraz kuran okumasını bilirim, artım bu sanırım. Bu siteninde bana çok faydası olacağını düşünüyorum. Sizin bir mesajınız bile beni çok mutlu ve motive etti inanın :) Ve yaşınızın da bana yakın olmasına sevindim, kendimi yalnız hissetmeyeceğim. Sizin alttan dersiniz yoktur umarım, tekrar görüşmek ümidiyle hoşçakalın, bol şans ve başarılar dilerim canım :KK16:

MRB KIZLAR..BENDE BU YIL EDEBIYAT OKUMAK ISTIYORUM fakat kararsızım yazıp yazmamak konusunda..bolumun cok zor oldugu soylenıyor..bilgi verrsseniz ssevinirim tercıh yapmm lazım bıran once..ayrıca bolum mezunu ogretmen olabilio formasyon alıp oyle biliorum dogru mudur? tabii bişiler deişmedyse

X