Ablam

Bu kadar talepkar olmayın siz de rahatlarsınız. Bugun aradınız ornegın. Sonra aramayın. O arasın. Isterse arar. Aramıyo dıye de bızulmayın. Baktınız aramadı arayip nasılsın sesını duyşm dedim bayadır konusmadık deyin. Bana gel.ben gelcem.bunlardan vaxgecın bence. Kendıme benzettım ablanızı. Sizi cok sebdigine emınım ama bazı ınsanlar kendıyle kalmaktan daha hoslanır. Ve onları sureklı aramak cagırmak sıkar. Boğar. Sizi ozlesın ızın verın

Secemiyorsun. Secemedigin insanı da sevmek zorunda değilsin işte insanlar bunu anlasa sorun kalkacak ortadan. Akraba da ayni. Halamı amcami ben mi seçtim? Yoo. E niye sevmek ve saygı duymak zorundayım? Hak etmiyor belki. O yüzden ben hayatımdan çıkardım ablamı. 30 yaşımda yaptım bunu geç bile kaldım ama artık önüme bakıyorum. Su şansı da verseydim demeyeceğim ileride çünkü çok şans verdim.

acınızı anlıyorum ama neden ablanızı anneniz yerine koyup beklentiye girdiniz ? ayrıca annenizi kaybettiğinizde kendi yuvanız varmış zaten.
ben de annemi kaybettim, evli değilim ve hatta anneannem hayatta. anneannemi bile annem yerine koymadım.
herkes kendi statüsünde güzel.

sanırım ablanıza ondan annelik beklediğinizi hissettirdiniz o da böyle birşey istemedi ve uzak duruyor.

bunlardan bağımsız olarak da her kardeş birbiriyle sıkı fıkı olacak kuralı yok.

Sana nasil davraniyorsa sende oyle davran bel baglama annen bile olsa ben aramassam Kadin beni aramiyo iyi hos olsun da aramasin boswerin

Eşiyle problemleri olabilir mi ? size yansıtmak istemiyordur belki yada eşi sizinle ve evlerine çok sık gitmenizi istemiyordur ve ablanız bunu size söylemiyor olabilir mi?
Eşiyle problemi yok iyiler yani. Dediğim kabul etmediği gün de eşi yoktu başka şehirdeydi. Ben de daha rahat oluruz diye düşündüm. Eniştemin istemediğini düşünmüyorum ki zaten en son 22 gün önce gittim evine kendi davet etti o şekilde gittim. Bu gitmek istememde çocuklar teyzelerini özledi gitmek ben de sevdiği keki yaparım giderim diye düşündüm. O andaki soğukluk içimi buz yaptı işte.
annen ondan iş beklemiş evet ama o yapmıyordu hayal meyal hatırlıyorum. Yaşadığı psikoloji farklı demek ki herkesin kaldırması tepkisi değişiyor işte. Artık sana geleyim diye bir talebim olmayacak. Zaten çok insanla görüşen biri değilim o da olmayıversin.
benimki aynı 50 yaşına geldi. Torun sahibi yani. Seninkiler de bir değişik yani anlamadım. Neden bu hal. İnsan belli yaşa kadar tahammül ediyor işte inşallah ayrı evin olur bu durumdan kurtulursun.
ya ne kadar kırıcı bir tutum. Ben de çok kırılırdım ki bu yedi kat yabancıya yapılamaz. Hayırdır ne yao senin kalbini kazanana kadar sen kıy tavrını ki yapmışsın.
Bana kalırsa ablan çok temiz titiz değil,evinin müsait olup olmamasını kafasına takıyor olabilir.kardeside olsa senden çekiniyor olabilir mi öyle aklıma geldi?
işleri erteleme özelliği var işim var deyip her şeyi iptal eder ama o işi yapmaz. Haklısınız çekiyor olabilir ama aradığım zamanda işleri bitmişti neyse çok da önemi yok artık kafamı yormayacağım. Dün duygu yoğunluğu ile içimi döktüm buraya sonra uyudum ve bu sabah daha hafifim.
Allah kurtarsın canım acı bir sınav yazık ki seninki Rabbim hayırlı ve kolay eylesin.
şunu söyleyeyim en son ona ne zaman arayıp gittiğimi hatırlamıyorum yani çok gitmem. En sonucusu 22 gün önce kendi davet etti öyle gittim. Bazen bir hafta geçer aramam sonra arar seni özledim der, çocukları özledim der. O zaman gel derim mutfağı toplayacağım şu işim var bu işim var olur. Yani yakın olsan sorun uzak olsan sorun bu çekişli beni yordu. Kendi haline kalsın bir süre uzak duracağım.
ablamı annem yerine koyduğum yok yani ondan annelik beklemiyorum. Annem vefat edince ben artık annen yerindeyim dedi. Her hafta aynı anneme gelir gibi bana geleceksin tamam mı demişti. Sonra aylar geçerdi aramazdı. Ben ondan gelip işimi yapsın ya da çocuğuma baksın demiyorum istediğim sıcak bir konuşma bir çay içmek bu da annelik yapmak mı oluyor. Yaşadığım gösterdi ki en yakının en uzağın oluyor. En iyi dostun kendinsin yaşadıklarım bunu gösterdi.

yani herkesin karakteri bir olmuyor benim ablam da annemden öte anne gibidir ama ben abla olsaydım heralde çok işe yarar bi abla olmazdım olduğu gibi kabul etmek lazım belki de, olmayınca olmuyor onun kadar özverili onun kadar ilgili olamıyorum çok sevmeme rağmen

Konuşun onunla. Konuşmadan anlayamazsınız birbirinizi. Belki oda farkında değildir bu yaptıklarının. Konuştuktan sonrada aynıysa, düzelen birşey yoksa arayıp sormayın. bırakın o ne zaman ararsa ozaman görüşürsünüz. Belki ozaman ne hissettiğinizi anlar. Bazen bir musibet bin nasihatten yeğdir.

"Ablamı biraz anne gibi görmek istedim yardım anlamında değil sadece şefkat ve konuşmak için istediğim bu."

yazdığınız için doğal olarak bu cevabı verdim. kendinizi nasıl ifade ederseniz ona göre cevap alırsınız sonuçta değil mi ?

Haklısınız yanlış ifade etmiş olabilirim o duygu yoğunluğu ile..

şimdi bunları neden yazdınız konu sahibi daha çok üzülsün diye mi?
biraz daha ince düşünmek lazım değil mi?
Allah sevginizi arttırsın ne diyelim

benim ablamla ilişikimde farklıdır evlerimiz yan yana öyle sık sık görüşmeyiz evine gittiğim zaman başak burcudur kendisi çok titiz rahat oturamazsın eşikten başlar eşiğe basma diye sonra işte böyle tetikte durursun evinde bende böyle şeyleri sevmiyorum yerinde ve zamanında gidiyorum ablama bazen hiç gitmediğim oluyor isyan ediyor ama yapcak birşye yok bazen kanlı bıçaklı oluyoruz biranda sonra barışıyoruz ablalar biraz mesafelidir bende mesafeliyimdir

Sanki çocuk gibi oraya oturma buraya basma hakketen gitme daha iyi:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…