• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablam

valla açıkçası hiç inanmıyorum kusura bakmayın ama, durum gerçeğe dönuşene kadar sözle yiğitlik yapmak kolay.
yuz kişiden biri ancak görumcesini kabul eder.
benim kardeşlerim kanım canımdır canım fedadır, ama böyle bir durumda farklı çareler arardım,çunku aynı evde 1 yıl surekli birarada kalmak çok zor tahammul edilecek bir durum. dediğim gibi daha önce yaptım benzer birşey, hayatımın en buyuk pişmanlıklarındandır.
hata bende detaylı yazmadım. eşim zor biri lafın nereye gittiğini bilmez çoğu zaman sinirli agrasif burda değil ama ara ara geliyor. ablam desen şuan ondan beter durumda destek oluyorum her durumda sigarasına kadar. ve çok zor biri oldu gerçekten herşeye alınıyor ağzında sürekli ölsem kurtulsam hem kendi hem benim çocuklarımın yanında yani şuan kimseyi düşünmez halde dediğim gibi eşimde düşünmez bazı şeyleri bu sefer ben arada kalıyorum... kimse yerimde olmadığı için anlamıyor

Aynen dediginiz gibi en ufak bir şeyde ağlıyo herşeye alınıyor çok zor gerçekten. Ve benim derdim yine onu üzmemek annem bile haftada iki kez gelse ailesi ağız burun büker değişikler yani şimdi anlamada yansıtırlar çekinmezler onu üzerler beni üzerler çok zor yani😔

O Zaman baskalarina muhtac yasamakdansa ablanda sende bir is bulun calisin. Hele ki ablaniz. Calissin Para biriktirip öyle bosansin

Varsayımlarla

Varsayımlarla bu düşünce sizce doğrumu ? sonuçta ablanizin "yardıma ihtiyacı var. zor durumda belki eşiniz anlayışlı olucak düşündüklerinizin tam tersi de olabilir, bir süreliğine demiş, anlasamazlarsa gider zaten. birde bu açıdan bakın duruma
ablama her konuda maddi manevi destek oluyorum inanın.. eşim şuan bişey demiyor ama şuan

sürekli ölsem lafı ağzında çocukarına odaklanamıyor çocuklar çok küçük. normalde eşimin annesi bakacaktı benim çocuğa ama şimdi madem ablan var o baksın der. çünkü eski kafalılar biraz kadın evde otursun hani tam kabül etmişkken böyle durumda onlar baksın der

Ama baştan düzgün ifade etmediniz kendinizi.
ablam boşanıyor bende kalmak istiyor eşim uzakta çalışıyor ama eşim kızar gibi basitçe anlatıp geçince herkes noluyor dedi. Nasıl ya eşiniz yüzünden ablanızı ortada mı bırakacaksınız tepkisi oluştu hepimizde.

ben sizin mesajları okurken anladım. Ablanızın bir gelecek planı yok. Boşanırken bir plan yapmamış belli ki? Çalışacak mı nasıl geçinecek böyle bir konuşma oldu mu?

eşiniz 1 yıl evde olmayacaksa abla da 1 yıl mı sizinle kalacak?

şimdi 3-5 ay zor zamanda destek olursun ama sen kardeşinin onun bunun düzenini bozacaksan insanlara yük olacaksan çalışmayı, kendi evini tutmayı düşünmüyorsan o zaman boşanma. Kocasıyla otursun daha iyi.

ben de size ilk mesajımda ablanıza destek olun ama ablanızın planı var mı diye sordum zaten.

sonuçta sizin eşiniz o evi geçindirmek için aylarca evinden uzakta yaşıyor çocukların babasız kalıyorsa ablanın sorumsuzca size yüklenmeye hakkı yok. Eğer hikaye böyle ise yarın eşin geldiğinde ablan gider annenlere eşin dönünde yine gelir.

gerçekten eş ailesine de laf vermeye de gerek yok. Hani geçici olsa herkesi susturursun da ablanla açık konuşamıyorsun şu an anladığım.

zaten mantıklı bakınca olaya normal bir abla sanırım böyle bir teklifte bulunmazdı doğrudan annesinin evine yerleşir maddi bir geliri yoksa. Arada size yine kalmaya gelir kafası attıkça.

Ama baştan düzgün ifade etmediniz kendinizi.
ablam boşanıyor bende kalmak istiyor eşim uzakta çalışıyor ama eşim kızar gibi basitçe anlatıp geçince herkes noluyor dedi. Nasıl ya eşiniz yüzünden ablanızı ortada mı bırakacaksınız tepkisi oluştu hepimizde.

ben sizin mesajları okurken anladım. Ablanızın bir gelecek planı yok. Boşanırken bir plan yapmamış belli ki? Çalışacak mı nasıl geçinecek böyle bir konuşma oldu mu?

eşiniz 1 yıl evde olmayacaksa abla da 1 yıl mı sizinle kalacak?

şimdi 3-5 ay zor zamanda destek olursun ama sen kardeşinin onun bunun düzenini bozacaksan insanlara yük olacaksan çalışmayı, kendi evini tutmayı düşünmüyorsan o zaman boşanma. Kocasıyla otursun daha iyi.

ben de size ilk mesajımda ablanıza destek olun ama ablanızın planı var mı diye sordum zaten.

sonuçta sizin eşiniz o evi geçindirmek için aylarca evinden uzakta yaşıyor çocukların babasız kalıyorsa ablanın sorumsuzca size yüklenmeye hakkı yok. Eğer hikaye böyle ise yarın eşin geldiğinde ablan gider annenlere eşin dönünde yine gelir.

gerçekten eş ailesine de laf vermeye de gerek yok. Hani geçici olsa herkesi susturursun da ablanla açık konuşamıyorsun şu an anladığım.

zaten mantıklı bakınca olaya normal bir abla sanırım böyle bir teklifte bulunmazdı doğrudan annesinin evine yerleşir maddi bir geliri yoksa. Arada size yine kalmaya gelir kafası attıkça.
haklısın tam anlatmağım için herkes yanlış anladı ama düzeltme yaptım konuda

Hiç olur mu öyle şey. Sayfadaki herkes niye bu kadar sinirli anlamıyorum.. Eşim ağzından çıkanı düşünmez şimdilik birşey demiyo ama yarın ne der kestiremiyorum birde 2 çocuk var erkekler kendi çocuğuna bile tahammül zoreder seslerine. Eşimin ailesi karışır ve sürekli ararlar eşimi müdahale ederler ben takmıyorum ama ablamda öyle değil. Ve ablam şuan çok alıngan sinirli. En ufak şeyde ağlıyo. Ben arada kalmaktan cekiniyorum eşim kalkıp ablama en ufak ima etse kaldiramamaktan cekiniyorum. Ablam bana yansıtacak eşim bana ben arada kalıcam peşinden çocuklar zor yani. Ne eşim yumuşak biri nede ablam sakin biri suan
İşte en iyisi baba evi yine kardeşleriyle tartışma bile onlar onun kardeşleri ama bu enişte .... Allah yardımcın olsun

Ya abla gelip kalsın bunda sorun yok benim için ve evinize eş ailesinin karışıp sizin bundan dolayı korkmanız çok komik
Bu evde eşiniz siz ve çocuğunuz yaşıyor
Ne olacaksa kararı hep birlikte verirsiniz psikolojik destek sağlarsınız

ama benim düşündüğüm şu nafaka ne kadar olacak ki mesela pandemi var evet
E zaten sizin evde kira bir şey de olmayacak
Maddi konulardan sorun çıkacak ama bence

e siz çalışmıyorsunuz ablaya yardım edersiniz desem
İşte bu çok önemli adam istemiyorum sana da para vermiyorum dese ne olacak
E siz zaten sinmişsiniz bence
Bundan sordum siz çalışıyor musunuz diye

abla evet gelip kalsın kesinlikle ama sizde şu durumu yönetecek bir vasıf göremiyorum kadın daha da kırılacak gi

Ya abla gelip kalsın bunda sorun yok benim için ve evinize eş ailesinin karışıp sizin bundan dolayı korkmanız çok komik
Bu evde eşiniz siz ve çocuğunuz yaşıyor
Ne olacaksa kararı hep birlikte verirsiniz psikolojik destek sağlarsınız

ama benim düşündüğüm şu nafaka ne kadar olacak ki mesela pandemi var evet
E zaten sizin evde kira bir şey de olmayacak
Maddi konulardan sorun çıkacak ama bence

e siz çalışmıyorsunuz ablaya yardım edersiniz desem
İşte bu çok önemli adam istemiyorum sana da para vermiyorum dese ne olacak
E siz zaten sinmişsiniz bence
Bundan sordum siz çalışıyor musunuz diye

abla evet gelip kalsın kesinlikle ama sizde şu durumu yönetecek bir vasıf göremiyorum kadın daha da kırılacak gibi.
hata bende eksik yazdım başta, konuyu düzelttim şimdi detaylı yazdım. normalde önümüzde ki ay işe giricektim eşimin annesi bakacaktı ama şimdi ablan var o baksın der çünkü zor kabül etmişti. ve ablamı evde öyle bırakıp işe gidemem gerçekten sürekli ağlamaklı ölüm lafı ağzında ölsem kurtulsam kendi çocukları için tedirgin oluyorum yoksa şuan biile sigarasına kadar destek oluyorum inanın

Belli ki eşinizin bu durumdan hoslanmayacagini biliyorsunuz yani eşiniz evde yokken bile ablanizin gelip evinizde bir süre kalamayacağı biriyle evlisiniz. En başta bu çok üzücü. Bu olağan bir durum değil ablaniz boşanıyo ve bu süreçte desteğe ihtiyacı olduğu için de sizinle olmak istemiş olabilir. Neticede geçici bir durum. Ablanizin gelmemei için değil de eşinizin bu duruma itirazı olursa püskürtmek için birşeyler düşünmelisiniz. Bir yandan da anladığım kadarıyla siz de pek gelmesini istemiyorsunuz. Sizin de onunda çocukları var ev çekilmez bir Hal alır tarzı bi düşünce de sezdim.
Size şunu söyleyeyim ki düşmez kalkmaz bir Allah. Boşanma psikolojisi hiç kolay bişey değildir bence biraz ablanizin gözünden bakmayı deneyin. Şahsen benim kardeşim bana eşim istemiyo ya da farklı bahanelerle gelmemi engelleyecek biseyler söylese yapsa o süreçte çok kırılırdım ve sanırım sonradan aramız duzelse bile asla ona eski hissiyatimi beslemezdim. Yani içimden kopan kopardı
gerçekten ablamın gözünden bakıp destek oluyorum inanın... kapı açtım maddi manevi desteğim var
Allah kimseyi baskasinin kapisina muhtac etmesin, heleki cocuklar varsa. Bazi faktörleri bilmedigimiz icin yorum yapmak zor. Onlar sizinle ayni sehirde mi? Ablanizin maddi imkanlari var mi kendine bir gelecek kurmak icin? Anneniz babaniz nerde? Niye ablaniz iki cocukla evi terk ediyor da esi gitmiyor?
ablamın maddi imkanı yok hiç çalışmadı şimdiye kadar nafaka belli değil daha zaten çokda bişey olmaz. ailem çok baskıcı babam abim rahat vermiyor diye orda kalmak istemiyor dul kadınsın filan hani millet ne der gibi. ben önümüzdeki ay çalışacaktım ama oda kaldı eşimin annesş bakacaktı şimdi ablan var o baksın der zor kabül etmişti. ama ben bu psikolojide ki ablama hem kendi hem onun çocuklarını bırakıp gidemem işe gerçekten çocuklar bile yıprandı

sürekli ölsem lafı ağzında çocukarına odaklanamıyor çocuklar çok küçük. normalde eşimin annesi bakacaktı benim çocuğa ama şimdi madem ablan var o baksın der. çünkü eski kafalılar biraz kadın evde otursun hani tam kabül etmişkken böyle durumda onlar baksın der

Bana bunlar cok sacma bahaneler geldi, sizin calismaya cok niyetiniz yok sanki

Bana bunlar cok sacma bahaneler geldi, sizin calismaya cok niyetiniz yok sanki
çocuktan önce yıllardır çalışan biriyim:) eşimin abisi tekstil işi yaparlar pandemi olayına kadar çocukla beraber gider onlara çalışırdım :) bence siz çok öfkelisiniz ve herşeye negatif bakan birisiniz umarım hayatınızda güzelikler görür ve etrafınıza da yayarsınız çünkü böyle olmak sizi çok yoruyordur

Sabah konunuzu okuyunca size hak vermemiştim . Şimdi tekrar görünce cok haklısınız . Herkesin eşi aile yapısı bir degil . Hep diyoruz ya kadının mutlaka ekonomik gücü olmalı diye tam da öyle bir durum .
Eşinizde bir süre sinra laf eder ki haklı bence . Adam ailesinden uzakta 3 kişinin ihtiyaçlarını karşılamak istemez. Keske hepimiz cok paralar kazansak da ailemize yardım etsek . Koşullar herkesin cok farklı . Ablanız ailenizde kalsın sizde çalışın hem kendi paranızı kazanırsınız hem de ablaya daha cok destek olursunuz . Ablanızda bir süre sonra mutlaka ise başlasın . Böyle oleyim kurtulayımla olmuyor . İki tane ona muhtaç cocugu olduğunu hatırlatın . Ablanız kaç yaşında bu arada

Valla kaynım var boşansın da ben de bir süre kalsın istemezdim. Ablam da var ona destek olmak isterdim çünkü ablam. Ama bu durumda ben nasıl eşimin abilerini istemiyorsam eşimin de benim ablamı istememe hakkı var mı var doğruya doğru. Ayrıca 3 ay 5 ay idare edilir bi şekilde ama ortada bi plan olmayınca gözünün korkması normal. Yine de ablanı bi süreliğine kabul etmeni, en iyi şekilde ağırlayıp bu zor süreci geçirmesine destek olmanı, sonra alıp karşına güzelce bi düzen kurması gerektiğini konuşup hayatı hakkında plan yapmanızı tavsiye ediyorum. Sonuçta kardeş bu şuan size sığınmak istemiş elinizden geleni yaptıktan sonra o da halden anlayıp zaten yapabileceğini yaptı sağolsun der günü gelince. Bi gün sizin ona ihtiyacınız olur o zaman da o size koşar. Hayat bu. Evet zor olur yeri geliyor yatılı bi kaç günlük misafir bile yük geliyor, ama durum hassas bi durum, şuan yaptığınız yapmadığınız şeyler kardeşlik bağınızı zedeler.

Ne kadar kalacağı belli değil, aklında bir planı yok. Gelince aylarca baksanız 5. Ay da git deseniz suçlu olursunuz. Ablanız biraz bencil gibi, kendi baba evinde sıkıntıya düşmemek için siz de kalıp sizi sıkıntıya sokacak. Az çok eşinizi biliyordur. Hiç kimse ablasını sıkıntıya sokmak istemez ama bazen mevcut şartlar da düşünülmeli. Siz açık açık konuşun, sonda kötü olmaktan sa baştan kötü olun. Kendi de sıkıntılı evlilikten çıktığına göre sizi anlayacaktır

Back