Açık teknik mi ? yoksa kapalı teknik mi ? Daha iyi sonuç verir.

Burun estetiğinde açık teknik mi ? yoksa kapalı teknik mi ? Daha iyi sonuç verir.

  • Açık teknik

    OY: 9 52,9%
  • Kapalı teknik

    OY: 8 47,1%

  • Ankete Katılan
    17

Kazen

Yönetim
Administrator
14 Kasım 2001
21.330
2
69.487
1.623
Son günlerde burun estetiğinde açık teknik, kapalı teknik aldı başını gitti. Sizin tercihiniz hangisi ? hangi teknik uygulandığından sizce daha başarılı sonuçlar alındığını gözlemlediniz ?



Burun ameliyatı olmak isteyenlerin sıkça sorduğu 'Açık teknik mi yoksa kapalı teknik mi daha iyi sonuç verir ?' sorusu için "Kapalı teknikte, burun ucundaki şişlikler daha çabuk inmektedir. Açık teknikle ameliyat yapmak ise daha kolaydır" ...

Burun estetiğinde açık mı yoksa kapalı cerrahi mi yapılmalı ?

Açık burun ameliyatında, burun deliklerinin ortasındaki deri kesilir ve burun derisi, burun iskeleti üzerinden sıyrıldıktan sonra ameliyat, burun anatomisini oluşturan yapılar görülerek gerçekleştirilir. Kapalı teknikte ise bu kesi yoktur. Tüm ameliyat, burun deliklerinin içinden yapılır. İki ameliyat tekniği de birbirinden çok farklı strateji gerektirmektedir. Her iki tekniğin de ayrı bir eğitim süreci vardır.

Hangisi daha zor?

Kapalı ameliyat yapan bir cerrahın ne yaptığını yanındaki asistanı bile göremez. Yani kapalı ameliyatı öğrenmek, açık ameliyata göre daha zordur. Ancak kapalı teknikte, burun ucunda minimum hasar oluştuğu için burun ucundaki şişlikler daha çabuk inmektedir.

Peki açık ameliyatın faydaları var mıdır ?

Açık ameliyat, öğrenmesi daha kolay bir tekniktir ve cilt kaldırıldığı için yapmak daha kolaydır. Açık ve kapalı teknik arasında ameliyat süresi bakımından büyük fark yok. Ancak öğrenmesi ve yönetmesi daha kolay olduğu için günümüzde açık ameliyat, kapalı ameliyata göre daha çok yapılıyor. Son yıllarda sadece kapalı ameliyat yapanlar, açık ameliyata göre sonucun iyi olmadığını söylemektedir. Ancak, iyi cerrahların kapalı teknikle yaptığı ameliyatlar, halen çok iyi çalışan bir yöntemdir. Açık teknik, uzun süren şişlik ve burun altındaki yara izine rağmen nispeten daha kontrollüdür. Kapalı tekniği yapması ve kontrolü zordur. Ancak şişlikler daha çabuk inmekte, cilt değişiklikleri daha az olmaktadır.

KAPALININ AVANTAJI VAR

Neden hâlâ kapalı yöntemle ameliyat yapılıyor ?

Kapalı ameliyat görmeden yapılan ameliyattır. Kontur çizgileriyle burnu değerlendirmek, cilt altındaki kıkırdakları görmemizi sağlar. İyi muayene ile problemi çok iyi belirlemek mümkündür. Ancak bazı hastalarda, kapalı teknik artık yetersiz kalmakta ve açık teknik daha iyi sonuç vermektedir. Burun ucunda ciddi şekil bozukluğu varsa, daha önce yapılmış ameliyatlar nedeniyle asimetriler meydana gelmişse açık teknik tercih edilmektedir. Burun ucu çok güzel olan bir hastanın, burun ucunu bir miktar hareket ettirmek yeterli olduğunda açık tekniğe ihtiyaç kalmamaktadır.

Son dönemde açık mı yoksa kapalı teknik mi daha çok kullanılıyor ?

Her ikisi de. Ancak son dönemde açık teknik daha çok tercih ediliyor diye, kapalı teknikler terk ediliyormuş havası yaratılmamalı. İyi sonuca ulaşmak için gerekiyorsa, açık teknik tercih edilmeli. Bazı burunlarda ise kapalı tekniğin çabuk iyileşme avantajından yararlanılmalı

DAR, UFAK VE OYUK BURUNLAR ARTIK BAŞARISIZ SAYILIYOR

BURUN ESTETİĞİNDE YENİ TRENDLER NELER ?

Bu yıl nasıl burunlar daha moda? Dar, ince, ucu çok kalkık, üstü çok oyulmuş burunlar geçmişte kaldı. Son yıllarda dünyadaki trend de bu yönde... Bizim için ideal olan, dışarıdan bakıldığında çok güzel görünmesine rağmen, estetik olduğu anlaşılmayan burunlar... Hastalarımız da dar ve ufak görünen, oyuk burunları istemiyor. Hekimler olarak biz bu tür burunları başarısızlık olarak adlandırıyoruz. Çünkü bu tip burunlar, hem kötü bir görünüme hem de nefes problemlerine neden olabiliyor.

HER MEVSİM YAPILIR

Hiç iz kalmadan dışarıdan bakıldığında asla belli olmayacak burun ameliyatı yapılabilir mi ?

Estetik cerrahide operasyonlar sonrası 'iz kalmıyor' denmesinin nedeni izlerin gizlenmesidir. Meme operasyonlarında uygulama meme altından açılarak, yüz germede kulak önü ya da saç diplerinden girilerek yapıldığı için iz yokmuş gibi görünür. Tüm cerrahi girişimlerde erken dönemde kesi bölgeleri; kırmızı, sert ve kabarık görünür. Yara iyileşme sürecinde izler yavaş yavaş azalır.

Burun ameliyatlarından sonra en büyük problem morluklar... Bunlar azaltılabildi mi?

Burun ameliyatı sonrası erken dönemde göz kapağında ve yüzde beliren şişlikler ve morluklar eskiye nazaran daha az olmakla birlikte yine de görülebilir. Bu şişlikler, ilk iki gün artabilir. Ancak bir hafta içinde ciddi anlamda azalacaktır. Yüz bölgesinde ameliyat sonrası morluklar oluşmuşsa, iyileşme döneminin kısa olması için hastalarımıza o süre zarfında güneşe çıkmamalarını tavsiye ediyoruz. Anestezideki ilerlemeler sonucu, ameliyat öncesinde burna enjekte edilen, kanamayı azaltıcı özel sıvılarla uygulanan cerrahi teknikle birlikte morluk ve şişlikler olabildiğince azaltıldı. Burun ameliyatları her mevsim yapılabilir. Ancak çok sıcak dönemlerde yapılan burun ameliyatları sonrası hasta bir süre alçı ve bandajla gezeceği için hastanın konforu olumsuz etkilenebilir.

UYUM OLMASI ŞART!

Yüze en çok yakışan burun nasıl seçilir?

Burun ve çene yapısının birbiri ile uyumlu olması gerekir. Çenesi geride bir hastada kemerli burun çok daha kötü görünürken, buruna estetik cerrahi uygulandığında bu görüntü azaltılır. Bu şekildeki bir hastaya bir de çene estetiği uygulandığında ciddi düzelme sağlanır. Kişinin profili çok daha güzel olur

ÜÇ BOYUTLU GENÇLEŞME REVAÇTA!

YÜZÜ GERİYORUZ!


"Yüz cerrahisinde, saçlı deriden kısa kesilerle girilip; alın, kaş ve orta yüz bölgesi tamamen serbestleştirilip, istenilen pozisyon alınabilmektedir. Endoskopik orta yüz cerrahisinin en büyük avantajı, yaşlanma sürecinde aşağıya doğru sarkan yüzün yukarıya asılmasıdır. Genellikle hastalarda kaş ve alın düşüklüğü de olduğundan aynı kesilerden alın germe ve kaş kaldırma işlemi de yapılabilir. Hastalar ameliyattan bir gün sonra evlerine dönebilmektedir. Yüz ve göz çevresindeki şişlikler 7 ile 10 gün arasında azalmaktadır. Kişi, sosyal yaşantısına kısa zamanda döner."




 
çok bir bilgim olmamasına rağmen kapalı dedim.

21 yaşında ve okula giden ben için en az şişlik ve en az morluk olan teknik daha iyidir.
 
Sıkıldım bende bu konuyu çok merak ediyordum

şuna karar verdim iki yöntemide çok iyi uygulayan bşr doktor bulacagım
o hangisini önerirse onu uygulacagım..
Ama bence kapalı teknik daha iyi gibi.. Zor ve tecrube gerektiren yontem daha iyidir her zaman..
 
"Açık teknik mi yoksa kapalı teknik mi" sorusuna bence bizim değil doktorun karar vermesi lazım. Ben şahsen okurum kafama takılanı doktoruma sorarım ama ben kapalıdan yanayken senin burnuna açık teknik daha uygun olur deseydi sesimi çıkarmazdım. Doktorun elini kolunu bağlamamak lazım,bize hangisi uygunsa,doktor hangisinde başarılıysa ve kendine güveniyorsa onu yapsın. Doktor bir tekniği önerdiği halde ısrarla diğerini tercih etmek mantıklı olmaz sonu hüsran olabilir çünkü.
 
Son düzenleme:
kapalı teknik en iyisi estetik açıdan çünkü açık teknikle olan insanların sonradan burun deliklerindeki orantısızlığa, çok şahit oldum. Birde doktor sana ancak açık teknik uygulayabiliriz diyorsa yapacak bişey yok! youtubeda yeterince video var. iki tekniğinde karşılaştımalarını izlediğinizde hak vereceksiniz.
 
mrb canım
açık teknik videosu izleyince insan korkuyor valla
birde iz kalacagını duşundukce .. Kesinlikle kapalı yöntem
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…