acaba düşündüğüm şeyi yapsam altından kalkabılır mıyım ?

Bana bir is lazim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2011
1.785
43
kızlar gunaydın hepınıze

sormak ıstedıgım bır sey var hepınıze ....

ben 2 aylık evlıyım ve yaklasık 2 aylık hamileyım doguma Allah ızın verırse daha 7 ay var eşimle gayet huzurluyum ufak tefek tartışmalarımız olmasına ragmen kı bu bır elın parmaklarını gecmedı eşimi cok sevıyor ve sevıldıgımı hıssedıyorum eee şimdi sorun ne dıyceksınız ?

Sorun benım yapmak ısteyıpte yarıda bıraktıklarım açık öğretım fakultesı 4 sınıftayım ve 4 dersım kaldı onlarıda verırsem mezun olucam ama hepsı sayısal ve benım kafam basmıyor evimde her işime yetişebılıyorum eşim 12 saat çalışıyor ve 24 saat evde bende özel bır fırmada muhasebecıyım doguma kadar calısmayı düşünuyorum Allah izin verırse eşim devlette ben özeldeyım özet gectıkten sonra sormak ıstedıgım şu yaşım daha 24 bebegım dogunca yardım edıcek annem var eşim var çok şükür sizce ben bu şartlar altında derslerımı vermek için son bır şans verıp kendımı kursa yazdırıp uzerımdekı bu yükten kurtulabılır mıyım

bir diğer şeyde özelde çalıştıgım için herkes gibi işten çıkartılma korkularım var benımde hamılelık ten dolayı eger böyle bir şey olursa haklarım ne 2 senedır bu fırmada çalışıyorum ( tazminat doğum parası işsizlik maaşı.... vs )

Şimdiden çok teşekkürler

kesinlikle derslerini vermelisin.4 ders için yarım bırakılır mı hiç? Azmettikten sonra elbet yaparsın.
Hamilelikten dolayı işten neden çıkaracaklar ki,özelde çalışıp doğmdan sonra dönen çok kişi tanıyorum.Ama sen ne yap et mezun ol,sonradan keşke dememek için en azından.

arkadaşa harfiyen katılıyorum hem çıkarsalar ne olucak ki durumunuz iyi değilmi ama bilen varsa yazsın bende hamile kalırsam haklarımı bilmek isterim

kesinlikle derslerini vermelisin.4 ders için yarım bırakılır mı hiç? Azmettikten sonra elbet yaparsın.
Hamilelikten dolayı işten neden çıkaracaklar ki,özelde çalışıp doğmdan sonra dönen çok kişi tanıyorum.Ama sen ne yap et mezun ol,sonradan keşke dememek için en azından.

evet ama korkuyorum acaba yapabılır mıyım acaba olur mu 2 ay önce olsa kendıme acayıp güvenırdım bu konularda dersler verılıcek kpss ye hazırlanılcak ama şimdi geri çekılme yaşıyorum sankı

iş yerındende yerıne dogum sonrası ıcın 4 aylıgına bırını buluruz 4 ay sonra tekrar döner başlarsın dedıler ama bılmıyorum ne kadar dogru guvenemıyorum kımseye

kendine güven,eminim yaparsın.En azından denedim dersin.Yaşın da genç,niye bu karamsarlık? Mezun olan o kadar çok kişi var ki,niye biri de sen olmayasın?
İş yeri söylemiş gelirsin diye zaten,aceba kandırıyorlar mı diye şimdiden kendini yeme,o gün gelsin öğreneceksin zaten.Şimdi gece gündüz düşünsen de eline bir şey geçmez.Ama haklarını öğren tabii.
Bu arada inşallah sağlıklı,güzel,akıllı bir evladın olur.

Düşündüğünü çok kolay yaparsın,4 ders nedir ki...Seninle aynı durumdaki bir yakınım yüksek lisansını tamamladı,doktorasına başladı bebeği büyürken ingilizce doktora sınavını ve tezini verdi..hemde çalışıyordu.Yeterki destekçi eşin ve ailen olsun...en önemliside karamsar olma umudunu koru ben yaparım demelisin.Yasal haklarını ilgili sayfalardan arama yaparak öğrenebilirsin

kendine güven,eminim yaparsın.En azından denedim dersin.Yaşın da genç,niye bu karamsarlık? Mezun olan o kadar çok kişi var ki,niye biri de sen olmayasın?
İş yeri söylemiş gelirsin diye zaten,aceba kandırıyorlar mı diye şimdiden kendini yeme,o gün gelsin öğreneceksin zaten.Şimdi gece gündüz düşünsen de eline bir şey geçmez.Ama haklarını öğren tabii.
Bu arada inşallah sağlıklı,güzel,akıllı bir evladın olur.

amin inşallah Allah bana saglıklı sıhhatlı eli ayagı düzğün hayırlı bır evlat verır

pekı patron bana dedıkı senı cıkartıcaz işten benım bu durumda haklarım neler acaba ?

Düşündüğünü çok kolay yaparsın,4 ders nedir ki...Seninle aynı durumdaki bir yakınım yüksek lisansını tamamladı,doktorasına başladı bebeği büyürken ingilizce doktora sınavını ve tezini verdi..hemde çalışıyordu.Yeterki destekçi eşin ve ailen olsun...en önemliside karamsar olma umudunu koru ben yaparım demelisin.Yasal haklarını ilgili sayfalardan arama yaparak öğrenebilirsin

teşekkürler
inşallah bende o yakınınız kadar olmasamda şu derslerımden kurtulabılırım :KK31:

ilk önce evin içerisinde ufak tefek tartışmalar olur zaten. birde siz hemen hamile kaldığınız için daha evliliğe alışamadan anneliğe alışmak zorundasınız bu size zorlukalr getirebilir hazırlıklı olun. sana ayrdımcı bir ailen varmış ne güzel. bence şöyle olurmu böyle olurmu diye düşünmektense kalan 4 dersini şimdiden vermeye çalış. işyerinden çıkartabilirler ama tazminat vermek zorundalar bu yüzden sizi istifaya zorlayabilirler. çalıştığınız kişileri siz daha iyi biliyorsunuz sonuçta. durumunuz iyiyse nasıl olsa özeldesiniz doğuma kadar çalış sonrasında bir süre bebeğine ayır zamanını derim o esnadada kpssye felan girersin bakarsın atanırsın.

ilk önce evin içerisinde ufak tefek tartışmalar olur zaten. birde siz hemen hamile kaldığınız için daha evliliğe alışamadan anneliğe alışmak zorundasınız bu size zorlukalr getirebilir hazırlıklı olun. sana ayrdımcı bir ailen varmış ne güzel. bence şöyle olurmu böyle olurmu diye düşünmektense kalan 4 dersini şimdiden vermeye çalış. işyerinden çıkartabilirler ama tazminat vermek zorundalar bu yüzden sizi istifaya zorlayabilirler. çalıştığınız kişileri siz daha iyi biliyorsunuz sonuçta. durumunuz iyiyse nasıl olsa özeldesiniz doğuma kadar çalış sonrasında bir süre bebeğine ayır zamanını derim o esnadada kpssye felan girersin bakarsın atanırsın.

evet aile yönunden şanslıyım

bebek gelınceye kadar derslerımı versem 2012 yılındada kpss basvurmayı dusunuyorum ama şuan sadece düşünmekle kalıyorum gıbıme geldıgı ıcın yazdım buraya :KK52:

en kötü ihtimal doğum sonrası istifaya zorlarlar seni. ama bence istifa etmezsen çıkışını alırsın ve işkurdan 6 ay işsizlik maaşı alırsın bu arada işkur sana uygun iş arar. okulunu da mutlaka bitirmeye çalış canım. bebeğin nasıl olsa doğar büyür bi şekilde. yanında aile desteğin de var.

amin inşallah Allah bana saglıklı sıhhatlı eli ayagı düzğün hayırlı bır evlat verır

pekı patron bana dedıkı senı cıkartıcaz işten benım bu durumda haklarım neler acaba ?

patronunuz hamilesin diye işten çıkartamaz. başka bişeyi bahane edip çıkartırsa bile 2 yıldır çalıştığınız için, 2 yıllık tazminat almaya hak kazanırsınız. işten çıktıktan sonra da işsizlik maaşı için başvurabilirsiniz.
doğum izni olarak ayrılırsanız zaten doğum parası alınıyo diye biliyorum.

yani şimdi şöyle mi oluyor

patron bana artık senınle calışmak ıstemıyorum dedı işten cıkardı ben

kıdem tazmınatı

6 ay işsizlik maaşı

bide doğum parasımı alıcam

bunları nıye soruyorum dersenız kursa yazılıcam bu dersler için çıkartmazlarsa sorun olmaz ama çıkartırlarsa baya kötü olur benım için her sey

dogum parası ıcın 7. aya kadar calısmam mı lazım ?

Oncelıkle evlılıgın ve bebegın hayırlı olsun.
Saglıkla kucagına alırsın ınsallah bebegını.

Tazmınat olarak, hem ıhbar hemde kıdem tazmınatı alırsın.
Ayrıca kullanmadıysan yıllık ızın ucretını de alırsın.

Bunu hesaplamak ıcın bu adrese gıderek; Kıdem ve İhbar Tazminatı Hesaplaması gereklı yerlerı dogru sekılde doldurursan, ne kadar tazmınat alacagını hesaplayabılırsın.

Yalnız ıse gırıs tarıhın o ıse gırıste sgk nın baslatıldıgı tarıh olmalı.
Cıkıs tarıhın ıse; ısıne son verılecek tarıh (burada tahmın yurutebılırsın)
Zaten ıkı yılı tam olarak doldurduysan bır kac gun hatta haftanın onemı yoktur.
Donemler 6 aylık surece baglıdır cunku.

Dogum ucretı alabılmen ıcın bır ıste calısıyor olman lazım yada 32. haftadan sonra dogum ıznıne ayrılman lazım.
Doktor raporu ıle.
Bu surecten once cıkarılırsan bıldıgım kadarı ıle dogum ucretı alamazsın.

ıssızlık ucretı ise;
eger son 3 yılda 600 guın prımın varsa 180 gun (6 ay)
900 gun prımın varsa 240 gun
1080 gun ve fazlası ıse 300 gun ıssızlık maası alırsın.
ıssızlık maası: Maas bordronda gorunen net ucret uzerınden hesaplanır.

ınsallah hakkında hayırlısı olur.

Hamileyken işten çıkartmaları mümkün değil, mahkemeye versen çatır çatır tazminat ödemek durumunda kalırlar, için rahat olsun, hiçbir işveren kolay kolay göze almaz bu durumu. Otur derslerine çalış, kesinlikle ver o 4 dersi de.. Doğurduktan sonra zor gelebilir ancak mutlaka vermelisin, üniversite diploması çok çok önemli... Sen doğurup işe dönene kadar olur 3 sene, seni işten çıkarmak isteseler bile üzerinden bir 6 ay daha zaman geçer, 3,5 senelik tazminatınla gidersin gidersen...

Hamileyken işten çıkartmaları mümkün değil, mahkemeye versen çatır çatır tazminat ödemek durumunda kalırlar, için rahat olsun, hiçbir işveren kolay kolay göze almaz bu durumu. Otur derslerine çalış, kesinlikle ver o 4 dersi de.. Doğurduktan sonra zor gelebilir ancak mutlaka vermelisin, üniversite diploması çok çok önemli... Sen doğurup işe dönene kadar olur 3 sene, seni işten çıkarmak isteseler bile üzerinden bir 6 ay daha zaman geçer, 3,5 senelik tazminatınla gidersin gidersen...

Mumkun.
Tazmınatını verır ve cıkarır.
Tazmınatı bır cok fırma cıkısını verdıgı her calısanına odedıgı ıcın, bu caydırıcı bır nıtelık olamaz.
Sadece doktor raporu ıle dogum ıznıne ayrıldıgında ısveren cıkıs yapamaz.
Rapor sonuna kadar...

Oncelıkle evlılıgın ve bebegın hayırlı olsun.
Saglıkla kucagına alırsın ınsallah bebegını.

Tazmınat olarak, hem ıhbar hemde kıdem tazmınatı alırsın.
Ayrıca kullanmadıysan yıllık ızın ucretını de alırsın.

Bunu hesaplamak ıcın bu adrese gıderek; Kıdem ve İhbar Tazminatı Hesaplaması gereklı yerlerı dogru sekılde doldurursan, ne kadar tazmınat alacagını hesaplayabılırsın.

Yalnız ıse gırıs tarıhın o ıse gırıste sgk nın baslatıldıgı tarıh olmalı.
Cıkıs tarıhın ıse; ısıne son verılecek tarıh (burada tahmın yurutebılırsın)
Zaten ıkı yılı tam olarak doldurduysan bır kac gun hatta haftanın onemı yoktur.
Donemler 6 aylık surece baglıdır cunku.

Dogum ucretı alabılmen ıcın bır ıste calısıyor olman lazım yada 32. haftadan sonra dogum ıznıne ayrılman lazım.
Doktor raporu ıle.
Bu surecten once cıkarılırsan bıldıgım kadarı ıle dogum ucretı alamazsın.

ıssızlık ucretı ise;
eger son 3 yılda 600 guın prımın varsa 180 gun (6 ay)
900 gun prımın varsa 240 gun
1080 gun ve fazlası ıse 300 gun ıssızlık maası alırsın.
ıssızlık maası: Maas bordronda gorunen net ucret uzerınden hesaplanır.

ınsallah hakkında hayırlısı olur.

sadece tazminat mı alabılıyorum yoksa hem tazminat hem ihbar mı

bide verdiğin linkten bunları hesaplarken brüt maaşımı net maaşımımı yazıp hesaplıycam :KK31:

sadece tazminat mı alabılıyorum yoksa hem tazminat hem ihbar mı

bide verdiğin linkten bunları hesaplarken brüt maaşımı net maaşımımı yazıp hesaplıycam :KK31:

Su durumda kıdem tazmınatı alırsın.
ıhbar tazmınatı alabılmen ıcın ıse, sana cıkısını haber vermemelerı gerekıyor.
Yanı dıyelım kı bugun sana cıkısını vereceklerını soyledıler ve ıslemlerı hemen bugun yaptılar.
O vakıt ıhbar tazmınatına hak kazanırsın.
Fakat sana 6 hafta once haber verdıler ıse, ıhbar odemek durumunda degıller.
Cunku ıhbar; onceden bılgı vermeden ısten cıkartma durumunda kazanılan bır haktır.
6 haftalık surec olmasının nedenı: senın 1,5 yılı askın suredır o ısyerınde calısıyor olmandır.
Ihbar suresı normalde 2 haftadan baslar ve maksımum 8 haftaya cıkar.

Lınkte gereklı yere brut maasını yazmalısın.
Varsa yıllık ıkramıye v.s. de yazmayı unutma.

merhaba canım işten ayrılmak istersen ihbar ve tazminat alamazsın anacak anlaşmalı ayrılırsna bir ihtimal ama sanmıyorum vermezler. İşten çıkaırlırsan ihbar tazminatı ve kıdem tazminatı alırsın. ama uzun süreli bir çalışma olmadığı için çok fazla birşey olmaz ama

X