Açık Miyom Ameliyatı Olanların Tavsiyelerine İhtiyacım Var!

birminisannesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2020
253
717
53
Merhaba. Cuma günü açık miyom ameliyatı geçirdim. 2 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edildim. Evde ağırlıklı olarak yatıyorum. Uzanır vaziyette ağrım yok ama ayağa kalkarken ve yürürken baya sancılı oluyor. Sürekli uzanmalı mıyım, hareket etmeye mi gayret etmeliyim anlamadım. Bir de iyileşme süreci ne kadar? Ne kadar sürede işbaşı yapılabiliyor? Doktor 10 gün kadar istirahat tavsiye ediyoruz dedi ama bugün 3. günüm ve 1 hafta sonra çalışabilecek duruma gelirmişim gibi bir his yok içimde açıkçası. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Merhabalar. 9 Eylülde açık miyom ameliyatı oldum ve sizin gibi 2 gece hastanede kaldım. Bugün evdeki 11. günüm bitti, 1-2 saat bilgisayar başında oturabiliyorum ancak işe dönebilecek bir halde değilim(merdiven in-çık,araba kullan vb.) Ben eve geldiğimde yatıp kalkmak sancılı da olsa sık sık yanımdaki kişilerin desteği ile zorlamadan kalktım ve yürüdüm. İlk başlarda yürürken hissettiğim o gerginlik 3 4 günde geçti. Şimdi kendi başıma yatıp kalkabiliyorum, acı ağrı yok ve hala evin içinde yürüyorum. Ben gaz ve tuvalete çıkma konusunda yürüyüşün faydasını gördüm. Kendini yormadan ve zorlamadan hareket etmelisin bence. Ameliyatlarımız yakın zamanda olmuş başka sorularını da yanıtlayabilirim. Geçmiş olsun

Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Bugünden itibaren belli aralıklarla ev içi yürüyüşler yapacağım ben de. Varis çorabından da kurtulmak istiyorum çünkü. Çok bunaltıyor. Bana dikiş yerime herhangi bir pansuman yapmana gerek yok, nemli kalmasın yeterli dendi. Siz pansuman yapıyor musunuz? Bu arada ikimize de geçmiş olsun

Bana da gerek yok dediler ama ben biraz pimpirikliyim, eczaneden gazlı bez ve batikon aldırdım onunla yaptım ilk hafta pansumanı sonra bıraktım. Özellikle duştan sonra iyice kuruması gerek, bir de ara ara açıp havalandırıyorum. 2 gündür de iyice kurudu gerildi diye çay ayacı yağı ile hafif hafif masaj yapıyorum. Tabi bunları yapmak zorunda da değilsin önemli olan sık sık kontrol etmen, kızarıklık akıntı var mı ısı artışı var mı gibi sabahları 1 kaşık sızma zeytinyağı ve pekmez içiyorum ve gün kurusu kayısı yiyorum buradaki arkadaşların tavsiyesiyle o da çok işime yaradı.

Ben de içim rahat etmeyince dün baticon sürdüm dikiş yerime. Sizin gibi bu hafta devam eder bırakırım. Çayağacı yağı da mantıklı geldi. Deneyeceğim. Tekrar çok teşekkürler. Bununla gelmiş ve geçmiş olsun

geçmiş olsun canım valla 7sene önce oldum üşüttüğümde hala agrır dikiş yerlerim dikkat et üşütme derim

Merhaba 4 sene önce açık myom ameliyatı oldum bende 15 gün sonra normal hareketlere başladım yani eğilip kalkınca ağrılarım azalmıştı sezaryen oldum sonrasında ama aynı ağrı değil kesinlikle ameliyat daha daha zor çok geçmiş olsun

Merhaba benım de olalı 1 ay oldu. Çok geçmiş olsun size de . Bana 7 gun pansuman yapmam söylenmişti. Ben pansumanı gazlı bez ve serum ile yapıp, 20 dk bekletip sıvı geçirmez pansuman bandı yapıştırıyordum. Hemen kabuk tutmuştu suan kırmızı bır çizgi halinde. Ameliyattan tam 2 hafta sonra kpss ye girdim ve çok zorlandım.2 hafta gercekten az bence işe dönmek için. Fıtık ihtimaline karşı da eğil kalk yapmamaya calışın, ağır kaldırmayın. İç dikişlerin 60 gün dayanıklılığı varmış oyle soylediler bana. İmkanınız varsa dinlenin daha.

Merhabalar, açık miyom ameliyatından sonraki 15. günüm ve dediğiniz gibi yavaş yavaş normalleşiyorum. Tam da aklımdaki konuya değinmişsiniz, Sezaryenden sonra daha mı kolay oldu süreç? Ameliyat sonrası ağrı durumu, eve çıkınca kendi işini görebilme durumunu kıyaslar mısınız?

Merhaba, evet sezaryen daha kolay oldu sanki çünkü sinirler kesildi ve uyuşukluk hali devam etti kas ağrısı çok fazla olmadı çok şükür... Benim bebeğim 5 gün yoğun bakımda kaldı ilk gün yanına tekerlekli sandalye ile indirdiler ilk gün ağrı oluyo maalesef ama ameliyatla kıyaslayamam tabi herkesin ağrı eşiği farklı. Sezaryen önceside tüplerimde problem vardı yine açık karın ameliyatı oldum onda daha çabuk toparlanmıştım hatta bi gece yattım hastanede düğerlerinde iki gece kaldım

Gugubi miyom ameliyatı sonrası 15 gün hep yattım zordu gerçekten ama sezaryende öyle değil ilk bi kaç gğn zor ama idare ediliyor beveğime süt götürüyordum hergün hastaneye mecbur yürüyordum fıtık vardı belimde gebelikte oluşmuştu beni o daha çok zorladı

Geçmiş olsun, Allah size ve bebeğinize sağlıklı hayırlı ömürler versin inşallah

Arkadaşlar merhaba açık myom ameliyatı oldum 6 ay bitti ve adet kanamalarım ameliyat öncesi 5 6 gün iken şimdi sadece 3 gün sürüyor böyle bi durumla karsılaşan var mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…