- 26 Mart 2018
- 28.449
- 127.972
- 598
Ablanızın soğukluğundan ben üşüdüm burda. Sizi tahmin edebiliyorum. Ben hem ablayım, hem de kızkardeşim. Ablamla günlük konuşuruz, bir gün iletişimsiz kalsak acaba kötü birşey mi oldu diye kendimizi yeriz. Yeğenlerim benim evimde rahat etmeyecek de kimde rahat edecek. Bebeğim yok tedavi görüyorum. Ama yeğenlerime de aşığım resmen. Kızkardeşim yapı olarak bize göre daha soğuk. Ama onunla da muhakkak verimli vakit geçirmeye çalışırız. Yakın bir ilde çalışıyor. 15 günde bir gelir. Muhakkak gider görürüm. Üzmeyin kendinizi, beklentileriniz çok doğal.bence de bir kız kardeş servet ama benim için boş üzüntü veren bir bağ oldu. Zirvede bırakıyorum.
öyle kabul ettim Allah sağlık sıhhat versin evinde huzur ile yaşasın.
Ben yine de onu kötü gününde bırakmam bırakamam. Rutin görüşmeyi bırakmak zorundayım. Ayda iki kere de olsa.
ben ona sık sık hediye alırım sevdiği şeyleri yaparım. Arabası yok diye bir yere gidince onu da alırım evinden. Yani sadece gezmelik sohbetlik bir ablalık istiyordum o da artık çok olmayacak.
Herkes farklı işte ablalık olarak.inşaallah sağlıkla bebeğinize kavuşursunuz Allah rast getirsin. Üzüntümün zirvesindeyim çokça yaşadım bunu ve artık hak ettiğimi düşünmüyorum buna bir son verip işte var bir sıkıntısı zor durumda olursa yanında olurum. Allah belki de bu konuda beni pişirmek istiyor.Ablanızın soğukluğundan ben üşüdüm burda. Sizi tahmin edebiliyorum. Ben hem ablayım, hem de kızkardeşim. Ablamla günlük konuşuruz, bir gün iletişimsiz kalsak acaba kötü birşey mi oldu diye kendimizi yeriz. Yeğenlerim benim evimde rahat etmeyecek de kimde rahat edecek. Bebeğim yok tedavi görüyorum. Ama yeğenlerime de aşığım resmen. Kızkardeşim yapı olarak bize göre daha soğuk. Ama onunla da muhakkak verimli vakit geçirmeye çalışırız. Yakın bir ilde çalışıyor. 15 günde bir gelir. Muhakkak gider görürüm. Üzmeyin kendinizi, beklentileriniz çok doğal.
Eşi öyle birisi değil hani istemeyen türden çocuklarımı çok sever onlara hediye falan alır. Bir kaç defa konuştum ama daha açık konuşup konuşmama ya da sessizce kabuğuma çekilme arasındayım.Belki bi sorunu vardır anlamanı istemiyordur birazda bu yönden düşün eşi istemeye bilir evet sana çok iyi davranıyordur kocası ama ne düşündüğünü bilemezsin vesayre vesayre al karşına konuş biz birbirimize emanetiz bi derdin varsa anlat de beni görmek istemiyosanda açıkça söyle rahatsız etmiyim de napabilirsinki başka canım
SHerkes farklı işte ablalık olarak.inşaallah sağlıkla bebeğinize kavuşursunuz Allah rast getirsin. Üzüntümün zirvesindeyim çokça yaşadım bunu ve artık hak ettiğimi düşünmüyorum buna bir son verip işte var bir sıkıntısı zor durumda olursa yanında olurum. Allah belki ede bu konuda beni pişirmek istiyor.
Eşi öyle birisi değil hani istemeyen türden çocuklarımı çok sever onlara hediye falan alır. Bir kaç defa konuştum ama daha açık konuşup konuşmama ya da sessizce kabuğuma çekilme arasındayım.
belki seni kıskanıyordur çok fazla etrafında olmanı istemiyordur insanın aklına her şey geliyor ben tanımıyorum sadece yorum yapıyorum kızma yanlış düşünüyorsam kuzumHerkes farklı işte ablalık olarak.inşaallah sağlıkla bebeğinize kavuşursunuz Allah rast getirsin. Üzüntümün zirvesindeyim çokça yaşadım bunu ve artık hak ettiğimi düşünmüyorum buna bir son verip işte var bir sıkıntısı zor durumda olursa yanında olurum. Allah belki de bu konuda beni pişirmek istiyor.
Eşi öyle birisi değil hani istemeyen türden çocuklarımı çok sever onlara hediye falan alır. Bir kaç defa konuştum ama daha açık konuşup konuşmama ya da sessizce kabuğuma çekilme arasındayım.
Senin gibi çok üzüldüm bende anne baba bendede yok 1 bucuk senelik evliyim 1 mahalle altımda 2 abim var hiç aramazlar halin ne durumun ne gördülerse nasılsın iyimisin der yoluna devam el kapısındayım bazen çok ağrıma gidiyor abilerimin beni yok sayması ama hiç birşey yapamıyorsun huzuruna ve mutluluğuna bakBenden 15 yaş büyük bir ablam var. Annemi ve babamı erken kaybettim. İki çocuğum var kızım 4 aylıkken kaybettim annemi babamı çocuk yaşta. Bir de abim var. Ablamı biraz anne gibi görmek istedim yardım anlamında değil sadece şefkat ve konuşmak için istediğim bu. Farklı şehirlerde yaşıyorduk aylar olurdu görüşmediğimiz genelde arayan ben olurdum. Her durumda ihtiyacı olduğunda o demeden koşmaya elimden gelenin fazlasını yapamaya çalıştım. 3 yıl önce benim yaşadığım şehre yerleşti. Çok sevindim artık görüşebileceğiz çaya gideriz birbirimize dertleşir birbirimize yardımcı oluruz dedim. İlk olaya geliyorum bir gün özledim gideceğim aradım abla evdeysen sana geleceğim çocuklar ile bir şeyler aldım çayın yanına. O da dışarıda olduğunu 20 dakika gibi bir sürede geleceğini söyledi o zaman gel dedi. Ben de o sürede orda oldum gittim evde kimse yok aradım işte kitap fuarındayım daha çıkmadım.... Az daha bekle yarım saati geçti bekledim. Sonra çok sinirlendim bastım gaza sinirli sinirli eve döndüm. O sinirle evi temizledim. Aldıklarımı çocuklar ile yedim. Aradan 2 saat geçti arıyor açmadım o gün açmıcam diye karar aldım sonra akşam bir daha arayınca bakayım dedim. Biz geldik evdeyizben döndüm dedim gelemem tamam dedi. Çok bozuldum aramadım bir süre sonra dedim ablan affet bir şey deme üzülmesin. Çocuklarım teyzelerine çok gitmek istiyor ya çağırıyorum ya bize davet ediyorum ama bu dediğim aynı şehirde olmamıza rağmen 10 gün ya da haftada bir olur. Onu bile istemiyor sanki aradığımda konuşurken aslında konuşmak istemediği çok net anlaşılıyor.
Bu tarz olay çok yaşandı uzun yazıp sıkmak istemiyorum. Geçen hafta bana geldi ben portakallı kek yapmıştım çok sevdi. Dün de arayayım eğer evdeyse yapar götürürüm. Aradım açmadı ama içimdeki ses bilerek açmadı diyor inşallah yanlış diyordur. Üç saat sonra aradı işte mutfaktaydım işim uzun sürdü. Ben dedim sana gelmek istiyordum o sevdiğin kek ten yapıp. İşte iş yaptım mutfaktan çıkamadım bana döndüğü saat 6 ya gelirken eniştem de yok evde. Hiç gel demedi. O zaman içime bir yumru oturdu çok üzüldüm. Abim ve yengem görüşmeyi severler her hafta görüşelim isterler onu dediklerinde biraz özleyelim dedi abim de üzüldü. Bir ay 30 ya 31 gün haftada bir görüşülse ayda 4 defa eder sana bu kadar değer veren kardeşlerim varken neden bu tavır. Farklı bakış açılarına ihtiyacım var.
Ablanız mesafe koymak istiyor bu çok net. Sizde mesafe koyun. Gözlemleyin baktınız siz uzak davranınca hala aynı ise demekki olması gereken de uzaklık.Zaten gelip gitmeyi, birlikte vakit geçirmeyi istese bir çabası olur. Kendi önünüze balın. Çocuklarınız ile vakit geçirin.Benden 15 yaş büyük bir ablam var. Annemi ve babamı erken kaybettim. İki çocuğum var kızım 4 aylıkken kaybettim annemi babamı çocuk yaşta. Bir de abim var. Ablamı biraz anne gibi görmek istedim yardım anlamında değil sadece şefkat ve konuşmak için istediğim bu. Farklı şehirlerde yaşıyorduk aylar olurdu görüşmediğimiz genelde arayan ben olurdum. Her durumda ihtiyacı olduğunda o demeden koşmaya elimden gelenin fazlasını yapamaya çalıştım. 3 yıl önce benim yaşadığım şehre yerleşti. Çok sevindim artık görüşebileceğiz çaya gideriz birbirimize dertleşir birbirimize yardımcı oluruz dedim. İlk olaya geliyorum bir gün özledim gideceğim aradım abla evdeysen sana geleceğim çocuklar ile bir şeyler aldım çayın yanına. O da dışarıda olduğunu 20 dakika gibi bir sürede geleceğini söyledi o zaman gel dedi. Ben de o sürede orda oldum gittim evde kimse yok aradım işte kitap fuarındayım daha çıkmadım.... Az daha bekle yarım saati geçti bekledim. Sonra çok sinirlendim bastım gaza sinirli sinirli eve döndüm. O sinirle evi temizledim. Aldıklarımı çocuklar ile yedim. Aradan 2 saat geçti arıyor açmadım o gün açmıcam diye karar aldım sonra akşam bir daha arayınca bakayım dedim. Biz geldik evdeyizben döndüm dedim gelemem tamam dedi. Çok bozuldum aramadım bir süre sonra dedim ablan affet bir şey deme üzülmesin. Çocuklarım teyzelerine çok gitmek istiyor ya çağırıyorum ya bize davet ediyorum ama bu dediğim aynı şehirde olmamıza rağmen 10 gün ya da haftada bir olur. Onu bile istemiyor sanki aradığımda konuşurken aslında konuşmak istemediği çok net anlaşılıyor.
Bu tarz olay çok yaşandı uzun yazıp sıkmak istemiyorum. Geçen hafta bana geldi ben portakallı kek yapmıştım çok sevdi. Dün de arayayım eğer evdeyse yapar götürürüm. Aradım açmadı ama içimdeki ses bilerek açmadı diyor inşallah yanlış diyordur. Üç saat sonra aradı işte mutfaktaydım işim uzun sürdü. Ben dedim sana gelmek istiyordum o sevdiğin kek ten yapıp. İşte iş yaptım mutfaktan çıkamadım bana döndüğü saat 6 ya gelirken eniştem de yok evde. Hiç gel demedi. O zaman içime bir yumru oturdu çok üzüldüm. Abim ve yengem görüşmeyi severler her hafta görüşelim isterler onu dediklerinde biraz özleyelim dedi abim de üzüldü. Bir ay 30 ya 31 gün haftada bir görüşülse ayda 4 defa eder sana bu kadar değer veren kardeşlerim varken neden bu tavır. Farklı bakış açılarına ihtiyacım var.
evet çok üzücüydü bir detayı düzelteyim uzun zaman sonra aradı ben bakmadım çok üzgündüm. Israrla arayınca baktım. Herkesin sınırları farklı işte kardeş de olsan ayda iki kere görüşmek çok sanırım çok tuhaf bir zamandayız.Ben size hak verdim. Heleki 20 dakika sonra geleceğim deyip sizi çocuklarınızla birlikte kapıda bekletmesi, 2 saat sonrada hiç özür falan dilemeden piskince biz geldik demesi, telefona bakmaması falan çok ayıp.
Sizin kadar sık görüşmek istemeyebilir ama böyle davranamaz size.
Takmayın kafanıza, bazen olmuyorsa olmuyordur, zorlamamak lazım. Kardeş bile olunsa samimiyet olmayabiliyor. Üzülmeyin, diğer kardesinizle görüşün.
Beni kıskandığını asla düşünmüyorum öyle bir yapıda değil. İstemiyor bu her durumda belli bana da ona göre davranmak düşüyor.S
belki seni kıskanıyordur çok fazla etrafında olmanı istemiyordur insanın aklına her şey geliyor ben tanımıyorum sadece yorum yapıyorum kızma yanlış düşünüyorsam kuzum
Kimsenin evine pat diye gitmem haberli bile pek istemeyen biri karşımdaki.niye ariyosun pat diye git
Çok zor anne ve babanın olmaması ama Allah var en güzel kapı, en güvenli liman en yakınların bile sana uzak tek gerçek benim diyor belki de Yaradan. Erkek kardeşler yapı itibariyle daha uzak olabiliyor. En iyisi kendine yatırım yapmak çok okumak, çok gelişmek.Senin gibi çok üzüldüm bende anne baba bendede yok 1 bucuk senelik evliyim 1 mahalle altımda 2 abim var hiç aramazlar halin ne durumun ne gördülerse nasılsın iyimisin der yoluna devam el kapısındayım bazen çok ağrıma gidiyor abilerimin beni yok sayması ama hiç birşey yapamıyorsun huzuruna ve mutluluğuna bak
Çocuklarımla vakit geçirmeyi çok seviyorum artık daha da odaklanacağım belki vereceğim ilgi sadece onlara ait olmalı. Gezmeyi, güzel vakit geçirmeyi onlara ayırıp, sıkıntımı de içimde arayıp Allah'a arz etmeliyim tek gerçek bu sanırım.Ablanız mesafe koymak istiyor bu çok net. Sizde mesafe koyun. Gözlemleyin baktınız siz uzak davranınca hala aynı ise demekki olması gereken de uzaklık.Zaten gelip gitmeyi, birlikte vakit geçirmeyi istese bir çabası olur. Kendi önünüze balın. Çocuklarınız ile vakit geçirin.
Ne güzel aranızdaki muhabbet maşallah diyeyim. Evinin anahtarı elimde olsun istemem öyle beklentim yok sadece istediğim konuşmak, istişare etmekti. Bi de 15 yaş aramızda. Ben küçükken istemezmiş benimle dışarı çıkmak onun çocuğu zannediliyorum diye belki de soğukluk bundan aradaki kuşak çatışması olabilir.
Annem derdi ablan istemezdi seni dışarı çıkarmak onun çocuğu sanılıyorsun belki de üzülüyordu. Ablam anlatırdı ben okuldan gelince yürüteçle cama doğru bakıp beni görünece çok gülerdin ellerini yürütece vurarırdın çok sevimliydin. Onunla konuştum kabul ediyorum haklısın, suçluyum dedi. Ama işte telafi de etmiyor yenileri ekleniyor.Sanmıyorum bu başka birşey. Çünkü benide çok ablamın çocuğu sandıkları oldu ve onun mutluluğunu gözlerimle gördüm. Mutlaka başka birşey var.
Hiç konuşmayı denediniz mi ? Neden rahatsız ?
Siz küçükken evlenip uzaga mi gitti yani ortak anınız cok mu az..yaşanmışlık yok gibi onun içinde.Evet öyle kabul etmeli buna katılıyorum ama şöyle bir durum var. O da konuşmayı istiyor. Uzak durunca bozuluyor yani tıkanık bir durum hep affetme onu üzmeme yolunu seçiyorum ama çok yoruldum. Buna bir son vermem gerek.
Annem derdi ablan istemezdi seni dışarı çıkarmak onun çocuğu sanılıyorsun belki de üzülüyordu. Ablam anlatırdı ben okuldan gelince yürüteçle cama doğru bakıp beni görünece çok gülerdin ellerini yürütece vurarırdın çok sevimliydin. Onunla konuştum kabul ediyorum haklısın, suçluyum dedi. Ama işte telafi de etmiyor yenileri ekleniyor.
Hayır aynı şehirdeydi 20 dk dakika mesafede araba ile. Ben evlenince ile taşındım onlar ilçedeydi mesafe 40 dk oldu. Hafta sonları gelirdi annemin evine. Annem ile arası eh çok da iyi değildi annem çok sevinirdi o gelince her şeyi hazırladı. Kalsın isterdi. Ablam evet öz tam anlamıyla.Siz küçükken evlenip uzaga mi gitti yani ortak anınız cok mu az..yaşanmışlık yok gibi onun içinde.
Annenizle arasi nasildi peki
Gerçekten öz mü?
Neden ablanızla bu mesafeniz? . Ayda bir iki bizim de görüşmemiz aynı şehirde on dakika mesafede. Hafta sonları benimle tüm vaktini geçirsin de demiyorum. Hafta içi zaten okul var. Pazar günleri bile gitmem bazen ay geçer gitmem evine sık boğaz ettiğim de yok. Eşiyle geçirmek istediği vakitten de çalmak istemem. Mutlu mesut yaşasın ben o kadar da olmayacağım bu saatten sonra. Mesafe koymama da üzülecek biliyorum çünkü daha önce oldu.Ablam benimle yakın olmak için bana 3 saatlik mesafedeki bir ile taşınmak istediğini söylediğinde boşuna ümitlenmemesini hayat meşgalesinden görüşemeyeceğimizi direk söyledim. Ki normalde şuan 5 saatlik mesafedeyiz hızlı trenle 3 saat ama şimdi bile beni ben aramazsam aramıyor orada mı gelip gidecek. Herkes hayatını kurmuş yoluna bakmış. haftasonları eşimle vakit geçirmek istiyorum bundan doğal ne olabilir?
Ayda iki yada 1 bence normal olanı. Çünkü herkesin bir düzeni var. Sizden ayrı bir ilde yaşamış bu zamana kadar. Yalnız kalmaya alışmış olabilir. Sık sık görüşmek düzenini bozuyor olabilir. Sizde sürekli hık boğaz etmeyin bence
Cok sanslisiniz kiz benim ablam yokZUZUM82 Yazmış aynısına katılıyorum. Uzak durun belki değerinizi anlar. Çünkü normal değil. Benim ablamda zuzum gibi öl diyim ölecek şekilde. Bir dediğimi iki etmez. Herşeyime koşar. Gözümden yaş gelse yıkar ortalığı. Normali budur yani.
Maşallah diyeyim öyle bir sıcaklık öl dese ölecek. Abim de dayanamaz bir derdim olsa çok takar kafasına bir şey yapmaya çalışır keza yengem de öyle yaşça büyük olduğu için mi nedir yoksa yapı itibariyle yengem bir anne gibi düşünür öyle sevgi doludur.ZUZUM82 Yazmış aynısına katılıyorum. Uzak durun belki değerinizi anlar. Çünkü normal değil. Benim ablamda zuzum gibi öl diyim ölecek şekilde. Bir dediğimi iki etmez. Herşeyime koşar. Gözümden yaş gelse yıkar ortalığı. Normali budur yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?