AciiiL 5 haftalik hamileyim. Doktorum premesis(folik asit) verdi sizce kullanayim mi

angelraaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2014
75
1
1
İstanbul
Merhaba kafam cok karisik..
Doktorum gecen hafta muayeneden sonra folik asit olarak premesis ilacini verdi. Ilacin recetesini okudugumda soyle yaziyor
Kalsiyum b12 vitamini b6 vitamini ve 400 mg folik asit ve mide bulantisini gecirici yaziyor.
Simdi ilaci aldin. 30 lira para verdim. Diger folik asit ilaclarinda kalsiyum ve bu gibi vitaminler olmadigi icin bu kadar pahaliymis.
Ailem boyle ilaclari kullanmami istemiyor.. acikcasi bende kullanmasam ne olur diyorum.
Esimin anneside benim annemde bize boyle seyler vermediler. Folik asit neymis dediler. Bu arada istanbulun göbeğinde oturuyoruz. Her iki annemde biri oğretmen emeklisi digeri avukat emeklisi. Yani cahil insanlar da degiller. Sadece midemiz bulandiginda mide bulanti ilaci alirdik. Doktorun verdiği dediler.
Yani bütün büyüklerimiz bizi bu ilaclari almadan dünyaya getirmisler.
Doktorum ilaci aliyormusun dedi. Baslayacagim dedim.. yani onlarda hakli. OBur yandan da doktorum al diyor ilacini. Sizce ne yapayim. Ilac cantamda bugun aldim. Ama icmedim.. sizce ne yapmaliyim...

tabi ki dr dediğini yap bende içtim folik asit bir şey olmaz hem faydalı bebek için

Doktorum gunde 2 kez ic dedi. Daha 5 haftalik hamileyim. Acaba cok erken mi diye tereddut ediyorum. Hem mide bulantilarim bile baslamadi henuz.. ic diyorsun sen ne zaman basladin ilac kullanmaya..

Folik asit mide bulantısı için değildir bebeğin beyin ve omirilik gelişimine yardımcı olmak içindir ben 17 haftalık bebeğimi folik asit eksikliğinden kaybettim saçmalama ve doktorunun dediğini dinle

Doktorum gunde 2 kez ic dedi. Daha 5 haftalik hamileyim. Acaba cok erken mi diye tereddut ediyorum. Hem mide bulantilarim bile baslamadi henuz.. ic diyorsun sen ne zaman basladin ilac kullanmaya..

canım folik asit hamile kalmadan bile içile biliyor yani bebek düşünenlere dr veriyor ben de hamile olduğumu öğrendiğimde doktora muayeneye gittiğimde verdi 4 haftalık falandım yani bebek daha iyi tutuna biliyor sana kullan bence.

Folik asitin bebeğe faydaları nelerdir?

Folik asit, bebek gelişimi için çok önemli olup, vücutta protein sentezi, hücre çoğalması ve kemik iliğinin görevini eksiksiz yerine getirmesi gibi işlevlerde bulunur.

Fetal büyüme ve gelişme, hızlı hücre bölünmesi ile karakterize bir dönemdir. DNA ve RNA üretimindeki kritik rolü nedeniyle, bu dönemde yeterli folik asit alımı son derece önemlidir.

Yapılan araştırmalar, hamilelikte yeterli miktarda folik asit alımının bebekte merkezi sinir sistemi anomalilerinin (sakatlıklar) görülme olasılığını anlamlı ölçüde azalttığını göstermektedir. Nöral tüp defekti adı verilen bu merkezi sinir sistemi anomalileri, değişik şekillerde ve derecelerde görülebilir. En basit formu olan spinabifida da omurgada küçük bir açıklık varken, en ileri form olan anensefalide bebeğin kafatası ve beyni gelişmez.

folik asit eskiden verilmiyordu evet ama yiyecekler bu kadar hormonlu,ilaçlı vs değildi.

dr a uyun netice de bu zararlı bir şey değil vitamin ve spina bifida gibi hastalıkları önlemede yardımcı.

Cnm banada doktorum folikasit olarak folio die bi ilac werdi bende 40 lira aldm vitamin destekliydi..ama kusmalar yüzündn toplasan 10 tane atmadim ..25.haftamdayim suan detayli ultrasonada girdim cok sükür bi sorunumuz yok..ilaci kullanmamamin bi yan etkisi yok bebegmde ama kusman falan yoksa kullan bunu sadece senin doktorun wermiyor hemen hemen butn hamileler iciyor..eger icin rahat dglse bol bol bulgur ye yurtdisinda folik asit yerine bulgur yemelerini öneriyolarmis hamilelere:)

Anladim tamam kullaniyorum bugun itibari ile ayni zamanda mide bulantim olursa onun icinde etkiliymis dr umla da konustum. Muhakak kullan dedi. Cvplariniz icin cok tesekkur ederim :)

Arkadaşım bir fizyoterapist olarak folik asidi düzenli olarak doktorunun dediği şekilde kullanmanı öneririm.Çünkü folik asit beyin ve omurilik gelişimi için son derece önemlidir ve günümüzde doğal beslenme dengesi bozulduğu için buna gerçekten ihtiyaç vardır.Takviye edilmediği takdirde ciddi sorunlarla karşılaşılabilme ihtimali vardır.

Benim birçok hastam annedeki folik asit yetersizliği sonucu Spina Bifida denilen hastalıkla mücadele ediyor.Spina Bifida bir omurilik kapanma defektidir yani omurilik kapanmaz ve sinirler oluşmaz, çocuk doğduğunda sırtında bir keseyle doğar ve acilen ameliyata alınır Sinirler doğuştan olmadığı veya eksik olduğu için de çocuk bağımsız yürüyemez, uzun yürüme cihazıyla hayatını sürdürür, mesane barsak kontrolü de olmaz, çocuk tuvaletini hissedemez

Ayrıca omurilik hamileliğin ilk 28 günü içinde kapanır bundan sonra ne kadar folik asit alınırsa alınsın bu sorun giderilmez yani aslolan hamilelik düşünülüyorsa hamilelikten 3 ay önce alınmaya başlanmasıdır.

folik asit ilaç değil vitamin. b grubu vitaminlerinden biri. insanların ilaç olarak görmesinden kaynaklanıyor problem sanırım. koyu yeşil yapraklı sebzelerde bolca bulunuyor ancak gebelikte folik asit ihtiyacı % 50 kadar bir oranda arttığı için normal besinlerle günlük olarak bu oranı karşılayamama durumu var. bunu da riske atmamak için kullanmak lazım çünkü eksikliğinde, allah korusun, diğer arkadaşların da belirttiği gibi bebeğin nöral tüp defekti denilen bir problemle doğma olasılığı mevcut. folik asitle ilgili çalışmalar 1990'ların sonunda yoğunlaştığı için annelerimiz bizleri doğurduğunda kullanmamış olabilir. bence annelerinize bunu söyleyin. gebelikten önceki 3 ay ve gebelikte ilk 3 ay kullanmak gerekiyor diye biliyorum.

Ben folik asiti hamileliğin başından beri düzenli kullanmama rağmen selafosel yüzünden bebeğimi kaybettim. Ve her dr düzenli kullandın mı dedi o yüzden gebe kalmadan bile şimdiden folik asit içiyorum sakın ihmal etme

folik asiti hamıle kalmadan 3 ay onceden başlıyorlar hamıle kalıncada 3 ay kullanıyorlar. ben hamıle kaldıktan sonra basladım hala ıcıyorum gunde 1

Folik asit gebelikte cok onemli. Muhakkak kullan aksatma sakin !

valla ben hamilelikten 3 ay önce başladım gebeliğin 3çayı bitene kadar. bu vitamin ve bebek için çok önemlii... kullanılması şart artık bunu vermeyen doktor yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…