kapatılıp kapatılmadığını bilmiyorum.
4 sene açık öğretimden okunduktan sonra..
formasyon (tezsiz yüksek lisans..) yapılmadı şarttır. 1.5 sene sürer.
ve onu aöf olarak okuyamazsınız.
bir üniye kabul edilmeniz gerekiyor. sanırım biraz tuzu da var bunun. en az 30 kredi de staj göstermeniz gerekiyor.
hiç sene kaybı olmayanlar için minimum 6.5 sene sürer..
arkasından kpss var tabi..
öğretmen olmak için yaş sınırı var sanırım. emin değilim ama bu işlere kalkışacak arkadaslar,enine boyuna düşünün. emeğiniz,paranız yanmasın.çünkü kolay bir yol değil.
bana politik gayeler dönüyor gibi geliyor. bu 6.5 sene içinde haklarınız bile alınabilir..[/QUOTE
canım teşekkürler...ama formasyonla ilgili yönetmelik değişti..artık formasyonu okul bittikten sonra değil 3.sınıftan itibaren alıyorsun. yanlış mı biliyorum acaba? ama şuan her yerde bu yazıyor ve bu söyleniyor....
ben öyle birşey duymadım canım ama olabilir de tabi..
bildiğim kadarıyla okurken formasyon alabilenler sadece ingilizceciler..
SORU : Fen-Edebiyat ve benzeri fakültelerden mezun olanlar pedagojik formasyonu nasıl alacaklar?
CEVAP : Fen-Edebiyat ve benzeri fakültelerin mezunları pedagojik formasyonu üniversitelerin ilgili enstitülerinde açılan 1,5 yıllık Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programını bitirerek almaktadırlar.
(Bu programların hangi üniversitelerde açıldığına ilişkin bilgiler YÖK-Eğitim-Öğretim Dairesi Başkanlığından sorulabilir.)
bunu mebin resmi sitesinden copy paste yaptım. detaylı açıklama var orda. ve 2010 yazıyor en alt solda
http://www.meb.gov.tr/bilgiedinme/SSS.html bu da link ama çok yeni bir uygulama ise bilemem yine de.. telefonla arayıp sormakta fayda var eğer ciddi ciddi girişim yapılacaksa bu işe..