Açık havada da söndür o sigarayı

NevresteNevreste hesabı doğrulanmış üye.

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
295.019
607.815
1.098
43
Malatya
56feda5418c7734bb4b72885.jpg

Sağlık Bakanlığı, sigara yasağının kapsamını genişletiyor. Artık açık havada da sigara içmeye yönelik kısıtlamalar uygulanacak.
SAĞLIK Bakanlığı’nın bir yıldan beri üzerinde çalıştığı, ‘Sağlık Reform Paketi’nde sürpriz maddeler olacak. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun Bakanlar Kurulu toplantısında verdiği bilgilere göre daha çok sağlık çalışanlarının özlük hakları ve il sağlık yönetimlerinin yeniden yapılandırılması başlıklarıyla bilinen pakete, sigara yasağını genişleten hükümler de girecek. Buna göre açık havada sigara içilmesine de sınırlamalar geliyor. Cami bahçeleri ve çocuk parklarında, yürüyüş ve spor yapılan mekânlarda sigara içilmesi yasak olacak.

PLAJDA BİLE YASAK
Açık hava mekânlarında sigara içilen/içilmeyen masalar ve bölümler birbirinden ayrılacak. Bu yasaklara, plajlar ve üniversite kampusları da eklenecek. Plajlarda şezlonglar sigara içilen ve içilmeyen olarak ayrılacak.

Sigara, market ve büfelerde tamamen kapalı dolaplarda olacak. Sigara paketlerinin üzerindeki uyarı yazıları ve resimlerinin de değiştirilmesi planlanıyor. Paketlerde ‘Çocuklarınızı düşünüyorsanız içmeyin’, ‘Uzun bir hayat için içmeyin’ gibi olumlu önermelere yer verilecek.

http://www.hurriyet.com.tr/acik-havada-da-sondur-o-sigarayi-ankara-haberleri-40079740

Haberin başlığını okuyunca kükreyecektim ki vazgeçtim :KK70:çocuk parkı, okul bahçesi vb yerlerde zaten içmiyorum, sorun yok.
Cafeler, çay bahçeleri gibi mekanlarda da bakanlıktan hızlı çıktı mekan sahipleri, zaten sigaralı-sigarasız yerleri ayırmışlardı.
Plajda da ben tenha yerleri tercih ediyorum:KK14: kalabalık plajlarda akrabalık ilişkileri kurmamak için cebelleşirken sigara içmek aklıma dahi gelmediğinden, sakin koylarda oralar buralar hep bizim oluyor, yak bir sigara modunda güneşlenmek daha keyifli:rolleyes:

Balkonda bile içilen sigaraya karışan cumhurbaşkanına sahip bir ülkeyiz

Bu yasaklar devede kulak yani :KK14:

Ben ağır alerji hastasıyım komşum balkonda sigara içiyor ve bana gelen dumandan nefes alamıyorum saatlerce öksürüyorum her yerde yasak olsun istiyorum ben muzdarip olduğum için böyle düşünüyorum ben temiz hava solumak zorundayım ama onlar sigara içmek zorunda değiller Allah kurtarsın onları da bu illetten.

Ben ağır alerji hastasıyım komşum balkonda sigara içiyor ve bana gelen dumandan nefes alamıyorum saatlerce öksürüyorum her yerde yasak olsun istiyorum ben muzdarip olduğum için böyle düşünüyorum ben temiz hava solumak zorundayım ama onlar sigara içmek zorunda değiller Allah kurtarsın onları da bu illetten.
Çok geçmiş olsun sizede.
Temiz hava tabiki sizin hakkınız ben sadece bu şekilde"dayatmaya" karşıyım :KK66:

Ama kimse sizin sağlığınızı düşünmek zorunda değil ki... Geçmiş olsun diyorum. Alerjinin çözümü var, umarım yakın zamanda kurtulursunuz.

ABD'nin California eyaletinde tatildeydim son 2 haftadır. Birçok yerinde sokakta, açık havada sigara içmek yasaktı. Dışarıda bile sigara için ayrılmış alanlar dışında içmek yasak. Sigara içmeyen biri olarak bu yeşilaycı tutumlarını çok takdir etmiştim. Ama annem sigara içtiği için onunla birlikte sigara alanı aramak zorunda kaldığım için, ve hatta o sigara içenlerin arasında leş gibi kokunun arasında birkaç dakika beklediğim için bana büyük haksızlık oldu, o başka. :)

Bizim okulun bahçesinde de bazı bankaların önünde sigara içme yasağıni belirten işaret var. Güzel bir uygulama bence.

Benim en sinir olduğum şey sabahları otobüsten koştur koştur metrobüse (uzuncayiri bilenler nasıl lanet bir şey olduğunu da bilir) giderken önümde sigara içen insanlar. Onun önüne geçeyim diyorum hop başka bi tane, iki dakika durup icebilirsiniz şunu merdiven çıkarken içtiğiniz için duman olduğu gibi arkadaki insanı etkiliyor. Sabahları kendimi oyun konsolunda gibi hissediyorum, yerdeki tükürükten önümdeki sigara dumanından kaçamazsam öliciim. :KK17:
Burdan kamu spotumu da vereyim bari :KK53: Metrobüse yürürken sigara içmeyin güzel bağyanlar. Çok çok rica ediyorum, egzosun arkasına bağlanıp kosmanızı isteseler siz de hoşlanmazdınız değil mi?

Dikkate alınması halinde toplumun hareketini, refahını kısıtlayacak çok sayıda farklı alerji, hastalık türü var.
Mesela bir tanıdığım çam ağacına değmesi halinde hastanelik oluyor.
Oysa devlet neredeyse her boş alana bu ağaçtan dikiyor.
Ki, olması gerekende budur.
Böyle istisnai durumlar için insanları sınırlandırmak yerine, kişi örneğin balkona çıkmaz ya da ağaçlardan uzak durur.
Değil mi? Olması gereken budur.

Dikkate alınması halinde toplumun hareketini, refahını kısıtlayacak çok sayıda farklı alerji, hastalık türü var.
Mesela bir tanıdığım çam ağacına değmesi halinde hastanelik oluyor.
Oysa devlet neredeyse her boş alana bu ağaçtan dikiyor.
Ki, olması gerekende budur.
Böyle istisnai durumlar için insanları sınırlandırmak yerine, kişi örneğin balkona çıkmaz ya da ağaçlardan uzak durur.
Değil mi? Olması gereken budur.

Aman ne komik bunu nasıl kıyas edersiniz onunla dört yüz çeşit zehir var kanser koah gibi hastalıkların bire bir sebebi bu durumdan milyonlarca insan muzdarip illa başınıza gelmesi gerekmiyor hele bir gelsin herkesten çok feryat figan edersin.

Aman ne komik bunu nasıl kıyas edersiniz onunla dört yüz çeşit zehir var kanser koah gibi hastalıkların bire bir sebebi bu durumdan milyonlarca insan muzdarip illa başınıza gelmesi gerekmiyor hele bir gelsin herkesten çok feryat figan edersin.
Insan kanser olup olmek istiyorsa kime ne...
Ayrica seni duman rahatsiz ediyorsa, bir digerinide parfum.
Ve bunun bir siniri, durak noktasi yok. Insan sayisinca degisik hastalik ve alerji var.

Niyet okuma. Basima gelirse yukarida yazdiklarimi dusunur ve bir baskasini sinirlandirmaya calismaktansa kendi zevk ve isteklerime gem vururum.
Bencillik yapmam.

Haberin başlığını okuyunca kükreyecektim ki vazgeçtim :KK70:çocuk parkı, okul bahçesi vb yerlerde zaten içmiyorum, sorun yok.
Cafeler, çay bahçeleri gibi mekanlarda da bakanlıktan hızlı çıktı mekan sahipleri, zaten sigaralı-sigarasız yerleri ayırmışlardı.
Plajda da ben tenha yerleri tercih ediyorum:KK14: kalabalık plajlarda akrabalık ilişkileri kurmamak için cebelleşirken sigara içmek aklıma dahi gelmediğinden, sakin koylarda oralar buralar hep bizim oluyor, yak bir sigara modunda güneşlenmek daha keyifli:rolleyes:
İçmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

arkadaşlar Türkiye'deki bir kaç il dışında hepimiz zaten olması gerekenden çok daha pis hava soluyoruz, bu da neredeyse günde 1,5 paket sigaraya denk geliyormuş, geçen o tarz bir haber veriyordu radyoda.

kısaca zararın neresinden ne kadar dönülürse kardır deyip, sigara toptan yasaklansın diyorum.

Bizim okulun içinde yasak olmasına ramen herkes içiyor. Bilemiyorum içmeyen açısından bakınca haklı olanilirler ama sigara içen insanların da bu ülkenin vatandaşı olduğu unutuluyor. (Üstelik çok daha fazla vergi veriyoruz :d )

Seni çok iyi anlıyorum. .
Alt komşum içiyor,bende hastanelik oluyorum. .
İçenler daha sağlıklı oluyor nedense. .
Çok geçmiş olsun. .

Back