Açık Öğretim Fakültesine 2. Dönem Kayıt Yaptırmak

PrincesaDeLosCielos

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
2.648
71
0
Diğer
Merhabalar.
Size bir sorum olacak.
Bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Ben geçen sene iktisat okuyordum. 1. sınıfı bitirmiştim ama okulu bıraktım.
Başka bir bölüm okumak istememe rağmen açık öğretimden iktisat bölümünü ya da maliye bölümünü okumak istiyorum.
Üniversite kaydımı bu sene yenilememiştim ve sınavsız 2. üniversiteye kayıt yaptıramam sanıyordum. Geçen akşam açık öğretim fakültesinin sayfasına bakıyordum ki sınavsız ikinci üniversiteye kaydolmak için sadece ana kaydımızın okulda durması yeterliymiş,yani açık öğretime kayıt olabilmek için normal okuduğumuz okulda kayıt yenilemeye gerek yokmuş.
Tabi bu haberi okuyunca çok üzüldüm. Keşke daha erken baksaydım,bu sene açıktan 2. sınıfı bitirmiş olurdum dedim.
Ben 2.dönem açık öğretim fakültesine kayıt yaptırıp 2. dönem derslerini alabilir miyim?
Lütfen bilen varsa cevaplasın.

Geçen sene 1.sınıf için kayıt yaptırdın ve ondan sonra yani bu sene güz döneminde kayıt yaptırmadın dimi?bu şekilde okulu bıraktım demek istiyosun yani okula gidip okulla ilişiğini kesmek adına bişey yapmadın sadece kayıt yaptırmadın dimi?eğer öyleyse tabiki bahar döneminde kayıt yapabilir devam da edebilirsin bölümüne

Evet canım 1. sınıfı okudum ama 2. sınıfa kayıt yaptırmadım.
Zaten okula devam etmeyi düşünmüyorum.
Açık öğretimden devam etmek istiyorum ama açık öğretime de güz döneminde kayıt yaptırmadım.
Benim açık öğretimde hiç kaydım da yok.
Demek istediğim açık öğretime 2. dönem kayıt yaptırabilir miyim?
Güz döneminde almadığım dersleri de seneye güz döneminde alırım.
Olur mu böyle?

sistem değiştiği için dönem dönem kayıt yapılabiliyor..bahar döneminde kayıdını yaptır o zaman ama niye örgün öğretimi bırakıp açık okuyosun sormamda bi sakınca yoksa tabiiki

ama açıköğretimde hiç kaydın yoksa ana kaydını yaptırmadan istediğin dönem yaptıramıyosun ama maalesef..kaydın olsaydı olurduda..ammaaaannn benimde kafayı karıştırdın şimdi

Bürodan daha net cvp alırsın ama seneye eylül ayında kayıt yaptırman gerekiyor

sistem değiştiği için dönem dönem kayıt yapılabiliyor..bahar döneminde kayıdını yaptır o zaman ama niye örgün öğretimi bırakıp açık okuyosun sormamda bi sakınca yoksa tabiiki

ama açıköğretimde hiç kaydın yoksa ana kaydını yaptırmadan istediğin dönem yaptıramıyosun ama maalesef..kaydın olsaydı olurduda..ammaaaannn benimde kafayı karıştırdın şimdi

Bürodan daha net cvp alırsın ama seneye eylül ayında kayıt yaptırman gerekiyor

Canım cevapların için öncelikle teşekkür ederim.
Ben de senin sorunu cevaplayayım.
Benim hayalimde hep öğretmen olmak vardı.
Bunun için de sınava 2 defa girdim. Ama ikisinde de istediğim puanı alabilecek kadar emek harcamadım.
Bir yıl daha kaybetmeyeyim diye başka bölüm araştırıp yazayım dedim. İktisat hoşuma gitti. Yazdım,geldi.
Okula gittim. Şehri,arkadaşlarımı, her şeyi çok sevdim ama bölümümü sevemedim. Daha doğrusu bölümüme tam alıştım derken her defasında öğretmenlik geldi aklıma. Canımı acıttı. 'Olamadım,hep içimde kalacak 'dedim durdum.
'Açık öğretimden okuyayım okul öncesini' dedim ama düz lise çıkışlı olduğum için açık öğretimden benim okuma hakkım yokmuş.
Bu yüzden de içimde kalmasını istemediğim için okulu bıraktım,sınava tekrardan hazırlanıyorum.
Ama iktisatta çok güzel bir bölüm ve yaşadığım memlekette iş bulma şansım oldukça yüksek.
Hatta 'İşim hazırdı' diyebilirim.
Yaşadığım yerde İş Bankası'nın müdürü babamın askerlik arkadaşı.
Babam, bir gün yanına uğramış. Konuşurlarken laf arasında ben de geçmişim.
Müdür 'Ne okuyor kızın?' demiş babama. Babam da 'İktisat' demiş.
'Çok güzel. Benim emekli olmama 4,5 yıl var. Kızın okulu bitirince yanıma gelsin. Burada çalışmaya başlasın.' demiş.
Babam çok istiyordu bu bölümü bitirmemi. Hep de üzülür durur. 'İşin de hazırdı devam etseydin,3 yılın kaldıydı' der.
Ben de bütün bu nedenlerden dolayı açık öğretimden okumak istiyorum bu bölümü canım.
Sınavsız 2. üniversite olarak başvurmak için okuduğun üniversitede kayıt tazelemen gerekmiyormuş,ben yeni öğrendim.
Eylül gibi haberim olsaydı bu yıl hemen kaydımı yapar 2. sınıfı açık öğretimden okurdum.
Hani '2. dönem kayıt yaptırma şansım var mı?' bunu öğrenmek için açtım konuyu.
Sen de eylülde yaptırman gerekiyor dedin.

Rica ederim iyi yapmışsın ama madem iş bankası gibi bi şansın var bir an evvel bitir o zaman okulu benimde ikinci bölümüm ve işletme okurken bir anda bankaya heveslendim çalışma koşulları filan uygun gerçi zor ama iyi bir yerde çalışmanın zorluğunada katlanmak gerekiyor inşallah herşey istediğin gibi ve gönlüne göre olur

Beni de çalışma koşulları korkuttu açıkçası ve öğretmenliği de isteyince bırakayım dedim. Ama dışarıdan da olsa bitirmek istiyorum. Çok teşekkür ederim. Hepimizin İnşAllah her şey gönlünce olur.

teşekkür ediyorum Tabiki dışardan da olsa bitir hani derler ya altın bileziktir diploma onun için örgün açık farketmeden azimle çalış bitir okulunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…