ablamin bana karsi bitmek tükenmek bilmeyen psikolojik iskenceleri

Bu konu bana cok tanidik geldi. Ablan hic bir zaman mutlu olamayacak ama sende mutlu olamayacaksin onu etrafinda tuttugun surece. Baskalarinin mutsuz olmasi ona mutluluk verdigi icin ileride baska rahatsizliklari cikacak onun. Daha kotulerini baska boyutta yasadim. Ben hayatimdan cikartamadim ablami ama sen cikartirsan belki bir sansin olabilir.

ne tuhaf bir insanmış ablan okurken şaştım kaldım:26:insan kardeşine karşı nasıl bu kadar öfke dolu olabilir ablanın ruh sağlığı pek yerinde değil bence
en iyisi uzak dur az görüş canım üzülmek istemiyorsan başka çaren yok

Sen 6 yaşındayken ablan 18 yaşındaydı. Şimdi ise sen 24 ablan 36 yaşında.

Çok garip.

Annen baban hiç müdahale etmiyorlar mı? Etmediler mi? Aynı ev içinde bu kadar psikolojik stres mahveder seni.

Ablan içinde bu öfkeyle yaşamak ayrı bir problem.

Ablanın çocukluğu nasıl geçmiş acaba? Annen ve baban ilgisiz mi büyütmüş? Birikmişliğini senden çıkartmaya mı çalışıyor acaba?

İnsaf ama! 40 yaşına gelen olgun bir hanım ablan..

Sanirim seni dogdugundan beri kiskanmis.
Acidim ablanin haline, benim icin acinasi bir ruh halinde kendisi. Durup dururken icinde boyle bir kin, ofke tutmasi onun kendisine yeterince zarar veriyor ve verecektir zaten. Ben olsam uzak dururum. Zaten kinci bir insanim, bir daha yuzune bile bakmazdim herhalde. Sen de kendini yipratmayacak kadar yakinlas kendisine, normal abla-kardes beklentisine girme bence.

Ben bir ablayım, 2 kardeşim var. Ablanın gözünden bakabilmem zor.
Sadece tahminler üzerinden davranışlarının sebebini çıkarmaya çalışabilirim.
Sen 3 yaşındayken ablan 15 yaşındaymış. Yani ergenlik yılları, en asi dönem...
Muhtemelen sevimli bir çocuktun ve tüm ilgi senin üzerindeydi. O da bunu
kıskandı ama kıskanmak olarak görmedi. Sorumluluğu ilgi beklediği insanlara
da yüklemedi, daha basite indirgeyip seni sorumlu tuttu.

Aslında kıskançlık bazen dikkate alınması gereken bir durum. Benim kardeşim de
küçük kardeşimi aşırı derecede kıskanmıştı. O kadar ki, onun için alınan battaniyeyi
bile denemişti ilk kullanan olmak için. Zamanla kıskançlığı biraz dizginlendi
ama hala var. Ablan kadar olmasa da o da ihmal ediyor bizim ufaklığı. Ama sevgisi
aşırı, annesi gibi seviyor.

Ablanın da sevgisini sorgulamayalım ama kıskançlığı tüm duygularının önünde sanki.
Bazı insanlar olumsuz olduğunu bildikleri duyguları, huylarına ket vurmak yerine
onunla yaşamaya alışıyorlar. Ondan çok çok küçük olmana rağmen, toplum kriterlerine
göre çok öndesin. Bu kıskançlığını daha da perçinlemiştir mutlaka. Sen elinden geleni
yapmışsın, bundan sonra yapacağın fedakarlıklar seni yıpratır bence. Ablanı atma
ama ilişkinizin yönünü değiştirmeye artık sen uğraşma. Zamanla uğraşına karşılık
bulamazsan, bu defa sen hem kendini sorgulayıp suçlayacaksın hem de belki ablana
düşman olmaya başlayacaksın.

Bu arada çocuk ve ergenlerde hafife alınan kıskançlık ileride ciddi boyutlara
ulaşabiliyor. Çocukları gözlem altında tutmak, kıskançlıktır geçer dememek,
objektif olmak, gerekirse uzman yardımına başvurmak gerektiğini düşünüyorum.

Kıskanç çocuklar genelde mutsuzdurlar, uyum sorunu yaşarlar. Çocuk psikolojisi
uzmanı değilim ama çocukları çok sever, iyi gözlemlerim. Bir yakınımızın oğlu
kıskandığı kardeşini boğmaya kalkmıştı, bakıcısı farkedip durdurmuştu. Ondan
sonra olayın ciddiyetini idrak edip, uzman yardımı almışlardı.

Ablanın da yardıma ihtiyacı var ama artık bu yaşta kişisel tercihinde olduğu
için senin müdahale şansın yok. Çok geç onun için. Umarım zamanla durumu
farkeder ve ilişkiniz düzelir.

Benim 2 ablam var. Bu bahsi gecen ablam ortancamiz, yani onun´da bir büyügü var. Ilgisiz falan büyütmemis annemler onu hic. Aksine diger ablamdan cok daha fazla ilgi görüyordu, hala´da görüyor, cünkü kendini hep
ön planda tutabiliyor. Bir konus konusulsa ne yapar eder lafi kendine getirir vs. Kendini cok begenir, baska´da kimseyi begenmez, hele beni hiiiiiiiiiiic begenmez. Ben cocukken büyük bir amelyat gecirdim, haftalarca yogun bakimda kaldim, sonra her ay doktor kontrolüne götürürdü annem ve babam beni. Acaba ozaman benim üstüme cok düstülerde ordan kalma bir kiskanclikmi diyorum bazen.
Ailemin müdahalesine gelince. Inanin bana bende ailemden böyle bir müdahale beklerdim ama hic tik yok. Babam gecen ufaktan laf carpitir gibi oldu ama direk birsey söylemeye cekiniyorlar. Yok darilirmis, yok kirilirmis, yok birdaha gelmezmis vs. Hep benden bekleniyor biseyler, neymis ben kücükmüsüm özür dilemek arami düzeltmek bana düsermis, o ablaymis ben kardesmisim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…