• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Açık mutfak-oturma odası uyumu nasıl olmalı?

nicki_mouse

Guru
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2012
1.031
962
323
Öncelikle hepinize merhabalar diyerek konuma başlıyorum :) Arkadaşlar ben yaklaşık 1 yıllık evliyim ve kirada oturuyorum. Kısa bir süre önce kredi çekerek ev aldık(Allah herkese nasip etsin), kısa bir süre sonra da taşınacağız inşallah. Ben çalıştığım için açık mutfak istedim ve öyle de oldu. Fakat dekorasyonla ilgili fikirlerinize ihtiyacım var. Öncelikle şunu belirteyim, evin mutfak dolapları ahşap ve beyaz renklerde. Ben mor ve pembeyi çok sevdiğim için mutfağımı bu renklerde dekore etmeye çalışmıştım. Mesela mutfak halım mor çiçekli ama yeşil ağırlıklı. Şu anda salonda oturuyorum ama kendi evimizde oturma odası yapacağız. Ben oturma odamı hep kahverengi ve ona uygun güzel bir maviyle dekore etmek istemiştim ama o zaman mutfağımla alakasız olacak.
Özetle arkadaşlar, oturma odamın dekoru ile fikirlerinize ihtiyacım var. Perdeden halıya, mobilyaya kadar tavsiyelerinizi bekliyorum. Eşyaları yeni alacağım, sadece TV ünitem var beyaz, onu kullanacağım. Şimdiden teşekkür ediyorum hepinize.

Mutfağınızda ahşap,beyaz,mor,yeşil pembe tonlar varsa uçuk pembe beyazlı bir takım çok yakışır bence.
$imagesCAEWAIV7.webp
Mesela böyle bir köşe takımı kullanabilirsiniz.

İsterseniz açık renk olacagına biraz koyu renk düşünün mor gibi sonuçta açık renk çabuk kirlenir arkadaşım temizlik açısından da dikkat etmek lazım aslında

Bi de kafama takılan şu var, aynı halı ve perde mi olmalı acaba? sonuçta mutfak halısı ve perdesi biraz daha farklıdır, yani oturma odasına biraz daha şık bişeyler düşünüyordum. nette o kadar baktım ama örnek bişey göremedim. hep halısız ve perdesiz dekorasyonlar var...

benim de salonum mutfağım aynı L şeklinde ayrı ayrı dekore ettim mutfağım siyah beyaz ona uygun yaptım salonum da bej ağırlıklı komşum da mutfağı kırmızıyla dekore etti salonu turuncu hem beraber hem ayrı bence iyi olur

o senin zevkine kalmış arkadaşım ama mesela benim mutfağımın ve koridorumun halıları aynı ben bütünlükten hoşlandığım için .Aslında kahve krem tonları hem heryere her konsepte yakışır hemde uyumlu halı perde bulmak kolay olur hemde modası geçmez.mormuş siyah beyazmış bunlar anlık moda olan şeyler bence yani...

o senin zevkine kalmış arkadaşım ama mesela benim mutfağımın ve koridorumun halıları aynı ben bütünlükten hoşlandığım için .Aslında kahve krem tonları hem heryere her konsepte yakışır hemde uyumlu halı perde bulmak kolay olur hemde modası geçmez.mormuş siyah beyazmış bunlar anlık moda olan şeyler bence yani...

Aslında kahve ile mor pek gitmiyor, ben mutfak dolaplarım siyah-beyaz olur inşallah demiştim ama müteahhit kahveyi uygun görmüş.

Back
X