yegenim anasınıfına gidiyor.ve tabelalarda ne yazdığını sorarak,bilgisayar oyunlarındaki yazıları vs sorarak okumayı öğrendi.hatta dediğini yazabiliyorda.şimdi durum buyken yeğenim normal üstü bir zekaya mı sahip?delikafadulden yoksa bu normal bir durum mu?ablamlar hiç önemsemiyor ama ben çok sevindim.süper bişey bence.biz aralık gelse de çözsek şu okumayı diyorduk!!!:1shok:
benim bildiğim üstün zekalı çocuklar 3-4 yaşında okumayı kendiliğinden öğreniyor ama bence yiğeninde zeki bazen anne babanın çocuklarının üstün zekalı olduğunu öğrenmek iyi olmuyor bu sefer nasılsa üstün zekalı deyip ilgilenmiyorlar
Oğlumun ne zaman okumayı öğrendiğini bilmiyorum ama ben farkettiğimde 4 yaşındaydı. Sadece afiş vb değil herşeyi...Tek bir harf dahi öğretmemiştim.Rehberlik eğitim merkezine götürdüm.Orda birkaç saat boyunca test yapıp inceledikten sonra üstün zekalı olmadığını ancak üst sınırda olduğunu söylediler.Bu şu demekti ; iyi bir eğitimle iyi bir akademik gelecek.Şimdi 4. sınıf öğrencisi.Hala öğretmenlerimiz annesinin zeka testi yaptırmasını öneriyorlar :) Bu gurur verici.
Yeğenim anasınıfına gidiyor diyorsunuz ya , çok küçük değil aslında. Şimdi 1. sınıfa başlayan her sınıfta okumayı bilen birkaç çocuk oluyor.Zamane çocukları hızlı :) Tecrübelerimden yola çıkarak bence yeğeniniz üstün zekalı değil.Olsaydı eminim bunu sorgulamazdınız bile.Ne var ki zeki bir çocuk allah bağışlasın