Zor bir durum gerçekten de, Allah yardımıcınız olsun, babanızın tepkisinden çekiniyorsanız muhtemelen babanızın bu duruma olumsuz bir tepki göstereceğini biliyorsunuzdur, babanızın karakterini ve böyle bir duruma tepkisinin ne olacağını (ki tanıdığım çoğu baba,kendi babam da dahil olumsuz bir tepki gösterir) az çok tahmin edebiliyorsunuzdur. Arada çocuk olmasa bile aileler kendi çocuklarının ilk evliliğinde daha önce başından evlilik geçmemiş birini istiyor genelde. Ama böyle evlilikler elbette var.
Önemli olan babanızın tepkisi gibi görünmekle birlikte bu evlilik konusunda sizi düşündüren daha çok eski eş ve çocuk gibi sanki. Babanızın tepkisini bir şekilde yumuşatabilirsiniz, en fazla biraz dargın kalır sonra yine barışırsınız ancak ortada çocuk olduğu sürece eski eş de bir miktar hayatınızda olacak demektir. Sadece maddi anlamda demiyorum, çocuk küçük olduğu için belki şimdilik sadece hastalığında gidip bakması gerekecek,haftada bir gün görüştüğünde yetecek ama çocuk ergenliğe girdiğinde,yaşadığı sıkıntılar olduğunda eski eşiyle görüşmek zorunda kalabilir. Örnek vermek gerekirse mesela çocuk okula gidecek bir yıl sonu gösterisine anne baba olarak gitmeleri gerekecek, veya okulda sorun yaşadığında hem anne hem baba çağrılacak. Sadece maddi ihtiyaçlarını karşılamanın yada haftada bir gün görüşmenin yetmeyeceği zamanlar illa ki olacak. Bunlara dayanabilmek herkesin yapabileceği şeyler değil, büyük konuşmak istemem ama ben yapamazdım örneğin. Ben kıskanırdım ve tahammül edemeyebilirdim. Sizi tanımıyorum, umarım kırıcı olmamıştır söylediklerim, inşallah hakkınızda en hayırılısı neyse o olur,sağlık ve sevgiyle kalın