Ablam nasıl olurda bu kadar kötü birisi olur?

KralOlsanNeYazar

kahrediyorum caresizlige
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2012
32
0
16
Almanya
arkadaslar lutfen yorumlariniza ihtiyacim var,
cok iyi bir aileydik herkes bize giptayla bakardi.. hic bir derdimiz yoktu cok sükür
taki ablam evlenene kadar
yurtdisinda yasiyoruz ablam evlenince TR'ye temelli döndü 1 yil doguda kaldilar is geregi ve cok degisti, melek gibi bir insandi ama o melekten olmus artik bir seytan
bazen doguda kaldigi 1 yil icerisindeki etrafindaki insanlardan bahsederdi.. ablama yaptiklari kötülükleri anlatirdi
sonra tayin cikti akdeniz tarafina tasindilar sonra batiya ve yine komsulari hakkinda sürekli biseyler anlatirdi.. hep kötü seyler...
Ve anlatirken sürekli titriyordu.. bazen gözleri doluyordu sanki kin kusuyordu
ve derken ablamda bir batil inanc basladi oysa hic inanmazdi böyle seylere banada hep inanma derdi oysaki...
artik inandigi bu sacma sapan seyleri bazen uygulardi bazen heyecanla anlatirdi
bir günde aksam vakti annem ablam ve yengem balkonda oturuyorlardi ben yatmaya gitmistim
ablam karanlikta aynaya bakarken birden bagirmaya basladi.. uykudan sicrayarak uyandim sesine.. hepimiz kostuk yanina ablam titremeye basladi ''arkamdan bisey gecti sanki'' dedi
hic kimsenin arkasindan konusmayan ablam herkesin hakkinda kötü konusmaya basladi
bazen sadece tek bir noktaya bakarak daliyor biseyler düsünüyor sanki kaslarini catarak
ablam büyük teyzeme, kendisine esine kaynina ve kayinvalidesine yapilan bir büyüden bahsederken duydum ve inanamadim
ablam büyüyü bozdurduk bisey kalmadi dedi.. teyzem dualar oku falan diyordu

bir gün kardesim uyurken ablamin oglu (6) kardesimin yüzüne su döktü.. o korkuyla kardesim uyanip yegenime bagirmaya basladi ve ablam ''istemiyorsaniz oglumuda alip giderim'' dedi ve esyalarini toplayarak babaanneme gitti... ve o gün bu gundur ailem hakkinda yalan yanlis herkese ama herkese yalan seyler anlatiyor... artik konusmuyor bizimle.. aileme karsi cok saygisizlasti demedigini birakmadi..
ortada hic bir sucumuz yokken konusmuyor artik bizimle..
iyide bizim ona hic bir kötülügümüz olmadi ??
ablam nasil olurda bu kadar kötülesir ?? ona ne oldu ??
psikolojik tedavi görmesi icin teyzeme söyledik ablama söylesin diye.. söylemis.. ablam gidiyorum zaten demis..

lutfen yorumlariniza ve düsüncelerinize cok ihtiyacim var ne yapacagimizi bilmiyoruz artik onun eski hallerini cok özlüyorum.. canim ablam dünyalar iyisiydi nasil olurda aileme karsi bu kadar saygisizlasir kötü konusur.. artik aramiyor bizi biz arayincada demedigini birakmiyor.. oysaki dedikleri seylerde dogru degil..

bence büyü yapmislar..
bozuldugunu sanmiyorum..
cünkü hareketleri cok tuhaf..
büyü diye bisey mi var demeyin.. normal degil hareketleri..

ben de büyünün varlığına inanıyorum canım ve anlattıklarına göre büyü yapılmış ablana.ben de doğuda yasıyorum ve böyle olaylar oldugunu biliyorum.Ne büyüler yapılıyor,bozuluyor,insanlar akıllarını kaybediyor.güvenilir bir hocaya okutun ablanı,psikolojik tedaviyi de ihmal etmesin.

sorunda bu ya.. ablam yüzümüze bile bakmiyorken biz onu nasil okutucaz bi hocaya, cok zor ya cok

Konuyu dini olarak ele almayın, büyü, cin, muska vs. hakkında yazılar yazmak yasaktır...

aynısını teyzem yaşadı. hoca hoca gezdirdiler. ama kadın şizofrenmiş iyice ilerleyince ortaya çıktı. büyü falan diye düşüneceğinize bir psikiyatriste götürün. anlattığınız şeyler şizofreniye benziyor. ailesinden uzakta kaldığında yaşadıkları ruhsal bir hastalığı tetiklemiş olabilir.

Ben de böyle bir vaka biliyorum.
Kadın boğuluyorum,birileri sanki boğazımı sıkıyor diyor.
Su bile içemiyorum diyor,gırtlağımı sıkıyorlar...
Hocalara götürüyorlar,okutuyorlar,hatta okunmuş tuz veriyor hoca.

En sonunda yüksek tansiyonu olduğu ortaya çıkıyor.
Tansiyon çıkınca,daralma hissi veriyormuş.
Ve tabii tuz tansiyonu daha çok yükseltmiş.

Konuya gelirsem...
Ablan evlenip çevre değiştirmiş.Uzağa ve çok farklı bir ortama gelin gitmiş.
Dar çevrede baskı altına girip hurafelerle doldurulmuş.
Bence de kesinlikle psikolojisi bozulmuş.
Hatta düştüğü mutsuzluktan kendi ailesini suçluyor olabilir.

Böyle sorunlu bir annenin çocuğunun farklı davranışlar göstermesi normal.
Ablanın ve çocuğunun selameti için,mutlaka tedavi olması gerekir.

Bence konuşmanız gereken kişi eniştendir.Enişten,ablanı tedaviye razı etmeli.

Büyük ihtimal ablanız o komşuları tarafından anlatılan şeylerden korktu.
İster istemez de bu hale geldi.
Ve tedavi edilmesi gerek, tez zamanda düzelir inşallah.
Kendisinin öyle şeylerin ( batıl) varlığına tekrar inanmaması lazım.

ablan sizden çok uzağa küçük bir yere gidince orda kötü insanlarla belki de kötü olaylarla karşılaşınca psikolojisi bozulmuş olabilir.bencede eniştenizle konuşun ablanı tedavi için ikna etsin.umarım bir an önce eski iyi kalpli ablana kavuşursun canım

ne büyüsü ya?

ablanızı bir an önce bir psikiyatriste götürün çoook ciddi bir durum olabilir. lütfen geç olmadan daha da kötü olup kendini tamamen toplumdan soyutlamadan götürün.

aynı dertten müzdaribim. aablam 1,5 yıl önce boşandı ve artık okadar negatif bir insanki, resmen ruhumu eskitiyor onunla birşeyler yapmak biyerlere gitmek imkansız, ayriyetten kıyafetime parfümüme bile karışır oldu ( zor bide aynı evde yaşıoz nepıcam bilmiyorum. sürekli evi temizliyor eşyaların yerlerini değiştiriyor ve deli gibi para harcıyor. resmen ablalık yapıorum ona yada annelik. çok yoruldum çokk

canım ablanızın eniştenizle arası nasıl bence evliliğinde sorunu olabilir.bence hemen vakit kaybetmeden doktora götürün şizofren olabilir.çünkü benim ailemde de bu tür sorunlar yaşayanlar var.şimdi hastanede yatarak tedavi görüyorlar.bizim ailede genetik belirli bi yaştan sonra hocayla büyüyle akıl sağlığını kaybediyorlar. sakın inanmayın böyle şeylere sonra çok geç kalınmış olabilir.

Gerçekten sizin adınıza çok üzüldüm.Allah şifa versin.Umarım ablanız iyileşir.
Ben daha küçüğümdür sizden tecrubelerim yok yorum yapamayacağım ama arkadaşlar size yardım edecektir.
Geçmiş olsun demek düşüyor bana.:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…