Ablam

Bu kadar talepkar olmayın siz de rahatlarsınız. Bugun aradınız ornegın. Sonra aramayın. O arasın. Isterse arar. Aramıyo dıye de bızulmayın. Baktınız aramadı arayip nasılsın sesını duyşm dedim bayadır konusmadık deyin. Bana gel.ben gelcem.bunlardan vaxgecın bence. Kendıme benzettım ablanızı. Sizi cok sebdigine emınım ama bazı ınsanlar kendıyle kalmaktan daha hoslanır. Ve onları sureklı aramak cagırmak sıkar. Boğar. Sizi ozlesın ızın verın

Abla müsveddelerinden yıkarda bahsetmiştim..Benim ablalardan yana yüzüm gülmediği gibi abi de tırt. Bi abim var . Alkolik, ayyaş.evli. Ne kocalık ne babalık vasfınA sahip. Tek olayı sabah akşam içmek.senelerce yüzünü görmesem göresim gelmez. Hiç bir duygum yok be abla ne abi..!! Görmüyorum da zaten. Bi kaç gün önce kafayı çekmiş güzelleşmiş herhalde.aramış beni açmadım sonra ev telefonundan aramış diyor ki benim canımı sıkma.. neden açmadın diye hesap sormayı abilik sanıyor vasıfsız. İçimden dedim sen otuzunu geçmiş beni bırak da git karın, çocuklarına bak.. yemin ederim elimde olsa dünyanın öbür ucuna gidecem.. o kadar nefret ettim
Secemiyorsun. Secemedigin insanı da sevmek zorunda değilsin işte insanlar bunu anlasa sorun kalkacak ortadan. Akraba da ayni. Halamı amcami ben mi seçtim? Yoo. E niye sevmek ve saygı duymak zorundayım? Hak etmiyor belki. O yüzden ben hayatımdan çıkardım ablamı. 30 yaşımda yaptım bunu geç bile kaldım ama artık önüme bakıyorum. Su şansı da verseydim demeyeceğim ileride çünkü çok şans verdim.

acınızı anlıyorum ama neden ablanızı anneniz yerine koyup beklentiye girdiniz ? ayrıca annenizi kaybettiğinizde kendi yuvanız varmış zaten.
ben de annemi kaybettim, evli değilim ve hatta anneannem hayatta. anneannemi bile annem yerine koymadım.
herkes kendi statüsünde güzel.

sanırım ablanıza ondan annelik beklediğinizi hissettirdiniz o da böyle birşey istemedi ve uzak duruyor.

bunlardan bağımsız olarak da her kardeş birbiriyle sıkı fıkı olacak kuralı yok.

Benden 15 yaş büyük bir ablam var. Annemi ve babamı erken kaybettim. İki çocuğum var kızım 4 aylıkken kaybettim annemi babamı çocuk yaşta. Bir de abim var. Ablamı biraz anne gibi görmek istedim yardım anlamında değil sadece şefkat ve konuşmak için istediğim bu. Farklı şehirlerde yaşıyorduk aylar olurdu görüşmediğimiz genelde arayan ben olurdum. Her durumda ihtiyacı olduğunda o demeden koşmaya elimden gelenin fazlasını yapamaya çalıştım. 3 yıl önce benim yaşadığım şehre yerleşti. Çok sevindim artık görüşebileceğiz çaya gideriz birbirimize dertleşir birbirimize yardımcı oluruz dedim. İlk olaya geliyorum bir gün özledim gideceğim aradım abla evdeysen sana geleceğim çocuklar ile bir şeyler aldım çayın yanına. O da dışarıda olduğunu 20 dakika gibi bir sürede geleceğini söyledi o zaman gel dedi. Ben de o sürede orda oldum gittim evde kimse yok aradım işte kitap fuarındayım daha çıkmadım.... Az daha bekle yarım saati geçti bekledim. Sonra çok sinirlendim bastım gaza sinirli sinirli eve döndüm. O sinirle evi temizledim. Aldıklarımı çocuklar ile yedim. Aradan 2 saat geçti arıyor açmadım o gün açmıcam diye karar aldım sonra akşam bir daha arayınca bakayım dedim. Biz geldik evdeyiz :KK57: ben döndüm dedim gelemem tamam dedi. Çok bozuldum aramadım bir süre sonra dedim ablan affet bir şey deme üzülmesin. Çocuklarım teyzelerine çok gitmek istiyor ya çağırıyorum ya bize davet ediyorum ama bu dediğim aynı şehirde olmamıza rağmen 10 gün ya da haftada bir olur. Onu bile istemiyor sanki aradığımda konuşurken aslında konuşmak istemediği çok net anlaşılıyor.
Bu tarz olay çok yaşandı uzun yazıp sıkmak istemiyorum. Geçen hafta bana geldi ben portakallı kek yapmıştım çok sevdi. Dün de arayayım eğer evdeyse yapar götürürüm. Aradım açmadı ama içimdeki ses bilerek açmadı diyor inşallah yanlış diyordur. Üç saat sonra aradı işte mutfaktaydım işim uzun sürdü. Ben dedim sana gelmek istiyordum o sevdiğin kek ten yapıp. İşte iş yaptım mutfaktan çıkamadım bana döndüğü saat 6 ya gelirken eniştem de yok evde. Hiç gel demedi. O zaman içime bir yumru oturdu çok üzüldüm. Abim ve yengem görüşmeyi severler her hafta görüşelim isterler onu dediklerinde biraz özleyelim dedi abim de üzüldü. Bir ay 30 ya 31 gün haftada bir görüşülse ayda 4 defa eder sana bu kadar değer veren kardeşlerim varken neden bu tavır. Farklı bakış açılarına ihtiyacım var.
Sana nasil davraniyorsa sende oyle davran bel baglama annen bile olsa ben aramassam Kadin beni aramiyo iyi hos olsun da aramasin boswerin

Eşiyle problemleri olabilir mi ? size yansıtmak istemiyordur belki yada eşi sizinle ve evlerine çok sık gitmenizi istemiyordur ve ablanız bunu size söylemiyor olabilir mi?
Eşiyle problemi yok iyiler yani. Dediğim kabul etmediği gün de eşi yoktu başka şehirdeydi. Ben de daha rahat oluruz diye düşündüm. Eniştemin istemediğini düşünmüyorum ki zaten en son 22 gün önce gittim evine kendi davet etti o şekilde gittim. Bu gitmek istememde çocuklar teyzelerini özledi gitmek ben de sevdiği keki yaparım giderim diye düşündüm. O andaki soğukluk içimi buz yaptı işte.
Anlattığınız birebir ablam. Yani annemde ona olanca yükü yüklemiş ama demek ki her insan kaldıramıyor. Herkesin verdiği tepki farklı. Ama çoğunluğu anladığım kadarıyla annenizin hastalığı nedeniyle kızgın annenize. Bu çok farklı bir psikoloji. Sanki anneniz istermi hasta olmayı ama insan farklı düşünüyor farklı yansıyor hayatına.

Size dediğimiz gibi uzak durun. Yengenizi ablanız yerine koyun. Gelirse siz yine büyüklük gösterirsiniz. Gelmezsede kendi kaybeder.
annen ondan iş beklemiş evet ama o yapmıyordu hayal meyal hatırlıyorum. Yaşadığı psikoloji farklı demek ki herkesin kaldırması tepkisi değişiyor işte. Artık sana geleyim diye bir talebim olmayacak. Zaten çok insanla görüşen biri değilim o da olmayıversin.
Ben de ablalarıma gıcığım.. kimse de küçük değil. Dipnot: En büyüğümüz 50sine yaklaştı ben oldum 31.. ne ararım ne aramalarını isterim.. bana bi tek çocukluğumda ablalık etmişlerdir. Yetişkinliğimde bi ablalıklarını görmedim. Tam tersine işim rast gidecek, cebim para görecek mutlu olurum diye ödleri patlıyor.. hep bi hasetlik, sinsilik .!! Ben evde yokken odamı karıştırmalar, çantamı, cüzdanımı karıştırmalar. Cüzdanımda bi iki yüz lira para olsa para saklıyor gizli çıkı diye arkamdan konuşmalar..!!daha neler.. anlatsam destan olur burda.. Senelerdir nefret ettirdiler.. evli değilim.şu an mecbur yaşadığım eve Annemi görmeye geliyolar çoğu zaman odamdan çıkmıyorum sırf o haset, sinsi suratlarına bakmamak için... nefret ediyorum hepsinden. Şu an tek hayalim evlenerek ya da bekar kendi evime çıkıp bi daha bunların suratına bakmamak..!! Aynı karından doğmayla kardeş olunmuyor..!!
benimki aynı 50 yaşına geldi. Torun sahibi yani. Seninkiler de bir değişik yani anlamadım. Neden bu hal. İnsan belli yaşa kadar tahammül ediyor işte inşallah ayrı evin olur bu durumdan kurtulursun.
Ben bi kaç ay önce burda konu açmıştım. Evine gittiğimde ablam olacak kadın kapıyı hayırdır diye açıyor demiştim.. sürekli yapıyor sabrım taştı diye dert yandım burda..o günden sonra bütün bağlarımı kopardım.. bi daha ne evine gittim kendi geldiğinde suratına bakmıyorum..!!
ya ne kadar kırıcı bir tutum. Ben de çok kırılırdım ki bu yedi kat yabancıya yapılamaz. Hayırdır ne ya:KK12:o senin kalbini kazanana kadar sen kıy tavrını ki yapmışsın.
Benim annemle oyle kardeslerle biriyle 4 biriyle 8 yas var oyle akil edemiyolardi yaramazlik yapmamayi 😂 tabi bide erkek kardesim var daha 9 yasinda bu yasimda geçen annemden korim derken yedim saplagi hemde kocamin yaninda 😂😂😂 ay allahim icimdeki kardes sevgisi 😂
Bana kalırsa ablan çok temiz titiz değil,evinin müsait olup olmamasını kafasına takıyor olabilir.kardeside olsa senden çekiniyor olabilir mi öyle aklıma geldi?
işleri erteleme özelliği var işim var deyip her şeyi iptal eder ama o işi yapmaz. Haklısınız çekiyor olabilir ama aradığım zamanda işleri bitmişti neyse çok da önemi yok artık kafamı yormayacağım. Dün duygu yoğunluğu ile içimi döktüm buraya sonra uyudum ve bu sabah daha hafifim.
Abla müsveddelerinden yıkarda bahsetmiştim..Benim ablalardan yana yüzüm gülmediği gibi abi de tırt. Bi abim var . Alkolik, ayyaş.evli. Ne kocalık ne babalık vasfınA sahip. Tek olayı sabah akşam içmek.senelerce yüzünü görmesem göresim gelmez. Hiç bir duygum yok be abla ne abi..!! Görmüyorum da zaten. Bi kaç gün önce kafayı çekmiş güzelleşmiş herhalde.aramış beni açmadım sonra ev telefonundan aramış diyor ki benim canımı sıkma.. neden açmadın diye hesap sormayı abilik sanıyor vasıfsız. İçimden dedim sen otuzunu geçmiş beni bırak da git karın, çocuklarına bak.. yemin ederim elimde olsa dünyanın öbür ucuna gidecem.. o kadar nefret ettim
Allah kurtarsın canım acı bir sınav yazık ki seninki Rabbim hayırlı ve kolay eylesin.
Bu kadar talepkar olmayın siz de rahatlarsınız. Bugun aradınız ornegın. Sonra aramayın. O arasın. Isterse arar. Aramıyo dıye de bızulmayın. Baktınız aramadı arayip nasılsın sesını duyşm dedim bayadır konusmadık deyin. Bana gel.ben gelcem.bunlardan vaxgecın bence. Kendıme benzettım ablanızı. Sizi cok sebdigine emınım ama bazı ınsanlar kendıyle kalmaktan daha hoslanır. Ve onları sureklı aramak cagırmak sıkar. Boğar. Sizi ozlesın ızın verın
şunu söyleyeyim en son ona ne zaman arayıp gittiğimi hatırlamıyorum yani çok gitmem. En sonucusu 22 gün önce kendi davet etti öyle gittim. Bazen bir hafta geçer aramam sonra arar seni özledim der, çocukları özledim der. O zaman gel derim mutfağı toplayacağım şu işim var bu işim var olur. Yani yakın olsan sorun uzak olsan sorun bu çekişli beni yordu. Kendi haline kalsın bir süre uzak duracağım.
acınızı anlıyorum ama neden ablanızı anneniz yerine koyup beklentiye girdiniz ? ayrıca annenizi kaybettiğinizde kendi yuvanız varmış zaten.
ben de annemi kaybettim, evli değilim ve hatta anneannem hayatta. anneannemi bile annem yerine koymadım.
herkes kendi statüsünde güzel.

sanırım ablanıza ondan annelik beklediğinizi hissettirdiniz o da böyle birşey istemedi ve uzak duruyor.

bunlardan bağımsız olarak da her kardeş birbiriyle sıkı fıkı olacak kuralı yok.
ablamı annem yerine koyduğum yok yani ondan annelik beklemiyorum. Annem vefat edince ben artık annen yerindeyim dedi. Her hafta aynı anneme gelir gibi bana geleceksin tamam mı demişti. Sonra aylar geçerdi aramazdı. Ben ondan gelip işimi yapsın ya da çocuğuma baksın demiyorum istediğim sıcak bir konuşma bir çay içmek bu da annelik yapmak mı oluyor. Yaşadığım gösterdi ki en yakının en uzağın oluyor. En iyi dostun kendinsin yaşadıklarım bunu gösterdi.

yani herkesin karakteri bir olmuyor benim ablam da annemden öte anne gibidir ama ben abla olsaydım heralde çok işe yarar bi abla olmazdım :110: olduğu gibi kabul etmek lazım belki de, olmayınca olmuyor onun kadar özverili onun kadar ilgili olamıyorum çok sevmeme rağmen

Konuşun onunla. Konuşmadan anlayamazsınız birbirinizi. Belki oda farkında değildir bu yaptıklarının. Konuştuktan sonrada aynıysa, düzelen birşey yoksa arayıp sormayın. bırakın o ne zaman ararsa ozaman görüşürsünüz. Belki ozaman ne hissettiğinizi anlar. Bazen bir musibet bin nasihatten yeğdir.

ablamı annem yerine koyduğum yok yani ondan annelik beklemiyorum. Annem vefat edince ben artık annen yerindeyim dedi. Her hafta aynı anneme gelir gibi bana geleceksin tamam mı demişti. Sonra aylar geçerdi aramazdı. Ben ondan gelip işimi yapsın ya da çocuğuma baksın demiyorum istediğim sıcak bir konuşma bir çay içmek bu da annelik yapmak mı oluyor. Yaşadığım gösterdi ki en yakının en uzağın oluyor. En iyi dostun kendinsin yaşadıklarım bunu gösterdi.

"Ablamı biraz anne gibi görmek istedim yardım anlamında değil sadece şefkat ve konuşmak için istediğim bu."

yazdığınız için doğal olarak bu cevabı verdim. kendinizi nasıl ifade ederseniz ona göre cevap alırsınız sonuçta değil mi ?

"Ablamı biraz anne gibi görmek istedim yardım anlamında değil sadece şefkat ve konuşmak için istediğim bu."

yazdığınız için doğal olarak bu cevabı verdim. kendinizi nasıl ifade ederseniz ona göre cevap alırsınız sonuçta değil mi ?
Haklısınız yanlış ifade etmiş olabilirim o duygu yoğunluğu ile..

Ablamla böyle uzak olamadığım için cidden algılayamıyorum galiba. Sanki abla değilde dış kapının dış mandalı sizinki.

Ablamla annem aynı apartmanda oturuyor. Bekarken ablamın evinin anahtarı vardı bende. İstediğim gibi girer çıkardım.
Evlendim başka şehire geldim. Hala anahtarı bende durur. Onun evi benim evimdir. Annemden çok o annelik yapmıştır bana bizimde aramızda 11 yaş var.
Yani sorun ablanızda. O ne anne olmuş size ne abla. İşin garibi hiç bişey olmamış. Üzüldüm sizin için. 😔
şimdi bunları neden yazdınız konu sahibi daha çok üzülsün diye mi?
biraz daha ince düşünmek lazım değil mi?
Allah sevginizi arttırsın ne diyelim

benim ablamla ilişikimde farklıdır evlerimiz yan yana öyle sık sık görüşmeyiz evine gittiğim zaman başak burcudur kendisi çok titiz rahat oturamazsın eşikten başlar eşiğe basma diye sonra işte böyle tetikte durursun evinde bende böyle şeyleri sevmiyorum yerinde ve zamanında gidiyorum ablama bazen hiç gitmediğim oluyor isyan ediyor ama yapcak birşye yok bazen kanlı bıçaklı oluyoruz biranda sonra barışıyoruz ablalar biraz mesafelidir bende mesafeliyimdir :D

benim ablamla ilişikimde farklıdır evlerimiz yan yana öyle sık sık görüşmeyiz evine gittiğim zaman başak burcudur kendisi çok titiz rahat oturamazsın eşikten başlar eşiğe basma diye sonra işte böyle tetikte durursun evinde bende böyle şeyleri sevmiyorum yerinde ve zamanında gidiyorum ablama bazen hiç gitmediğim oluyor isyan ediyor ama yapcak birşye yok bazen kanlı bıçaklı oluyoruz biranda sonra barışıyoruz ablalar biraz mesafelidir bende mesafeliyimdir :KK70:
Sanki çocuk gibi oraya oturma buraya basma hakketen gitme daha iyi:)

Back