Ben de çok korkuyordum evlilikten ve sizin söz ettiğiniz gibi, "büyü bozulur" "kaybetme korkusu ortadan kalkar" gibisinden saçma korkular da geliyordu aklıma, aynı zamanda şahit olduğum severek evlenip evliliği kötü biten örnekler de geliyordu aklıma. Benim eşim de beklenmedik bir anda teklif etti ve o anda sokak ortasında diz çökmüş olduğu için ben de evet dedim. Anında ailesini aradı, haber verdi çok sevindiler falan. 2 ay sonrasına da gün alındı. Ben kendimi kapana kısmış gibi hissettim. Seviyorum ama korkuyordum, kaçmayı bile hayal ettim. Şöyle söyleyim, seviyorsanız ve iyi anlaşıyorsanız "nikahta keramet var" sözü doğru. En azından toplum ve yasalar nezdinde bir "aile" oluyorsunuz. Bu da önemli ama büyü falan kaybolmadı, bizim iyi giden ilişkimizde hiçbir şey bozulmadığı gibi güzelleşti de. Ancak her ilişkinin dinamiği farklıdır. Bizde çocuk yoktu mesela, iki kişilik bir aileyiz. Evlilik kararında göz önüne alınması gereken çok faktör var. Bunları siz bileceksiniz. Zaten aynı evde yaşıyorsanız ortaya çıkabilecek sorunlar baştan belli olur zaten.