açık çikolata kisti ameliyatı !!!!

Nazende

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2009
177
0
0
İstanbul
merhaba 04-02-2010 tarıhınde acık kıs amelıyatı oldum sol yumurtalıkla beraber yaklasık orta boy bır kavun buyuklugunde kıst aldıgını soyledım dr um acık amelıyat oldugum ıcın ve kıstın tekrarlamaması ıcın ( ama yumurtalık tamaman alındı nasıl tekrarlıyacak anlamadım ) bana 1 yıl menepoz ıgnesı vermek ıstyor 1 yıl boyunca 3 ayda bır vurulucam ve bıttıkden sonra hamıle kalmak ıcın ugrasıcakmısım
ama bn bu ıgneden olmak ıstemıyorum ve hemen hamıle kalmak ıstyorum
bana ne onerırısınz lutfen acıl yardım edın acık kıst anelıyatından sonra enerken ne zaman hamıle kalmalıyım kısa surede hamıle kalırsam mesela amelıyattan 3 ay 4 ay sonra ne gıbı zorluklar yasarım
acelemdekı sebep yasım 32 ve sadece sag yumurtalıgım var tek yumurtalıkla ısım zor gıbı gelıyor bana .....
patolojı sonuclarım temız ve sag tupumde acık bırde ne kadar sure sonra cınsel ılskıye gırmelıyım 1 ay oldu amelıyat olalı
sımdıden cok tesekkurler sayın hocam ....

merhaba geçmiş olsun öncelikle. bu tip ameliyatların ardından ilk üç ay gebe kalmak için şansın en yüksek olduğu zamandır. ameliyatınız üzerinden bir ay geçmiş ise korunmanıza gerek yok. bence iğne kullanmak yerine gebe kalmak için uğraşın. tek yumurtalığınız alındığı, endometriozis hastası olduğunuz ve yaşınızın da 32 olduğunu düşünürsek, 3 aydan sonra uzman bir kliniğe başvurunuz ve gebelik için ne gibi tedaviler yapılabileceğini konuşun. istanbulda iseniz memnuniyetle sizi görür bilgilendirebilirim sevgiler.

aytun hanım evet ıstanbuldayım anadolu yakasındayım sızınle gorusmeyı ısterım
bır sorum daha olacak ne zaman cınsel ılskıye gırmelıyım acaba? cok erken degılmı

selam ameliyatınız bir ay önce yapılmış ilşkinin bir kısıtlaması olmaz. ne zmana uygun olursanız ameliyat raporunuz, patoloji ve size ait diğer testlerinizle beklerim. sevgiler.

cok tesekkur edıyorum dr hanım en kısa zamnda gelıcem ınsallah randevu almam gerekıyormu onu soracaktım

tabii randevu için size numarayı vereyim arkadaşlarım ugun zamana versinler, 02122300809 görüşmek dileğiyle

sıze son bı sorun olacaktı ben bu kıst amelıyatından once hep 28 gunde bır adet olurdum amelıyat sonrası ılk adetımıde aynen 28 gun oldum ama ıkıncı adetım 21 sonra oldu .... bu neden olmusolabılır nasıl duzelır ve ne yapmalıyım ....

Son düzenleme:
Benimde aynı sorunum var yaklaşık 4,5 ay önce lakoroskopi ile kist ameliyatı oldum, doktorum birdaha terrarlamaması için 3 aylık iğne verdi, aradan geçen süreye ragmen hale regli olmadım, 2 hafta önce gittiğimde, kişiden kişiye ignenin etkisininde farklılık gösterdiğini yumurtalıklarımın oluşmaya başladığını söyledi. Halen regl olmadım, herhangi bir ilaçta vermeyeceğini söyledi

keske olmasaydın ınelerı
bn olmadım bakalım sımdı beklıyorum hayırlısı

Doktor bey, ben iki kez laparoskopi yöntemiyle kist aldırdım (endometriozis). Kistler ilkinde 6 cm, ikincisinde 4 cm büyüklüğündeydi. Ameliyatlardan 2 yıl sonra evlendim, iki başarısız tüp bebek denemesinden sonra kendiliğimden hamile kaldım ama gebeliğim iki aylıkken bebekteki kromozom anomaliliğine bağlı olarak düşükle sonuçlandı. Düşük sonrası 3 ay regl olamadım ama progesteron desteğiyle sonunda bu ay regl olabildim. 31 yaşındayım, yumurta rezervim kötü olmasa da çok parlak değil (IVF denemelerinde genelde 5-6 yumurta toplanmıştı). Tüm kan ve hormon değerlerim referans değerler arasında. Sizce bundan sonraki adımım ne olmalı? Bir diğer sorumda ameliyatla kistler alındıktan ve yapışıklık vb. birşey olmadığı belirlendikten sonra neden endometriozis gebe kalmaya engel teşkil ediyor? Teşekkür ederim :)

dr bey merhaba ben 7 ocak 2010 tarihinde çikolata kisti ameliyatı oldum kistlerimin boyutu 9,5*5 ve 6*5 boyutundaydı sağ ve sol yumurtalığımda kistlerin boyutları büyük olduğundan dolayı açık ameliyat oldum.Ameliyat sonrası reglilerimde herhangi bir düzensizlik yaşanmadı ancak 22 mart tarihinde tekrar ağrılarım oldu ve dr ye gittiğimde sol yumurtalığımda 6 cm çapında bir kist daha oluştuğunu öğrendik.dr'um bir ay izlemek istediğini ve daha doğum yapmadığım için beni tekrar ameliyat etmek istemediğini söyledi .Bu arada 17 nisanda evleniyorum ve sizce bu büyüklükteki bir kistle hamile kalma olanağım var mı?Şimdiden teşekkür ederim

Doktor bey, ben iki kez laparoskopi yöntemiyle kist aldırdım (endometriozis). Kistler ilkinde 6 cm, ikincisinde 4 cm büyüklüğündeydi. Ameliyatlardan 2 yıl sonra evlendim, iki başarısız tüp bebek denemesinden sonra kendiliğimden hamile kaldım ama gebeliğim iki aylıkken bebekteki kromozom anomaliliğine bağlı olarak düşükle sonuçlandı. Düşük sonrası 3 ay regl olamadım ama progesteron desteğiyle sonunda bu ay regl olabildim. 31 yaşındayım, yumurta rezervim kötü olmasa da çok parlak değil (IVF denemelerinde genelde 5-6 yumurta toplanmıştı). Tüm kan ve hormon değerlerim referans değerler arasında. Sizce bundan sonraki adımım ne olmalı? Bir diğer sorumda ameliyatla kistler alındıktan ve yapışıklık vb. birşey olmadığı belirlendikten sonra neden endometriozis gebe kalmaya engel teşkil ediyor? Teşekkür ederim :)

merhabalar oncelikle gecmis olsun endometriosis zor bir hastaliktir ameliyat olmakla hastaliktamamen vucudunuzdan atilmiyor cunku daha sonra yine adet olmaya devam ediyorsunuz ve bu da hastaligi besleyen birsey siz gebe kalmak istiyorsunuz onun icin adet gormelisiniz hastaligin gecebilmesi icin adet gormemelisiniz yani yukari tukursem biyik asagi tukursem sakal misali ve bu hastaligin geri donusunu oteleyen en onemli sey gebe kalmaniz .
operasyondan sonra tekrar kontrol amcli bir rahim filminiz var mi bir de tum tahlillerim normal diyorsunuz hangileri yapildi bilgilendirebilirmisiniz yumurtalik rezervi ile ilgili AMH diye bir test var bize daha iyi bilgi veriyor bunlarin tumunu gorup sonuclara gore birtakim eksikleri de tamamlayarak size bir tedavi planlamasi yapilmasi gerekiyor sevgiler

dr bey merhaba ben 7 ocak 2010 tarihinde çikolata kisti ameliyatı oldum kistlerimin boyutu 9,5*5 ve 6*5 boyutundaydı sağ ve sol yumurtalığımda kistlerin boyutları büyük olduğundan dolayı açık ameliyat oldum.Ameliyat sonrası reglilerimde herhangi bir düzensizlik yaşanmadı ancak 22 mart tarihinde tekrar ağrılarım oldu ve dr ye gittiğimde sol yumurtalığımda 6 cm çapında bir kist daha oluştuğunu öğrendik.dr'um bir ay izlemek istediğini ve daha doğum yapmadığım için beni tekrar ameliyat etmek istemediğini söyledi .Bu arada 17 nisanda evleniyorum ve sizce bu büyüklükteki bir kistle hamile kalma olanağım var mı?Şimdiden teşekkür ederim

merhabalar bir ay sonraki kontrolunuzdeki durum onemli eger kist hala duruyor ve gorunumu cukulata kisti ise tekrar ameliyat olabilirsiniz 6 cm cukulata kistleri icin buyuk bir boyut gebelige engel olabilme ihtimali var ameliyatinizi acik olamaniz yanlis olmus bu boyuttakiler de laparoskopiyle cikarilabilir hem de operasyon kapali oldugundan size daha az zarar verecekti tekrar olacak olursaniz laparoskopiyi tercih edin size mutluluklar diliyorum hersey gonlunuzce olsun sevgiler

merhaba doktor bey bendede 23mm lik çikolata kisti var 28 yaşındayım 3 kez aşılama yaptırdık tutmadı ve doktorum tüp bebek yöntemine geçin dedi 2007 ocak ayında 1.5 aylık da düşük yapmıştım kürtaj oldum bu kist ozaman yoktu 9 ay sonra korunmayı bırakıp hamile kalamayınca doktora gittiğimde öğrendim aşılamadan önce rahim filmi çekildi tüpler açıkmış ben laporoskopi olmalı mıyım yoksa bu kistle tüp bebek yaptırabilirmiyiz ve hamile kalındığında düşüğe sebep olurmu? şimdiden teşekkürler

Merhaba,geçmiş olsun.Size önce endometriozis ile ilgili bigi vereceğim.
Endometriozis rahim iç duvarı olan endometriumun hücrelerinin rahim içi dışındaki pelvik organlarda yeralması sonucu oluşan bir hastalıktır. Bulundukları yerde her ay rahimde olduğu gibi hormonal değişimlere cevap olarak dökülmeleri gerekir fakat adetle dışarıya dökülemediklerinden içi kan dolu şişkinlikler (çikolata kistleri) ve çevre dokulara yapışıklıklar oluşturabilirler. Genellikle 30-40 yaş grubu kadınları etkiler. Endometriozisin nedeni net olarak ortaya konamamıştır. Vücudun bağışıklık sisteminin patolojisi sonucu oluştuğu kabul görmektedir.
Bazen hiçbir şikayet oluşturmamasına rağmen bazen de aşırı adet ağrısı, ilişki esnasında ağrı olabilmektedir. Her endometriozisi olan kadın infertil değildir. Endometriozis hastalığı da tutulumun derecesine göre hafiften ağıra doğru evrelenmektedir. İleri evre endometriozis hastalarında gebe kalmak zorlaşmaktadır. Endometriozisin orta ve ileri evrelerinde gebe kalamama sebebi mekanik yani karın içi yapışıklıklar ve tüplere ait daralmalarla açıklanmasına rağmen hafif endometriozis hastalarının gebe kalamamalarının sebebi net değildir. Bu noktada yumurta kalitesinin bozulması, döllenmenin zayıf olması ve embryonun rahime tutunmasının kötü yönde etkilenmesi ileri sürülen nedenlerdendir.
Endometriozisin kesin tanısı laparoskopi ile konulmaktadır. Laparoskopide yumurtalıkta çikolata kisti de denilen endometrioma varlığı, karın zarında endometriozis lezyonları ve tüplerle diğer organlar ve karın zarı arasındaki yapışıklıkların görülmesi ile tanı konulmaktadır. Ultrason sırasında yumurtalıklarda endometriomayı düşündüren kistlerin varlığı tanıyı düşündürse de kesin olarak ancak laparoskopi ile tanı konulabilir.
Endometriozis habis bir hastalık olmamasına rağmen zaman içinde ilerleyici olabilmektedir. Bu sebeple endometriozis düşünülen hastalarda yumurtalık kapasitesi de kötü yönde etkilenebileceğinden gebe kalmak için yapılan takip ve tetkiklerde oyalanarak hasta vakit kaybetmemelidir. Eğer tüpler açık ve sperm normalse en fazla üç kez yumurta takibi ve aşılama ile gebelik elde etmeye çalışılmalı ve sonuçta gebelik eldesi yoksa tüp bebek tedavisine geçilmelidir. Tüplerle ilgili sıkıntı tespit edildiğinde (rahim filmi veya laparoskopide) veya sperm problemi de eşlik ediyorsa direkt tüp bebek tedavisine geçilmelidir. İleri evre endometriozis olgularında ise IVF ilk seçenek olmalıdır.
Endometrioma dediğimiz yumurtalık kistleri olan hastaların IVF tedavisi öncesinde kistlerinin alınması gerekliliği kesin değildir. Genellikle 3 cm’nin üzerindeki kistlerin alınması önerilmekte ise de yumurtalık kapasitesi zayıf olan hastalarda daha büyük kistler bile alınmadan direkt IVF tedavisine geçilebilmektedir. Çünkü yumurtalıklara yönelik yapılacak her tür cerrahi işlem yumurtalık kapasitesinde azalmaya sebebiyet verebilir.
Evet siz ameliyattan sonra üç ay ilaç kullanmışsınız.Son iğneden yaklaşık iki ay sonra adet görülür.Bu nedenle adet gecıkmeniz normaldir.Son iğne yapıldıktan sonra ,rahmin adet için hazırlanması için bir ay geçmesi gerekir.Bir ayda adet için geçen süre,toplam iki ay.Bu nedenle merak etmeyin.Adet göremezseniz o zaman bakmak gerekir.Sevgiler

Back
X