• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 AMELİYAT SONRASI TÜP BEBEK TEDAVİSİNE BAŞLADIM

Hic sorma canim.merkez cok onemli.zaten sonraki doktorum da soka girdi bu halde nasil tup yaptilar dedi.fsh icin simdilik biestron qenzim melatonin kullaniyorum.gerci grip yuzunden bikac gundur ara verdim antibiyotik aliyorum diye.bikac aydir doktora da gorunmedim.insallah tekrar biseylwr olusmamistir.iyi dileklerin icin cok tesekkur ederim canm
Canım en kısa zamanda zahmetsiz bir şekilde tedavine başlarsın inşallah. Bekleme süresi uzayınca kaygılar da artıyor ve bu da tedaviye olumsuz yansıyor.Ama sana bir kitap tavsiye edicem ben o kitaba biraz geç kaldım. Onu alıp okursan hem beslenme ve hem de evrene pozitif mesaj gönderme konusunda daha tecrübeli olursun kitabın adı doğurganlık ve gebe kalma rehberi Bahçeci bu kitabı öneriyor.

_neseli_uzun _neseli_uzun merhaba,
henüz bu başlığı görebildim, çok kızdım kendime, bu sayfayı neden görmedim diye, bu kadar mı aynı olur, ağrılardan artık hayatım çekilmez halde, ne yapacağımı şaşırdım, evde mutsuz, umutsuz, hayatını yaşayamayan, kendine bakamayan, evine bakamayan bir tip oldum.Tek istediğim eski hayatıma ger dönmek, bu acıları yeniden yeniden yaşamak işkence..çaresizce ağrı çekiyorum.Sizin hamilelik takivimizi gördüm, çok sevindim, sizin adınıza mutlu oldum.Allah sağlıkla kucağınıza versin.Tedavi sürecinde Dr yaklaşımı çok önemli.Benim kistlerim çok küçüktü hiç bir rahatsızlığım, ağrım olmuyordu bile..bu şekilde tüp bebek denedim ve ilaçlar beni bu hale getirdi.Dr uma çektiğim ağrıları acıları anlattığımda bana sen nazlısın dedi, yemek yemeden 5 gün yattığımı hatırlıyorum, eşim Dr umuzu aradı ve çok kötü olduğumu söyledi, hamile kalınca geçecek dedi, demezler mi adama bu acı ile kıvranıyorken, bu psikoloji ile bu çocuk nasıl tutunacak..tecrübesizlikten maalesef başımıza neler geliyor.
Senin gibi arkadaşlar umut oluyor bana, umutla okuyorum hikayelerinizi, Allah nazarlardan korusun sizleri.@_neseli_uzun tedavin nasıl devam etti, nasıl hamile kaldın?

Canım merhaba çok geçmiş olsun bi an önce sağlığına kavuşursun inşallah... tüp bebek tedavisi gören bazı kişilerde yumurtalıklar çok uyarılıyor ve bu da ağrı sızı şişkinlik patlama derecesine kadar getiriyo maalesef genelde karında sıvı birikiyomuş bunu da doktorlar boşaltıyolarmış yanlış bilgi vermiyim ama bi yerde öyle okumuştum. Tedaviden sonra kistlerin ne duruma geldi çok mu büyüdüler? Doktorun ve tüp bebek merkezini bence acilen değiştir. Ben dediğim gibi 2 ameliyat geçirdim ve son ameliyatımda tüplerimde sıvı birikmesi olduğu için bağlandı.Tüm hazılrlıklar yapıldıktan sonra tedaviye başlandı doktor şanşa bırakmadı yani sanırım seninki nasreddin hoca hesabı ya tutarsa diye başlamış tedaviye.2. tüp bebek denememde tuttu benimde ilki tutmadı 2. si dondurulmuşlarla yapıldı. Senin var mı dondurulmuş yumurtan eğer varsa başarı oranı daha yüksek çünkü dondurulmuş konulacağı zaman ne yumurta gelişmi yapılıo ne de onca iğne hormon ilacı kullanılıo böyle olunca vücutta ağır değişiklikler olmadığı için embriyoyu daha kolay yerleşebiliyomuş.

_neseli_uzun _neseli_uzun canım cevabın için çok teşekkürler.
Benim Dr um resmen dediğin gibi deneme yaptı üzerimde.Ağrılarımı defalarca anlattım.Adım adım ağrılarım arttı ve hergün daha da hayatım karardı.Bunları söylediğimde dikkate almadı.Tüp bebek dedi durdu.Defalarca ultrsanda baktı.Bana ne istiyorsa nu söyledi.Ben bunu yeni idrakettim.En son Fatih Şendağa gittim artık.2 adet dikkate alınmayacak kistim var iken, yumurtalıkların üzüm salkımı gibi olmuş, sayılamayacak kadar çok irili ufaklı kist var dedi, tüplerim tıkalıydı fakat rahatsızlığım olmuyordu, daha evvel ki doktorun tedavisinden sonra yumurtalık ve rahimde yanmalar olmaya başladı, doktor sağ tüpünde sıvı ve şişlik var dedi.Kendimi zor tutuyorum, o adamın muayaenesini gidip hesap sormamak için...önceki doktoruma bir kez aşılama ve tüp bebek yaptırdık, biz doktora güvendik, bizi tüp bebeğe o yönlendirdi, kistin var normal hamile kalman zor dedi, bir sürü test yaptı, her hafta ulstranla bakmasını istedim, ilaçları kullanmaya başalyınca dayanılmaz ağrılarım başladı, dikkate almadı, devam etti, devam ettikçe ağrılar arttı, manevi olarak yıpranmaya fırsatım olmadı ağrı çekmekten.Ağrılarım geçsin diyorum artık, çocuk için yola devam ettim, sağlığımdan oldum.Şimdi önüme bakıyorum artık, ama bu laporoskopiden çok korkuyorum, sol yumurtalığım çok şiş ve büyük ve aşırı ağrı oluyor. Dr um ameliyat sırasında ne yapılacağına karar veriliyor, kesin bişey söyleyemem dedi, ama eğer sıvı birikmesi var ise tüpünü almamız gerekirdedi.Sol yumurtalığı şiş ama neden bilemeyiz ameliyat ile göreceğiz dedi.Ameliyat olmak sıkıntı değil.Şifa olacaksa olurum, ama sonrasında tekrarlar diye endişeliyim, Dr um dedi ki, istersen öncesinde yumurta toplama yapıp dondurma yaparız dedi, karar veremiyorum, bu ağrılarla ilaca devam edersem yumurtalığım patlar artık.

_neseli_uzun _neseli_uzun canım cevabın için çok teşekkürler.
Benim Dr um resmen dediğin gibi deneme yaptı üzerimde.Ağrılarımı defalarca anlattım.Adım adım ağrılarım arttı ve hergün daha da hayatım karardı.Bunları söylediğimde dikkate almadı.Tüp bebek dedi durdu.Defalarca ultrsanda baktı.Bana ne istiyorsa nu söyledi.Ben bunu yeni idrakettim.En son Fatih Şendağa gittim artık.2 adet dikkate alınmayacak kistim var iken, yumurtalıkların üzüm salkımı gibi olmuş, sayılamayacak kadar çok irili ufaklı kist var dedi, tüplerim tıkalıydı fakat rahatsızlığım olmuyordu, daha evvel ki doktorun tedavisinden sonra yumurtalık ve rahimde yanmalar olmaya başladı, doktor sağ tüpünde sıvı ve şişlik var dedi.Kendimi zor tutuyorum, o adamın muayaenesini gidip hesap sormamak için...önceki doktoruma bir kez aşılama ve tüp bebek yaptırdık, biz doktora güvendik, bizi tüp bebeğe o yönlendirdi, kistin var normal hamile kalman zor dedi, bir sürü test yaptı, her hafta ulstranla bakmasını istedim, ilaçları kullanmaya başalyınca dayanılmaz ağrılarım başladı, dikkate almadı, devam etti, devam ettikçe ağrılar arttı, manevi olarak yıpranmaya fırsatım olmadı ağrı çekmekten.Ağrılarım geçsin diyorum artık, çocuk için yola devam ettim, sağlığımdan oldum.Şimdi önüme bakıyorum artık, ama bu laporoskopiden çok korkuyorum, sol yumurtalığım çok şiş ve büyük ve aşırı ağrı oluyor. Dr um ameliyat sırasında ne yapılacağına karar veriliyor, kesin bişey söyleyemem dedi, ama eğer sıvı birikmesi var ise tüpünü almamız gerekirdedi.Sol yumurtalığı şiş ama neden bilemeyiz ameliyat ile göreceğiz dedi.Ameliyat olmak sıkıntı değil.Şifa olacaksa olurum, ama sonrasında tekrarlar diye endişeliyim, Dr um dedi ki, istersen öncesinde yumurta toplama yapıp dondurma yaparız dedi, karar veremiyorum, bu ağrılarla ilaca devam edersem yumurtalığım patlar artık.
canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki tarif ettiğin ağrıların hepsini aynısını yaşadım ama tek şansım doktorlarım bilinçlilerdi ve içimde ne gibi bir problemin olduğunu biliyorlardı. Laporoskopiden hiç ama hiç korkma 2 defa oldum ikisinde de çok zahmet çekmedim. Ama doktorun mantıklı söylemiş yumurtalarını oluşturup dondurtursan daha iyi olur bence çünkü her ameliyatta yumurtalık rezervleri azalıyor.Ama ağrılarıma da dayanamam diyorsan sana ameliyat öncesinde AMH testi yapılsın yumurtalık rezervi testi. Ona göre karar verilsin.Önce ameliyat mı yoksa yumurta dondurma mı diye? Doktorun dediği gibi tüplerinde sıvı birikmesi varsa tüp bebek tutmaz tutsa bile tüplerden rahme akan sıvı bebeğin tutunmasını engeller demişti bana doktorum. Ben Prof Dr Yücel Karaman dan ve ekibinden çok memnun kaldım bir de bu merkeze bi görünsen??

canım çok sağol ben ameliyat ın çok mantıklı doğru olacağını düşünüyorum ama korkamaya engel olamıyorum,AMH yapıldı, sonuç iyi dediler, 1,53, yaşıma göre iyiymiş.Ben İzmir deyim, İstanbula gitmek gelmek hem çok masraflı hem zor olur dedik, Prof Fatih Şendağ İzmir e haftada 1 gün geliyor, çok araştırdım,o da iyi bir hoca, şuana kadar neden gitmedim diye kızdım kendime, dün kontrole gittim, karın ağrısı ve hayatımın konforu için ameliyat şart dedi, detaylı bir kolonoskopi raporu istedi, çünkü tuvaletde aşırı zorlanıyorum, bu yüzden yemek yemeye çekiniyorum, beslenemiyorm, ameliyata belki bir genel cerrah ta girmeli, bağırsaklarında oluşan bir endometriozis varsa birlikte müdahele etmeliyiz dedi, zor bir ameliyat ve iyileşme süreci olacak dedi, buna göre karar vereceğiz dedi.Dün görüştüğümüz de dedim ki, en uygun tedavi ne ise onu uygulayın dedim.Çocuğu riske atmak istemedi, karar verdik, yumurta toplama yapılacak, embriyo dondorulacak ardından ameliyat ve hazır olduğumda tüp bebek, umarım ameliyatım başarılı geçer ve vücüdum bebişe hazır hale gelir.Sanırım beni iyileştirecek doktorumu buldum.Yumurta toplama ve enbiryo dondurmayı İstanbul da acıbadem de yapıyor, sadece 1 kez İstanbul a gideceğiz.Yeniden umutlanıyorum sanırım.

canım çok sağol ben ameliyat ın çok mantıklı doğru olacağını düşünüyorum ama korkamaya engel olamıyorum,AMH yapıldı, sonuç iyi dediler, 1,53, yaşıma göre iyiymiş.Ben İzmir deyim, İstanbula gitmek gelmek hem çok masraflı hem zor olur dedik, Prof Fatih Şendağ İzmir e haftada 1 gün geliyor, çok araştırdım,o da iyi bir hoca, şuana kadar neden gitmedim diye kızdım kendime, dün kontrole gittim, karın ağrısı ve hayatımın konforu için ameliyat şart dedi, detaylı bir kolonoskopi raporu istedi, çünkü tuvaletde aşırı zorlanıyorum, bu yüzden yemek yemeye çekiniyorum, beslenemiyorm, ameliyata belki bir genel cerrah ta girmeli, bağırsaklarında oluşan bir endometriozis varsa birlikte müdahele etmeliyiz dedi, zor bir ameliyat ve iyileşme süreci olacak dedi, buna göre karar vereceğiz dedi.Dün görüştüğümüz de dedim ki, en uygun tedavi ne ise onu uygulayın dedim.Çocuğu riske atmak istemedi, karar verdik, yumurta toplama yapılacak, embriyo dondorulacak ardından ameliyat ve hazır olduğumda tüp bebek, umarım ameliyatım başarılı geçer ve vücüdum bebişe hazır hale gelir.Sanırım beni iyileştirecek doktorumu buldum.Yumurta toplama ve enbiryo dondurmayı İstanbul da acıbadem de yapıyor, sadece 1 kez İstanbul a gideceğiz.Yeniden umutlanıyorum sanırım.
canım umutlanmaman için ortada hiç bir sebep yok zaten herşeyi çok güzel açıklamış doktorun nasıl bir yol izleyeceği gayet mantıklı bundan sonrasını sen hiç düşünme kendini tamamen doktorun ellerine bırak inşallah herşey çok ama çok güzel olacak. bence şöyle bi 2-3 ay sağlıklı beslenme diyetine gir vücudunu bi yenile ve ondan sonra yumurta toplama tedavisine başla ne kadar sağlıklı ve dengeli beslenirse yumurtlarında o kadar kaliteli olur

Çok sağol canım, bugünlerde daha umutluyum...inşallah daha güzel günler gelecek, ben bugünlerde şifa niyetine dua etmeye başlayacağım, dua etmek çok rahatlıyor beni, dilek kapısı açık olurda allah yardım eder inşallah .hangi dualara başlasam.Sizin bildiğiniz okuduğunuz dualarınız var mı.

Canım bugüm mevlüd kandili kandilin mübarek olsun bu gece bol bol dua et. Ben en çok meryem suresini okurdum.Yasin okurdum.Ayetel kürsi beni çok rahatlatır felak ve nas ezberindeyse sürekli oku kendine.

merhaba bebeğin hayırlı olsun merak ettiğim kist tekrarladımı en son ameliyattan sonra ve varkenmi tüp bebek oldun

_neseli_uzun _neseli_uzun merhaba,
nasıl geçiyor günlerin, sağlıkla bebeişini kucağına alırsın umarım,
benim ameliyatım açık ameliyata döndü, dr um kistlerimin büyük olduğunu laporoskopi ile çıkamayacağını, aynı anda pataloji yapılarak ona göre hareket edileceğini söyledi..yumurtalık ve rahim risk altında yani..çok korkuyorum, sonrasında keşke dememek için ikinci bir dr a mı gitsem diyorum, yücel karaman ı tavisye eder misin, ben çok karmaşık bir endo kist hastasıyım.

Back
X