- 19 Nisan 2020
- 253
- 717
- 53
- Konu Sahibi birminisannesi
-
Merhabalar. 9 Eylülde açık miyom ameliyatı oldum ve sizin gibi 2 gece hastanede kaldım. Bugün evdeki 11. günüm bitti, 1-2 saat bilgisayar başında oturabiliyorum ancak işe dönebilecek bir halde değilim(merdiven in-çık,araba kullan vb.) Ben eve geldiğimde yatıp kalkmak sancılı da olsa sık sık yanımdaki kişilerin desteği ile zorlamadan kalktım ve yürüdüm. İlk başlarda yürürken hissettiğim o gerginlik 3 4 günde geçti. Şimdi kendi başıma yatıp kalkabiliyorum, acı ağrı yok ve hala evin içinde yürüyorum. Ben gaz ve tuvalete çıkma konusunda yürüyüşün faydasını gördüm. Kendini yormadan ve zorlamadan hareket etmelisin bence. Ameliyatlarımız yakın zamanda olmuş başka sorularını da yanıtlayabilirim. Geçmiş olsunMerhaba. Cuma günü açık miyom ameliyatı geçirdim. 2 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edildim. Evde ağırlıklı olarak yatıyorum. Uzanır vaziyette ağrım yok ama ayağa kalkarken ve yürürken baya sancılı oluyor. Sürekli uzanmalı mıyım, hareket etmeye mi gayret etmeliyim anlamadım. Bir de iyileşme süreci ne kadar? Ne kadar sürede işbaşı yapılabiliyor? Doktor 10 gün kadar istirahat tavsiye ediyoruz dedi ama bugün 3. günüm ve 1 hafta sonra çalışabilecek duruma gelirmişim gibi bir his yok içimde açıkçası. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Bana da gerek yok dediler ama ben biraz pimpirikliyim, eczaneden gazlı bez ve batikon aldırdım onunla yaptım ilk hafta pansumanı sonra bıraktım. Özellikle duştan sonra iyice kuruması gerek, bir de ara ara açıp havalandırıyorum. 2 gündür de iyice kurudu gerildi diye çay ayacı yağı ile hafif hafif masaj yapıyorum. Tabi bunları yapmak zorunda da değilsin önemli olan sık sık kontrol etmen, kızarıklık akıntı var mı ısı artışı var mı gibiÇok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Bugünden itibaren belli aralıklarla ev içi yürüyüşler yapacağım ben de. Varis çorabından da kurtulmak istiyorum çünkü. Çok bunaltıyor. Bana dikiş yerime herhangi bir pansuman yapmana gerek yok, nemli kalmasın yeterli dendi. Siz pansuman yapıyor musunuz? Bu arada ikimize de geçmiş olsun
geçmiş olsun canım valla 7sene önce oldum üşüttüğümde hala agrır dikiş yerlerim dikkat et üşütme derimMerhaba. Cuma günü açık miyom ameliyatı geçirdim. 2 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edildim. Evde ağırlıklı olarak yatıyorum. Uzanır vaziyette ağrım yok ama ayağa kalkarken ve yürürken baya sancılı oluyor. Sürekli uzanmalı mıyım, hareket etmeye mi gayret etmeliyim anlamadım. Bir de iyileşme süreci ne kadar? Ne kadar sürede işbaşı yapılabiliyor? Doktor 10 gün kadar istirahat tavsiye ediyoruz dedi ama bugün 3. günüm ve 1 hafta sonra çalışabilecek duruma gelirmişim gibi bir his yok içimde açıkçası. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Merhaba 4 sene önce açık myom ameliyatı oldum bende 15 gün sonra normal hareketlere başladım yani eğilip kalkınca ağrılarım azalmıştı sezaryen oldum sonrasında ama aynı ağrı değil kesinlikle ameliyat daha daha zor çok geçmiş olsunMerhaba. Cuma günü açık miyom ameliyatı geçirdim. 2 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edildim. Evde ağırlıklı olarak yatıyorum. Uzanır vaziyette ağrım yok ama ayağa kalkarken ve yürürken baya sancılı oluyor. Sürekli uzanmalı mıyım, hareket etmeye mi gayret etmeliyim anlamadım. Bir de iyileşme süreci ne kadar? Ne kadar sürede işbaşı yapılabiliyor? Doktor 10 gün kadar istirahat tavsiye ediyoruz dedi ama bugün 3. günüm ve 1 hafta sonra çalışabilecek duruma gelirmişim gibi bir his yok içimde açıkçası. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Merhabalar, açık miyom ameliyatından sonraki 15. günüm ve dediğiniz gibi yavaş yavaş normalleşiyorum. Tam da aklımdaki konuya değinmişsiniz, Sezaryenden sonra daha mı kolay oldu süreç? Ameliyat sonrası ağrı durumu, eve çıkınca kendi işini görebilme durumunu kıyaslar mısınız?Merhaba 4 sene önce açık myom ameliyatı oldum bende 15 gün sonra normal hareketlere başladım yani eğilip kalkınca ağrılarım azalmıştı sezaryen oldum sonrasında ama aynı ağrı değil kesinlikle ameliyat daha daha zor çok geçmiş olsun
Merhaba, evet sezaryen daha kolay oldu sanki çünkü sinirler kesildi ve uyuşukluk hali devam etti kas ağrısı çok fazla olmadı çok şükür... Benim bebeğim 5 gün yoğun bakımda kaldı ilk gün yanına tekerlekli sandalye ile indirdiler ilk gün ağrı oluyo maalesef ama ameliyatla kıyaslayamam tabi herkesin ağrı eşiği farklı. Sezaryen önceside tüplerimde problem vardı yine açık karın ameliyatı oldum onda daha çabuk toparlanmıştım hatta bi gece yattım hastanede düğerlerinde iki gece kaldımMerhabalar, açık miyom ameliyatından sonraki 15. günüm ve dediğiniz gibi yavaş yavaş normalleşiyorum. Tam da aklımdaki konuya değinmişsiniz, Sezaryenden sonra daha mı kolay oldu süreç? Ameliyat sonrası ağrı durumu, eve çıkınca kendi işini görebilme durumunu kıyaslar mısınız?
Geçmiş olsun, Allah size ve bebeğinize sağlıklı hayırlı ömürler versin inşallahMerhaba, evet sezaryen daha kolay oldu sanki çünkü sinirler kesildi ve uyuşukluk hali devam etti kas ağrısı çok fazla olmadı çok şükür... Benim bebeğim 5 gün yoğun bakımda kaldı ilk gün yanına tekerlekli sandalye ile indirdiler ilk gün ağrı oluyo maalesef ama ameliyatla kıyaslayamam tabi herkesin ağrı eşiği farklı. Sezaryen önceside tüplerimde problem vardı yine açık karın ameliyatı oldum onda daha çabuk toparlanmıştım hatta bi gece yattım hastanede düğerlerinde iki gece kaldım
Amin çok teşekkür ederimGeçmiş olsun, Allah size ve bebeğinize sağlıklı hayırlı ömürler versin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?