- 14 Nisan 2022
- 402
- 75
- 25
-
- Konu Sahibi Bussraa1234
Bizimde kan gruplarımız aynı sizinle 6 haftalık kanama olunca yaptrdimistik birde 26 haftalık iken ölü doğum yaptım yine sonra da yapıldı şuan ikinciye hamileyim gerekmiyor diye biliyorunArkadaşlar merhaba.benim kan grubum negatif (-) eşiminkiyse pozitif (+) Ben 9 haftalık bebeğimi düşürdüm. 4 gün sonra kürtaj oldum. Kürtajdan 1 hafta sonra akrabalarım bana " snin kan grubun negatif iğne yapıldı mı?" Dediler? Ben de hayır dedim. Dr konuştum rvet kan uyuşmazlığı iğnesi almyap dedi. Ama düşükten 11 gün kürtajdan da 1 hafta sonra yapıldı. Ama bu iğneni ilk 3 günde yapılması gerekirmiş. Ben geç yaptırdım. Sizce sorun olur mu? Böyle olayla karşılaşan oldu mu?
Allah yardımcın olsun canım benim. Benim ablamda da kan uyuşmazlığı var o da negatif eşi pozitif. 1 ci çocuğu doğduktan 4 gün sonra vefat etti. Daha sonra dr gitti dr ona ilaçlar yazdı 4 ay ilaç kullandı ve o iğne yapıldı. Bir de 7 ci ayında o iğne yapıldı. MaşAçlah çocuğunun şu an 10 yaşı var. Beni sadece meraklandıran konu şu ki 72 saat sonra yapılması gereken iğneyi 11 gün sonra yaptım. Sorun olur mu olmaz mı.Ben
Bizimde kan gruplarımız aynı sizinle 6 haftalık kanama olunca yaptrdimistik birde 26 haftalık iken ölü doğum yaptım yine sonra da yapıldı şuan ikinciye hamileyim gerekmiyor diye biliyorun
Bunu bir doktora sorsan Bn hastanedeyken tam çıkacakken pernatoloje sordular öyle yaptılar oysaki Bn kan uyuşmazlığı 2 defa yapmıştım ama doktorlar doğudan sonrada uygun gördüler ama önce kan aldılar baktılar sonuca sonra yaptı iğneyiAllah yardımcın olsun canım benim. Benim ablamda da kan uyuşmazlığı var o da negatif eşi pozitif. 1 ci çocuğu doğduktan 4 gün sonra vefat etti. Daha sonra dr gitti dr ona ilaçlar yazdı 4 ay ilaç kullandı ve o iğne yapıldı. Bir de 7 ci ayında o iğne yapıldı. MaşAçlah çocuğunun şu an 10 yaşı var. Beni sadece meraklandıran konu şu ki 72 saat sonra yapılması gereken iğneyi 11 gün sonra yaptım. Sorun olur mu olmaz mı.
Dr da geç olduğunu söylüyor. Sonuçta 11 gün sonra yaptırdım. Bilemiyorum artık ne olacağını.Bunu bir doktora sorsan Bn hastanedeyken tam çıkacakken pernatoloje sordular öyle yaptılar oysaki Bn kan uyuşmazlığı 2 defa yapmıştım ama doktorlar doğudan sonrada uygun gördüler ama önce kan aldılar baktılar sonuca sonra yaptı iğneyi
Bir de ben Azerbaycanlıyım burada o iğne 1.859,30 TL aldım yaptım.Bunu bir doktora sorsan Bn hastanedeyken tam çıkacakken pernatoloje sordular öyle yaptılar oysaki Bn kan uyuşmazlığı 2 defa yapmıştım ama doktorlar doğudan sonrada uygun gördüler ama önce kan aldılar baktılar sonuca sonra yaptı iğneyi
Devlet hastanesinde yaptiridm bende özele kontrole gdiyordum iğneleri devlette yaptım doğumundaBir de ben Azerbaycanlıyım burada o iğne 1.859,30 TL aldım yaptım.
Hamilelik zamanı de gittiğim andan bebeğim düşene kadar 1 ay süre geçti. 1 ay süre içinde
16.405,59 Tl paramız gitti. Ama ortada birşey yok. Bebeğim de gitti, canım da gitti param da gitti.
Dr özel hastanedeydi kontrole ben de özele gidiyordum. Ama bazı kan testlerim vardı. Onları devlette yaptırmak istedim Dr bana başka özel bir hastaneye gitmemi söyledi. Orada daha kesin sonuçlar oluyormuş dedi. Hamileliğim boyunca hiç devlete gitmedim. Bebeğim düştükten sonra başka dr gittim o da özel. O daha pahalı. Benim için pahalı ucuz fark etmiyor yeter ki bilgili dr olsun. İşte vakumla kürtaj oldum. Parçalar kalmıştı ve artık kokmaya başlamışlardı. Şimdi ilaçlar falan alıyorum. İnşaAllah ikimizin de bebeği olurDevlet hastanesinde yaptiridm bende özele kontrole gdiyordum iğneleri devlette yaptım doğumunda
Benim normal doğum şeklinde oldu kürtaj olmadım suni sancı ilrle 5 saat sonra doğum kürtaj da olmadıDr özel hastanedeydi kontrole ben de özele gidiyordum. Ama bazı kan testlerim vardı. Onları devlette yaptırmak istedim Dr bana başka özel bir hastaneye gitmemi söyledi. Orada daha kesin sonuçlar oluyormuş dedi. Hamileliğim boyunca hiç devlete gitmedim. Bebeğim düştükten sonra başka dr gittim o da özel. O daha pahalı. Benim için pahalı ucuz fark etmiyor yeter ki bilgili dr olsun. İşte vakumla kürtaj oldum. Parçalar kalmıştı ve artık kokmaya başlamışlardı. Şimdi ilaçlar falan alıyorum. İnşaAllah ikimizin de bebeği olur
Ana sizin haftanız küçük bnm 29 haftalık tiBenim normal doğum şeklinde oldu kürtaj olmadım suni sancı ilrle 5 saat sonra doğum kürtaj da olmadı
Evet çok üzüldüm bu duruma. Daha sonra bebeğiniz oldu mu peki? Yoksa yeni mi oldu bu olay?Ana sizin haftanız küçük bnm 29 haftalık ti
Şimdi hamileyim bebeğim öleli 4 ay oldu 6 haftalık hamileyimEvet çok üzüldüm bu duruma. Daha sonra bebeğiniz oldu mu peki? Yoksa yeni mi oldu bu olay?
İnşaAllah sağ salim kucağınıza alırsınızŞimdi hamileyim bebeğim öleli 4 ay oldu 6 haftalık hamileyim
Bende negatifim esim pozitif ama benim kan grubum evlenirken yapilan testte pozitif cikmisti uyusmazlik gorunmedi 4. Haftada kanamam oldu yatis yapildi 7 kez lan aldilar enfeksiyon uzmani bile baktı kanimda sorun cikti alirken pozitif verirken negatif olarak sabitlendi kanamayi ona bagladilar 6. Haftada igne vurdular 28. Haftada yine vuruldum dogumdan sonra yine 3 kez vurdular toplamdaArkadaşlar merhaba.benim kan grubum negatif (-) eşiminkiyse pozitif (+) Ben 9 haftalık bebeğimi düşürdüm. 4 gün sonra kürtaj oldum. Kürtajdan 1 hafta sonra akrabalarım bana " snin kan grubun negatif iğne yapıldı mı?" Dediler? Ben de hayır dedim. Dr konuştum rvet kan uyuşmazlığı iğnesi almyap dedi. Ama düşükten 11 gün kürtajdan da 1 hafta sonra yapıldı. Ama bu iğneni ilk 3 günde yapılması gerekirmiş. Ben geç yaptırdım. Sizce sorun olur mu? Böyle olayla karşılaşan oldu mu?
İnşaAllah sağ salim kucağınıza alırsınızimslaah
Amin inslaahİnşaAllah sağ salim kucağınıza alırsınız
Ben 9 haftalık hamileliğim boyunca çok stress geçirdim. Çok sinirleniyordum. Ve rahimde gerginlik çıktı. Çok güçlü gerginlik göründü.Bende negatifim esim pozitif ama benim kan grubum evlenirken yapilan testte pozitif cikmisti uyusmazlik gorunmedi 4. Haftada kanamam oldu yatis yapildi 7 kez lan aldilar enfeksiyon uzmani bile baktı kanimda sorun cikti alirken pozitif verirken negatif olarak sabitlendi kanamayi ona bagladilar 6. Haftada igne vurdular 28. Haftada yine vuruldum dogumdan sonra yine 3 kez vurdular toplamda
Canım streste cok kötü ama gebelikteBen 9 haftalık hamileliğim boyunca çok stress geçirdim. Çok sinirleniyordum. Ve rahimde gerginlik çıktı. Çok güçlü gerginlik göründü.
O gerginlikte çocuğu atmaya çalışıyor. Azerbaycanda bu " hipertonus" " tonus" diye geçiyor. Rahim filmi çekildi ama dr sorun bulamadı. Belki de negatif kan olduğumu unutmuşdu bilemiyorum. Negatif kan olduğu için mi bebek düştü, yoksa tonustan dolayı mı oldu bilemedim. Dr bir sebep bulamadı zaten
Evet canım. 8 hafta ben ne stressler geçirdim Allah biliyor. Oldu bi kere geldi başıma.Canım streste cok kötü ama gebelikte
Çok geçmis olsun canimEvet canım. 8 hafta ben ne stressler geçirdim Allah biliyor. Oldu bi kere geldi başıma.