Açık öğretim Okulöncesi Öğretmenliği okuyan yokmu?

tebrik ederim canım...umarım eğitim hayatını başarı ile tamamlarsın.ben de açıköğretim okul öncesi öğretmenliği 2007 mezunuyum ve 4 yıldır devlet okulunda ücretli öğretmenlik yapıyorum.severek yapınca keyifli ve güzel bir meslek...ama her meslekte olduğu gibi zorlukları da var.en zor kısmı da çalıştığın okulda ki kadrolu öğretmelerin seni bitürlü öğretmen olarak görmemesi!sürekli stajyer muamelesi görmen ve yaptığın herşeye eleştiri almam.ben mezun olduğumdan beri kpss yi kazanamıyorum ve bu yüzden ücretli öğretmenlik yapıyorum.umarım sen açıköğretimi başarı ile tamamlar ve kpss yi kazanırsın da kadrolulara ezdirmezsin kendini...

bi sorum olucak arkadaşlar aof okul öncesi bölümüne başivurabilmek için kız meslek lisesi çocuk gelişimi bölümü mezunu olmak şart mı ? ben maliye lisans mezunuyum örgün öğretimden ama açıktan bu bölümü okumak istiyorum. yardımcı olabilir misiiniz,? sınava girip tercih edebilir miyim ?

Benimde tek korkum bu.Atanamamak.Mecburi olacak çok açık var herkes atanacak deniyor öbür tarafdan da atanamayan bir sürü öğretmen var.70 üzeri alanların bir çoğu atanmış ama biz mezun olana kadar bu puan 85 olacak diye kaygılarım var.Allah sonumuzu hayır etsin.Sizin de biran önce atanmanızı dilerim.Allah kolaylık versin kompleksli insanlarla da çalışmak çok zor olsa gerek.Yüksek lisansı da düşünüyorum zaman zaman.Belki o da 70 alabilirsem :)

aof okulöncesi öğretmenliğini tercih edebilmek için meslek liselerinin çocuk gelişimi bölümü mezunu olma şartı var.Örgünden okuyabilirsiniz.ea dan alıyor.Puanlar ise üni.ye göre değişiyor ama geçen sene en düşük 420 ile kapattı.

kızlar bende şuanda maliye okuyorum..bu sene biticek ve ben okul öncesi öğr.düşünüyorum..bu sene össye başvurdum ancak öğrendimkii kız meslek çıkışlı olmam gerekiyormuş..yarın gidip yazılıcam kursu açılmış.bu seneki össye yetişirmi acaba?birde eşit ağırlık mezunuyum aöfden okul öncesi öğr kız meslek çıkışlı olmadan yazma şansım yokmu?

slm selizcim bende maliye mezunuyum ve okul öncesi öğretmenliği 2. sınıfım sende yazabilirsin okul öncesi öğretmenliğini ama örgün öğretim olarak açıköğretimi sadece kız meslek liseliler yazabiliyor gittiğin kurstan sonra diplomamı verecekler sertifikamı cnm süresini yetişip yetişmeyeceğini kurstaki görevlilerden sor cnm onlar seni bilgilendirir

yaa ben aöf işletme okuyorum bitnce aöften çocuk gelişimi okumak istiyodum öncelikli meslek lisesi mezunlarını alıyo sonra dierlerini diye biliyodum ama öle değilmiş çok üzüldüm yaaa

ben okumuyorum ama çok güzel bir bölüm olduğunu belirtmek istedim
bence öyle yani
çevremde okuyan da yok
neden bu kanıya vardım peki
okul öncesi öğretmenlik, çok güzel gibi geliyor, çocuklarla vakit geçirmeyi seven birisiyim, onların eğitimiyle uğraşmak hele bambaşka olmalı. oyy yirim ben onları

yaa ben aöf işletme okuyorum bitnce aöften çocuk gelişimi okumak istiyodum öncelikli meslek lisesi mezunlarını alıyo sonra dierlerini diye biliyodum ama öle değilmiş çok üzüldüm yaaa

bulunduğun şehri bilmiyorum ama olgunlaşma endüstrisi diye bir kurum var meb ile ortak çalışıyor. Bu kurum bazı şehirlerde var eğer seninde şehrinde de varsa kuruma gidip görüşmeni öneririm çünkü istediğin çocuk gelişimi ve eğitimi programına sahip. Eylülde kayıtlar başlıyor galiba 2 yıl sürüyor eğitim ve dersler hafta içi.Kurs sonunda da meslek lisesi diploması veriyorlar dolayısıyla da diplomanı alınca ygs ye girer aöf okulöncesi öğretmenliği okuyabilirsin.Tabi kuruma danışmanı öneririm.kursunda ne kadar sürdüğünü bilmiyorum tam olarak ve ücretli.

Kuruma mesaj atmıştım cevap geldi arkadaşlar ve ilgili arkadaşlarla paylaşmak istiyorum

Okulumuz kurt kayıtları her yıl Eylül ve Şubat aylarının ilk haftasında gerçekleştirilmektedir.
Kurslarımız 1,5 yıl sürmekte olup, eğitim-öğretimimiz Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği takvim aralığı ile aynıdır.(normal okul dönemleri gibi). Derslerimiz haftada 5 gün, 08:30-17:00 saatleri arasındadır.
-Kurslar tamamlandığı zaman Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü diploması alıyorsunuz.
-Bu Diploma ile özel anaokullarında öğretmen olarak çalışabilirsiniz.
-Fakülte mezunu iseniz ihtiyaç doğrultusunda Devlet sizi usta öğretici yada, İlköğretimlerde sözleşmeli olarak çalıştırabiliyor.

Ayrıntılı bilgi için lütfen okulumuzu ziyaret ediniz.

merhaba bu konuda daha ayrıntılı bilgiyi nereden alabiliriz acaba.bu enstütilere girme şartları nelerdir mesela kimler başvurabiliyor.bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

Arkadaşlar ben bu yıl kazandım. Benim gibi kazanan yada okuyanlar arkadaşlarla tanışmak istiyorum.

Merhabalar öncelikle hayırlı olsun.Bu yıl bende ygs ye katılıcam kısmetse.2010 taban puanın 385 olduğunu biliyorum.Hangi derslerden kaç net,kaç puan yaptınız ve hangi bölümden yada bölümlerden aldığını öğrenebilirmiyim?.Aöf sinin ygs 4 ygs 5 den aldığı söyleniyor bu doğrumu?Çocuk gelişimi çıkışlıyım bende.

Son düzenleme:

ygs 5 ile çocuk gelişimi alınıyor.
Ben de şunu merak ediyorum 2 yıl okumak için meslek lisesi çocuk gelişimi mezununu mu olmak lazım
çünkü aöf okulöncesi bölümü için meslek lisesi mzeunu olmak şart.

Hayır üniversiteye göre puanlar değişiyor iyi bir puanla istedigin üniversitede 2 yıllık okuyabilirsin düz lise olarak.Yanlız çocuk gelişimi mezunlarının 2 yıllığa geçiş hakları var sanırım bu yılda devam ediyor ve üniversitelerin kontenjanları çabuk doluyor düz liselilerinde şansı azalıyor hatta hiç kalmıyor diye biliyorum bu konuda..açıkdan yok örgün bu arada bahsettiğim

merhaba bu konuda daha ayrıntılı bilgiyi nereden alabiliriz acaba.bu enstütilere girme şartları nelerdir mesela kimler başvurabiliyor.bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

ben yanıt alamadım.özel mesajı açamadım.bu konuda hala bilgim yok.kimler başvurabilir bu enstütilere.en çok ne mezunu olmak gerekir yardımcı olursanız sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…