Acaba ruh hastası mıyım?

lolalucy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2009
1.328
493
44
kıslar, saçlarımı hangi renge boyarsam boyayım sanki bana yakışmıyor gibi geliyor. uzun zamandır istediğim ama bir türlü elde edemediğim rengi sonunda buldum boyadım ama şimdi acaba ten rengime yakışmıyor mu? yazın bronzlaşınca yakışmazsa nolacak diye saçma sapan düşünceler içerisindeyim. devamlı saçlarımla uğraşıyorum. bir gün elimde kalıcak hepsi. eşimle aramızda herhangi bir problem yok çok şükür. çalışma hayatına alışkın biriydim ama doğumdan sonra çocuğumu kendim büyütmeye karar verdim ve şu an 2,5 yaşında. evde olmak bunlatıyor beni ondan mı acaba bu durum? ne yapmalıyım bana yardım edin.....

bir de ev işleri yapmaktan nefret ediyorum. oğlum ortalığı çok dağıtıyor. devamlı toplamaktan helak oldum. toplamasam ipin ucu kaçıyor. ev işi yapmak istemiyorum ama yapmak zorundayım çünkü beni rahatsız ediyor evin bu hali... bu durumlar beni bunalıma sokmuş olabilir mi acaba? ne yapmalıyım?

Ben sizin sac bolumunde birkac fotonuzu gordum, hem acik hem koyu modeller de size yakismisti. Bosuna telaslaniyorsunuz:) Bence sizin bu durumunuz gecici. Zaman gectikce saclariniza odaklanmaniz da gececek.
Ben de birseyleri kafama takinca muhakkak yapiyorum, dogru da olsa yanlis da olsa. Saclarimi bir cesaret kendim kesmistim, ve siyah renkte kurtulmak icin baya cabaladim, sac acici filan kullandim. Sonra yine boyadim. Tekrar boyamayi dusundum, bir kac kere yeltendim ama artik yiprandiklari icin kendimi o an frenledim. Zamanla da unuttum, saclarimi dinlendiriyorum..Ve eskisi gibi aklima gelmiyor artik.
Bence saclariniz size yakisiyor. Gunesten teniniz bronzlasirken saclarinizin rengi de acilacaktir zaten.

vallaha aynı şeyi düşünmedim değil. hatta saçlarım sarıydı. yıprandı v.s. diye rengini koyulaştırıp artık öyle kullanayım dedim.hayatımın önemli bir bölümünü koyu renk saçla geçirmiş olmama rağmen koyu renk yakışmıyor gibi geliyor. tekrar açsam saç kalmayacak. zaten çok koyu diye bir miktar açtım rengini. koyu kestaneden açık kahve tonlarına getirdim ama gene beğenmiyorum.

acaba tekrar çalışmaya başlasam faydası olur mu? çocuğum arkadaş arıyor ama yine de kreşe vermek için erken mi diye düşünüyorum.

Ben sizin sac bolumunde birkac fotonuzu gordum, hem acik hem koyu modeller de size yakismisti. Bosuna telaslaniyorsunuz:) Bence sizin bu durumunuz gecici. Zaman gectikce saclariniza odaklanmaniz da gececek.
Ben de birseyleri kafama takinca muhakkak yapiyorum, dogru da olsa yanlis da olsa. Saclarimi bir cesaret kendim kesmistim, ve siyah renkte kurtulmak icin baya cabaladim, sac acici filan kullandim. Sonra yine boyadim. Tekrar boyamayi dusundum, bir kac kere yeltendim ama artik yiprandiklari icin kendimi o an frenledim. Zamanla da unuttum, saclarimi dinlendiriyorum..Ve eskisi gibi aklima gelmiyor artik.
Bence saclariniz size yakisiyor. Gunesten teniniz bronzlasirken saclarinizin rengi de acilacaktir zaten.

teşekkür ederim. yani umarım böyle yapabilirim. kendime kızdığım için zaten ne olursa olsun en azından 6 ay saç boyamın rengini değiştirmemeye ve bu süre zarfında saçlarıma bakım yapmaya adayacağım kendimi. umarım başarırım. ama doktora gitmeli miyim bilemiyorum.

bir de ev işleri yapmaktan nefret ediyorum. oğlum ortalığı çok dağıtıyor. devamlı toplamaktan helak oldum. toplamasam ipin ucu kaçıyor. ev işi yapmak istemiyorum ama yapmak zorundayım çünkü beni rahatsız ediyor evin bu hali... bu durumlar beni bunalıma sokmuş olabilir mi acaba? ne yapmalıyım?

keşke bir evladımız olsada ortalığı dağıtsa..elinizde olanın kıymetini bilin empati kurun biraz..bence sizin sorununuz saçlarınız değil kendiniz psikolojiniz dağınık ne kadar evi toplarsanız toplayın sizin kendi dağınıklığınız değişmiyor değilmi

hayır canım ruh hastası değilsin tabiki de opuyorumnanaktan
senin durumun evde sıkılmaktan bunalmaktan oluşan bir obsesif kompulsif bozukluk,yani takıntı. ona benzettim ben. herkes değişik birşeye takar sende saçlarına takmışsın.bende bu rahatsızlığı geçirdim ondan biliyorum. önemli bir rahatsızlık değil seninki şu an. ama dikkat et ilerlemesin devamlı meşguliyetler bulmaya çalış kendine, çok rahatsız hissedersende bir uzmanla görüşürsün
sağlıklı günler dilerim kaydirigubbakcemile5

keşke bir evladımız olsada ortalığı dağıtsa..elinizde olanın kıymetini bilin empati kurun biraz..bence sizin sorununuz saçlarınız değil kendiniz psikolojiniz dağınık ne kadar evi toplarsanız toplayın sizin kendi dağınıklığınız değişmiyor değilmi

kesinlikle çok haklısın canım. bunu ben de hep düşünüyorum aslında ama elimde değil.

hayır canım ruh hastası değilsin tabiki de opuyorumnanaktan
senin durumun evde sıkılmaktan bunalmaktan oluşan bir obsesif kompulsif bozukluk,yani takıntı. ona benzettim ben. herkes değişik birşeye takar sende saçlarına takmışsın.bende bu rahatsızlığı geçirdim ondan biliyorum. önemli bir rahatsızlık değil seninki şu an. ama dikkat et ilerlemesin devamlı meşguliyetler bulmaya çalış kendine, çok rahatsız hissedersende bir uzmanla görüşürsün
sağlıklı günler dilerim kaydirigubbakcemile5

evet aslında obsesif bozukluk tanısı koyulmuştu bana daha önce. ilaç kullandım. şimdi bırakma aşamasındayım ilacı ama uzun zamandır doktora gitmedim. ben ilacı tamamen bırakıp terapi yoluyla çözmek istiyorum işi. ama galiba doktora yine gitmem gerekecek.

herkese çok teşekkürler kızlar...

evet aslında obsesif bozukluk tanısı koyulmuştu bana daha önce. ilaç kullandım. şimdi bırakma aşamasındayım ilacı ama uzun zamandır doktora gitmedim. ben ilacı tamamen bırakıp terapi yoluyla çözmek istiyorum işi. ama galiba doktora yine gitmem gerekecek.

herkese çok teşekkürler kızlar...

o zaman sıkıntıdan bunalmaktan rahatsızlığın nüksetmiş yada nüksetmek üzere canım, doktorunla tekrar görüşsen iyi olur. :enbuyukkk:

ha bu arada eğer avatarındaki sensen, görebildiğim kadarıyla göz rengin saç rengin ten rengin gayet birbiriyle uyum içerisindee kaydirigubbakcemile5

bende en ufak bir streste saçıma sararım .........bu huyumdan nefret ediyorum....saçımı yaka yaka boyadan kel kalıcam o olucak ama kendime engel olamıyorum ..

X