Açıköğretim Fakültesi ile ilgili Her türlü sorularınıza cevap ...

canım ben iki sene üstüste kayıt yeniletmedim yani benim ders yılım 2005 2006 dı ilk sene bıraktım kaydım silinmiş sanırım ama af çıktı ya kaydım duruyomudur acaba yani aynı bölüme kayıt yeniletebiliyomuyum aftan yararlanabiliyormuyum bu sene şimdi şimdiden teşekür ederim canım

Her sene malesef af olmuyor..Uzun yıllar arayla oluyor af.

Konuyu açan değerli arkadaşım ; öncelikle böyle bir konu açtığın için teşekkür ediyorum...

Ben anadolu ticaret mes. lisesi bilişim tek. bölümünden mezun oldum bu sene...öss sınavına girdim.sonuçlarım geldiğinde 2 yıllık bir aöf programına yerleşmek istiyorum.aklımdaki aöf bölümü büro yönetimi..
Bu bölüm için en kolay bölüm diyorlar doğrumudur?
ılk sınıfta yabancı diller var (ingilizce,almanca,fransızca).Bunlardan sadece birinden sorumlu tutuluyoruz dimi?
Açıköğretim okurken üniversitelerin derslerinede katılabiliyormuşuz öylemi? istanbuldaki okul marmara üniversitesiymiş...okula müracaat nasıl oluyor ve bu derslere girebilmek için belli bir kontenjan sınırı varmı?

Bilen arkadaşlar bilgilendirirseniz gerçekten çok mutlu olacağım.şimdiden tşekkürler..

Konuyu açan değerli arkadaşım ; öncelikle böyle bir konu açtığın için teşekkür ediyorum...

Ben anadolu ticaret mes. lisesi bilişim tek. bölümünden mezun oldum bu sene...öss sınavına girdim.sonuçlarım geldiğinde 2 yıllık bir aöf programına yerleşmek istiyorum.aklımdaki aöf bölümü büro yönetimi..
Bu bölüm için en kolay bölüm diyorlar doğrumudur?
İlk sınıfta yabancı diller var (ingilizce,almanca,fransızca).Bunlardan sadece birinden sorumlu tutuluyoruz dimi?
Açıköğretim okurken üniversitelerin derslerinede katılabiliyormuşuz öylemi? istanbuldaki okul marmara üniversitesiymiş...okula müracaat nasıl oluyor ve bu derslere girebilmek için belli bir kontenjan sınırı varmı?

Bilen arkadaşlar bilgilendirirseniz gerçekten çok mutlu olacağım.şimdiden tşekkürler..

Bu bölüm kimine göre kolay gelebilir kimine göre zor.Buna karar vermek için okutulan bölüm derslerini gözden geçirmenizde fayda var.Hem sayısal hem sözle ağırlıklı bir bölümdür.İstatistik ve iktisata giriş dersleri var,Matematiğiniz iyi değilse; bu dersler sizi zorlayabilir.Diğer dersler sözel ağırlıklıdır.

Yabancı derslerden sadece birinden ;hangisini seçerseniz ondan sorumlusunuzdur.

Akademik danışmanlık hizmeti A.Ö.F nin size sunduğu bir imkandır.Ve sadece kimlik kartınızı göstererek Üniversitedeki derslere katılabilirsiniz.Kontenjan yoktur.Arzu eden tüm a.ö.f öğrencileri katılabilir.

Bu bölüm kimine göre kolay gelebilir kimine göre zor.Buna karar vermek için okutulan bölüm derslerini gözden geçirmenizde fayda var.Hem sayısal hem sözle ağırlıklı bir bölümdür.ıstatistik ve iktisata giriş dersleri var,Matematiğiniz iyi değilse; bu dersler sizi zorlayabilir.Diğer dersler sözel ağırlıklıdır.

Yabancı derslerden sadece birinden ;hangisini seçerseniz ondan sorumlusunuzdur.

Akademik danışmanlık hizmeti A.Ö.F nin size sunduğu bir imkandır.Ve sadece kimlik kartınızı göstererek Üniversitedeki derslere katılabilirsiniz.Kontenjan yoktur.Arzu eden tüm a.ö.f öğrencileri katılabilir.

Teşekkür ederim bilgiler için...Sözel bilgime daha çok güvenirim.Sayısalda biraz bocalarmıyım acaba diye düşünüyorum...Çokmu zor bu 2 ders? ıktisata giriş ve istatistik? Açıköğretim kurslarından yardım almamı gerektirirmi? Aldığım zaman açığı kapatırmıyım? Birde bir dersim yada iki dersimden kaldım diyelim.2.sınıfa geçebiliyormuyum? Akademik danışmanlık hizmetinin belirli ders programlarımı var..? Bunlar hakkında aöf büroları yardımcı olurmu? Onlarda bulunurmu bu ders programları?

hanımlar açıköğretime kayıt yaparken istenen fotoğrafta " boyun açık" diye bir ibare geçiyor yani boğazlı bir elbiseyle çekindiğimiz fotoğraf olmuyor mu?

Teşekkür ederim bilgiler için...Sözel bilgime daha çok güvenirim.Sayısalda biraz bocalarmıyım acaba diye düşünüyorum...Çokmu zor bu 2 ders? İktisata giriş ve istatistik? Açıköğretim kurslarından yardım almamı gerektirirmi? Aldığım zaman açığı kapatırmıyım? Birde bir dersim yada iki dersimden kaldım diyelim.2.sınıfa geçebiliyormuyum? Akademik danışmanlık hizmetinin belirli ders programlarımı var..? Bunlar hakkında aöf büroları yardımcı olurmu? Onlarda bulunurmu bu ders programları?

İstatistik zor bir derstir.Yardım alman gerekebilir.1 ya da 2 dersten kalırsan bir üst sınıfa borçlu geçersin.Ve yeni dönemde bu derslerden de sorumlu olursun.Akademik danışmanlık derslerinin belli bir programı var.Ve her şehir ve fakülteye göre değişir.O ayarlamaları fakülte kendi içinde yapıyor.Bu konudaki bilgileri Akademik danışmanlık dersi veren fakültenin internet sayfasından; ya da fakülteye bizzat giderek danışmadan öğrenebilirsin.Bu konuyla ilgili a.ö.f bürolarının hiçbir hizmeti yoktur.

ben 2 dersten kalmışım bu bütünlemeye girecekmiyim birde 2.sınıfa kayıt için nezaman başvuruluyor belgemi geliyor ondan sonramı gidiliyor bir bilginiz varmı bu konuda arkadaşlar?

kızlar açıköğretime dikey geçiş yapınca diplomada herhangi birşey yazıyormu acaba yoksa sadece bitirdiğin bölümmü yazıyor

Merhaba benimde bi sorum olacaktı.
ben önlisans örgün öğretimden mezun oldum. daha sonra direk 3. sınıf işletme aöf kayıt yaptırdım fakat devam edemedim geçen sene kaydım silindi.
ben tekrar başlamak istiyorum lisansımı tamamlamak iin. tekrar işletme bölümünden kayıt yaptırabilirmiyim.
ilginiz için şimdiden teşekkür ediyorum

X