Ablam kizima kendi cocuguymus gibi davrniyo

Keske soyle bir ablam olaydi ahh aysen gruda bosa dememis Allah böyle sinsilere verir ztn diye buldunda buluyorsun. Anneyim ben anneyim yazmissin tek dogru yazdigin sey o oldugu icin rahat okudum korkma anneligini calmaz korkma kizini calmaz. Kusura bakma ablan seni kiskaniyor cunku cocugu yokmus dememi bekleme demicem. Kötüsün nokta.

Siz cidden iyimisinz ya teyzesi o.Ben ikinci kızımı doğururken gurbette büyüdüğümüz için ilk kızım ailelerle çok bağ kuramadi.Acaba gece beni çok arar mi? Acaba ağlar mı diye endişe içindeydim.Ne güzel ya gözünüz kapalı bırakacağımız insanlar var..Az şükredin.
şımarıklık sizin yaptığınız.
Yıllar evvel ilk yegenimde bekardım,bende ona herşeyi almaya çalışırdım.Alır parklara götürür sever vakit geçirirdim.Deli gibi severdim..
Hala da öyle ama büyüdü tabi genç kız oldu.
Ablanız duysa çok üzülür.
İnşallah kendinize gelirsiniz

Keske soyle bir ablam olaydi ahh aysen gruda bosa dememis Allah böyle sinsilere verir ztn diye buldunda buluyorsun. Anneyim ben anneyim yazmissin tek dogru yazdigin sey o oldugu icin rahat okudum korkma anneligini calmaz korkma kizini calmaz. Kusura bakma ablan seni kiskaniyor cunku cocugu yokmus dememi bekleme demicem. Kötüsün nokta.
Aynen öyle bahsetmiş ki sanki kumasından bahsediyor.
Ayıp valla.
Biz eşimle bir dönem iyi değildik.Çocukları bırakıp bir iki gün uzaklaşıp başbaşa kalalım dedik.Ama yok öyle bir lüksümûz.
iki ailede kaç km uzağınızda.Asiri bağ kuramadilar haliyle.Millet bulmuşta bunuyor.Yazık

Ne güzel işte iki annesi var gibi, kimse teyzesinden böyle ilgi alaka görmüyor. Ben teyzelerimi yolda görsem tanımam o derece. Aile evinden başka hiçbir akrabanın yanında kalamam mesela şimdi.

Akülü araba alacakmış ve buna sevinmek yerine hasetlik yapıyosunuz, siz de onun yerine başka bir şey alın mesela çokk güzel barbie evleri var. Bu kıskançlıkla ileride çocuğunuz kiminle evlense kiminle yakın arkadaş olsa aralarını açarsınız, iyi değilsiniz.

Son düzenleme:
Esim gözümün icine baka baka yalan söylüyo nede? bakin simdi ben almanyadan o tr den o buraya geldi. hersey iyi hos ama gecen hastaydim baya bi kötü oda isdeydi yazdi etti sagolsun da sonra molada bana sade de3di moaldayim diye. sonra tik yok babasini aramis tüm mola boyunca konusmuslar tabi bana söylemiyo ben baktim tlfina. dünde sinir oldum cunku konussun tabiki ama benden neden sakliyo ona sinri oluyom gözüm icine baka baka yalan söyledi iste söyle oldu Boyle oldu herseyi anlatiyo ama o detaji atliyo neden yani ya biz kari kocayiz ötesi varmi? ben ondan bisey gizlemezken onun böyle yapmasi beni cildirtiyo ...
babasi Gilde masallah yani Adam calisiyo bunlar 3 4 kere ariyoalr acmioya anlaki müsait degil.

kardesiyle konusuyo aynisi annesiyle konususyo aynisis yaw ben konusurken benimkielrle onun yaninda hatta seslideyxken tlf konusuyorum bisey gizlemyiom etmiyom.

neyse ne bana neden demiyo onu anlamiyorum. o böyle yapinca soguyorumda güvenmiyorumda asiri da cok uzuluyorum.

biseyde diyemiyom ona gizliden baktim diye tlfuna adetim degildir ama yaptim iste.

böyle giderse eger evliligimizi bitircek.
Ay şu konunuzu okudum da siz eşinizi de ailesinden kıskanıyomuşsunuz sürekli konuşuyolar diye.

Gerçekten iyi değilsiniz. İstiyorsunuz ki kocam kızım ben bir kapalı hücrede yaşayalım ve herkes sadece beni sevsin.

Kocanızın ailesini sevmesi suç, kızınızın teyzesini sevmesi suç. Hayretsiniz gerçekten.

B
Merhaba kizlar,
Sorunum ve derdim ablam ablam artik asiri tepkiler gösteriyo 3yasinda kizim var her allahin günü onalra gitmemei istiyor gergün günde 2kez görüntülü ariyor. Kizim orada cikolata ymeeye alsiti kizima annemle ablam bir yasiyor ablam diyoki snei buraya görürcem suraya götürcem yok izine gitcez annen glemedede olur yok bunu yaparsan sunu yaparsan cikolata vericem diye diye cocougum eve geldigkmizde de ayni sekilde davrniyo bisey yapmiyo cikoalta verirmisind yio. Ablam kisacaai beni ve esimi hice sayiyo kendi yapmak istedigini yapiyo. Birde sürekli kizin ayni huyu suyu dis görünüsü herseyi bana benziyo diyo. Kizimda onlara gitmeye can atiyo bi ariyo tm gleiyorum diyo sonra babasi bizi almaya glediginde gitmek istemiyo mizmizlaniyo .

Biliyorjm hersey benim elimde gitmesem gitmeme ama artik bu is canimi cok sIkiyo ben seviyolr ediyolar diye gidiyorum sonra olan baana olyuo. Suaralr 2.cocougu düsünüyorum ama ond abile diyorumki ya kizim ben hastanedeyken iyice onalra alisirsa diye korkuyorum ya bi insna bunu düsünürmü hergün vallahi artik kafayi yicem sinirlenyiorjm esimle tartiisouz biktim ynai ya cocougkmun cefasini ben sefaskni onalr sprüyo anneiym ya ben anneyim. Sidmide dogumgününe var dhaa 3ay diyoki sna akülü motor alicam ya onu esimle biz düüsnmaütpk almayi nyie sormuyo niye normal insnalar gibi bi hediye almiyo niye niye niye ya ablam bendne 15yas büyüyk ama yetti artik ynai sCisizlik etmek istemiyorum ama beni cileden ciakrtiyo bisey desem bana neoldu kiskaniyomuajn diyo anlamiyoki beni lütfen yardim edin bitkim arrik herseyden.

Uzun yazdim kusra bakamyin.
Bazıları bu tarz seviyor yanlis tabi. Ama bugune kadar birsey demediyseniz artaraknilerlemiştir. Ara ara uyarsaydınız bu kadar cılkı çıkmazdı. Guzelce uyarın çok seviyorsun biliyorum ama evde zor oluyor bana vs. Anlatın. Tekrar yaparsa gelmem artık deyin zamanla düzelir. Ama boyle devam ederse problem cidden. Cocuk sizi kuralcı zor biri teyzeyi sevecen her istedigini yapan olarak gorür

Valla ben cikolata disinda pek de sikayet edecek bi sey göremedim kusura bakmayin.Keskeeee benim ablarim da böyle olsaydi ahh keskee..Onlar da bende 12_14 yas araligi buyuk ve benim cocuguma zamaninda 1 saat belki bakmislardir o da doktora gittigimde mecburiyetten.Surati bir karis vermistir kapidan hatirladim simdi 🙈Bi daha birakmayim diye muhtemelen.Sizin ablaniz benim ablam olabilir mi ? Talep etmeye geldim sizden.Ablanizin kiymetini bilin lutfen.Ileride çocuğunuz buyuyunce de kimbilir maddi manevi ne destek cikacak simdiden belli.Cok sanslisiniz ama farkinda bile degilsiniz...yapayalniz,desteksiz cocuk büyütmediginiz icin bilmiyorsunuz....

Aynen öyle bahsetmiş ki sanki kumasından bahsediyor.
Ayıp valla.
Biz eşimle bir dönem iyi değildik.Çocukları bırakıp bir iki gün uzaklaşıp başbaşa kalalım dedik.Ama yok öyle bir lüksümûz.
iki ailede kaç km uzağınızda.Asiri bağ kuramadilar haliyle.Millet bulmuşta bunuyor.Yazık
demi bendede durum ayni basbasa kalmak hayal

Ay ben de çok düşkünüm yiğenime. Şimdi okuyunca acaba rahatsız olmuş mudur ablam dedim? Ne istese yaparız. İstediği üniversite burslu olmadı yardımcı olduk vs. Gözümde hala küçük🙈. Ne bileyim neden bu denli rahatsız oldunuz. Farklı bir hediye alabilirsiniz. Çikolata konusunu konuşabilirsiniz. Çok büyük bir problem göremedim. Sevmesin istemesinler mi anlamadım.

Çikolata konusunda,alerji olmuş doktor yasakladi vs diyerek kırmadan çözebilirsiniz. Gezme tozma konularinda da abla bize sormadan bu şekilde söyleme henüz kücuk sizinle veya başkasıyla tatile gidemez,ilerde gezersiniz diyebilirsiniz.
Akülü araba alsın iste ne güzel. Kızima akıllı saatini ablam aldı,ben alacaktım bir baktım dogumgününde almış gelmiş hatta aradı hat alıyorum diye sagol dedim hattı ben alırim,o kadar da değil,ogluma tablet alacaktım evdeki kırılmıştı,annem ben alırım sakın alma beraber bakalım,hangisini isterseniz onu alalım ben anlamıyorum dedi,canıma minnet gittik sectiğimi aldı annem, bende oraya ayıracağım bütçe ile başka şeyler aldım. Buna da bozulunur mu bilemedim. Ha imkanlari olmasa almasınlar zorlamasınlar kendilerini derdim sadece,onun dışında bunda art niyet göremedim. Bende yeğenlerime alırim,eşimde alır yani bunlar olabilir şeyler. Bunlara bozulmayın. Diğer konulari da güzellikle çözersiniz. Annem de hep cikolata vs verir ama her seferinde artik bana soruyor ne zaman vereyim diye,yemekten sonra diyordum artık kendisi diyor yemekten sonra veririm şunlari aldım cocuklara diye. Tek dediğim ilk zamanlarda ,anne onu yerlerse yemek yemiyorlar sonra verelim"oldu.

Aysen Gruda öyle mi demiş, Allah rahmet eylesin ne güzel demiş. Ben konu sahibini tanimiyorum sinsi olup olmadigini da bilmiyorum ama onun yerinde olmayi cok isterdim yukarida da yazdim.Neden bazi insanlar doğuştan sansli olur ve bunun degerini ömürleri boyunca bilmezler...Yokluk,ilgisizlik görmediklerinden diye düşünüyorum.Konu sahibinden tamamen bagimsiz yaziyorum bunu tabii.Benim de etrafimda niceee sansli insanlar var ve bizler hep cook cabalayip nokta kadar karsilik aldığımız icin bu tür dertlere bayram sevinci gözüyle bakiyoruz..

Aysen Gruda öyle mi demiş, Allah rahmet eylesin ne güzel demiş. Ben konu sahibini tanimiyorum sinsi olup olmadigini da bilmiyorum ama onun yerinde olmayi cok isterdim yukarida da yazdim.Neden bazi insanlar doğuştan sansli olur ve bunun degerini ömürleri boyunca bilmezler...Yokluk,ilgisizlik görmediklerinden diye düşünüyorum.Konu sahibinden tamamen bagimsiz yaziyorum bunu tabii.Benim de etrafimda niceee sansli insanlar var ve bizler hep cook cabalayip nokta kadar karsilik aldığımız icin bu tür dertlere bayram sevinci gözüyle bakiyoruz..
gülen gözler filminde söylüyor Allah rahmet eylesin bulursam aticam sana🤣

Teyzelerin, halaların yeğenlerini böyle çok sevmesi bence harika bir şey. Ben olsam çok mutlu olurdum. Dünyanın bin türlü hali var, ihtiyaç halinde çocuğuma özenle bakabilecek insanların varlığı beni çok mutlu ederdi.

Çikolata vermek vs. gibi ebeveynlerin kurallarını bozan davranışlar dışında bir sorun göremedim. Bunlar da konuşularak çözülebilir.

Ama alınacak hediyeye bile takılmışsınız siz. Bence gereksiz bir kıskançlık yaşıyorsunuz.

Genelde eltiyi,görümceyi kıskananları görüyoruz burda ama kendi öz ablasını kıskananıda ilk kez gördüm🤦🏻‍♀️ yahu siz iyi misiniz gerçekten? İnsanlar böyle bir kardeşe sahip olmak için nelerini vermez. Bu devirde kimseye güvenipte çocuk emanet edilmiyor çünkü. Ablanızın kıymetini bilin ya. Benimde teyzem sizin ablanız gibi,aramızda çok çok güçlü bir bağ var. O kadar mutluyum ki ben böyle bir teyzeye sahip olduğum için. Çevremde kendi yeğenini kıskanan,kötülük yapan akrabaları görünce bin şükür ediyorum. Annem çalışan bir anne olduğundan dolayı,beni böyle sevip,kendi çocuğu gibi baktığı için her zaman minnet duyar teyzeme.Bu yaşta hala ablacım bir istediğin var mı der alışverişini yapar,sürekli yardımına koşar. Ama yine de teyzemin hakkı ödenmez allah ikisinede sağlıklı uzun ömür versin inşallah🤲🏻 Teyzem böyle diye de anneme hiçbir zaman sevgim eksilmedi ayrıca. İkisininde yeri bambaşka bende. Böyle bir ablayla gurur duyacağınıza hasetlik yapıyorsunuz resmen. Sizi haklı bulduğum tek konu çikolata konusu. Onuda uygun bir dille ablaya anlatarak çözebilirsiniz.

Merhaba kizlar,
Sorunum ve derdim ablam ablam artik asiri tepkiler gösteriyo 3yasinda kizim var her allahin günü onalra gitmemei istiyor gergün günde 2kez görüntülü ariyor. Kizim orada cikolata ymeeye alsiti kizima annemle ablam bir yasiyor ablam diyoki snei buraya görürcem suraya götürcem yok izine gitcez annen glemedede olur yok bunu yaparsan sunu yaparsan cikolata vericem diye diye cocougum eve geldigkmizde de ayni sekilde davrniyo bisey yapmiyo cikoalta verirmisind yio. Ablam kisacaai beni ve esimi hice sayiyo kendi yapmak istedigini yapiyo. Birde sürekli kizin ayni huyu suyu dis görünüsü herseyi bana benziyo diyo. Kizimda onlara gitmeye can atiyo bi ariyo tm gleiyorum diyo sonra babasi bizi almaya glediginde gitmek istemiyo mizmizlaniyo .

Biliyorjm hersey benim elimde gitmesem gitmeme ama artik bu is canimi cok sIkiyo ben seviyolr ediyolar diye gidiyorum sonra olan baana olyuo. Suaralr 2.cocougu düsünüyorum ama ond abile diyorumki ya kizim ben hastanedeyken iyice onalra alisirsa diye korkuyorum ya bi insna bunu düsünürmü hergün vallahi artik kafayi yicem sinirlenyiorjm esimle tartiisouz biktim ynai ya cocougkmun cefasini ben sefaskni onalr sprüyo anneiym ya ben anneyim. Sidmide dogumgününe var dhaa 3ay diyoki sna akülü motor alicam ya onu esimle biz düüsnmaütpk almayi nyie sormuyo niye normal insnalar gibi bi hediye almiyo niye niye niye ya ablam bendne 15yas büyüyk ama yetti artik ynai sCisizlik etmek istemiyorum ama beni cileden ciakrtiyo bisey desem bana neoldu kiskaniyomuajn diyo anlamiyoki beni lütfen yardim edin bitkim arrik herseyden.

Uzun yazdim kusra bakamyin.
Yeğenlerimi canımdan öte severim ablanızın yaptıklarını dediklerini de demişimdir eminim ki.
Kardeşimden tek bir tepki duymadım görmedim sizin gibi düşünüyorsa yüzüne bakmamda zaten.
Teyzesi o ya teyzesi neden bukadar takıldınız herseyine.
Çikolata şeker olayına bişey diyemem uyarırsınız vermez.
bukadar ön yargılı olmayın benim yeğenmde tıpa tıp bana benziyor huyu suyu tipi herkes annesi olsan bukadar benzer diyor ne var bunda ozaman benim kardeşimin benmle görüşmemesi lazım.

X