acaba düşündüğüm şeyi yapsam altından kalkabılır mıyım ?

Su durumda kıdem tazmınatı alırsın.
ıhbar tazmınatı alabılmen ıcın ıse, sana cıkısını haber vermemelerı gerekıyor.
Yanı dıyelım kı bugun sana cıkısını vereceklerını soyledıler ve ıslemlerı hemen bugun yaptılar.
O vakıt ıhbar tazmınatına hak kazanırsın.
Fakat sana 6 hafta once haber verdıler ıse, ıhbar odemek durumunda degıller.
Cunku ıhbar; onceden bılgı vermeden ısten cıkartma durumunda kazanılan bır haktır.
6 haftalık surec olmasının nedenı: senın 1,5 yılı askın suredır o ısyerınde calısıyor olmandır.
Ihbar suresı normalde 2 haftadan baslar ve maksımum 8 haftaya cıkar.

Lınkte gereklı yere brut maasını yazmalısın.
Varsa yıllık ıkramıye v.s. de yazmayı unutma.

anladım canım cok sagol verdıgın bılgıler için

hesaplamada erılen bayram harçlıklarını falan yazmam gereken bır yer var mı ikramıyemı oluyorkı onlar sanmam ama

anladım canım cok sagol verdıgın bılgıler için

hesaplamada erılen bayram harçlıklarını falan yazmam gereken bır yer var mı ikramıyemı oluyorkı onlar sanmam ama

Rıca ederım.

ıkramıye; tutarı bellı olan ve onceden verilecegı vaad edilmis bir ek ucret seklidir. Gerek ikramiye gerekse prim vb odemeler ucret hükmündedir. SSK açısından ödendıgı aydakı aylık ucretle birlesır.

Yanı ıs yerınızde verılen bayram harclıkları bu kosullara sahıp ıse evet ıkramıye ucretı olarak hesaplayabılırsın.

yasemin hemen git kursa kaydını yaptır ve bir an önce o derslerden kurtul. mezun ol. yarın bir gün çocuk olduktan sonra dersleri vermen daha zor olur.
sen muhasebecisin madem az çok haklarını biliyordundur zaten.
hiç bir işveren seni hamile olduğun için işten çıkartamaz. öyle birşey oldu diyelim anında iş mahkemesine gidip dava açıyorsun ve genelde iş mahkemeleri çalışanı haklı bulur. çıkan karar ya işe iaden ya da normal tazminatının yanında ödenecek ekstra bir tazminat hakkıdır. ki burada tercih sana kalır.

normal şartlada doğumdan önce 8, doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere doğum iznin var ama sen kendini iyi hissedersen ve doktorun rapor verirse doğuma 3hafta kalana kadar çalışabilirsin.
toplam 16 haftalık iznin süresince işveren sana normal maaşını ödemek zorundadır. bu süre sonunnda istersen 6 ay daha izin kullanma hakkın var. bu sürede ücretsiz izin yapıyorsun. maaşın ödenmiyor.
ayrıca doğumdan sonra sgkya başvurunca doğum ve süt parası adı altında bir para veriyor devlet sana. bu para ssk nın yatırıldığı tutar üzerinden hesaplanıyor.

olduki işveren seni bir şekilde işten çıkardı kendince haklı bir sebep göstererek, o zaman kısem ve ihbar tazminatı öder sana.
kıdem tazminatı çalıştığın her yıl için son aldığın maaşın kadardır.
ihbar tazminatı 2 yıldır çalıştığın için 6haftalık maaşın kadarını alırsın.

ama bence şimdi derslerine ve hamileliğine odaklan işten çıkartılırsam diye düşünme. sonuçta muhasebeciyim diyorsun, her yerde çok rahat iş bulabilme şansın var.

neden işten çıkartsınlar ki canım..
benim bildiğim son iki ay ve doğumdan sonra 2 ay ücretli izinlisin. maaşını ssk dan alacaksın 4 ayın sonunda. bu 4 ay düzenli maaş yok toplu alıyorsun.
sonrasında 6 ay da ücretsiz izin hakkın var. kullan hepsini..
bu sırada derslerine de çalışırsın..

lütfen ihmal etme. bak ben yapamam diye doktora mülakatına gitmedim. gidenlerin hepsini almışlar. o kadar üzüldüm ki..
pişman olursun sonra. elinden geleni yap.

Size bir örnek vereyim yapıp yapamayacağınıza siz karar verin.
Eşim üni. sınavına üç kez giriyor kazanamıyor.
Dördüncüye eşimi gaza getirmek için k.validem de onunla beraber giriyor.
Yaşı 37 ve 8.sınıfta bir oğlu daha var.
Neyse kazanıyor ve çalışarak, eviyle uğraşarak okulunu bitiriyor.
3. sınıftan itibaren ben de şahidim nasıl çalıştığına.
Yetinmedi mali müşavirlik sınavlarına girdi.
Onları da kursa falan gitmeden geçti.
Şimdi odaya bağlı bir serbest mali müşavir.
Kırk yaşından sonra diplomasını aldı.
Mükellefleri var.
Şu ara bilir kişi olabilmek için çalışıyor.
Ben bu azmi, isteği, yoğunluğa rağmen başarıyı gördükten sonra yapılmayacak bir şey olmadığını düşünüyorum.
Gerisi size ve azminize kalmış...

X