• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Açık Endometriozis Ameliyatı..tecrübe..fiyat..doktor..hastane ?

EfervesaN

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.352
Puanlar
398
merhaba arkadaşlar ,
1,5 yıllık evliyim henüz çocuk düşünmüyorken bazı tahliller yaptırdık ve amh hormonumun 0,15 olduğunu öğrendim artı olarak 4 senedir kist prblemim vardı ..dün prof. dr ramazan dansuk ta muayene oldum bezmialem vakıf üvi. de.
bana kistimin 7,5 cm old. söyledi :(:(:(
kesinlikle ameliyat olacaksın dedi.
üstelik açık ameliyat olacaksın ve zorlu geçecek çünkü yapışık dedi ..

sizlerden ricam bu ameliyatı geçirmiş olanlar tecrübelerini paylaşabilirlermi ?
özel devlet farketmez dokor ve fiyat bilgiside verebilirseniz çok memnun olurum ..

ve ameliyat sonrası neler oldu ...
çok korkuyorum ..
bebek konusunda problem yaşarmıyım sonrasında ne olur ?
iyileşme süreci nedir .?

Arkadaşlar yokmu bu konuda bilgisi tecrübesi olan

merhaba arkadaşlar ,
1,5 yıllık evliyim henüz çocuk düşünmüyorken bazı tahliller yaptırdık ve amh hormonumun 0,15 olduğunu öğrendim artı olarak 4 senedir kist prblemim vardı ..dün prof.kullaniyorum dansuk ta muayene oldum bezmialem vakıf üvi. de.
bana kistimin 7,5 cm old. söyledi :KK43::KK43::KK43:

özel devlet farketmez dokor ve fiyat bilgiside verebilirseniz çok memnun olurum ..

çok korkuyorum ..
iyileşme süreci nedir .?
Ben 8 ay once amaliyat oldum iki yumurtaliktan da benim fiyat 450 idi. Ozel hastanelere gore fiyat degisebiliyor.bekar oldugum ve bu hastalik tekrarlama riski yuksek oldugu icin ay menepoz tedavisi gordum. Simdi ise dogum kontrol hapi kullaniyorum. bakalim zamam ne gosterecek

Ben 8 ay once amaliyat oldum iki yumurtaliktan da benim fiyat 450 idi. Ozel hastanelere gore fiyat degisebiliyor.bekar oldugum ve bu hastalik tekrarlama riski yuksek oldugu icin ay menepoz tedavisi gordum. Simdi ise dogum kontrol hapi kullaniyorum. bakalim zamam ne gosterecek

merhaba canım nerede oturuyorsun ? bu fiyat istanbul damı verildi sana..
bana bir doktor 3 sene önce yine alalım demişti ve o zamnm 1750 lira demişti ameliyat için ..

merhaba canım nerede oturuyorsun ? bu fiyat istanbul damı verioktor 3 sene önce yine alalım demişti ve o zamnm 1750 lira demişti ameliyat için ..
Yok canim samsun da. Sogan kuru diyorlar bi onu dene senin kistinin yok olma sansi var mi.benim yoktu mecbura kaldim amaliyat oldum. İyi doktor bul kendine fiyati da uygun olsun .

merhaba arkadaşlar ,
1,5 yıllık evliyim henüz çocuk düşünmüyorken bazı tahliller yaptırdık ve amh hormonumun 0,15 olduğunu öğrendim artı olarak 4 senedir kist prblemim vardı ..dün prof. dr ramazan dansuk ta muayene oldum bezmialem vakıf üvi. de.

çok korkuyorum ..
iyileşme süreci nedir .?

Merhaba,

ben uzun yıllardır bu hastalık ile mücadele ediyorum. İlk ameliyatı kapalı olmuştum. Birkaç ay sonra tekrarladı. Tekrar ameliyat oldum. Bu sefer açık operasyon. Ondan sonra da hemen tekrarladı. Bekar olduğum için dr birkaç ay ilaç ile menopoza soktuı. sonra da hemen doğum kontrol hapı verdi. Yine tekrarladı. Şimdi gittiğim doktorum kesinlikle kapalı ameliyat öneriyor.
Bence en önemlisi doktor seçimi. Ben dr ve hastane konusunda fikir vermek istemiyorum. Çünkü bu ciddi bir sorumluluk, kişiden kişiye değişen tedaviler uygulanıyor.

Çocuk düşünüyorsan bu planı öne almanı tavsiye edebilirim sadece. çünkü her ameliyat yumurta revervnini düşürüyormuş. Ve yaş ilerledikçe şansımız azalıyor.

Allah kolaylık versin hepimize.

Bu arada benim gittiğim birçok doktor artık kapalı ameliyat öneriyor.

merhaba arkadaşlar ,

çok korkuyorum ..
iyileşme süreci nedir .?

acik ameliyat cok riskli, mumkunse kapali daha iyi.. ama kapali ameliyatta onemli olan doktorun eli. arkadasimin endometriozis icin ve cok agriliydi kapali ameliyati dr. ercan bastu yapti 2015 basinda ve cok cabuk toparladi. biraz gec de olsa bilgi vermek istedim. tekrar gecmis olsun.

izlere tavsiyem mutlaka yumurta toplama yaptırın ve dondurun, sonra sında ilerlerse yumurtalık alma riski var, yumurta dondurma yapın sonra ameliyat olun, doktorunuza mutlaka danışın.

endo cerrhaisi korkulacak bir cerrahi değil, ben çok korktum olmadım, önceden korkmasaydım, laporoskopi ile çok kolay kurtulcaktım, korktum ve ilaçlar işe yaramadı git gide büyüdü, şimdi açık ve büyük riskli bir amleyat olmam gerekiyor, yumurtalığımı alaması gerekebilir doktorun, çok iyi düşünmek lazım, tedbiri bırakmayıp çok iyi merkezlere ve yıllardır endometriozis ile uğraşan tecrübeli bu işi yapan iyi doktorlara gitmek gerek..aşağıdaki videoyu incelemenizi tavsiye ederim.endometriozis.org da güzel bilgiler var.http://endometriozis.org/Endometriozisin-Cerrahi-Tedavisi.aspx

Öncelikle geçmiş olsun EfervesaN EfervesaN
1 sene önce kapalı ameliyat oldum. Sağ yumurtalığımda 4 sol yumurtalığımda 7 idi büyüklükleri. Ameliyat çok başarılı geçti. Fakat 1 senedir çocuk istiyoruz olmadı. amh testi 0,2 çıktı şok oldum çünkü ameliyattan önce 3,5 tu. Yumurtalığa müdahale edildiği için rezervi çok azaltmış. Eğer çocuk istiyorsanız benim tavsiyem ameliyat olmadan önce tüp bebek için uğraş. Sonrasında pişman olma benim gibi.....

Yucel karaman araştır istersen bu konuda iyi olduğu soyleniyor

Ben kotu huylu tumor suphesiyle acık ameliyat oldum 6 ay once..tum yunurtalıklarım ve rahim icim temizlendi, sukur sonuclarım temiz cıktı..cikolata kisti ve ici su dolu kesecikler olusmus yumurtalıklar ve rahim icinde..

Simdi tekrarladı..patoloji sonuclarım temiz oldugu icin daha rahat davranıyor doktorum..

Acık ameliyat zor elbette..sezaryen teknigi ile oluyorsunuz ve maalesef sonrası agrılı bir surec..1 hafta kadar..sadece kist icin kapalı ameliyatı tercih edin..benim kanser riskim vardı ve o an patolojiden gelen sonuca gore rahim ve yumurtalıklar alınacaktı..bu yuzden acık tercih edildi..

Zaten sıkıntılı bir durum varsa, kapalıdan acıga dönüyor doktor..

Doktor tercihiniz jinekolog onkolog alanında uzmanlasmıs biri olsun..6 bin lira odedim ben..rahim alınsaydı 8 bin verecektim..tamamen ozel oldugu icin bu ucret..

Cok gecmis olsun..

_MedceziR_ _MedceziR_ merhaba,
Az evvel sana mesaj atmak için profilen tıkladım ve İzmir...nasıl sevindim anlatamam,
anlatmış olduğun açık ameliyat bana da uygulanacak, doktorum kistimiz büyük olması ve yaygın olması nedeniyle açık ameliyat tavsiye etti, bir de ameliyat sırasında patoloji yapılarak riskli durum olursa, rahim yumurtalık alma olabilir dedi, ben kötü huylu olacağına ihtimal vermiyorum, saece yumurtalık çok zarar görecek diye endişeliyim, kistlerim sayısı çok, ve sağ overdeki 12 cm kadar...senin dr kimdi çok merak içindeyim,

hangi hastanede oldun ameliyatını, dr un kimdi?

_MedceziR_ _MedceziR_ merhaba,
Az evvel sana mesaj atmak için profilen tıkladım ve İzmir...nasıl sevindim anlatamam,
anlatmış olduğun açık ameliyat bana da uygulanacak, doktorum kistimiz büyük olması ve yaygın olması nedeniyle açık ameliyat tavsiye etti, bir de ameliyat sırasında patoloji yapılarak riskli durum olursa, rahim yumurtalık alma olabilir dedi, ben kötü huylu olacağına ihtimal vermiyorum, saece yumurtalık çok zarar görecek diye endişeliyim, kistlerim sayısı çok, ve sağ overdeki 12 cm kadar...senin dr kimdi çok merak içindeyim,

hangi hastanede oldun ameliyatını, dr un kimdi?

gecmis olsun canım..bana da tam olarak bu prosedur uygulandı..benim doktorum prof. Dr. Ugur saygılı..

Yalnız 15-20 gun sonra, prof.dr murat yıldırım ile gorusucem, farklı bir uzman gorusu de almak istiyorum..ameliyattan sonra tekrarlanan blr durum var bende suan..kistler basit kist olarak gozukuyor ama douglas boslugunda yine bir sıvı birikimi var..

Ugur saygılı alanında cok iyidir..ozel gazi hastanesinde yapıyor ameliyatlarını..gorusunu alabilirsin,muayehanesi alsancak caminin karsısında..

_MedceziR_ _MedceziR_ hemen cevap yazmana çok sevindim, ben derin endometriozis hastasyım, tedavim sırasında robotik cerrahi yapılması uygun demişti dr um, bir gece çok ağrım oldu ve ardından sağ kasıkta bir şişlik, bir gece de oluştu, şimdi o şişlik yüzünden sanırım dr açık ameliyat diyor, yoksa tehlikeli bir durumda yumurtalıık ve rahim çıkarmak için? benim dr um da iyi bir doktor konusunda uzman, alsc cami karşısında prof Dr fatih Şendağ, kapalı katlı otoparkın yanında, fikir almak için tavsiye ederim, alanında Türkiye ve Yurtdışında isim yapmış biri, ben en kötü ihtimali düşündükçe sonrasında keşke başka dr a gitseydim demekten çok korkuyorum, ömür boyu pişmanlık duyarım, farklı bir dr a gitmelimiyim karar veremiyorum,

_MedceziR_ _MedceziR_ buarada benim mr sonucumda douglas boslugunda sıvama şeklinde sıvı gözüküyor.

douglas boslugu neresi oluyor tam olarak benim bukonuda fikrim yok.

E Ekim2015 yakınmıs doktorlarımız..fatih beyle de gorusucem..farklı gorusler almalısın mutlaka, fakat senin durumunda da acık ameliyat tek care gibi gozukuyor..douglas boslugu, rahim arkasındaki bir bosluk.. orada sıvı birikmesi ve artısı endise veriyor daha cok doktorlara..senin cikolata kistlerin yapıyor yuksek ihtimal..benim tum kanser belirteclerim normaldi, goruntulenen kitleler cikokata kisti olarak yorumlanamadı, mecbur acık ameliyata alındım, sıvı birikimi kotu huylu tumoru dusundurdu cunku doktoruma..sukur temiz cıktı..

_MedceziR_ _MedceziR_ evet dr larımız yakınmış, benim doktorum İzmir li bir hoca, fakat İstanbul Acıbadem ile anlaşması var, ameliyatm İstanbul da olacak, ameliyatıma bir genel cerrah ta girecek, bağırsaklarıma da sıçramış kistler, benim ca marker larım endometriozis olduğumu gösteriyor, fakat büyük çap ta olduğu için açık ameliyat olacak, ca markerları bir den yükseldi, ve birden sağ kasık ta büüyük bir şişlik oldu, bu yüzden dr um pataloji istiyor anladığım kadarıyla, ben İstanbul da Yücel Karaman a gitmeyi düşünüyorum, sonrasında aynı yorumu yaparsa içim daha rahat eder.

Back