• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

açık öğretimde yeni açılan bölmler

Superisi 2009

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2009
1.784
77
163
37
yeni açılan edebiyat bölümü hakkında bilgisi olan varmı arkadaşlAR
ben evliyim ve çocuğum var .daha önce bu bölümü maddi sıkıntıdan okuyamadım çalışmak zorunda kaldım .şimdi okusam bitirsem şehir dışında zorunlu eğitim yapmam gerekirmi? eşim bu yüzden okuma dio ama çok istekliyim

inşallah cevp yazarsınız çok ihtiyacım var.......

canımmm geç kaldın gecen sene açıldı mahkemelik olundu bu sene kapatıldııı...bende çok ah ediyorum ama yok artık..

kızlar kapatıldı diye kesin bi bilgi yok tercih zamanı belli olur ne olup olmadığı canınızı sıkmayın belki puan sınırlaması koyabilirler rosewind tatlım normal öğretmenliklerde kanun neyse o geçerli kesin bi bilgim yok onunla ilgili forumda öğretmenler topiği var oraya bi sor

canımmm geç kaldın gecen sene açıldı mahkemelik olundu bu sene kapatıldııı...bende çok ah ediyorum ama yok artık..
ya hayırlısı ben çok heveslenmiyim o zaman ama genede kesin bilgi yok gb
kızlar kapatıldı diye kesin bi bilgi yok tercih zamanı belli olur ne olup olmadığı canınızı sıkmayın belki puan sınırlaması koyabilirler rosewind tatlım normal öğretmenliklerde kanun neyse o geçerli kesin bi bilgim yok onunla ilgili forumda öğretmenler topiği var oraya bi sor
aaah canım ya araştırmaya hiiç vakit kalmıyo .8 aylık oğlum için hastane hastane geziyoruz
kapatıldığını nerden duydun cnm kılavuzda bölüm adı geçiyor hala...biz aradık sorduk büroyu hayır kapatılmadı diyor
hayırlısı ama inşallah olur ne diyim
ben de kapatıldığını duymadım
kapatılsın die
çabalamıştılar ama ne oldu kimse kesin bilmiyo sanırım

kapatılıp kapatılmadığını bilmiyorum.

4 sene açık öğretimden okunduktan sonra..

formasyon (tezsiz yüksek lisans..) yapılmadı şarttır. 1.5 sene sürer.
ve onu aöf olarak okuyamazsınız.
bir üniye kabul edilmeniz gerekiyor. sanırım biraz tuzu da var bunun. en az 30 kredi de staj göstermeniz gerekiyor.
hiç sene kaybı olmayanlar için minimum 6.5 sene sürer..
arkasından kpss var tabi..

öğretmen olmak için yaş sınırı var sanırım. emin değilim ama bu işlere kalkışacak arkadaslar,enine boyuna düşünün. emeğiniz,paranız yanmasın.çünkü kolay bir yol değil.

bana politik gayeler dönüyor gibi geliyor. bu 6.5 sene içinde haklarınız bile alınabilir..

bir üniye kabul edilmeniz gerekiyor. sanırım biraz tuzu da var bunun. en az 30 kredi de staj göstermeniz gerekiyor.

öğretmen olmak için yaş sınırı var sanırım. emin değilim ama bu işlere kalkışacak arkadaslar,enine boyuna düşünün. emeğiniz,paranız yanmasın.çünkü kolay bir yol değil.

bana politik gayeler dönüyor gibi geliyor. bu 6.5 sene içinde haklarınız bile alınabilir..[/QUOTE

canım teşekkürler...ama formasyonla ilgili yönetmelik değişti..artık formasyonu okul bittikten sonra değil 3.sınıftan itibaren alıyorsun. yanlış mı biliyorum acaba? ama şuan her yerde bu yazıyor ve bu söyleniyor....

bana politik gayeler dönüyor gibi geliyor. bu 6.5 sene içinde haklarınız bile alınabilir..[/QUOTE

canım teşekkürler...ama formasyonla ilgili yönetmelik değişti..artık formasyonu okul bittikten sonra değil 3.sınıftan itibaren alıyorsun. yanlış mı biliyorum acaba? ama şuan her yerde bu yazıyor ve bu söyleniyor....

ben öyle birşey duymadım canım ama olabilir de tabi..
bildiğim kadarıyla okurken formasyon alabilenler sadece ingilizceciler..

SORU : Fen-Edebiyat ve benzeri fakültelerden mezun olanlar pedagojik formasyonu nasıl alacaklar?

CEVAP : Fen-Edebiyat ve benzeri fakültelerin mezunları pedagojik formasyonu üniversitelerin ilgili enstitülerinde açılan 1,5 yıllık Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programını bitirerek almaktadırlar.

(Bu programların hangi üniversitelerde açıldığına ilişkin bilgiler YÖK-Eğitim-Öğretim Dairesi Başkanlığından sorulabilir.)

bunu mebin resmi sitesinden copy paste yaptım. detaylı açıklama var orda. ve 2010 yazıyor en alt solda

http://www.meb.gov.tr/bilgiedinme/SSS.html bu da link ama çok yeni bir uygulama ise bilemem yine de.. telefonla arayıp sormakta fayda var eğer ciddi ciddi girişim yapılacaksa bu işe..

bana politik gayeler dönüyor gibi geliyor. bu 6.5 sene içinde haklarınız bile alınabilir..
çok kötü ya nasıl öğrenicem bunu bilmiyorum pazartesi bi dersaneye sorsam doğru bilgi verirmi acaba
bide ben evdeyim oğlum küçük olduğu için ve bana özel sanırım hiç huzur vermiyo bu yüzden çok saf hissettim kendimi formasyon ne demek
slm kizlar ben arastirdim ve ögrendim evet acildi gecen gün anadoluüniyi aradim evet acildi dedi cünkü bende istiyorum

bölümün açılmış olması yetmiyo bana aaaah ah
catharsis in dedği gb 6.5 yıl sonra reddedilirsek çok kötü olur ama böle bişey olcağina çok ihtimalde veremiyorum

pazartesiyi beklemek zor geliyo öss sonuçları açıklandı

Laborant ve Veteriner Sağlık bölümü hakkında bilginiz var mı? Nasıl bir bölüm acaba? bilmiyorumkismile

canım tam olarak bilgim yok ama bi arkadaşım seçmişti o bölümü pişmanda olmamıştı

buarada yeni açılan bölümde okuyan bir bayanla tanıştım geçen yıl felsefeye kaydolmuş
bu yıl kapatılacağinı duymuş ama henüz kapatılmamış .oda öğretmenlik yolunda ilerliyo
kaydirigubbakcemile5
bu yıl kapatılma olmazsa şansımız var kapatılırsa die artık yedekte farklı bi bölüm seçiyimde hayal kırıklığım olmasın:çok üzgünüm:

canım tam olarak bilgim yok ama bi arkadaşım seçmişti o bölümü pişmanda olmamıştı

buarada yeni açılan bölümde okuyan bir bayanla tanıştım geçen yıl felsefeye kaydolmuş
bu yıl kapatılacağinı duymuş ama henüz kapatılmamış .oda öğretmenlik yolunda ilerliyo
kaydirigubbakcemile5
bu yıl kapatılma olmazsa şansımız var kapatılırsa die artık yedekte farklı bi bölüm seçiyimde hayal kırıklığım olmasın:çok üzgünüm:

Sen de mi "Laborant ve Veteriner Sağlık" bölümünü yazmayı düşünüyorsun canım? :kedi: Birde "Eczane Hizmetleri" diye bir bölüm varmış ikisi arasında gidip geliyorum aslında. :uhm:

Sen de mi "Laborant ve Veteriner Sağlık" bölümünü yazmayı düşünüyorsun canım? :kedi: Birde "Eczane Hizmetleri" diye bir bölüm varmış ikisi arasında gidip geliyorum aslında. :uhm:

maalesef ben sayısal die yazamam mat yok bende keşke zamanında biaz daha çabalasaydım o da olurdu .
biara hastanede çalıştım belki bi artım olur die dikkatimi çekmişti o bölüm ama evli olduğum için vazgeçtim oturup sayısala çalışamam zaten temelim yok
eczane hizmeti de iyi geliyo kulağa bu bölümü okuyunca eczane açabiliyomusun merak ettim

maalesef ben sayısal die yazamam mat yok bende keşke zamanında biaz daha çabalasaydım o da olurdu .
biara hastanede çalıştım belki bi artım olur die dikkatimi çekmişti o bölüm ama evli olduğum için vazgeçtim oturup sayısala çalışamam zaten temelim yok
eczane hizmeti de iyi geliyo kulağa bu bölümü okuyunca eczane açabiliyomusun merak ettim

Bu 2 bölümde sayısal ben de sayısalım zaten. Çok fazla bilgim yok, iyice bir araştırıp yeterince bilgi toplayıp öyle tercih yapmayı düşünüyorum canım. :utangac:

Back